بازار آریا

آخرين مطالب

تقویم اکو چرا حاشیه‌ساز شد؟ اقتصاد ایران

تقویم اکو چرا حاشیه‌ساز شد؟
  بزرگنمايي:

بازار آریا - در روزهای گذشته، در رسانه‌های رسمی و اجتماعی، تصاویری به عنوان تقویم موسسه فرهنگی اکو دست به دست ‌شد که در این تقویم، نظامی گنجوی به‌عنوان شاعر ملی جمهوری آذربایجان، رودکی به‌عنوان شاعر ملی تاجیکستان و مولانا به‌عنوان شاعر ملی ترکیه معرفی و درباره زادگاه این شاعران توضیحاتی ارائه شده بود.
این موضوع مورد اعتراض بسیاری قرار گرفت. پس از گذشت چند روز، موسسه فرهنگی اکو در متنی به این حاشیه‌ها پاسخ داد و در بیانیه‌ای نوشت: «موسسه فرهنگی اکو در تهران، اخبار منتشره در برخی رسانه‌ها را مبنی بر اینکه این موسسه در تقویم سالانه 2025 یک شاعر ایرانی را به‌عنوان شاعری از دیگر کشورهای عضو این موسسه معرفی کرده است، به‌شدت تکذیب می‌کند.همچنین باید خاطرنشان کرد که هنوز تقویمی برای سال 2025 توسط موسسه فرهنگی اکو تایید نشده و به چاپ نرسیده است.» 
این بیانیه می‌افزاید: «موسسه فرهنگی اکو با دولت‌های محترم ده کشور عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو تماس گرفته بود تا نام، تصویر و چند جمله در مورد زادگاه شاعران ملی این کشورها را به موسسه ارائه دهند تا در تقویم 2025 موسسه فرهنگی اکو درج شود. براساس اطلاعاتی که در این خصوص از سوی کشورهای عضو دریافت شده است و موسسه فرهنگی اکو صمیمانه از تمامی اعضا برای ارسال این اطلاعات تشکر و قدردانی می‌کند، چندین طرح داخلی جهت بررسی به‌منظور گزیش و تصویب یک طرح نهایی، به موسسه ارسال شده است اما تاکنون هیچ طرحی نهایی نشده و همچنین طرحی برای چاپ و توزیع تایید نشده است. متاسفانه در اقدامی عامدانه و مغرضانه یک فایل پی‌دی‌اف تاییدنشده، از میان فایل‌های متعدد در دسترس برخی رسانه‌های اجتماعی قرار گرفته است. 
موسسه فرهنگی اکو در حال رسیدگی به خاطیان این اقدام مجرمانه است و فرد مسوول باید به دولت‌های محترم عضو معرفی شود.» در ادامه آمده است: «موسسه فرهنگی اکو با افتخار تصریح می‌کند که بسیاری از شاعران این منطقه مانند نظامی گنجوی، مولانا رومی، علامه اقبال لاهوری و استاد رودکی مورد احترام و متعلق به تمامی کشورهای منطقه اکو و نه صرفا یک کشور، هستند. تقویم سالانه این موسسه به همه این شاعران افتخار می‌کند و خواستار معرفی آنها به سایر کشورهای جهان است. 
چاپ پیش‌نویس نهایی این تقویم، قطعا منعکس‌کننده توافق و اجماع بین کشورهای عضو خواهد بود. هدف موسسه فرهنگی اکو ترویج عشق، دوستی و تفاهم بهتر در بین مردم منطقه است و این نهاد هرگز وارد فعالیتی که منجر به کدورت یا توهین به هر ملتی شود، نخواهد شد. موسسه فرهنگی اکو به سنت غنی ادبی زبان فارسی می‌بالد و به آن ادای احترام می‌گذارد و برای شاعرانی چون نظامی گنجوی و دیگر شاعران پارسی‌زبان بسیار ارج می‌نهد. موسسه فرهنگی اکو اخبار نادرست در مورد تقویم 2025 را که هنوز در مرحله طراحی است به‌شدت محکوم می‌کند.»

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1274092/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گزارش گروسی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران ارائه شد

ارزآوری پتروشیمی‌ها در 11 ماه امسال چقدر بود؟+ جزئیات

فرصت استثنایی تکرار نشدنی خریدصنوبر نیگرا یارانه ای جهاد کشاورزی 1ساله فقط 5هزارتومان و2 ساله با تخفیف ویژه 10هزار تومان

کاهش قیمت‌ خودرو در راه است؟

نیمی از بیمارستان‌های تهران فرسوده هستند

واکنش حماس به عملیات استشهادی در حیفا

کاهش 31 درصدی ورودی آب به سدها

دلار و تتر کاهشی شدند

مراکز خرید عمده تم تولد و لوازم جشن در تهران

مروری بر محصول «برگشت پول» در اپلیکیشن بلو

کمبود بلیت قطار گردن ربات‌ها افتاد!

خرید اراضی لویزان برای خانه‌سازی شروع شد

علیه یاشار سلطانی اعلام جرم شد+ جزئیات

شناور‌های جدید به دریای خزر می‌آیند

تثبیت پیش‌بینی قیمت نفت ازسوی تحلیلگران بازارهای جهانی

خودروی چینی هست، قطعه نیست!

پاسخ شورای رقابت به همتی؛ تحت تأثیر هیچ نهادی نیستیم

واکنش بورس به استیضاح همتی؛ تالار شیشه ای ریخت

فرونشست هشدار‌دهنده زمین در این منطقه تهران

سرمایه‌گذاری در توسعه میدان نفتی بندکرخه تصویب شد

تحویل گاز و نفت‌گاز در زمستان امسال از مصوبات تعیین‌شده فراتر رفت

ماجراجویی نوبیتکس در دنیای رمزارزها هفت ساله شد!

پتروشیمی‏‏‌ها صعودی شدند

انتظار تداوم روند نزولی طلا

قیمت دلار زیر فشار عملیات بازارساز

رابطه مرموز برادر رئیس امارات با داماد ترامپ

توافق بر سر آتش‌بس اوکراین تکذیب شد

افتادن ⁧همتی⁩ علامتی بزرگ برای سیاست در ایران امروز است

جزئیات جدید از خبر استعفای ظریف

حقوق کارگران چگونه تا 23 میلیون تومان بالا می‌رود؟

قیمت طلا در مرز حساس/ کاهش قیمت در راه است؟

نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آغاز شد

هشدار هواشناسی مازندران/ فعالیت‌های دریایی در خزر ممنوع شد

آلارم توقف واردات خودرو در 1404

شکایت از فرد منتشرکننده به دلیل تشویش اذهان عمومی

افزایش نسبی دما در تهران از فردا

تولید خودرو با وعده‌ها پیش نرفت؛ کاهش 5 درصدی تولید

ایرلاین‌های خارجی در راه ایران

قیمت مرغ و گوشت قرمز امروز 13 اسفند 1403

طرح انرژی اتحادیه اروپا 45 میلیارد یورو از واردات سوخت‌های فسیلی می‌کاهد

عارف: دقت کنیم در دام حواشی و مسائل غیرواقعی نیفتیم/ درباره برخی تصمیماتی که اجرا می‌کردم مخالف بودم اما بروز نمی‌دادم

پاسخ زلنسکی به آمریکا: جایگزن کردن من کار ساده‌ای نخواهد بود

زمانبندی ساعات کاری سامانه­ های ساتنا و پایا در ایام پایانی سال

سرگردانی در بورس

ذخیره‌سازی 16 هزار تن میوه و 1200 تن خرما برای شب عید و ماه رمضان

زنگنه: مردم به شایعات فضای مجازی درباره ریزش بازار بورس توجه نکنند

آنکارا خواهان فعالیت حداکثری خط لوله صادراتی نفت کرکوک-جیهان شد

تکذیب ادعای گم شدن طلای بانک‌ مرکزی

فروش ویژه کانکس‌های ارزان و مقاوم – فقط تماس بگیرید و قیمت باورنکردنی بگیرید!

شوخی جالب مجید مظفری با پزشکیان روی آنتن تلویزیون+ فیلم

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی