بازار آریا

آخرين مطالب

اسراری که ناخن‌ها فاش می‌کنند گزارش ویژه

اسراری که ناخن‌ها فاش می‌کنند
  بزرگنمايي:

بازار آریا - ایسنا : دکتر «دیوید سینکلر»، استاد ژنتیک دانشکده پزشکی هاروارد، می‌گوید ناخن‌ها یک نشانه واضح از سن بیولوژیکی یا زیستی انسان‌ هستند و سرعت رشد ناخن‌ها می‌تواند نشان‌دهنده‌ میزان پیر شدن بدن باشد.
او به مطالعه‌ای در سال 1979 اشاره می‌کند که در آن متخصصان به ناخن 271 فرد، نوارهای اندازه‌گیری کوچکی متصل کردند و رشد ناخن‌های آنان را به مدت چند سال زیر نظر گرفتند و دریافتند که رشد ناخن‌ها پس از 30 سالگی به طور تقریبی 0.5 درصد در سال کاهش پیدا می‌کند.
این نشان می‌دهد که نرخ رشد ناخن‌ها می‌تواند به‌عنوان یک شاخص ساده و بدون نیاز به هیچ‌مداخله‌ای، برای سن زیستی عمل کند.
سن بیولوژیکی بر اساس کارآیی سلول‌ها و بافت‌ها مشخص می‌شود و با سن تقویمی که تعداد سال‌های عمر را نشان می‌دهد، تفاوت دارد. بنابراین اگر متوجه شدید که به نسبت بیشتر همسالانتان، باید زودتر ناخن‌هایتان را بگیرید، این ممکن است نشانه‌ آن باشد که از نظر سن زیستی، وضعیت خوبی دارید و از سن تقویمی خود جوان‌ترید.
البته طبیعی است که با افزایش سن، ناخن‌ها کندتر رشد کنند و شکننده‌تر یا زردتر شوند. با این حال، برخی تغییرات در ناخن‌ها می‌تواند نشانه یک مشکل سلامتی باشد که پنهان مانده است. برای مثال، ناخن‌های سفید یا بی‌رنگ ممکن است به کم‌خونی، بیماری کبد، نارسایی قلبی یا سوءتغذیه اشاره داشته باشند. ناخن‌های زرد هم می‌توانند نشانه‌ای از عفونت‌های قارچی، دیابت یا بیماری تیروئید باشند.
شیارهای عمودی روی ناخن نیز اگرچه معمولا نشانه‌ای از پیری‌ هستند اما گاه می‌توانند ناشی از کمبودهای تغذیه‌ای یا بیماری‌های خودایمنی مانند آرتریت روماتویید نیز باشند.
کلابینگ (clubbing) یا چماقی‌ شدن ناخن‌هاــ وضعیتی که در آن ناخن‌ها خمیده و ضخیم می‌شوندــ هم ممکن است به بیماری‌های ریوی، بیماری‌های التهابی روده، بیماری‌های قلبی‌عروقی یا مشکلات کبدی مربوط باشد.
به گزارش ایندیپندنت، به گفته دکتر «ماری استیونسون»، جراح پوست در مرکز پزشکی لنگون در دانشگاه نیویورک، عوامل زیادی به جز افزایش سن، باعث شکنندگی‌ و آسیب‌پذیری ناخن‌ها می‌شوند. یکی از این عوامل دریافت نکردن مقدار کافی پروتئین در رژیم غذایی است که به کاهش کراتین منجر می‌شود؛ پروتئینی که ناخن‌هایمان از آن ساخته شده است. کمبود ویتامین ب و آهن نیز می‌تواند آسیب‌زننده باشد. شستن دست‌ها با مواد شوینده ساینده مانند مایع ظرفشویی و شوینده‌های لباس و همچنین آسیب دیدن بستر ناخن نیز می‌تواند باعث تضعیف ناخن‌ها شود.
او همچنین در مورد بریدن کوتیکول‌ها حین مانیکور ناخن هشدار داد و تاکید کرد: ما به کوتیکول‌هایمان نیاز داریم. فشار دادن آنها به عقب و برداشتنشان مثل این است که مهروموم محافظتی ناخن را که به جلوگیری از ورود باکتری‌ها و قارچ‌ها کمک می‌کند، باز کنیم.
به گفته استیونسون، استفاده زیاد از استون یا مانیکورهای ساینده که می‌توانند باعث نازک شدن ناخن‌ها شوند می‌توانند ناخن‌ها را ضعیف کنند.
او مصرف بیوتین و آهن را برای تقویت و رشد ناخن‌ها توصیه کرد اما یادآور شد که این مکمل‌ها باید چندین ماه مصرف شوند تا تفاوتی که ایجاد می‌کنند، محسوس باشد.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1271443/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صعود بی‌پایان فلز زرد/ عصر طلایی آمریکا آغاز شده است

تورم کالاهای وارداتی 53 درصد رشد کرد

برنامه تشکیل کمیته مشترک ایران و روسیه برای توسعه همکاری‌های معدنی

سبد خانوار 4 نفره در ونزوئلا 33 برابر حقوق یک معلم

صدور کیفرخواست متهمان قتل امیرمحمد خالقی

بحران انرژی و آزمون دشوار حاکمان جدید دمشق/ بحران انرژی و آزمون دشوار حاکمان جدید دمشق چیست؟

هم وام بگیرید، هم سود کنید / تنها 5 روز مانده تا ساخت یک باکس و دریافت وامی معادل 10 برابر موجودی آن

سیاست‌های ترامپ در حوزه گاز به کاهش قیمت‌ها کمک می‌کند

پیش‌فروش جدید سایپا؛ عرضه سه محصول با شرایط خاص

توضیح عارف درباره برنامه دولت برای بازار نوروز و رمضان

رقص شمشیر روس‌ها بر گسل‌های شام/ پوتین دست به مهره شد

افزایش سن بازنشستگی برای اجرا ابلاغ شد

روایت تجارت نیوز از زنگ خطر جیره‌بندی آب

توقف رشد عرضه یکی از عاملان اصلی افزایش تولید نفت جهان

دهم اسفند ماه کالابرگ شارژ می‌شود و 11 قلم کالا را با آن می‌توان خرید

شناسایی 672 فرد فاقد پرونده مالیاتی با گردش مالی 175 هزار میلیارد تومان

پرواز تهران-تبریز در ارومیه بر زمین نشست/ ماجرا چیست؟

شیخ نعیم قاسم: ما بر پیمانی که بسته‌ایم پایبندیم

اسکار 2025 در این تاریخ برگزار می‌شود

بدون آزادسازی، خصوصی‌سازی محقق نمی‌شود

سخنان محمود سریع‌القلم، درباره روندهای اقتصاد سیاسی بین‌المللی در سال 2025

3.4 میلیارد برگه سهم در فرابورس خرید و فروش شد

چندوچون اعطای کالابرگ به این دهک‌ها/ مبلغ چقدر است؟

پیشنهاد افزایش 30 تا 40 درصدی حقوق کارگران در کمیسیون اجتماعی و موافقت ضمنی رییس جمهور

افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد

قیمت روز محصولات سایپا و ایران خودرو؛ کاهش قیمت در بازار خودرو

ساختار جدید سامانه هوشمند سوخت در حال پیاده‌سازی است

دیدار ظریف با سفیر ترکیه/ «مودت» سازوکاری برای ارتقای همکاری است

افزایش مجدد قیمت املاک و زمین

تصویر دست‌خط پیام رهبر انقلاب به مناسبت مراسم تشییع

تیزر جدید سریال پایتخت 7 منتشر شد + فیلم

شبه‌خصوصی‌سازی با اقتصاد ایران چه کرد؟ + فیلم

دور خیز رقبا برای نقش‌آفرینی در سوریه/ رونمایی از برگ برنده ترکیه در حیاط خلوت اعراب

زنگنه: شورای هماهنگی سران قوا مصوبه‌ای درباره ارز نداشته است

آمادگی بغداد برای صادرات نفت کردستان عراق با خط لوله کرکوک-جیهان

سرویس «سفر اشتراکی» اسنپ در تهران و کرج آغاز به‌کار کرد / کمک به کاهش آلودگی هوا با یک سفر ارزان‌تر

پیاده‌سازی 3 ابر سیستم دیجیتال روی هشت میدان نفتی

پیاده‌سازی 3 ابرسیستم دیجیتال روی 8 میدان نفتی

کارفرمایان به بهانه افزایش تورم، دستمزد کارگران را سرکوب می‌کنند

قالیباف و عراقچی با رئیس‌جمهوری لبنان دیدار کردند

ورود پیکر مطهر شهید سیدحسن نصرالله به ورزشگاه+ فیلم

جزئیات شرایط جدید واردات اتوبوس و کشنده اعلام شد

جدال بر سر سقف درآمد سردفتران

پیش‌بینی 3 منبع بین‌المللی از افزایش تقاضای نفت

مشاوره خانواده تلفنی رایگان 24 ساعته:در هر ساعت از شبانه‌روز!

تهران یخ می‌زند/ وضعیت جوی طی 2 روز آینده

فقیرترین کشورهای جهان بر اساس سرانه تولید ناخالص داخلی

ارزان‌ترین گوشی‌های بازار اسفند 1403 + جدول

افت و خیز بازار طلا/ کاهش قیمت سکه در راه است؟

ورود قالیباف و عراقچی به مراسم تشییع شهید نصرالله+ فیلم

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی