بازار آریا

آخرين مطالب

تحویل بیش از 6 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در 7 روز اقتصاد ایران

تحویل بیش از 6 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در 7 روز
  بزرگنمايي:

بازار آریا - تسنیم / هفته گذشته (4 تا 10 اسفند)، 6 میلیارد و 48 میلیون مترمکعب گاز طبیعی تولید و تحویل شبکه سراسری شد که 4 میلیارد و 568 میلیون مترمکعب آن در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء با میانگین روزانه حدود 653 میلیون مترمکعب مصرف شده است.
وزارت نفت با ارائه گزارشی از وضعیت گازرسانی در فصل سرد امسال اعلام کرد که سرمای امسال در مقایسه با سال‌های اخیر، به‌طور بی‌سابقه‌ای از آبان آغاز شد و در بیشتر روزهای باقی‌مانده سال نیز پایدار ماند. این سرما در هفته گذشته به اوج خود رسید، به‌طوری‌ که سبب ثبت دو رکورد تازه مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء شد؛ مقدار مصرف گاز در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه (7 و 8 اسفند) به‌ترتیب به 692 و 703 میلیون مترمکعب رسید.
امسال مقدار گاز مصرفی در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء از سوی نهادهای بالادستی، به‌طور میانگین روزانه 371 میلیون مترمکعب برای آبان، 468 میلیون مترمکعب برای آذر، 538 میلیون مترمکعب برای دی، 540 میلیون مترمکعب برای بهمن و 439 میلیون مترمکعب برای اسفند برآورد شده بود. با این‌ حال، به‌دلیل تداوم سرمای هوا، مقدار گاز طبیعی تحویلی به شبکه سراسری از این مقادیر فراتر رفت؛ میانگین تحویل روزانه گاز در آبان 417 میلیون مترمکعب، در آذر 561 میلیون مترمکعب، در دی 614 میلیون مترمکعب و در بهمن 636 میلیون مترمکعب ثبت شد.
در بازه زمانی هفته گذشته (چهارم تا 10 اسفند) نیز که سردترین روزهای سال بود، مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء افزایش بی‌سابقه‌ای را تجربه کرد و در روز سه‌شنبه (هشتم اسفند) رکورد جدید مصرف 703 میلیون مترمکعب گاز در این بخش ثبت شد، به‌طوری‌ که 82 درصد از کل گاز تولیدی کشور به بخش خانگی و تجاری اختصاص یافت.
بر اساس این گزارش، 863 میلیون مترمکعب گاز در چهارم اسفند به شبکه تزریق شد که 589 میلیون مترمکعب آن در بخش خانگی و تجاری مصرف شد. همچنین در روزهای پنجم و ششم اسفند نیز با تداوم برودت هوا، تحویل گاز به شبکه به‌ترتیب 870 و 862 میلیون مترمکعب بود و مصرف بخش خانگی و تجاری نیز در این روزها به 606 و 645 میلیون مترمکعب رسید.
مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء در 7 و 8 اسفند به بیشترین مقدار خود رسید. در هفتم اسفند، 867 میلیون مترمکعب گاز طبیعی به شبکه تحویل شد که 692 میلیون مترمکعب از آن در بخش خانگی و تجاری به مصرف رسید. در هشتم اسفند نیز این روند ادامه یافت و با تحویل 856 میلیون مترمکعب گاز طبیعی، مصرف بخش خانگی و تجاری کشور به 703 میلیون مترمکعب رسید. در دو روز نهم و دهم اسفند، مقدار تحویل گاز همچنان در سطح بالایی باقی ماند. در نهم اسفند 866 میلیون مترمکعب گاز طبیعی تولید و مصرف بخش خانگی و تجاری 684 میلیون مترمکعب گزارش شد. در روز پایانی هفته گذشته، دهم اسفند نیز 864 میلیون مترمکعب گاز طبیعی به شبکه تزریق شد و مصرف بخش خانگی و تجاری در این روز به 649 میلیون مترمکعب رسید.
بررسی مقدار مصرف گاز طبیعی در بازه زمانی 4 تا 10 اسفند نشان می‌دهد با وجود اینکه تحویل گاز در سطح بالایی قرار داشته، اما روند مصرف در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء همچنان صعودی بوده و در برخی روزها به اوج خود رسیده است. در مجموع، در این هفت روز 6 میلیارد و 48 میلیون مترمکعب گاز طبیعی تحویل شبکه شد که 4 میلیارد و 568 میلیون مترمکعب آن در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء مصرف شده است و میانگین روزانه مصرف بخش خانگی و تجاری در این بازه حدود 653 میلیون مترمکعب بوده که 214 میلیون مترمکعب بالاتر از رقم 439 میلیون مترمکعبی است که از سوی نهادهای بالادستی به‌عنوان میانگین مصرف روزانه این بخش در اسفند برآورد شده بود.
با وجود این، مدیریت هوشمندانه و عملکرد شرکت ملی گاز ایران در تأمین انرژی کشور در این شرایط بحرانی با وجود سرمای پایدار و افزایش تقاضا در بخش‌های خانگی و تجاری، نشان‌دهنده برنامه‌ریزی دقیق و تلاش بی‌وقفه کارکنان این صنعت است که حتی در شرایط سرمای بی‌سابقه نیز توانستند نیاز کشور را به شکلی مطلوب مدیریت کنند. در برخی از روزهای سرد امسال، مصرف گاز بخش خانگی به بیش از 700 میلیون مترمکعب رسید، اما شبکه گازرسانی کشور بدون اختلال، نیازهای مصرف‌کنندگان را تأمین کرد.
بنابراین با توجه به موج جدید سرمای شدید، ادامه اجرای پویش «دو درجه کمتر» می‌تواند همانند روزهای سرد گذشته، به پایداری شبکه گازرسانی کمک کند. این پویش که با هدف مدیریت بهینه مصرف گاز در ماه‌های سرد سال اجرا شده، نقش مؤثری در کنترل فشار و پایداری شبکه ایفا کرده است. افزون بر این، استمرار برنامه‌های بهینه‌سازی مصرف و کاهش مصرف در بخش خانگی با اجرای این پویش به تأمین پایدار گاز بخش‌های تولیدی کشور ازجمله صنایع عمده، نیروگاه‌ها و پتروشیمی‌ها نیز کمک کرده و مانع از افت تولید در بخش‌های حیاتی کشور می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1274387/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تندباد و کولاک در راه یک استان / هواشناسی هشدار داد

واکنش وزیر ارتباطات دولت دوازدهم به استعفای اجباری ظریف

2 روی سکه برکناری همتی؛ بورس ترسید، دلار اصلاح کرد

سریع ترین روش فروش خودرو در ایران

پزشکیان پیام تسلیت صادر کرد

کتابخانه ملی یک هفته تعطیل می‌شود

اعلام آمادگی زلنسکی برای گفت‌و‌گوی مجدد با ترامپ

نزاع نوجوانان به قتل انجامید

وقوع آتش‌سوزی در جایگاه سی ان جی در این شهر+ جزئیات

آثار تاریخی ایرانشهر آسیب ندیده‌اند

وقوع آتش‌سوزی گسترده در 2 ایالت آمریکا

کتابحانه ملی یک هفته تعطیل می‌شود

روند نزولی قیمت طلا و ارز؛ ربع سکه به کانال 21 میلیون تومان بازگشت

این گروه از مددجویان بهزیستی وام می‌گیرند

ترکیه علیه اسرائیل بیانیه صادر کرد

ترکیب استقلال و النصر مشخص شد

فشار بازار مسکن افتاد

هشدار فرانسه درباره گسترش جنگ در اروپا

روسیه کشتی حامل تسلیحات انگلیسی را غرق کرد

رشد صفر بخش ساختمان در 9 ماهه امسال

اظهارات جدید ترامپ درباره واگذاری خاک اوکراین

شرکت‌های ایرانی و تاجیکی همکار می‌شوند

واگذاری 8 بنای تاریخی در ایران/ علت چیست؟

پیش بینی قیمت دلار 14 اسفند 1403

جوزف عون به ریاض رفت

حمله تروریستی در مسکو ناکام ماند

تهران گرم می‌شود

خرید با تخفیف دائمی / مروری بر محصول «برگشت پول» در اپلیکیشن بلو

بیت کوین جان گرفت

بازار سهام تغییر رنگ داد

استقبال مسلمانان از حجاب همسر رونالدو/ پای هوش مصنوعی در میان است+ عکس

شرط جدید برای وراث سهام عدالت اعلام شد

حقوق اسفند بازنشستگان تامین اجتماعی چه زمانی پرداخت می‌شود؟

اقلام سفره ماه رمضان را گرانتر از این ارقام نخرید

دانشمندان در برابر ایلان ماسک صف کشیدند/ درخواست برندگان نوبل چیست؟

ساعت بازی استقلال النصر

صعود فلزات با حمایت ترامپ از ارزهای دیجیتال

سازمان هواپیمایی:مجوز ایرلاین‌های گرانفروش محدود می‌شود

اظهارات جدید کالاس درباره برنامه هسته‌ای ایران

وعده سازمان هواپیمایی درباره تشدید نظارت‌ها/ بلیت هواپیما ارزان می‌شود؟

اعلام قیمت انواع قند و شکر بسته‌بندی+ جزئیات

تتر در تعقیب دلار/ بیت‌کوین در آستانه سقوط یا جهش؟

زمان برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش 1404 اعلام شد؟

ساماندهی کولبران کلید خورد

محموله بزرگ سلاح جنگی در این استان کشف شد

سکوت معنادار چین درباره مشاجره ترامپ و زلنسکی/ پکن چه سیاستی را دنبال می‌کند؟

پزشکیان پنجشنبه به این 3 شهر سفر می‌کند

سخنگوی دولت: هنوز استعفای ظریف پذیرفته نشده است/ 6 ماه زمان کافی برای محک زدن یک وزیر نیست

دستکاری در گوشت‌های تنظیم بازاری

نظر عارف درباره سرپرست جدید وزارت اقتصاد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی