بازار آریا

آخرين مطالب

نگاهی به کلیات تازه‌ترین چشم‌انداز جهانی گاز جی‌ئی‌سی‌اف اقتصاد ایران

نگاهی به کلیات تازه‌ترین چشم‌انداز جهانی گاز جی‌ئی‌سی‌اف
  بزرگنمايي:

بازار آریا - مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) در نهمین و تازه‌ترین نسخه گزارش چشم‌انداز جهانی گاز 2050، 9 محور اصلی را ارزیابی و آینده بازارهای گاز جهان را ترسیم کرده است.

به گزارش شانا به نقل از دبیرخانه مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) ، نهمین نسخه گزارش چشم‌انداز جهانی گاز 2050 جی‌ئی‌سی‌اف یکی از ارزیابی‌های جامع آینده صنعت گاز طبیعی جهان است که به تجزیه و تحلیل چشم‌انداز در حال تحول انرژی، تغییر روند عرضه و تقاضا و نیازهای سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای حفظ امنیت بلندمدت انرژی می‌پردازد.
نهمین و تازه‌ترین نسخه گزارش چشم‌انداز جهانی گاز 2050 دیدگاهی آینده‌نگر درباره اینکه چگونه رشد اقتصادی، تغییرات جمعیتی، پیشرفت‌های فناورانه و سیاست‌های آب‌وهوایی نقش گاز طبیعی را در جهانی به‌سرعت در حال تغییر شکل خواهند داد، ارائه می‌کند.
محورهای کلیدی نهمین و تازه‌ترین نسخه گزارش چشم‌انداز جهانی گاز 2050 مجمع کشورهای صادرکننده گاز که در دهم مارس سال 2025 میلادی (دوشنبه، 20 اسفندماه) به‌طور رسمی رونمایی شد، به شرح زیر است:
1. جهان در سال 2050: چشم‌انداز جهانی در حال تغییر
جهان در سال 2050 میلادی بسیار متفاوت از امروز خواهد بود. برآوردها حکایت از آن دارد که جمعیت جهان یک میلیارد و 600 میلیون نفر افزایش می‌یابد و از رقم کنونی 9 میلیارد و 700 میلیون نفر فراتر می‌رود. روند پرشتاب شهرنشینی حدود 70 درصد از مردم را به سمت شهرها، به‌ویژه در قاره‌های آسیا و آفریقا رهسپار خواهد کرد. پیری جمعیتی باعث تغییر شکل جوامع می‌شود و 30 درصد از جمعیت کشورهای پردرآمد 65 سال یا بیشتر دارند و این وضع بر الگوهای تقاضای انرژی و ساختارهای اقتصادی تأثیر می‌گذارد.
2. اقتصاد جهانی در حال تغییر، با استفاده از هوش مصنوعی
انتظار می‌رود اقتصاد جهانی ناشی از رشد در آسیا و اقیانوسیه که بیش از 50 درصد از کل توسعه را به همراه خواهد داشت تا سال 2050 دوبرابر شود . هوش مصنوعی (AI) همه بخش‌ها را متحول می‌کند و بهره‌وری را افزایش می‌دهد و منجر به افزایش تقاضای برای برق می‌شود. انتظار می‌رود مراکز داده مبتنی بر هوش مصنوعی به مصرف‌کننده اصلی انرژی تبدیل شوند و این روند نقش گاز طبیعی را در تضمین منبع تغذیه پایدار بیشتر تقویت می‌کند.
3. حمایت از سیاست سود گاز طبیعی در انتقال انرژی
دولت‌ها در سراسر جهان به‌طور فزاینده‌ای گاز طبیعی را به‌عنوان راه‌حلی کلیدی برای سه‌گانه «انرژی»، «تضمین امنیت انرژی»، «مقرون به صرفه بودن و پایداری» می‌شناسند. گاز طبیعی به‌عنوان جایگزینی پاک‌تر برای زغال‌سنگ و نفت، حمایت از ثبات شبکه، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و توسعه اقتصادی در اقتصادهای پیشرفته و در حال توسعه، شامل حمایت‌های سیاسی می‌شود.
4. افزایش روزافزون تقاضای جهانی انرژی بدون رویارویی با اوج چشمگیر
تقاضای جهانی انرژی اولیه تا سال 2050 میلادی 18 درصد افزایش می‌یابد و آسیا-اقیانوسیه و آفریقا پیشتاز این رشد خواهند بود. با گسترش، شهرنشینی و صنعتی شدن اقتصادهای در حال توسعه، مصرف انرژی همچنان در حال افزایش است. با وجود رشد پرشتاب تولید انرژی‌های تجدیدپذیر، گاز طبیعی برای تأمین نیازهای روزافزون انرژی جهان ضروری است.
5. رشد پیوسته تقاضای گاز طبیعی، بدون اوج مورد انتظار
برخلاف زغال سنگ و نفت که انتظار می رود کاهش یابد، پیش بینی می شود تقاضای گاز طبیعی تا سال 2050 به میزان 32 درصد رشد کند و از 5300 میلیارد مترمکعب فراتر رود. تولید برق بزرگترین محرک استفاده از گاز طبیعی باقی خواهد ماند، در حالی که کاربردهای صنعتی، از جمله تولید هیدروژن، شاهد رشد قوی خواهند بود و گاز طبیعی را به عنوان یک منبع انرژی حیاتی برای بخش‌هایی که به سختی کاهش می‌دهند، تقویت می‌کنند.
6. تغییر مرکز ثقل برای تولید گاز طبیعی
خاورمیانه، اوراسیا و آفریقا تا سال 2050 میلادی محل نزدیک به 90 درصد رشد تولید گاز طبیعی جهانی خواهند بود. آفریقا به‌عنوان یک تأمین‌کننده اصلی ال‌ان‌جی (گاز طبیعی مایع شده) در حال ظهور است و از ذخایر گسترده بکر خود بهره می‌برد، در حالی که انتظار می‌رود آمریکای شمالی و اروپا شاهد کاهش تولید باشند و این روند چشم‌انداز متغیر عرضه گاز را تقویت کند.
7. تغییر ساختاری تجارت جهانی گاز طبیعی
تجارت گاز طبیعی در حال تجربه یک دگرگونی اساسی است، با تجارت ال‌ان‌جی که تا سال 2050 بیش از دو برابر می‌شود و از 800 میلیون تن فراتر خواهد رفت. تا اواسط قرن، ال‌ان‌جی از گاز خط لوله به‌عنوان شیوه غالب تجارت جهانی گاز پیشی می‌گیرد و انعطاف‌پذیری، امنیت انرژی و تنوع عرضه را افزایش خواهد داد. آسیا و اقیانوسیه 76 درصد از واردات ال‌ان‌جی را به خود اختصاص خواهد داد و موقعیت آن را به‌عنوان منطقه اصلی واردکننده گاز تقویت می‌کند.
8. نیاز 11.1 تریلیون دلاری به سرمایه‌گذاری برای تداوم عرضه جهانی گاز
برای پاسخگویی به تقاضای آینده، تا سال 2050 میلادی به 11 تریلیون و 100 میلیارد دلار سرمایه‌ نیاز است که 94 درصد آن به توسعه گاز در بخش بالادست اختصاص می‌یابد. با توجه به سهم قابل توجهی از تولیدات آینده که از منابع هنوز کشف نشده (YTF) حاصل می‌شود، سرمایه‌گذاری مستمر در اکتشاف و فناوری‌های تولید پیشرفته برای تضمین تأمین انرژی بلندمدت بسیار مهم خواهد بود.
9. گاز طبیعی + کربن‌زدایی پیشرفته = انتقال متوازن انرژی
گاز طبیعی، همراه با جذب، استفاده و ذخیره‌سازی کربن (CCUS)، یک مسیر عملی و مقیاس‌پذیر برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای ارائه می‌کند. جذب و ذخیره‌سازی کربن این ظرفیت را دارد که تا 90 درصد از انتشار دی‌اکسید کربن را از نیروگاه‌های گازسوز جذب کند و گاز را قادر می‌سازد تا در آینده با کربن کم، یک منبع انرژی قابل‌اعتماد و پایدار باقی بماند. ادغام هیدروژن آبی و فناوری جذب و ذخیره‌سازی کربن نقش گاز طبیعی را برای ایجاد تعادل در رشد اقتصادی و تعهدهای محیط زیستی تقویت خواهد کرد.
آینده گاز طبیعی
نسخه نهم چشم‌انداز جهانی گاز 2050 جی‌ئی‌سی‌اف تأکید دارد که گاز طبیعی در ترکیب سبد انرژی جهانی باقی می‌ماند و رشد اقتصادی، امنیت انرژی و اهداف آب‌وهوایی را متعادل می‌کند. همان‌طور که جهان در حال گذار به سمت یک سیستم انرژی متنوع‌تر و پایدار است، گاز طبیعی به ایفای نقش کلیدی در تضمین امنیت انرژی و تسهیل انتقال عادلانه، منظم و عادلانه انرژی ادامه خواهد داد.
گزارش کامل تازه‌ترین چشم‌انداز جهانی گاز 2050 جی‌ئی‌سی‌اف را از اینجا دریافت کنید.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1277834/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نبرد سوپرماشین‌ ها: فراری 12 چیلندری در مقابل لامبورگینی روئلتو

معرفی 22 هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی

بهار؛ فصل نو شدن زمین و جان

وضعیت هوای تهران در روز 13 فروردین

کنایه نماینده کنست به اقدامات نتانیاهو

قیمت طلا امروز چهارشنبه 13 فروردین 1404/ قیمت پایین آمد+ جدول

رونق اقتصادی 1404 در گرو رفع موانع تولید است

تعداد دامنه های فارسی افزایش یافت

ترافیک نیمه سنگین تا سنگین در 2 جاده شمالی

هشدار آتش‌نشانی به شهروندان در 13 فروردین

راهکار نظارت مؤثرتر استادان دانشگاه بر پایان‌نامه‌ها

حمله بامدادی رژیم صهیونیستی به غزه 11 شهید برجای گذاشت

پیگیری عارف برای حل مشکلات آب 3 استان

اعلام جرم آمریکا علیه 2 تاجر ایرانی

157 نفر در آمبولانس به زندگی بازگشتند

اروپا شمشیر را برای ترامپ از رو بست ،همه ابزارهای مقابله روی میز است

ادعای آمریکا علیه برنامه‌های پهپادی و موشکی ایران

گفت‌وگوی 2 کشور درباره ایران + جزئیات

حمله پهپادی یمن به ناو هواپیمابر ترومن

تصمیم پنتاگون برای ناو هواپیمابر اس‌ترومن در خاورمیانه

ناترازی، واژه‌ای که در دولت پزشکیان خلق شد! / ماجرا تا کجا ادامه دارد؟

رونمایی از اولین اقدام اقتصادی دولت در سال 1404

پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد

رتبه‌بندی پرجمعیت‌ترین کشورهای جهان از سال 2025 تا 2100

تولید هیوندای آیونیک 9 آغاز شد؛ شاسی‌بلند پرچمدار و برقی کره‌ای‌ها

کوییک GX L؛ مشخصات، آپشن‌ ها و تفاوت با دیگر نسخه‌ ها

چرا آب در آستارا قطع شد؟

واریز مرحله دوم طرح کالابرگ از 13 فروردین/ روش استعلام مانده اعتبار اعلام شد

جانباز 70درصد «قهرمان چاکتن» از مازندران به همرزمان شهیدش پیوست

پیگیری وضعیت آب اصفهان/ پزشکیان با 3 وزیر گفت‌وگو کرد

در پی یک رزمایش نظامی؛ آمریکا به چین هشدار داد!

مسیر پرپیچ‌وخم توسعه و رکود اقتصاد ایران/ مروری بر طلوع و غروب صنعت در 118 سال

ضرورت بهره‌گیری حداکثری از پروازهای همدان

بیت کوین صعودی شد

رژیم صهیونی،تنها نیروی نیابتی در منطقه است

برخورد قاطع پلیس با این خودروها در روز طبیعت

اعتبار کالابرگ به حساب این گروه‌ها واریز شد

اختلاس مارین لوپن

آغاز عملیات اجرایی راه آهن رشت-آستارا طی 2 ماه آینده

چهره ماندگار ریاضیات درگذشت

مروری بر مجموعه اینفوگرافی‌های منتشر شده در ایام نوروز

وزرای خارجه چین و روسیه رایزنی کردند

برج میلاد و میادین تره‌بار تعطیل شدند؟

خداحافظی با هنیه

واکنش عراقچی به اظهارات ضدایرانی ترامپ

آغاز مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی از فردا

بقایی: آمریکا شریک در جنایات و قانون‌شکنی‌های اسرائیل است

انتظار برای خرید خانه به بالای 580 سال رسید!

اسناد تخلفات اوکراین به آمریکا ارائه شد

واکنش جهاد اسلامی به تجاوز اسرائیل در بیروت+ متن بیانیه

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی