بازار آریا

آخرين مطالب

مسیر تمرکززدایی از تهران گزارش ویژه

مسیر تمرکززدایی از تهران
  بزرگنمايي:

بازار آریا - سخنگوی شورای شهر پنجم تهران با تاکید بر اینکه تمرکززدایی از پایتخت؛ برنامه راهبردی می‌‌‌خواهد نه برنامه جامع، گفت: پیشنهاد می‌شود دکتر عارف که مسوولیت تمرکززدایی را برعهده دارند سازوکاری پیش‌بینی کنند که از کارشناسان حوزه شهری، فارغ از گرایش سیاسی آنها، مشورت گرفته شود. به گزارش «ایسنا» علی اعطا ‌‌‌ با بیان اینکه مطرح شدن موضوع تمرکززدایی از تهران موضوع خوبی است؛ گفت: بنای دولت پزشکیان هم از ابتدا این بوده که بر مبنای نظرات کارشناسی حرکت کند. بنابراین ایده انتقال پایتخت را من به تفصیل نقد کردم و این اتفاق را در حال حاضر مقدور نمی‌‌‌دانم و اگر دستوراتی برای آغاز انتقال پایتخت صادر شود، تصور می‌‌‌کنم تبعات جدی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه در مورد تمرکززدایی از تهران، بسیار صحبت شده و مطالب خوبی هم گفته شده است، افزود: شورای ساماندهی مرکز سیاسی و اداری کشور و ساماندهی و تمرکززدایی از تهران که در حال حاضر ریاست آن را دکتر عارف بر عهده دارند، بر اساس قانون «امکان‌سنجی انتقال مرکز سیاسی و اداری کشور و ساماندهی و تمرکززدایی از تهران» مصوب 1384 تشکیل شده است که قانون بسیار خوبی هم هست. من بیشتر تمایل دارم به لحاظ روشی که برای نیل به اهداف این قانون مناسب می‌دانم، نکاتی را مطرح کنم.
پژوهشگر مطالعات تطبیقی توسعه شهری دانشگاه استراسبورگ اظهار کرد: نکته اول این است که در رابطه با موضوع تمرکززدایی از تهران، باید مسائل و اقدامات را در سه دایره متحدالمرکز تعریف کرد. دایره اول، خود شهر تهران است. اینکه در راستای تمرکززدایی از تهران، در خود تهران چه باید کرد. دایره دوم، مجموعه شهری تهران است. یعنی تهران و سایر شهرهای اطراف تهران که تحت نفوذ آن هستند، و اینکه در مجموعه شهری تهران، یعنی تهران و شهرهای اطراف چه مسائلی وجود دارد، ذیل سرفصل تمرکززدایی از تهران قابل طرح است.
به گفته وی، در نهایت دایره سوم، یعنی کل کشور، به مرکزیت تهران و بررسی اینکه در سایر نقاط کشور، در سایر استان‌‌‌ها و کلان‌شهرها چه مسائلی مطرح است، در ارتباط با مساله تمرکز و تمرکززدایی در تهران قرار می‌گیرد. من فکر می‌کنم در کنار مطالعاتی که انجام شده است، این نگاه نیز یک نگاه مکمل برای یک برنامه‌ریزی راهبردی در سطح کلان خواهد بود.
اعطا ادامه داد: به نظر من در اینکه چه انتظاراتی از تمرکززدایی از تهران می‌رود، ابهام چندانی نیست. به عبارتی شما از هر پژوهشگری، هر کارشناسی یا هر مدیر میانی در این حوزه بپرسید تمرکززدایی از تهران چیست و اهدافش چیست، موارد برای شما فهرست می‌کند که مثلا کاهش مشکلات ناشی از تراکم بیش از حد جمعیت، کاهش تراکم فعالیت‌‌‌های اداری و فعالیت‌‌‌های اقتصادی و کاهش فشار بر محیط‌زیست و منابع طبیعی، ارتقای کیفیت زندگی در تهران یا مواردی مانند حرکت به سوی توسعه متوازن و پایدار و موارد دیگری که عموما بر سر آنها توافق وجود دارد. بنابراین من فکر نمی‌‌‌کنم دولت نیاز به مطالعات ویژه‌‌‌ای برای موضوع تمرکززدایی از تهران داشته باشد. کافی است به مطالعات انجام شده مراجعه کند که البته حتما این کار را می‌کند. اما آنچه دولت نیاز دارد، یک برنامه راهبردی است.
وی با بیان اینکه ما برای تمرکززدایی، نیاز به برنامه جامع نداریم؛ بلکه یک برنامه راهبردی نیاز است که مسیر را روشن کند، ادامه داد: این برنامه راهبردی باید چشم‌اندازی تعریف کند از اینکه در یک زمان معین، چه نتیجه‌‌‌ای از تمرکز‌زدایی از تهران انتظار داریم و بر اساس آن راهبردها و اهداف مشخصی تعیین شود. مقدور نیست دولت به همه اهدافی که از مفهوم تمرکززدایی از تهران انتظار می‌رود، پاسخ دهد. دولت باید اهداف مشخصی را تعیین کند و بر اساس آن، برای هر دستگاه ماموریت‌های مشخصی را تعیین و ابلاغ کند، ضمانت اجرایی ایجاد کند، معیارها و شاخص‌های مشخصی برای آن در نظر بگیرد و منابع انجام کار را مشخص کند.
سخنگوی شورای شهر پنجم به عنوان پیشنهاد دیگری گفت: دکتر عارف به عنوان یک شخصیت برجسته علمی و اجرایی که در حال حاضر ریاست کمیته مربوط به احصای مسائل تهران را برعهده دارند؛ لازم است که از نظرات اعضای شورای شهر در 6 دوره قبل استفاده کنند. اعضای شوراهای شهر در این شش دوره، فارغ از گرایش سیاسی، از بهترین کسانی هستند که تا مغز استخوان مسائل پایتخت را در مقیاس خرد و کلان دیده‌‌‌اند و می‌‌‌شناسند. به‌ویژه اینکه با توجه به کار پارلمانی متنوعی که در شورا انجام می‌شود و به حوزه‌‌‌های مختلف مدیریت شهری، شهرسازی و معماری، عمرانی، اقتصاد شهری و برنامه و بودجه، فرهنگی و اجتماعی، حمل‌ونقل و ترافیک، حقوقی و... مربوط است؛ معمولا اعضای شوراهای تهران یک نگاه کلان‌نگر نسبت به پایتخت و مسائل آن پیدا می‌کنند. خوب است دکتر عارف که این مسوولیت را برعهده دارند سازوکاری پیش‌بینی کنند که از اعضای این شش دوره شورای شهر، فارغ از گرایش سیاسی آنها، مشورت بگیرند و نظر بخواهند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1273086/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این غذاهای مضر را به کودک ندهید

تسلا مشتری این شرکت ورشکسته شد

10 روش برای درمان خانگی یبوست

مدت زمان ماندگاری شیر دوشیده مادر

«نه» گفتن را با 9 روش به کودک یاد بدهید

این لوازم خانه را دست دوم نخرید

مدلینگ با دستمزد روزانه دو میلیونی! / درس نخوان و کار نکن و پولدار شو...

راهکار معجزه‌آسا برای تشخیص سرطان پستان

ورزش‌هایی که دیابت نوع 2 را کاهش می‌دهند

غذاهای خیلی مفید برای سلامت قلب/ این چاشنی‌ها را جایگزین نمک کنید

تأثیر ویتامین ب12 بر مغز سالمندان

تهرانی‌ها از چه زمانی عاشق پفک شدند؟

یک خبر خوب برای عاشقان چای

بهترین درمان چاقی

7 علامت کمبود منیزیم در بدن

استرالیا: به حمایت از اوکراین ادامه می‌دهیم

تحویل اجساد 4 اسیر صهیونیست از سوی حماس به صلیب سرخ

دستگیری 20 هزار پناهجو در آمریکا

تدارکات طرف‌های اسرائیلی و فلسطینی برای تبادل اسرا

هشدار ماسک درباره هزینه‌های وزارت دفاع دولت آمریکا

وزیر خارجه یمن: آمریکا نمی‌تواند از عربستان سعودی محافظت کند

لغو توافق آمریکا و ونزوئلا برای تراکنش نفتی توسط ترامپ

پاسه منفی قاهره به پیشنهاد تل‌آویو درباره اداره غزه

گروسی خواستار «تعامل» بین واشنگتن و تهران شد

تخلیه بیمارستان حضرت زینب (س) شیراز/ بیماران منتقل شدند

سوریه؛ سرگردان میان تکرار داعش یا کودتا؟

سهم کولبران در بودجه افزایش پیدا خواهد کرد

ریسک ارزی بورس

ماندگاری ابهام‌‌‌‌‌‌ها در چشم‌‌‌‌‌‌انداز سرمایه‌گذاری

دورخیز بورس برای فتح کانال تاریخی

آمار معاملات روزانه بازار سهام - 1403/12/09

ریسک‌های سرمایه‌گذاری در 1404

احتمال یخ‌زدگی محصولات باغداران و کشاورزان در موج سرمای جدید

که جان دارد و جان شیرین خوش است

ترامپ زمان اعلام تعرفه‌های تلافی‌جویانه را اعلام کرد

تحقیقات مالیاتی ایتالیا از شبکه اجتماعی ایلان ماسک

افزایش بارندگی در امارات با کمک هوش مصنوعی

رونمایی هند از سلاحی با قابلیت‌های هوش مصنوعی

آی‌فون‌ها کلمه نژادپرست را به ترامپ تغییر می‌دهند!

تایید وجاهت قانونی فعالیت پلتفرم‌های آزمایشگاهی

افت فروش خودرو در اروپا

تسلا قربانی عقاید سیاسی ایلان‌ماسک؟

خودروهای بنزینی همچنان نفس می‏‏‌کشند

کالاهای اساسی باید با قیمت ترجیحی به‌دست مصرف‌کننده برسد

توسعه ‌تجارت با عراق؛ چگونه؟

معجزه توسعه صادرات

مسیر تمرکززدایی از تهران

هوشمند‌سازی مناطق محیط‌زیست تهران

استقبال جوانان از پیش‌فروش سکه

ایست روند کاهشی دلار

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی