عملیات مشترک دلار و طلا در بازار/ طلای آب شده رکورددار شد
بورس و بانک
بزرگنمايي:
بازار آریا - طلای آب شده به مانند هفته گذشته بیشترین بازدهی را در میان بازارهای مالی به ثبت رساند و بورس هم همچنان در قعر جدول قرار گرفت.
بازار طلا، سکه و ارز در هفته منتهی به دوم اسفند مانند هفته گذشته سبزپوش بودند و در بازدهی هفتگی بازارها، قیمت طلای آبشده به مانند هفته گذشته پیشتاز بود.
بازار طلای آبشده با رشد 6.4 درصدی در هفته منتهی به دوم اسفند، به یک قدمی کانال 30 میلیون تومان رسید که سقف جدیدی برای این بازار محسوب میشود. اما پیشتازی دوباره طلای آبشده در این هفته، در حالی اتفاق افتاد که از سرعت رشدش نسبت به هفته گذشته کاسته شد. در هفته منتهی به 25 بهمن ماه، قیمت طلای آبشده بازدهی بیش از 8 درصد را به ثبت رسانده بود.
رتبه دوم بازدهی هفته هم به مانند هفته منتهی به 25 بهمن، به سکه اختصاص داشت. سکه با رشد 4.6 درصدی تا کانال 78 میلیون که سقف قیمت این فلز گرانبهاست، بالا رفت.
دلار تهران، دلار هرات و بازار درهم در رتبههای بعدی بازدهی قرار داشتند. دلار تهران و دلار هرات رشد بالای چهار درصد را به ثبت رساندند و قیمت درهم امارات در این هفته رشد 3.4 درصدی داشت.
قیمت طلای جهانی هم در این هفته بر مدار صعود بود و بازدهی بالای یک درصد را تجربه کرد. قیمت طلای جهانی در این هفته با رشدی که داشت سقف جدیدی را در بالای مرز 2950 دلار ثبت کرد.
تنها بازاری که در هفته منتهی به دوم اسفند قرمزپوش شد، بازار سهام بود. شاخص کل سهام در این هفته کاهش بیش از سه درصدی را تجربه کرد.
در مجموع، بازار سکه و طلا در بهمن، پیشتاز در رشد بودند. قیمت سکه در بهمن ماه با رشد 34 درصدی در صدر بازدهی قرار گرفت و بعد از آن قیمت طلای آبشده با رشد 25 درصدی در رتبه بعدی قرار داشت. مقایسه بازدهی بازارها در بهمن و دی ماه نشان میدهد که در دی، سکه از دلار و طلا عقب افتاده بود، اما با رشدی که در بهمن ماه به ثبت رساند این عقب افتادگی را جبران کرد. البته در دی ماه با نوسان بازار سکه، حباب سکه در کف سال قرار داشت، اما با نوسان سکه در بهمن، حباب سکه با رشدی که تجربه کرد، به حوالی 20 درصد رسید.
به عقیده معاملهگران رشد همزمان دو متغیر بنیادی بازار طلا و سکه، یعنی قیمت دلار و طلای جهانی، موجب شد تا بازدهی طلا و سکه بیشتر از سایر بازارها باشد؛ چرا که طلا و دلار هر دو در بهمن به سقف تاریخی جدیدی رسیدند.
از سوی دیگر، نگاهی در بازار شکل گرفته که معتقد است کنترل بازارساز در بازار ارز بیشتر از بازار طلا و سکه است. این نگاه معتقد است که بازارساز به واسطه متغیر دوم بازار طلا و سکه، یعنی طلای جهانی، در این بازار نقش کنترلی کمتری دارد.
در نهایت، در این هفته سه اتفاق مورد توجه فعالان بازار قرار گرفت. اول، پیش فروش یک میلیون سکه توسط بازارساز در مرکز مبادله بود. تصور اولیه این بود که اقدام یاد شده موجب کاهش التهاب بازار سکه در کوتاه مدت میشود، اما با این حال، سکه راه خودش را رفت. در کنار این عامل، دعواهای سیاسی که بین دولت و مجلس شکل گرفته است، در این هفته زیر نظر معاملهگران بود و سیگنال منفی به بازار داد.
در کنار این دو اتفاق، سفر امیر قطر در روز چهارشنبه به تهران هم برای بازار مهم تلقی شد. در روز چهارشنبه و پس از این سفر، بازارها از سقف دور شدند، اما در ادامه و در روز پنجشنبه، دوباره به نوسان خود ادامه دادند و شاهد نوسان قیمتها در محدودههای جدید بودیم.
آینده بازار در اسفند هم از دو نگاه قابل تامل است. در نگاه اول، تصور این است که در ماه پیشرو با توجه به ماه رمضان بازار کم عمق و بی رمق میشود. این نگاه سنتی تصور میکند طبق سنوات گذشته بازارها در ماه رمضان رنج خواهند شد. اما در نگاه دوم، تصور این است که همزمان با نزدیک شدن به ایام عید نوروز، تقاضای جدید به بازار خواهد رسید و موجب نوسان بازارها میشود.
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1271068/