بازار آریا

آخرين مطالب

مجموعه مهم قدیمی از امروز روی آنتن شبکه یک می‌رود

«امام علی» بعد از 28 سال اقتصاد ایران

«امام علی» بعد از 28 سال
  بزرگنمايي:

بازار آریا - سرانجام پس از سال‌ها سریال «امام علی» ساخته داوود میرباقری به شبکه یک بازگشت و قرار است از امروز دوباره روی آنتن برود. اگرچه از زمان پخش این مجموعه سال‌ها گذشته اما هنوز مردم بازی‌ها و دیالوگ هایش را به خاطر دارند. روند ساخت این مجموعه از آنجا آغاز شد که در سال 1370 میرباقری فیلم‌نامه مجموعه‌ای با عنوان «خاری در گلو» را براساس زندگی علی ابن ابی طالب ارائه داد و بعد از مدتی از او خواسته شد که فیلم‌نامه‌ را بازنویسی کند.
این روند چند بار دیگر هم تکرار شد و در نهایت با تایید مسوولان وقت تلویزیون ساخت نخستین سریال مهم تاریخی مذهبی صداوسیما کلید می‌خورد. آمارها حاکی است که 150 بازیگر اصلی و بیش از 5 هزار هنرور از نیروهای ارتش مقابل دوربین این سریال رفته اند. سازمان صداوسیما تا پیش از آن مجموعه‌ای با این گستردگی تولید نکرده بود و البته حساسیت‌های زیادی هم درباره تولیدش وجود داشت که کار را سخت‌تر می‌کرد. بااین‌حال این مجموعه بعد از پنج سال تولید از مرداد تا بهمن سال 75 روی آنتن شبکه یک سیما رفت و توانست مخاطبان زیادی جذب کند. نکته جالب این است که تولید این مجموعه عظیم در آن سال‌ها با 27میلیون تومان بودجه آغاز و در طول زمان ساخت بارها اصلاح برآورد شد و با بودجه‌ای معادل 269 میلیون تومان به پایان تولید رسید.
بسیاری از منتقدان معتقدند هنوز مجموعه‌ای در حد و اندازه سریال «امام علی» در تلویزیون ایران تولید نشده است. یک ویژگی برجسته و هوشمندانه سریال این بود که زبان دیالوگ‌ها براساس تاریخ بیهقی نوشته شد ولی شبیه عمده آثار تاریخی که ثقیل حرف می‌زنند و مخاطب عام از آن سر درنمی‌آورد، نیست.
یکی دیگر از عوامل موفقیت سریال، شخصیت‌پردازی بازیگران است، شخصیت‌هایی که در سریال امام علی(ع) در حد تیپ نماندند و شخصیت‌ها همه شناسنامه دارند و حتی اگر بیننده‌ای درباره کسانی مثل ابوذر غفاری، مالک اشتر و دیگر یاران امام(ع) و نیز اردوگاه قطب شرّ مطالعه نداشته باشد، با دیدن سریال پی به موقعیت هر شخصیت می‌برد.
در این مجموعه بازیگران سرشناسی حضور داشتند اما حضورشان در این مجموعه باعث شد یک روی دیگر هنر خود را به نمایش بگذارند. چهره‌هایی همچون جمشید مشایخی در نقش ابن مسعود، مهدی فتحی در نقش عمر وعاص، بهزاد فراهانی در نقش معاویه، چنگیز وثوقی در نقش وردان و سیروس گرجستانی در نقش اباقطام با بازی در این مجموعه به شکل عجیبی احیا شدند و بسیاری ‌مانند ویشکا آسایش در نقش قطام، فرهاد اصلانی در نقش یزید، محمدرضا شریفی‌نیا در نقش ولید و حسین پناهی در نقش عبدالله ابن خباب هم توانستند قدرت بازیگری خود را به تماشا بگذارند و به جامعه بیشتر معرفی شوند.
البته داریوش ارجمند در نقش مالک اشتر گران‌ترین بازیگر این سریال بود که ماهانه 95هزار تومان دستمزد می‌گرفت و کل دستمزدش در طول تولد این مجموعه 14٫5میلیون تومان بوده است. در کنار همه این‌ها نباید از تیتراژ و موسیقی ماندگار فرهاد فخرالدینی گذشت که آن را براساس موسیقی عبدالقادر مراغی، موسیقی‌دان و نوازنده قرن نهم هجری، ساخته است.
فخرالدینی در مصاحبه‌ای گفته است: «آهنگ این موسیقی که منسوب به عبدالقادر مراغی است، با حروف ابجد نت‌نویسی شده که از حدود 300 سال پیش بسیاری از موسیقیدانان مهم دنیا روی آن کار کرده بودند. اما جالب اینجاست که هیچ‌کدام موفق نشدند که این موسیقی را به‌طور کامل استخراج کنند. شعر این اثر نیز درباره حضرت محمد (ص) است که عبدالقادر بعد از نت‌نویسی آن را به زبان فارسی هم برگردانده است. به‌هر‌حال می‌توانم چنین بگویم که کشف این آهنگ نصیب من شد که نمونه‌اش را در موسیقی سریال امام علی می‌بینید. موسیقی این آهنگ هم دقیقا همان اثری است که به دست عبدالقادر مراغی نوشته شده که می‌تواند به عنوان قابل‌استنادترین اسناد موسیقایی منسوب به عبدالقادر به حساب آید.»
محمد بیک‌زاده، تهیه‌کننده این مجموعه، پیش‌تر درباره اوضاع تلویزیون در این دوران گفته است: «من نگران تلویزیون‌ هستم، اگر به همین رویکرد سریال‌سازی پیش بروند باید آرام‌آرام تغییر شغل دهند، چون متاسفانه سریال‌ها خوب ساخته نمی‌شوند؛ سریال خوب یعنی سریالی که بتواند بر عموم جامعه تاثیرگذار باشد. این ذات هنر است که در نگاه و اندیشه و فکر آدم‌ها تاثیر بگذارد؛ وقتی سریالی می‌خواهند بسازند بیش از هر بخش و رکن دیگر باید با دقت روی سناریوی آن کار کنند. اگر سناریوی خوب نداریم سریال نسازیم! تلویزیون و سینمای ما در گام اول باید سناریست (فیلمنامه‌نویس) تربیت کند تا فیلم‌ها و سریال‌های خوبی تولید شوند. پس از سناریست خوب باید کارگردان خوب تعریف کنند؛ همه اینها را چه‌کسی می‌تواند به دست آورد؛ یک تهیه‌کننده خوب، تهیه‌کننده‌ای که درک هنری داشته باشد. متاسفانه تهیه‌کننده امروز به توزیع‌کننده پول تبدیل شده است.»
گواه حرف‌های محمد بیک‌زاده از وضعیت تلویزیون انتخاب ناگهانی این مجموعه برای پخش در عصر‌های ماه رمضان است که پیش‌تر شبکه‌های سیما برنامه‌هایش را از قبل تدارک می‌دیدند و رقابت عجیبی بین آنها وجود داشت. بااین‌حال سریال «امام علی (ع)» با همکاری آرشیو مرکزی و امور لابراتور فیلم اداره کل آرشیو صداوسیما به نسخه باکیفیت4K تبدیل و آماده‌سازی شده و از امروز یکشنبه 12اسفندماه ساعت 16 و از فردا دوشنبه هر روز ساعت 17 از آنتن شبکه یک پخش می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1274091/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعا‌های جدید نتانیاهو درباره ایران/ با مهماتی که ترامپ ارسال کرده کار ایران را تمام می‌کنیم

