بازار آریا

آخرين مطالب

انقلاب اسلامی و گام‌های صنعتی ایران اقتصاد ایران

انقلاب اسلامی و گام‌های صنعتی ایران
  بزرگنمايي:

بازار آریا - حسین نعیم‌آبادی / رئیس انجمن ملی حمایت از کالای ایرانی

​​​​​​​حافظه تاریخی ما مملو از اتفاق‌هایی است که مبتنی بر احساس شخصی، برای قضاوت‌های ما تحلیل‌سازی می‌کند. زمانی که این تصویرسازی تحت تأثیر تهاجم رسانه‌ای دشمن قرار می‌گیرد اگر تبیین درستی اتفاق نیفتد، جامعه دچار خطای محاسباتی شده و واقعیت‌ها نادیده گرفته می‌شود.واقعیت این است که ایران طی دهه‌های گذشته پیشرفت‌های قابل‌توجهی در بخش صنعت و تولید کالاهای داخلی داشته است. این دستاوردها حاصل سیاست‌های توسعه‌ای، حمایت از تولید ملی، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های صنعتی و افزایش توانمندی‌های دانش‌بنیان بوده است. 
باوجود همه محدودیت‌هایی که علیه صنعت کشور اعمال می‌شود به رشد قابل‌توجهی رسیده است و نباید آن را نادیده گرفت. رسیدن از سلطه‌ مهندسان خارجی در حوزه صنایع به مهارت‌سالاری مهندسان ایرانی، بر پایه دانش بومی اتفاقی است که نادیده گرفتن آن خارج از دایره‌ انصاف است.
صنایع پتروشیمی؛ از توسعه تا نوآوری: ایران با بهره‌گیری از منابع غنی نفت و گاز، توانسته صنعت پتروشیمی خود را گسترش دهد. ایران اکنون یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات پتروشیمی محسوب می‌شود. تولید مواد اولیه مانند پلیمرها، مواد شوینده و ترکیبات شیمیایی در داخل کشور موجب کاهش وابستگی به واردات شده است.
بازوان پولادین صنعتگران: ایران یکی از تولیدکنندگان عمده فولاد در جهان است و شرکت‌هایی مانند فولاد مبارکه، ذوب‌آهن اصفهان و فولاد خوزستان نقش مهمی در تأمین نیازهای داخلی ایفا می‌کنند. در حوزه معدن نیز استخراج و فراوری مواد معدنی همچون مس، روی، سنگ‌آهن و آلومینیوم، توسعه قابل‌توجهی یافته است. این نکته خود یک یادداشت جداگانه می‌طلبد تا روشن شود در این صنایع چه اتفاق‌های بی‌نظیری رخ داده است.
اکوسیستم دانش‌بنیان: در سال‌های اخیر، شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌هایی مانند الکترونیک، مخابرات و فناوری اطلاعات، رشد چشمگیری داشته‌اند. تولید تجهیزات شبکه و لوازم الکترونیکی با اتکا به توان داخلی یکی از موفقیت‌های این بخش محسوب می‌شود. پارک‌های علم و فناوری نه‌تنها جلو خروج نخبگان را تا حدی گرفته‌اند بلکه فضایی ایجاد شده تا دانش و خلاقیت در خدمت رفع نیازهای کشور در این حوزه قرار گیرد.باید به عنوان یک ایرانی به این پارک‌ها سری بزنید تا از اکوسیستم فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان در آن به وجد بیایید. کارهایی که سال‌ها کشور در آرزوی انجام آن بوده، امروز به دست جوانان ایرانی در این پارک‌ها در حال رقم خوردن است.
رشد صنعت داروسازی و تجهیزات پزشکی: ایران توانسته بخش قابل‌ توجهی از نیازهای دارویی خود را در داخل کشور تأمین کند. تولید داروهای بیوتکنولوژی، واکسن‌ها و تجهیزات پزشکی پیشرفته مانند دستگاه‌های تصویربرداری و تجهیزات جراحی ازجمله دستاوردهای مهم این صنعت است.
افزایش تولید لوازم خانگی ایرانی: در سال‌های اخیر، برندهای ایرانی لوازم خانگی توانسته‌اند با توسعه‌ خطوط تولید خود، تا حد زیادی جایگزین محصولات خارجی شوند. این شرکت‌ها در تولید انواع یخچال و ساید، تلویزیون، ماشین‌های لباس‌شویی و ظرف‌شویی و سایر لوازم خانگی موفقیت‌های قابل‌ توجهی کسب کرده‌اند. فقط در چهار سال گذشته حجم تولیدات در این بخش دو برابر شده است و این نشانه یک جهش جدی در این صنعت پویاست.دستاوردهای صنعتی ایران نشان‌دهنده‌ رشد پایدار و افزایش توانمندی‌های داخلی است. سیاست‌های حمایت از تولید ملی، توسعه فناوری و گسترش شرکت‌های دانش‌بنیان، نقش مهمی در این پیشرفت‌ها داشته‌اند.
با ادامه این روند و اصلاح برخی سیاست‌گذاری‌ها و مانع‌زدایی‌ها ایران می‌تواند به یکی از قطب‌های صنعتی منطقه تبدیل شود و سهم بیشتری در بازارهای بین‌المللی کسب کند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1261625/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعلام جدیدترین نرخ بلیت هواپیما تا 20 بهمن‌ماه+ جدول

نارمک هم جزو محلات گران‌نشین شد + جدول

بیانیه مشترک وزرای نفت ایران با این 2 کشور

اولین مرحله از قرعه‌کشی مسابقه آمارکتس برگزار شد؛ برندگان محصولات اپل مشخص شدند

مرکز مدیریت دارایی شبکه برق و‌ تجهیزات تهران راه اندازی شد

افزایش مهلت انقضای درخواست های تخصیص ارز به 30 روز

حقوق کارگران در سال 1404 به 35 میلیون تومان می‌رسد؟

رئیس خزانه‌داری گزارش مالی دولت را ارائه کرد

خبر مهم وزیر آموزش و پرورش درباره تاثیر معدل در کنکور

رهبر انقلاب با درخواست رئیس قوه قضائیه موافقت کردند

اعلام اسامی اعضای هیئت رئیسه این فراکسیون مجلس

خصوصیات و قیمت پنجره دوجداره آلومینیومی و یو پی وی سی پنسا

بورس درجا زد

تأمین کالا‌های اساسی مازندران و تشدید نظارت در آستانه ماه مبارک رمضان و نوروز

زمان قطعی توزیع کالابرگ دهه فجر اعلام شد

کریدور آیمک؛ همکاری کشورهای عربی با اسرائیل در سایه عادی سازی روابط

توسعه مرکزی نیازمند هم‌افزایی و کنار گذاشتن اختلافات است

آغاز فصل جدید تنش میان تهران و ترامپ؟

سخنگوی قوه قضاییه: پرونده فساد در فوتبال به دادسرا برگشت

کشف 1.5میلیارد لوازم آرایشی قاچاق از خودرو شوتی

15 هزار تخلف اقتصادی در مازندران شناسایی شد

نامه قوه قضائیه به وزیر صمت درباره مجمع ایران خودرو

آمادگی بی‌پی برای سرمایه‌گذاری 25 میلیارد دلاری در عراق

سامانه پدافند هوایی باور 373 اهداف را در ارتفاع بالا منهدم کرد

آخرین نرخ پروازهای داخلی تا 20 بهمن اعلام شد

جزئیات بزرگترین قرارداد تاریخ صنعت نفت ایران

پاسخ وزیر نیرو به خبرنگار آخرین خبر درباره وضعیت برق کشور در تابستان و زمستان آینده

نامه جدید قوه قضاییه درباره کروز و ایران‌خودرو

تمدید طرح حفاظت از تالاب‌های ایران در مبین انرژی خلیج فارس

درخشش بانک پارسیان در IMI-100؛ کسب دومین جایگاه بانک‌های خصوصی و رتبه 14 میان 500 شرکت برتر ایران

افزایش تولید نفت و گاز با وجود تحریم‌ها

قیمت نان لواش چند شد؟+ جدول

رایزنی تلفنی پادشاه اردن و امیر قطر

واکنش جهاد اسلامی به اظهارات ترامپ درباره ساکنان غزه

برنامه های دولت چهاردهم برای رفع محرومیت و توسعه پایدار روستایی

افزایش 75 میلیون متر مکعبی گاز نسبت به سال گذشته

اطلاعیه مهم ستاد انتخابات درباره انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس در تبریز

خبر مهم برای متقاضیان حراج شماره 71 سکه در مرکز مبادله ایران

جوابیه‌ای در واکنش به خبر منتشر شده درباره ثبت‌نام اتباع خارجی غیرمجاز

تامین ارز واردات به مرز 58 میلیارد دلار رسید

نان تیره مصرف کنند

ساخت کمدی در سینمای ایران کار ساده‌ای نیست/ کنایه مهران غفوریان به شرایط اقتصادی مردم

تصویب سرمایه‌گذاری خارجی برای 9 طرح گیلان

رجبی‌مقدم: منطقه ویژه اقتصادی سرخس، دروازه تجارت اوراسیا با رشد 35 درصدی صادرات

اکتشاف نقطه عطف در توسعه استان‌ها به شمار می‌رود/ وفاق سیستان و بلوچستان عاملی بر توسعه

نان تیره مصرف کنید

از کرمان موتور خودرو بخریم یا صبر کنیم؟ | جدول قیمت محصولات کرمان موتور امروز چهارشنبه 17 بهمن ماه 1403 + پیش‌ بینی قیمت خودرو

ادعای نماینده مجلس؛ در موضوعات علمی، اقتصادی و نظامی جزو 10 کشور اول دنیا هستیم

در موضوعات علمی، اقتصادی و نظامی جز 10 کشور دنیا هستیم

مهران غفوریان: مشکلات اقتصادی مردم را خفه کرده است

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی