خشم کانادایی ها از ترامپ؛ آیا روابط دو کشور به بنبست رسیده است؟
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - نارضایتی کاناداییها از ترامپ تنها به مسائل تجاری محدود نمیشود و به بحرانهای سیاسی و اقتصادی گستردهتری اشاره دارد. کانادا اکنون به دنبال تقویت استقلال خود در برابر تهدیدات ایالات متحده است.
گروه بینالملل به نقل ازالشرق الاوسط؛ نارضایتی گسترده کاناداییها از رئیسجمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، تنها به مسائل تجاری محدود نمیشود؛ بلکه به تحولات عمیقتری در سیاست داخلی و خارجی کانادا نیز مربوط است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
طبق گزارشی از بلومبرگ، این نارضایتی میتواند تأثیرات بلندمدتی بر روابط دو کشور داشته باشد.
تغییرات در سیاست داخلی کانادا و واکنش به ترامپ سیاست داخلی کانادا در دوران ترامپ دچار تغییرات چشمگیری شده است. در حال حاضر، رقابت برای جایگزینی جاستین ترودو، نخستوزیر فعلی، بیشتر به این سؤال متمرکز است که کدامیک از رقبای سیاسی میتوانند بهخوبی در برابر سیاستهای ترامپ ایستادگی کنند. مارک کارنی، رئیس پیشین بانک مرکزی کانادا، و کریستیا فریلند، وزیر دارایی سابق، از جمله چهرههایی هستند که انتقادات تندتری از ترامپ مطرح کردهاند و وعده دادهاند که استراتژیهایی برای محافظت از حاکمیت کانادا ارائه دهند.
پیر بوالیور، سیاستمدار محافظهکار و یکی از کاندیداهای اصلی برای انتخابات ملی کانادا، بهویژه در زمینه استفاده مؤثر از رسانههای اجتماعی شناخته میشود. او در حال حاضر بهعنوان یکی از اصلیترین رقبای ترودو در انتخابات پیشرو شناخته میشود، هرچند که نظرسنجیها نشان میدهند حمایت از او رو به کاهش است.
لوری تورنبول، استاد دانشگاه دالهوزی در هالیفاکس، نوا اسکوشیا، در اینباره به بلومبرگ گفت: «این دیگر فقط به انتخابات ترودو یا مالیات کربن مربوط نمیشود، بلکه مسئلهای اساسیتر است که به آینده کانادا و رهبری آن مرتبط است.»
جنگ تجاری و وابستگی اقتصادی به ایالات متحده اگرچه اختلافات تجاری میان کانادا و ایالات متحده مسئله اصلی است، اما مشکلات اقتصادی بزرگتری نیز در این میان وجود دارد. کانادا که سهچهارم صادرات خود را به ایالات متحده میفرستد، با خطرات جدی از جمله کاهش شغل و بحران اقتصادی روبهروست. صادرات عمده این کشور شامل نفت و گاز، قطعات خودرو و خودروهای ساختهشده در انتاریو است، محصولاتی که ترامپ بهشدت از آنها انتقاد کرده است. در صورت ادامه جنگ تجاری با ایالات متحده، برخی پیشبینیها حاکی از این است که استان انتاریو ممکن است تا 500 هزار شغل را از دست بدهد.
جیم بالسیلی، رئیساجرایی پیشین شرکت بلکبری، در اینباره اظهار داشت: «در حالی که کانادا در حال تبلیغ مزایای تجارت آزاد جهانی است، ایالات متحده بر مالکیت معنوی، کنترل دادهها و تغییر قوانین برای محدود کردن تجارت آزاد تمرکز کرده است.»
او ادامه داد: «معاملاتی مانند توافقنامه ایالات متحده، مکزیک و کانادا که ترامپ در سال 2020 امضا کرد، بیشتر بهدنبال تقویت سلطه ایالات متحده است تا ترویج تبادل کالاهای بدون تعرفه.»
هویت و امنیت ملی کانادا در برابر تهدیدات ترامپ بهنظر میرسد که کانادا اکنون مجبور است بهطور جدیتر به آینده روابط خود با ایالات متحده فکر کند. در صورتی که ایالات متحده از تعهدات خود در معاهدات بینالمللی خود پیروی نکند، کانادا باید تمامی فرضیات اقتصادی و امنیتی خود را از نو بازنگری کند. روبرت اسلین، مشاور سابق ترودو، این لحظه را بهعنوان «لحظه اسپوتنیک» توصیف کرد؛ دورهای که کانادا نیاز به خوداتکایی و استراتژیهای ملی جدید در زمینه فناوری، دفاع و انرژی دارد.
اسلین اضافه کرد: «کانادا به یک استراتژی ملی نیاز دارد تا در زمینههای نوآوری و فناوری، بهویژه در حوزههایی چون هوش مصنوعی و دفاع، سرمایهگذاری کند و از منافع خود بهطور مؤثر دفاع کند.»
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1263328/