قیمت سیمان اعلام شد

مرز حمایت از دسترس قیمت سکه خارج شد؟

رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق: تیم اقتصادی دولت باید هماهنگ باشد

10 کشور دارای بزرگترین ذخایر گازی جهان/ اینفوگرافیک

گزارش گروسی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران ارائه شد

ارزآوری پتروشیمی‌ها در 11 ماه امسال چقدر بود؟+ جزئیات

فرصت استثنایی تکرار نشدنی خریدصنوبر نیگرا یارانه ای جهاد کشاورزی 1ساله فقط 5هزارتومان و2 ساله با تخفیف ویژه 10هزار تومان

کاهش قیمت‌ خودرو در راه است؟

نیمی از بیمارستان‌های تهران فرسوده هستند

واکنش حماس به عملیات استشهادی در حیفا

کاهش 31 درصدی ورودی آب به سدها

دلار و تتر کاهشی شدند

مراکز خرید عمده تم تولد و لوازم جشن در تهران

مروری بر محصول «برگشت پول» در اپلیکیشن بلو

کمبود بلیت قطار گردن ربات‌ها افتاد!

خرید اراضی لویزان برای خانه‌سازی شروع شد

علیه یاشار سلطانی اعلام جرم شد+ جزئیات

شناور‌های جدید به دریای خزر می‌آیند

تثبیت پیش‌بینی قیمت نفت ازسوی تحلیلگران بازارهای جهانی

خودروی چینی هست، قطعه نیست!

پاسخ شورای رقابت به همتی؛ تحت تأثیر هیچ نهادی نیستیم

واکنش بورس به استیضاح همتی؛ تالار شیشه ای ریخت

فرونشست هشدار‌دهنده زمین در این منطقه تهران

سرمایه‌گذاری در توسعه میدان نفتی بندکرخه تصویب شد

تحویل گاز و نفت‌گاز در زمستان امسال از مصوبات تعیین‌شده فراتر رفت

ماجراجویی نوبیتکس در دنیای رمزارزها هفت ساله شد!

پتروشیمی‏‏‌ها صعودی شدند

انتظار تداوم روند نزولی طلا

قیمت دلار زیر فشار عملیات بازارساز

رابطه مرموز برادر رئیس امارات با داماد ترامپ

توافق بر سر آتش‌بس اوکراین تکذیب شد

افتادن ⁧همتی⁩ علامتی بزرگ برای سیاست در ایران امروز است

جزئیات جدید از خبر استعفای ظریف

حقوق کارگران چگونه تا 23 میلیون تومان بالا می‌رود؟

قیمت طلا در مرز حساس/ کاهش قیمت در راه است؟

نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آغاز شد

هشدار هواشناسی مازندران/ فعالیت‌های دریایی در خزر ممنوع شد

آلارم توقف واردات خودرو در 1404

شکایت از فرد منتشرکننده به دلیل تشویش اذهان عمومی

افزایش نسبی دما در تهران از فردا

تولید خودرو با وعده‌ها پیش نرفت؛ کاهش 5 درصدی تولید

ایرلاین‌های خارجی در راه ایران

قیمت مرغ و گوشت قرمز امروز 13 اسفند 1403

طرح انرژی اتحادیه اروپا 45 میلیارد یورو از واردات سوخت‌های فسیلی می‌کاهد

عارف: دقت کنیم در دام حواشی و مسائل غیرواقعی نیفتیم/ درباره برخی تصمیماتی که اجرا می‌کردم مخالف بودم اما بروز نمی‌دادم

پاسخ زلنسکی به آمریکا: جایگزن کردن من کار ساده‌ای نخواهد بود

زمانبندی ساعات کاری سامانه­ های ساتنا و پایا در ایام پایانی سال

سرگردانی در بورس

ذخیره‌سازی 16 هزار تن میوه و 1200 تن خرما برای شب عید و ماه رمضان

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی