بازار آریا

آخرين مطالب

ماجرای ضرر چند صد میلیارد تومانی از واردات پیاز اقتصاد ایران

ماجرای ضرر چند صد میلیارد تومانی از واردات پیاز
  بزرگنمايي:

بازار آریا - تابناک / طبق اطلاعات به دست آمده، آن طور که به نظر می‌رسد در سال 1401 کمیته تنظیم بازار کشور برای کنترل و تنظیم بازار پیاز، دستور وارد کردن پیاز از هند را صادر کرد و وظیفه توزیع آن بین واحد‌های خرده فروشی را به اتحادیه مرکزی تعاونی‌های روستایی و کشاورزی ایران سپرد. طی این تصمیم 6.120.1٤0 کیلوگرم پیاز وارد کشور شد.
اما به گفته یک مقام آگاه، در تاریخ 28 اسفند 1401 اعلام می شود که گویا نیازی به واردات پیاز نیست. این در حالی است که به گفته یک مقام مسئول حداقل از 2 ماه گذشته مراحل ثبت سفارش تا کوتاژ گمرکی این محموله آغاز شده و اکنون دیگر زمان اظهار نظر این چنینی نبوده است، از طرفی نمی توان کیفیت پایین پیاز‌های وارداتی را بهانه کرد، زیرا بر اساس قانون تجارت در گمرکات کشور، چنانچه پیاز مذکور دارای استاندارد‌های لازم و شرایط قرنطینه‌ای نبود، هرگز اجازه‌ی ورود این محموله توسط کارشناسان مربوطه صادر نمی‌شد.
توزیع بدون مجوز؟
با وجود آنکه طبق بررسی های انجام شده اتحادیه مرکزی تعاونی‌های روستایی و کشاورزی ایران، مسئولیت توزیع پیاز به واحد‌های خرد جهت تنظیم بازار را عهده دار بود، به گفته یک مقام آگاه، از تاریخ 25 اسفند 1401 الی 22 فروردین 1402، بدون مجوز از کارگروه و بر خلاف دستورالعمل انعقاد قرارداد با اشخاص حقیقی، مقدار 1.351.742 کیلوگرم از پیاز وارداتی را در میادین میوه و تره بار تهران، شیراز، دزفول، کرمان و مشهد را به فروش رساند. همچنین مقدار 4.125.000 کیلوگرم از این پیاز‌های وارداتی را نیز به یکی از نزدیکان مدیرعامل وقت شرکت کشت و صنعت ورامین، به مبلغ کل 3.300.000.000 تومان (سه میلیارد و سیصد میلیون تومان) در طی 3 فقره چک فروخت. 
این در حالی است که فروش به وی بر خلاف دستور العمل های موجود بوده است. 
دلارهایی که گندید!
در نهایت، بر اساس اطلاعات موجود بر اثر این اقدامات، کل مبلغ حاصل از فروش پیاز‌های هندی وارداتی، 6.200.000.0 تومان (شش میلیارد و دویست میلیون تومان) برآورد شده است که به نظر می رسد به دلایل متفاوتی، در این میان مقدار 783.399 کیلوگرم از پیاز‌ها از بین رفت.
بنا بر محاسبات انجام شده، بهای واردات پیاز برای دولت (خرید + هزینه‌های نگهداری و حمل و نقل) مبلغ 199.256.1730600 تومان (یکصد و نود و نه میلیارد و دویست و پنجاه و شش میلیون و یکصد و هفتاد و سه هزار ششتصد تومان) تمام شد، با مقایسه این بها نسبت به مبلغ حاصل از فروش، زیان وارد شده به اموال دولتی با ارز نیمایی مبلغ 193.05٦.١٧٣.٦٠٠ تومان (حدود یکصدو نود و سه میلیارد تومان) محاسبه شده است!
به علاوه، طبق گزارش های موجود و رصد بازارهای بین المللی خرید پیاز به ازای هر تن تقریباً 1.000 دلار، در هیچ بازار پیاز دنیا متعارف نیست و میانگین خرید پیاز در دنیا بین 250 تا 300 دلار است که اگر این تفاوت را نیز به ضرر و زیان اضافه کنیم بالغ بر 1.000 میلیارد تومان زیان قابل تصور است!
به نظر می رسد این رویکرد تنظیم بازار از طریق واردات، نه‌تنها به هدر رفت منابع کشور منجر می‌شود، بلکه حقوق مردم را نیز تضییع می‌کند. نگران‌کننده است که این سیاست‌ها به‌جای بهبود وضعیت، مشکلات بیشتری را ایجاد می‌کنند. برای بهبود وضعیت، نیاز به اصلاحات جدی در سیاست‌های اقتصادی و کشاورزی داریم تا بتوانیم به‌طور مؤثری از منابع کشور بهره‌برداری کنیم و حقوق شهروندان را حفظ کنیم.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1277898/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درآمد پایدار و سودهای کلان با نهال‌های بادام پرمحصول

بخش صنعت بزرگترین دریافت کننده ارز در کشور

نرخ دیه 1404 مشخص شد

احداث 2 پایگاه نظامی اسرائیلی در جنوب غرب سوریه

امسال تورم به کدام دهک بیشتر فشار وارد کرد؟

زمان واریز یارانه معیشتی دهک‌های اول تا سوم+ جدول

پیک اماراتی در راه تهران

حال و هوای خرید در آستانه نوروز

معرفی مدیران جدید بیمه دی

همکاری سازمان هواپیمایی و وزارت صمت برای نظارت‌ بیشتر بر قیمت بلیت هواپیما

زندگی پس از زندگی؛ روایت فردی که خودکشی کرد + فیلم

واکنش آلمان به طرح آتش‌بس 30 روز بین روسیه و اوکراین

اتحادیه قنادان: شیرینی شب عید تغییر نرخ نخواهد داشت

گرانی خودرو زیر ذره‌بین مجلس

آمار شهدای جنگ غزه افزایش یافت

کاهش مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی و نهاده‌ها از 10به 1درصد

چالش ناترازی گاز و نقش رسانه‌ها

معرفی 6 نمونه سایت صنعتی بزرگان صنعت کشور

سقف صدور کارت‌های هدیه افزایش یافت

انتشار تیزر پایتخت 7 در آستانه نوروز

جریمه 260 میلیون تومانی برای پرسپولیس و استقلال

موضع روسیه درباره توافق آمریکا و اوکراین در عربستان

واکنش آمریکا به تعرفه برنج 700 درصدی ژاپن/ جنگ تعرفه‌ای واشنگتن و توکیو کلید خورد؟

افزایش عرضه حبوبات در بازار برای تنظیم قیمت‌ها

گمانه‌زنی‌ها درباره اولین سفر اروپایی الجولانی

واردات خودرو در 1404؛ بازی رقابت در زمین انحصار

بورس سبز شد

اوکراین: آماده ایم تا هر جایی با مقامات آمریکایی دیدار کنیم

سفر مقام اماراتی به ایران

پورمحمدی: یارانه این ماه زودتر از موعد پرداخت می‌شود

زمان توزیع میوه شب عید به قیمت تنظیم بازار

جزئیات شارژ کالابرگ الکترونیکی برای دهک‌های چهارم تا هفتم

دیدار مشاور و دستیار رهبری با خانواده شهیدان عبداللهی

تنها با کاشت گردو ژنوتیپ رویال می توانید باردهی بالای 12 تن در هکتار را تجربه کنید

مهاجم خارجی استقلال عذرخواهی کرد+ عکس

محدودیت‌های ترافیکی جاده های شمالی در پایان هفته

بیش از بانک سود کنید، با اطمینان بیشتر!

واکنش قائم‌پناه به توهین تجمع کنندگان روز گذشته به رئیس جمهور

آخرین مهلت ثبت‌نام خودروی وارداتی اعلام شد

زمان معرفی گزینه پیشنهادی وزارت اقتصاد اعلام شد

سخنگوی هیات رئیسه مجلس: احتمال افزایش حقوق کارگران بالای 30درصد زیاد است

گوشواره های طلا زیر 2 گرم

قیمت مرغ و گوشت قرمز امروز 22 اسفند 1403

قیمت طلا امروز چهارشنبه 22 اسفند 1403/ افزایش قیمت

آخرین فرصت خرید 3 نهال گردو که 250 کیلو باردهی دارد

ویژه برنامه های تحویل سال تلویزیون

بارندگی های 2 شب گذشته کفاف رفع کم آبی تهران را نمی‌دهد

تمجید ایلان ماسک از نتایج مذاکرات واشنگتن-کی‌یف در عربستان

رشد 6 هزار واحدی شاخص بورس

تقویت فرهنگ اسلامی با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی