بازار آریا

آخرين مطالب

رئیس‌جمهور سابق فیلیپین با حکم دیوان کیفری بین‌المللی بازداشت شد

دستگیری ترامپ آسیایی گزارش ویژه

دستگیری ترامپ آسیایی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - «رودریگو دوترته»، رئیس‌‌‌جمهور سابق فیلیپین، بر اساس حکمی که توسط «دیوان کیفری بین‌المللی» (ICC) صادر شد، دستگیر شده است؛ این دیوان در حال بررسی اتهامات مربوط به «جنایت علیه بشریت» در جریان به اصطلاح «جنگ علیه مواد مخدر» از سوی دوترته است.
«تد رجنسیا» در گزارش دیروز سه‌شنبه در الجزیره نوشت، به گفته دولت فیلیپین که درخواست دیوان را از طریق اینترپل دریافت کرد، دوترته روز سه‌‌‌شنبه پس از سفر به هنگ‌کنگ و ورود به کشورش در فرودگاه مانیل بازداشت شد. دولت در بیانیه‌‌‌ای گفت: «در بدو ورود، دادستان کل اخطار دیوان کیفری بین‌المللی را برای صدور حکم بازداشت به خاطر جنایت علیه بشریت به رئیس‌‌‌جمهور سابق ارسال کرد. او اکنون در بازداشت مقامات است.» این اتهام مربوط به عملیات خشونت‌بار دوترته در مبارزه با مواد مخدر است که او در طول دوران ریاستش از سال 2016 تا 2022 آن را به اجرا در آورد. 
طبق این شکایت، مظنونان از «روند قانونی بر اساس قانون» محروم شدند و هزاران نفر از جمله کودکان جان باختند. رئیس‌جمهور سابق قانونی بودن بازداشت خود را زیر سوال برده است. دوترته در ویدئویی که توسط دخترش، «ورونیکا»، در شبکه‌های اجتماعی بارگذاری شد، گفت: «قانون چیست و جرمی که من مرتکب شدم چیست؟ همین حالا مبنای قانونی حضورم در اینجا را برای من توضیح دهید؛ زیرا ظاهرا مرا به خواست خودم به اینجا نیاورده‌‌‌اید.» او در یک سخنرانی در روز شنبه در هنگ‌کنگ از اقدامات خود به‌عنوان رئیس‌جمهور دفاع کرد و گفت که «هر کاری انجام داده‌ام برای رفاه حال مردم فیلیپین انجام داده‌ام». بر اساس سوابق پلیس، در طول دوره 6ساله ریاست‌جمهوری دوترته، بیش از 7 هزار نفر در عملیات ضد مواد مخدر کشته شدند. با این حال، مدافعان حقوق‌بشر ادعا کرده‌اند که تعداد این قتل‌ها به بیش از 30 هزار نفر رسیده است، از جمله کسانی که توسط مظنونان ناشناس کشته شده‌اند که بعدتر مشخص شد برخی از آنها افسران پلیس بوده‌اند. «دیده‌بان حقوق بشر» (HRW) دستگیری دوترته را «گامی حیاتی برای پاسخگویی در فیلیپین» خواند. «
برایونی لاو»، معاون مدیر بخش آسیایی «دیده‌بان حقوق بشر»‌ در بیانیه‌‌‌ای گفت: «دستگیری او می‌تواند قربانیان و خانواده‌هایشان را به عدالت نزدیک‌‌‌تر کند و این پیام روشن را ارسال می‌‌‌کند که هیچ‌‌‌کس بالاتر از قانون نیست.» دیوان در سال 2018 بررسی شکایت را آغاز کرد. با وجود تصمیم مانیل مبنی بر کناره‌گیری از امضای اساس‌نامه رم، این حکم به‌عنوان یک پیروزی برای مبارزان حقوق بشر و خانواده‌های قربانیان تلقی می‌شود. دوترته در دوران ریاست‌جمهوری خود، جنگی بی‌امان علیه مواد مخدر اعلام کرد و افسران پلیس را وامی‌داشت که به مظنونان مواد مخدر «تیراندازی کنند و آنها را بکشند». 
اکثر پرونده‌های بررسی شده توسط دیوان بین سال‌های 2016 و 2019، زمانی که فرمان دوترته مبنی بر خروج از دیوان بین‌المللی کیفری اجرایی شد، صورت گرفت. جنایات قبلی در زمانی که دوترته شهردار شهر جنوبی «داوائو» بود، جایی که دو دهه در آن خدمت کرده بود نیز مورد بررسی قرار گرفت. بیش از ده‌ها شهردار شهر و دیگر مقامات محلی و همچنین وکلا و قضات در میان کشته‌شدگان مبارزات علیه مواد‌مخدر بودند. چندین کودک نیز که هیچ ارتباطی با فعالیت مواد مخدر نداشتند، کشته شدند. دولت این مرگ‌ومیر را به عنوان «خسارت جانبی» رد کرد.
تحقیقات دیوان در مورد عملیات ضد مواد مخدر، دوترته را چنان خشمگین کرده بود که دستور خروج مانیل از دیوان کیفری بین‌المللی را صادر کرد. او همچنین با استفاده از الفاظی نژادپرستانه تهدید کرد که در صورت بازدید از فیلیپین برای انجام تحقیقات رسمی، فاتو بنسودا، دادستان دیوان بین‌المللی کیفری آن زمان را دستگیر خواهد کرد. بنسودا در سال 2021 بازنشسته شد و کریم‌خان جانشین او شد و تحقیقات را ادامه داد. اساسنامه رم، یک معاهده بین‌المللی که دیوان کیفری بین‌المللی را برای نظارت بر موارد نسل‌کشی، جنایات علیه بشریت، جنایات جنگی و جنایات تجاوز ایجاد کرد، در سال 2002 لازم‌الاجرا شد.
فیلیپین در ابتدا آن را در سال 2011 تصویب کرد. «کاتلین ماگرامو» هم در گزارش دیروز در سی‌‌‌ان‌‌‌ان نوشت، دوترته که از سوی برخی مفسران به دلیل سبک رهبری غیرمتعارف و لفاظی‌‌‌های افراطی‌اش «ترامپ آسیایی» نامیده می‌شد، در سال 2016 با وعده‌‌‌ای مبنی بر جنگ علیه مواد مخدر در این کشور آسیای جنوب شرقی به قدرت رسید. سرکوب وحشیانه متعاقب آن هزاران نفر را کشت. بسیاری از قربانیان مردان جوانی از شهرک‌‌‌های فقیرنشین بودند که توسط پلیس و مردان مسلح سرکش به عنوان بخشی از کمپین هدف قرار دادن دلالان هدف گلوله قرار گرفتند. این کشتار باعث تحقیقاتی توسط دیوان و یک تحقیق چندماهه مجلس نمایندگان و همچنین تحقیق جداگانه سنا به رهبری پسر عموی رئیس‌جمهور فعلی شد. دوترته فیلیپین را از دیوان کیفری خارج کرد، اما طبق مکانیسم خروج، دیوان صلاحیت رسیدگی به جرایم ارتکابی در دوره عضویت یک دولت را حفظ می‌‌‌کند؛ در این مورد، بین سال‌های 2016 تا 2019، زمانی که خروج فیلیپین رسمی شد.
گزارش رویترز هم حاکی است که دولت «فردیناند مارکوس جونیور»، رئیس‌جمهور این کشور که در سال2022 انتخاب شد، نشان داده که ممکن است دوترته به دیوان تحویل داده شود. «هری روک»، سخنگوی سابق دوترته در پاسخ به گزارش‌هایی مبنی بر بازداشت رئیس‌‌‌جمهور سابق گفت: «حکم بازداشت هیچ مبنایی ندارد، زیرا زمانی صادر شده است که ما دیگر عضو دیوان بین‌المللی کیفری نیستیم.»

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1277974/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیگیری وضعیت آب اصفهان/ پزشکیان با 3 وزیر گفت‌وگو کرد

در پی یک رزمایش نظامی؛ آمریکا به چین هشدار داد!

مسیر پرپیچ‌وخم توسعه و رکود اقتصاد ایران/ مروری بر طلوع و غروب صنعت در 118 سال

ضرورت بهره‌گیری حداکثری از پروازهای همدان

بیت کوین صعودی شد

رژیم صهیونی،تنها نیروی نیابتی در منطقه است

برخورد قاطع پلیس با این خودروها در روز طبیعت

اعتبار کالابرگ به حساب این گروه‌ها واریز شد

اختلاس مارین لوپن

آغاز عملیات اجرایی راه آهن رشت-آستارا طی 2 ماه آینده

چهره ماندگار ریاضیات درگذشت

مروری بر مجموعه اینفوگرافی‌های منتشر شده در ایام نوروز

وزرای خارجه چین و روسیه رایزنی کردند

برج میلاد و میادین تره‌بار تعطیل شدند؟

خداحافظی با هنیه

واکنش عراقچی به اظهارات ضدایرانی ترامپ

آغاز مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی از فردا

بقایی: آمریکا شریک در جنایات و قانون‌شکنی‌های اسرائیل است

انتظار برای خرید خانه به بالای 580 سال رسید!

اسناد تخلفات اوکراین به آمریکا ارائه شد

واکنش جهاد اسلامی به تجاوز اسرائیل در بیروت+ متن بیانیه

پیشنهاد حذف مالیات بر ارزش افزوده از غذا و دارو

توضیح پوتین درباره میهمان ویژه روسیه

ساگینتایف روز جمهوری اسلامی به پزشکیان تبریک گفت

طلا رکورد زد+ پیش‌بینی قیمت و راهنمای خرید در شرایط بحران

بیش از هزار میلیارد تومان انواع کالای قاچاق در 24 ساعت گذشته کشف شد

واکنش وزیر راه به حادثه اتوبوس کرمان/ با متخلفان برخورد شود

واکنش جبهه پایداری به یک بیانیه

افتتاح خط مترو در پاکدشت/ صادق: به شرط تامین منابع پیگیری می‌شود

نقش حیاتی تعاونی‌ها در توسعه اقتصادی کشور

مرگ 4 سرباز آمریکایی در لیتوانی تایید شد

آماری از پروژه‌های عمرانی ناتمام در کشور

امام جمعه اسبق آستانه درگذشت

توصیه‌های اورژانس به مردم در روز طبیعت

مرغ گران شد

کشف بیش از هزار میلیارد تومان انواع کالای قاچاق در 24 ساعت گذشته

رئیس کمیسیون اقتصادی اوراسیا بر گسترش روابط با ایران تاکید کرد

توزیع محموله گوشت گرم وارداتی آغاز شد

ثبت تردد 211 هزار مسافر از پایانه‌های مرزی

سفر قریب‌الوقوع گروسی به ایران

محبوب‌ترین خودروی عراقی‌ها

کلاهبرداری با ترفند «اجاره باغ و ویلا»/ پلیس فتا هشدار داد

وقوع سیل و آبگرفتگی معابر در فیروزکوه

رکورد تاریخی توزیع بنزین در کشور ثبت شد

رئیس کمیسیون اروپا: تعرفه‌های ترامپ را بی‌پاسخ نخواهدماند

تعرفه‌های جدید خودرو در آمریکا؛ نگرانی‌ها از تأثیرات اقتصادی و رویکرد انگلیس

سهم زنان از مدیریت در ایران؛ افت و خیز یک مسیر پرچالش+ نمودار

برای توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه در سال جاری برنامه‌های جامعی داریم

برای توسعه روابط با کشورهای همسایه در سال 1404 برنامه‌های جامعی داریم

واکنش «مارین لوپن» به محرومیت انتخاباتی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی