بازار آریا

آخرين مطالب

نفوذ خزنده باکو به قلب اسلام آباد/ نفت؛ بهانه‌ای برای همکاری استراتژیک اقتصاد ایران

نفوذ خزنده باکو به قلب اسلام آباد/ نفت؛ بهانه‌ای برای همکاری استراتژیک
  بزرگنمايي:

بازار آریا - اقتصادنیوز : تلاش پاکستان برای غلبه بر کمبودهای انرژی بلندمدت یک مبارزه طولانی‌ مدت بوده است. اما توافقات اخیر با آذربایجان نقطه عطفی محسوب می‌شوند. جریان روان نفت در خط لوله نفت سفید و انعطاف‌پذیری بیشتر در تامین انرژی ماحصل توافقنامه‌هایی برای واردات گاز طبیعی مایع (LNG) است.
به گزارش اقتصادنیوز، اوراسیا ریویو با انتشار یادداشتی نوشت: اخیرا پاکستان و آذربایجان چندین توافقنامه و یادداشت تفاهم (MoUs) را به‌منظور تقویت همکاری‌های دوجانبه در بخش‌های تجاری و انرژی امضا کرده‌اند. سفر شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان به باکو به‌عنوان نقطه عطفی در روابط دو کشور قلمداد می‌شود، سفری که در قابش او تبادل‌نظرهای سازنده‌ای با الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان داشت. این تحولات شروعی برای یک شراکت استراتژیک و خوب بین دو کشور هستند.
فصل تازه هم‌صدایی اسلام آباد - باکو
این نشریه در ادامه آورد: این توافقنامه‌ها نقطه‌عطفی در تحولات پاکستان و آذربایجان به‌سوی همکاری‌های اقتصادی عمیق‌تر از آن چیزی است که از طریق روابط دیپلماتیک سنتی محدود ممکن بوده است. با این حال، مهم‌ترین توافقنامه‌ها شامل افزایش سرمایه‌گذاری‌های دوجانبه به مبلغ 2 میلیارد دلار از طریق پروژه‌هایی است که برای هر دو بازیگر سودمند خواهند بود.
این تعهد مالی علاوه بر نشان دادن اعتماد آذربایجان به پتانسیل اقتصادی پاکستان، به تقویت آمادگی پاکستان به‌عنوان یک بازیگر دارای بازار سرمایه‌گذاری سودآور کمک می‌کند. تلاش‌های مشترک با امضای توافقنامه‌های رسمی در سفر علی‌اف به پاکستان بیشتر توسعه خواهد یافت. نکته قابل توجه در این زمینه، یادداشت تفاهمی است که بین شرکت نفت دولتی جمهوری آذربایجان (SOCAR) و سازمان کارهای مرزی پاکستان (FWO) و شرکت نفت دولتی پاکستان (PSO) امضا شد. این یادداشت تفاهم تلاش‌های مشترک در ارتباط با پروژه خط لوله نفت سفید ماچیکه تالیان تاروجابا را مشخص می‌کند؛ ابتکار استراتژیک برای تقویت امنیت انرژی پاکستان و کاهش هزینه‌های حمل و نقل. این پروژه اهمیت زیادی در اطمینان از حمل و نقل آسان نفت و استفاده از آن برای پیشرفت صنایع و اقتصاد پاکستان خواهد داشت.
در زمینه‌های گردشگری و آموزش، خارج از حوزه انرژی، سود بلندمدت بیشتری می‌توان از این همکاری‌ها به دست آورد. این بخش‌ها که یادداشت تفاهم‌هایی در آن‌ها امضا شده، باعث تقویت تبادل فرهنگی، همکاری‌های آموزشی و همچنین تقویت روابط مردمی بین دو کشور خواهند شد. هر دو کشور پاکستان و آذربایجان تاریخ فرهنگی غنی‌ و مناظر طبیعی زیبایی دارند و این توافقنامه‌ها راه‌های جدیدی برای دانشجویان، حرفه‌ای‌ها و سرمایه‌گذاران فراهم می‌کنند تا از این زیبایی‌ها بهره‌برداری کرده و همچنین در زمینه‌های همکاری‌های علمی و گردشگری مشارکت کنند.علاوه بر این، این توافقنامه‌ها بیشتر بر تقویت روابط دفاعی دوجانبه تمرکز دارند. پاکستان و آذربایجان توافق کرده‌اند که تجهیزات دفاعی را به‌صورت مشترک تولید کنند که از اهمیت اقتصادی و استراتژیک برخوردار است. فروش جنگنده تاندر-جی اف 17 به آذربایجان تحقق توانایی فزاینده پاکستان در تولید تجهیزات دفاعی و اعتماد جامعه بین‌المللی به توانایی‌های تولید دفاعی پاکستان است. علاوه بر افزایش صادرات دفاعی پاکستان، این توافق قدرت نظامی آذربایجان را تقویت می‌کند.

بازار آریا


نفت؛ بهانه‌ای برای همکاری استراتژیک
در حقیقت، تلاش پاکستان برای غلبه بر کمبودهای انرژی بلندمدت یک مبارزه طولانی‌ مدت بوده است. اما توافقات اخیر با آذربایجان نقطه عطفی محسوب می‌شوند. جریان روان نفت در خط لوله نفت سفید و انعطاف‌پذیری بیشتر در تامین انرژی ماحصل توافقنامه‌هایی برای واردات گاز طبیعی مایع (LNG) است. در نتیجه، پاکستان قادر خواهد بود تا بار مالی ذخایر ارزی خود را کاهش دهد و انرژی را به‌شیوه‌ای پایدار و مقرون‌به‌صرفه تأمین کند.
همکاری‌های اقتصادی بین پاکستان و آذربایجان همچنین منعکس‌کننده بهبود شرایط تجاری در پاکستان است. برنامه آذربایجان برای سرمایه‌گذاری در پاکستان نتیجه جذابیت روزافزون این کشور به عنوان مقصد سرمایه‌گذاری است، زیرا دولت بر اصلاحات سیاستی و تسهیل فرآیندهای کسب‌وکار تمرکز دارد.
در حال حاضر، حجم تجارت دو کشور به 55 میلیون دلار می‌رسد، اما با توافقات جدید و پروژه‌های توسعه‌ای که امضا شده است، پیش‌بینی می‌شود که حجم تجارت میان این دو کشور در سال‌های آینده از 2 میلیارد دلار فراتر رود. این یک دستاورد بزرگ در رشد اقتصادی و یکپارچگی منطقه‌ای پاکستان است.
علاوه بر این، پاکستان و آذربایجان هر دو از اهمیت ژئو استراتژیک زیادی برخوردار هستند. پاکستان به عنوان دروازه‌ای به جنوب آسیا و خاورمیانه عمل می‌کند و آذربایجان نیز پل ارتباطی بین اروپا و آسیای مرکزی است. افزایش تجارت و ارتباطات میان این دو کشور، همکاری اقتصادی آنها را تقویت خواهد کرد و عملکرد اقتصادهای منطقه‌ای را در سطح وسیع‌تری بهبود می‌بخشد.
این شراکت الگویی برای همکاری اقتصادی منطقه‌ای، به ویژه میان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC)، پیش‌بینی می‌کند. این توافقات همچنین با آرزوهای بلندمدت پاکستان برای تنوع بخشیدن به منابع انرژی خود هم‌خوانی دارد. آذربایجان به عنوان یک بازیگر در بخش نفت و گاز، شریک مناسبی برای کمک به پاکستان در انتقال به آینده‌ای پایدار در زمینه انرژی است.
پروژه‌های مرتبط با گاز طبیعی و خط لوله به پاکستان این امکان را می‌دهند که تکنولوژی‌ها و تخصص‌های لازم را برای بهبود زیرساخت‌های انرژی وارد کند. علاوه بر این، صنعت تولیدی نوپای پاکستان در سطح جهانی شناخته شده است، چرا که آذربایجان همچنان محصولات دفاعی پاکستان را خریداری می‌کند. این نشان‌دهنده ظرفیت کشور برای تولید صادرات با کیفیت بالا و همچنین قدرت پاکستان در صنعت دفاعی و حوزه‌های صنعتی جهانی است. کریدور اقتصادی چین و پاکستان در ارتباط با این توافقات تجاری جدید، پاکستان را به یک هاب تجاری در جنوب و آسیای مرکزی تبدیل می‌کند. توافقات پاکستان و آذربایجان این موقعیت را با افزودن به زیرساخت‌ها و کانال‌های سرمایه‌گذاری و لجستیکی تقویت می نماید.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1277806/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تعداد زندانیان افغان در ایران قدر است؟

کندوان و آزادراه تهران شمال یکطرفه شد

احتمالا تا پایان آوریل به تهران سفر می‌کنم

چرا نگهبانان محیط‌زیست‌ اجازه ورود می‌دهند؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه در سال 1404

تشکیل 287 پرونده برای مجرمان اقتصادی طی 24 ساعت گذشته

تشکیل 287 پرونده به ارزش 880 میلیارد تومان برای مجرمان اقتصادی

دمای هوا در این استان به 40درجه رسید

هشدار عراقچی در واکنش به اظهارات تهدیدآمیز مقامات آمریکایی

افزایش حدود 3 میلیون لیتری تولید بنزین در کشور

گره دلار

بانک‌ها فردا 14 فروردین باز هستند

کابینه دولت فرانسه درباره ایران تشکیل جلسه داد

جزئیات گفتگوی تلفنی پزشکیان با پادشاه بحرین

هدیه رهبر انقلاب برای شهدای محیط زیست+ عکس

ویدیوهای مجموعه «سال 1403 از دریچه تحریریه دنیای اقتصاد» در یک نگاه

بانکداری با هدف خاص؛ 3 بانک مهم برای ایران

کاهش نرخ فقر در آرژانتین دستاوردی برای میلئی/ نشانه‌ای دیگر برای قابل اجرا بودن سیاست‌های میلئی

تشکیل 287 پرونده به ارزش 880 میلیارد برای مجرمان اقتصادی

بهترین گوشی‌های اقتصادی برای گیمینگ در سال 2025

پیشی‌گرفتن خودروهای برقی از بنزینی در این کشور

واکنش حماس به حمله اسرائیل به مرکز درمانی آنروا

جریمه 500 میلیون دلاری اتحادیه اروپا برای 15خودروساز

جزئیات ماجرای ویدئو منتشرشده از تیراندازی در یاسوج

تاکید رئیس جمهور بر لزوم تدوین برنامه منسجم برای تحقق شعار سال

حسابرسی بودجه دولت تغییر کرد

احتمال دیدار ترامپ با جولانی

صادرات ایران روی موج دلار؛ رکوردشکنی پس از دو دهه

آیا ادارات و بانک ها 14 فروردین 1404 تعطیل است؟

صدای آژیر خطر در شهرک های اطراف غزه

آیا اقتصاد ایران کمبود نقدینگی دارد؟

مصرف بنزین به بیش از 150 میلیون لیتر رسید

بازارهای جهانی در بیم و امید/ طلا در اوج، بورس محتاط

رئیس جمهور این کشور به کرونا مبتلا شد

احتمال سفر اردوغان به آمریکا برای گفتگو با ترامپ

پزشکیان در تماس با پادشاه اردن: همه کشورهای اسلامی را برادران دینی خود می‌دانیم

تعلیق مجوز شرکت مسافرتی گران‌فروش توسط سازمان هواپیمایی

هواشناسی هشدار داد/ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور

ناترازی گاز در سال جدید تشدید می‌شود؛ اصلاح تدریجی قیمت‌ها کلید حل بحران انرژی

سیزده بدر و تحکیم ارتباطات انسانی؟!

قربانی بعدی سیاست های اقتصادی ترامپ کیست؟

وزارت خارجه به مناسبت سالروز حمله اسرائیل به سفارت ایران بیانیه داد

مصرف بنزین 16 درصد رشد یافت

نفوذ از سوریه به عراق تکذیب شد

ورودی‌های این بوستان جنگلی بسته شد

وضعیت بازار طلا و سکه در سال جدید پیش‌بینی شد

تالاب میانگران دچار حریق شد

ترامپ مشکل وجودی برای جهان/ تقابل رئیس‌جمهور آمریکا با چین و کره شمالی

پزشکیان با امیر کویت گفت‌و‌گو کرد

تأمین برق عشایر با نیروگاه‌های خورشیدی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی