بازار آریا

آخرين مطالب

نشانه‌های اولیه رکود اقتصادی در آمریکا اقتصاد ایران

نشانه‌های اولیه رکود اقتصادی در آمریکا
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای‌اقتصاد: با روی کار آمدن دولت ترامپ، نگرانی‌ها درباره رکود اقتصادی افزایش یافته است. ترکیبی از تعرفه‌ها، کاهش بودجه دولتی، اخراج کارکنان دولتی و محدودیت‌های مهاجرتی می‌تواند اقتصاد را تحت فشار قرار دهد. درحالی‌که برخی سیاست‌های ترامپ مانند کاهش مقررات و کاهش مالیات‌ها مورد استقبال کسب‌وکارها قرار گرفته، اما نشانه‌هایی از کاهش رشد اقتصادی نمایان شده است.
به گزارش وال‌استریت ژورنال، مدیران شرکت‌ها دیگر از اصطلاح «فرود نرم» استفاده نمی‌کنند که به کنترل رشد اقتصادی بدون ورود به رکود اشاره دارد. در پایان سال2024، این عبارت 61بار در کنفرانس‌های مالی شرکت‌ها استفاده شده بود؛ اما از ابتدای2025 تاکنون فقط 7بار مطرح شده است. نظرسنجی از 220مدیرعامل نشان می‌دهد که اعتماد به شرایط کسب‌وکار در 12ماه آینده به پایین‌ترین سطح خود از سال2012 رسیده است. موضوع اصلی نگرانی‌ها تعرفه‌ها هستند. در فصل جاری، کلمه «تعرفه» در 683کنفرانس مالی شرکت‌های فهرست 1500شرکت ارزشمند بازار سهام آمریکا مطرح شده است؛ درحالی‌که در مدت مشابه سال قبل تنها 49بار ذکر شده بود. 
همچنین، شاخص خوش‌بینی کسب‌وکارهای کوچک در ماه فوریه کاهش یافت؛ درحالی‌که سطح عدم اطمینان به دومین میزان بالای تاریخ خود رسید. شاخص عدم اطمینان سیاستی در رسانه‌های آمریکا نیز افزایش یافته و به دومین سطح بالای خود از سال1985 رسیده است. این شرایط برای شرکت‌هایی که از سیاست‌های کاهش مقررات دولت ترامپ حمایت می‌کنند، مشکل‌ساز است. به‌عنوان مثال، شرکت‌ها در برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری دچار مشکل شده‌اند؛ زیرا نمی‌دانند چه کالاهایی تحت تعرفه قرار خواهند گرفت. کاهش هزینه‌ها در تمام سطوح درآمدی مشاهده می‌شود. مردم کمتر برای خریدهای اضافی مانند میان‌وعده‌ها هزینه می‌کنند و مشتریان فروشگاه‌هایی مانند والمارت بسته‌های کوچک‌تر کالاها را در پایان ماه می‌خرند؛ زیرا پولشان زودتر تمام می‌شود.
همچنین، فروش بطری‌های کوچک نوشیدنی به جای بطری‌های بزرگ‌تر افزایش یافته که نشانه‌ای از مشکلات مالی مصرف‌کنندگان است. مدیرعامل شرکت براون-فورمن گفته که این نشانه‌ای از تحت فشار بودن مصرف‌کنندگان است. خریداران برندهای لوکس نیز خریدهای خود را کاهش داده‌اند و تقاضا برای بلیت‌های هواپیما کاهش یافته است. مدیرعامل شرکت دلتا ایرلاینز اعلام کرده که کاهش سفرهای تجاری و تفریحی در لحظات آخر نشان‌دهنده کاهش اعتماد مصرف‌کنندگان است. همچنین، کسب‌وکارهای کوچک در جوامع مهاجر از کاهش هزینه‌های مصرف‌کنندگان خبر داده‌اند که ناشی از نگرانی‌ها درباره سیاست‌های مهاجرتی ترامپ است.
با وجود اینکه نرخ بیکاری در سطح 4.1درصد قرار دارد؛ اما نشانه‌هایی از رکود در بازار کار دیده می‌شود. تعداد کارفرمایانی که برنامه اخراج کارکنان خود را اعلام کرده‌اند، در ماه فوریه به 172هزار نفر رسید که بالاترین میزان از ژوئیه2020 و سه‌برابر سال گذشته است. این موضوع شامل اخراج‌های دولتی و خصوصی است. نظرسنجی فدرال‌رزرو نیویورک نیز نشان می‌دهد که احتمال افزایش نرخ بیکاری در یک‌سال آینده از 34درصد در ژانویه به 39.4درصد در فوریه افزایش یافته که بالاترین میزان از سپتامبر2023 است. همچنین شاخص سایت گلس‌دور نشان می‌دهد که سهم کارکنانی که چشم‌انداز مثبتی برای کارفرمایان خود دارند، به 44درصد کاهش یافته که پایین‌ترین میزان ثبت‌شده از سال2016 است. 
در واشنگتن دی‌سی، ویرجینیا و مریلند، تعداد درخواست‌های بیمه بیکاری 49درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. این افزایش شامل کارگران فدرال نمی‌شود، بلکه نتیجه تاثیرات غیرمستقیم کاهش هزینه‌های دولتی است. در همین حال، تعداد درخواست‌های بیمه بیکاری کارکنان فدرال نیز روندی افزایشی دارد. ترامپ با این استدلال که اقتصاد نیاز به «دوره سم‌زدایی» دارد، سیاست‌های خود را توجیه می‌کند؛ اما منتقدان هشدار می‌دهند که این سیاست‌ها می‌تواند منجر به رکود شدید شود. درحالی‌که ترامپ در کمپین انتخاباتی خود از تعرفه‌ها به‌عنوان ابزاری برای حمایت از تولید داخلی استفاده می‌کرد، اکنون به نظر می‌رسد که از آنها برای اهداف غیراقتصادی بهره می‌برد، حتی اگر به کسب‌وکارها و خانوارهای آمریکایی آسیب برساند. این سیاست‌ها باعث کاهش اعتماد مصرف‌کنندگان و کسب‌وکارها شده است. 
ارزش بازار سهام آمریکا 6.8تریلیون دلار کاهش یافته و بسیاری از شرکت‌های وال‌استریت پیش‌بینی سود خود را کاهش داده‌اند. ترامپ اقتصاد را در شرایط خوبی از دولت بایدن تحویل گرفت؛ اما بسیاری نگران هستند که سیاست‌های او رکود جدیدی ایجاد کند. تجربه‌های گذشته نشان می‌دهد که رکود می‌تواند اثرات طولانی‌مدتی داشته باشد. پس از بحران دات‌کام در اوایل قرن21، 4سال طول کشید تا تعداد مشاغل از دست‌رفته بازگردد. بحران مالی2008 نیز 6سال طول کشید تا بهبود یابد. در رکود2020 که ناشی از همه‌گیری کووید-19 بود، اقتصاد به سرعت بهبود یافت؛ اما این به‌دلیل مداخلات گسترده دولت بود که اکنون دولت ترامپ قصد دارد از آن اجتناب کند. در حال حاضر، نرخ مشارکت نیروی کار در حال کاهش است، ساعات کاری به پایین‌ترین سطح از بحران مالی 2008 رسیده و نرخ اخراج‌ها در حال افزایش است. برخی اقتصاددانان هشدار داده‌اند که دولت ترامپ ممکن است رکود را به‌عنوان یک «تعدیل سالم» در نظر بگیرد؛ اما این نگرش خطرناک است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1279367/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرصت شگفت انگیز خرید انواع نهال بادام با30درصد تخفیف آخرسال

تعداد دانش آموزان از تحصیل جامانده استان تهران بسیار بالاتر از میانگین کشوری است

پرونده هسته‌ای ایران؛ محور گفت‌وگوهای سطح بالا از نیویورک تا پکن+ فیلم

تورم آلمان در سرازیری افتاد

قیمت دلار و یورو در صرافی ملی امروز شنبه 25 اسفند 1403/ افزایش قیمت

قیمت دلار مبادله‌ای امروز شنبه 25 اسفند 1403/ افزایش قیمت+ جدول

پزشکیان: خطر بیخ گوش تهران است

قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 اسفند 1403+ جدول

بورس صف خرید شد

برگزاری ششمین جشنواره قرآن و عترت با محوریت سوره مبارکه لقمان

افزایش سرمایه 117 همتی بانک‌های دولتی در سال 1403

آغاز پرداخت حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی از امروز

حدادی: خوشحال می‌شویم سپاهان با مالک ما کار کند!

افزایش هزینه‌های افطاری‌های خانوادگی با تغییر سبک زندگی

چگونه از دهک‌بندی یارانه خود مطلع شویم + راهنمای کامل استعلام با کد ملی

از کجا بفهمیم که یارانه ما هم قطع می‌شود یا خیر؟

100 هزار واحد ممتاز پالایشی یکم، به مزایده گذاشته می‌شود

پزشکیان به دیدار رهبر انقلاب می‌رود

هشدار جدی سازمان غذا و دارو درباره آجیل‌های مسموم+ روش تشخیص

آمادگی آنکارا برای میزبانی مذاکرات آتش‌بس بین روسیه و اوکراین

توقیف 500 حساب بانکی مظنون به پولشویی فعالان طلا و ارز

تخفیف استثنایی نهال گردو +به + گوجه سبز+ گیلاس+ آلبالو به مدت محدود + تضمین 100% باردهی !

طرح نوروزی پلیس آغاز شد/ نظارت پهپادی بر جاده‌های کشور

مخالفت قاطع 2 کشور با طرح ترامپ درباره غزه

تحلیلگران: تعرفه‌های نفتی ترامپ، چالش‌های جدیدی به همراه دارد

یقه گیری از متهم گرانی؛ مقصران اصلی تورم مزمن شناسایی شدند

عصر «کارخانه‌های تاریک» در چین؛ ربات‌ها حالا 24 ساعته مشغول کارند

یکی از وعده های پزشکیان هوا شد/ او با سه وعده دیگرش چه خواهد کرد؟

چند دلیل زیان ده شدن صنعت داروسازی / چروکیدگی صنعت دارو اتفاق افتاده است

دعای روز چهاردهم ماه رمضان

تاکید نماینده مجلس بر اهمیت بالای سامانه خودنویس

هیات روسیه وارد پیونگ یانگ شد

ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، وظیفه همگان است

برپایی میز خدمت بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

50 درصد تخفیف عیدانه رویال نهال: فرصتی بی ‌نظیر جهت خرید نهال ‌های میوه

صنوبر یک‌ساله فقط و فقط 5هزارتومان دوساله 10 هزارتومان؛ تخفیف ویژه حمایت از باغداران

اظهارات تهدید‌آمیز روبیو علیه دانشجویان حامی فلسطین

شرایط شرکت دانشجویان و پذیرفته‌شدگان سنوات قبل در نوبت دوم کنکور 1404+ جزئیات

تعویق در زمان پاسخ نتانیاهو به موافقت حماس با پیشنهاد میانجی‌گران

هوای پایتخت برای این گروه‌ها ناسالم شد

آخرین فرصت خریدنهال میوه همه ارقام فقط و فقط 20هزار تومان

چرا سیب زمینی گران شد؟

قاچاقچیان سوخت، افراد معمولی نیستند

یوسفی: وفاق باید حول محور حل مشکلات مردم باشد، نه منافع سیاسی/ مشکلات اقتصادی با انسجام حل می‌شود

3 شناور در آب‌های خلیج فارس توقیف شدند

سودای آلمان برای توافق محرمانه با سوریه

خیز رشد، صعود سرمایه گذاری

عدم تحویل برخی خودروهای وارداتی با گذشت 3 ماه از تکمیل وجه

قیمت خودرو نجومی شد؛ پژو پارس میلیاردی شد

ادعای تازه استارمر علیه پوتین/ تلاش می‌کند آتش‌بس را به تاخیر بیندازد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی