بازار آریا

آخرين مطالب

مصوبه عجیب مجلس به نفع لوکس‌سواران؛ قشر متوسط نقره داغ شدند اقتصاد ایران

مصوبه عجیب مجلس به نفع لوکس‌سواران؛ قشر متوسط نقره داغ شدند
  بزرگنمايي:

بازار آریا - تسنیم /بر اساس بودجه 1404 حقوق ورودی خودروهای اقتصادی (با حجم موتور پایین) به شدت افزایش یافته، اماحقوق ورودی خودروهای لوکس (با حجم موتور بالای 2000 سی‌سی) نزدیک به 35درصد کاهش یافته است.این مصوبه به نفع لوکس سواران و تشدید قیمتها باعث تضعیف طبقه متوسط است.
اخیراً مصوبات بودجه‌ای مجلس در خصوص واردات خودرو، شوک‌های پیاپی به فضای اقتصادی کشور وارد کرده است. موضوع واردات خودرو که از سال 1401 با هدف تنظیم بازار خودرو و حمایت از رقابت در بازار خودرو وانحصار شکنی ارائه شده بودند، در عمل به ابزاری برای تغییر جهت نظام تعرفه‌گذاری به سمت منافع لوکس‌سواران تبدیل شده‌اند. 
ابتدای بحث، تعیین حقوق ورودی 100 درصدی برای خودروهای برقی و هیبریدی حاشیه‌ساز شد، این افزایش 2400 درصدی در رسانه ها واکنشهای منفی در پی داشته است، اما اکنون مشخص شده است که بخش دیگری از این مصوبه بودجه مجلس بدون تدبیر کافی، به نفع خودروهای لوکس و به ضرر خودروهای اقتصادی تمام شده است.
بازخوانی تعرفه‌های واردات خودرو در سال 1403
بر اساس مصوبات بودجه ای مجلس، حقوق ورودی خودروهای سواری در سال 1403 به شرح زیر تعیین شده بود:
خودروهای برقی: 4 درصد
خودروهای هیبریدی: 15 درصد
خودروهای بنزینی تا 1000 سی‌سی: 20 درصد
خودروهای بنزینی 1001 تا 1500 سی‌سی: 55 درصد
خودروهای بنزینی 1501 تا 2000 سی‌سی: 95 درصد
خودروهای بنزینی 2001 تا 2500 سی‌سی: 135 درصد
با این حال، تعیین حقوق ورودی 100 درصدی برای همه خودروهای سواری وارداتی، جای ابهام دارد. این تصمیم در حالی گرفته شده است که حقوق ورودی خودروهای اقتصادی (با حجم موتور پایین) به شدت افزایش یافته، اما حقوق ورودی خودروهای لوکس (با حجم موتور بالای 2000 سی‌سی) نزدیک به 35 درصد کاهش یافته است.
تأثیرات منفی مصوبه شائبه دار بر تورم و تشدید انحصار
این مصوبه چندین تأثیر منفی بر فضای اقتصادی و اجتماعی کشور داشته است:
بازار خودرو با کمبود عرضه و افزایش قیمت‌ها مواجه شده و این موضوع تاثیرات تورمی منفی در پی خواهد داشت.
تسهیل واردات خودروهای لوکس:
کاهش حقوق ورودی خودروهای لوکس، واردات این خودروها را تسهیل کرده است. این موضوع نه‌تنها به افزایش تقاضا برای خودروهای لوکس منجر شده، بلکه شکاف طبقاتی و مانور تجمل را در جامعه تشدید خواهد کرد.
در شرایطی که بسیاری از مردم توانایی خرید خودروهای اقتصادی را ندارند، واردات خودروهای لوکس به نفع قشر خاصی از جامعه تمام خواهد شد.
. افزایش فشار بر اقشار متوسط برخلاف هدف اولیه طرح واردات خودرو
افزایش قیمت خودروهای اقتصادی به دلیل کاهش واردات و افزایش حقوق ورودی، فشار بیشتری بر اقشار کم‌درآمد وارد کرده است.
این در حالی است که کاهش حقوق ورودی خودروهای لوکس، به نفع قشر مرفه جامعه عمل کرده است.
تضعیف اهداف زیست‌محیطی:
با افزایش حقوق ورودی خودروهای برقی و هیبریدی، انگیزه برای واردات این خودروها کاهش یافته است. این موضوع در تضاد با اهداف زیست‌محیطی کشور و سیاست‌های کاهش آلایندگی است.
از سوی دیگر این مصوبه چندین ابهام و سؤال بی‌پاسخ به همراه دارد:
هدف واقعی از کاهش حقوق ورودی خودروهای لوکس چیست؟ آیا این تصمیم با هدف حمایت قشر خاصی و تضعیف بیشتر طبقه متوسط گرفته شده است یا پای زد و بند با واردکنندگان خودروهای لوکس در میان است؟
چرا حقوق ورودی خودروهای اقتصادی به شدت افزایش یافته است؟ آیا این تصمیم با توجه به وضعیت معیشتی مردم و نیازهای بازار گرفته شده است؟
آیا این مصوبه با اهداف کلان اقتصادی از جمله کاهش تورم از طریق واردات و انحصار زدایی هم‌خوانی دارد؟ یا صرفاً به نفع قشر خاصی از جامعه عمل می‌کند؟
مصوبه اخیر مجلس در مورد حقوق ورودی خودروهای وارداتی، نه‌تنها به بهبود وضعیت بازار خودرو کمک نمیکند، بلکه به شوک‌های اقتصادی و افزایش شکاف طبقاتی دامن میزند. این تصمیم در حالی گرفته شده است که واردات خودروهای اقتصادی تضعیف شده و اقشارمتوسط کم‌درآمد به هیچ عنوان توانایی خرید خودروهای گران‌قیمت را نخواهند داشت.
به نظر می‌رسد این مصوبه بدون توجه به واقعیت‌های اقتصادی و نیازهای جامعه، به نفع لوکس‌سواران و به ضرر عموم مردم طراحی شده است. برای اصلاح این روند، لازم است مجلس و دولت با تدبیر بیشتر و کارشناسی دقیق‌تر، سیاست‌های جدیدی را در راستای حمایت از تولید داخلی و تأمین منافع عمومی اصلاح کنند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1277252/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جدیدترین آمار از رشد اقتصادی ایران؛ نفت شتاب گرفت، صنعت در رکود ماند

تراموا‌های چهار کابین به تهران می‌آیند

وزیر فرهنگ پیام تسلیت صادر کرد

وضعیت نگران‌کننده ذخیره آب سد‌ها

گزارش مرکز آمار از کوچک شدن سفره مردم

آغاز به کار قطارهای تهران به وان پس از 5 سال

مصوبه عجیب مجلس به نفع لوکس سواران؛ قشر متوسط نقره داغ شدند

سقوط بیت کوین به کمترین سطح سه ماهه

الجولانی به بروکسل دعوت شد

کوچک شدن سفره مردم به روایت مرکز آمار

80 میلیون لیتر سوخت قاچاق کشف شد

اختلال در ایکس صدای کاربران را درآورد

پیش‌بینی هواشناسی شیراز از وضعیت آب و هوا

اتحادیه صنف خشکبار تهران: کمبودی در عرضه خشکبار و آجیل نداریم

قیمت روز محصولات ایران‌خودرو و سایپا؛ ارزان ترین سواری داخلی چند؟

اولویت دولت در حوزه آموزش و پرورش اعلام شد

جزئیاتی از دیجیتالی شدن بورس در 1403

این محصول تویوتا در راه بازار است

هما از اتحادیه اروپا تاییدیه گرفت

هیچ یک از اتباع افغانستان در معادن ایران کار نمی‌کنند/ افغانستانی‌ها مشاغل لوکس و پُرپول را از کارگران ایرانی گرفته‌اند

دولت سوریه: عملیات نظامی در ساحل تمام شد

آغاز خروج ارتش فرانسه از سنگال

ابلاغ دستورالعمل خرید تضمینی گندم در سال زراعی 1404-1403

سازمان هواپیمایی کشوری اخطار گرفت

انبار فروشگاه زنجیره‌ای در این شهر آتش گرفت+ جزئیات

شرکت ملی گاز ایران؛ اولویت تأمین گاز داخلی است

وزیر کار: مرخصی زایمان منجر به کاهش اشتغال زنان می‌شود

عراق دست به دامان اقلیم کردستان می‌شود؟

تحول دیجیتال در بورس تهران محقق شد

پس از 5 روز؛ بورس سبز شد

رکوردشکنی تاریخی پتروفرهنگ در تولید و سودآوری

بخش خصوصی سیب‌زمینی وارد می‌کند

پزشکیان: با تقویت فرهنگ مجاهدت تهدیدات دشمنان کارساز نخواهد بود

سرمایه گذاری با سود پیش بینی شده 36 الی 42 درصد + وثایق بانکی، حد اعتباری، وام

درامد 10میلیاردی با احداث باغ با کاشت گردو و بادام دیرگل مقاوم به سرما

مالیات‌ستانی هوشمند در دستور کار قرار گرفت

اظهارات تازه محسنی اژه‌ای درباره مذاکره

سازمان غذا و دارو درباره تغییر قیمت شیر خشک توضیح داد

حماس: بر آتش‌بس پایبند هستیم

آخرین فرصت خرید نهال عیدانه گردو فقط 37هزار و بادام 27هزار

سرمایه‌گذاری در تامین مالی جمعی؛ فرصتی برای سرمایه‌گذاران خرد

درخواست مخبر برای تولید گوشی تلفن همراه ایرانی

زمان فروش عیدانه کرمان موتور اعلام شد+ جزئیات

جزئیاتی از راه‌اندازی تاکسی هوایی در ایران

وزیر ارتباطات: رفع فیلتر تلگرام و یوتیوب مشخص نیست

جزئیات افزایش تسهیلات مسکن

شرط راه‌اندازی قطار تهران _ آنکارا اعلام شد

کرملین: ایران دنبال مذاکرات سازنده مبتنی بر احترام است/ تماس‌های فشرده‌ای در پیش است

طراحی 2 سناریو برای مقابله با تحریم

مخبر: از تولید گوشی‌های ایرانی به شرط کیفیت بالا حمایت می‌شود

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی