بازار آریا

آخرين مطالب

حجم ناترازی دارایی-بدهی شبکه بانکی به حدود 2000 هزار میلیارد تومان رسیده است اقتصاد ایران

حجم ناترازی دارایی-بدهی شبکه بانکی به حدود 2000 هزار میلیارد تومان رسیده است
  بزرگنمايي:

بازار آریا - برنا - گروه سیاسی؛ رییس مرکز پژوهش های مجلس، گفت: حجم ناترازی دارایی-بدهی شبکه بانکی به حدود 2000 هزار میلیارد تومان رسیده که برای رسیدن به کفایت سرمایه 8 درصدی قریب به 3000 هزار میلیارد تومان منابع مورد نیاز است.
رییس مرکز پژوهش های مجلس، با بیان اینکه وضعیت نظام بانکی فعلی فاصله بسیاری با ایده آل یک نظام اقتصادی مبتنی بر اسلام دارد، گفت: حجم ناترازی دارایی-بدهی شبکه بانکی به حدود 2000 هزار میلیارد تومان رسیده که برای رسیدن به کفایت سرمایه 8 درصدی قریب به 3000 هزار میلیارد تومان منابع مورد نیاز است.
به گزارش خبرگزاری برنا، نخستین رویداد ملی سیاست‌های پولی و بانکی کشور امروز(یکشنبه 7 بهمن ماه 1403) با همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام و با حضور و سخنرانی بابک نگاهداری، رییس مرکز پژوهش‌های مجلس، سیدشمس‌الدین حسینی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام و اساتید و صاحبنظران حوزه و دانشگاه در حوزه علوم اقتصادی افتتاح شد.
نگاهداری در این نشست مسائل و چالش‌های حوزه پولی و بانکی را به عنوان یکی از مهمترین مسائل و چالش‌های مطرح در اقتصاد کشور در یک دهه اخیر، دانست و گفت: در این زمینه سوالات و چالش‌های مهمی مانند سیاست پولی و ترتیبات ارزی، استقلال و اقتدار بانک مرکزی، تحقق بانکداری اسلامی، ناترازی نظام بانکی و حل و فصل بانک‌های ناتراز، نوع نگاه به بانک به عنوان واسطه‌گری مالی و خالق اعتبار، تأمین مالی بانکی و بانکداری توسعه‌ای، هدایت اعتبار، حکمرانی ریال، نظام پرداخت بین المللی در شرایط تحریم و نحوه مواجهه با رمزارزها و پدیده‌های نوظهور حوزه بانکداری، مطرح هستند.
وی افزود: چالش‌هایی در نظام پولی و بانکی کشور پیش روی سیاست‌گذاران قرار دارد که عدم تصمیم گیری موثر و به هنگام، سبب بغرنج‌تر شدن آن مسائل شده است.
رییس مرکز پژوهش‌های مجلس، در تشریح این مسائل با بیان اینکه موضوع سیاست پولی و ترتیبات ارزی کشور دهه‌ها با تورم‌های بالا و مزمن و ادامه روند رشد نرخ ارز مواجه است، عنوان کرد: استقلال بانک مرکزی به عنوان لازمه اصلاح نظام بانکی همچنان مورد مناقشه کارشناسی است، اقتدار بانک مرکزی حلقه مفقوده مواجهه با بانک‌های ناسالم است. چندین سال است که مشکلات و تخلفات برخی بانک‌ها محرز شده که در نبود اقتدار بانک مرکزی اسیر بی تصمیمی است.
وی ادامه داد: با وجود تصویب قانون بانکداری بدون ربا از سال 1363، به نظر می‌رسد که وضعیت نظام بانکی فعلی فاصله بسیاری با ایده‌آل یک نظام اقتصادی مبتنی بر اسلام دارد. همچنین تحقیقات گسترده و بررسی تجارب کشورهای مختلف، نسبت به وجود بحران بانکی و ضرورت چاره‌اندیشی درخصوص آن به عنوان یکی از عوامل و کانون‌های هدم‌کننده ظرفیت تولید ملی شامل متوسط رشد 0.42 درصدی در دهه 90، افزایش نابرابری شامل افزایش ضریب جینی از 37 درصد در ابتدای این دوره به 40 درصد انتهای دوره، بیکاری و بی‌ ثباتی اقتصادی، هشدار داده بود.
نگاهداری تاکید کرد: اکنون می‌توان بیان داشت که ناترازی بانکی ایران در دهه 90 شمسی و استمرار آن در دهه 1400 تاکنون، نتایج زیانباری به وجود آورده است که یادآور تجارب ناموفق دهه 90 میلادی در ژاپن است.
وی ادامه داد: بحران بانکی و عدم مقابله جدی مقامات اقتصادی کشور، دهه 90 میلادی ژاپن را به دهه از دست رفته تبدیل کرد و ژاپن پس از یک جهش اقتصادی، در طول دهه 90 میلادی رشد اقتصادی تقریباً صفر را تجربه کرد. یکی از علل اصلی مشاهده وضعیت تأسف بار متغیرهای اقتصادی در دهه 90 به شرحی که گذشت، وجود ناترازی بانکی در کشور بوده است و برای تغییر مسیر اقتصاد ایران باید آن را چاره‌ای کرد.
رییس مرکز پژوهش‌های مجلس، با بیان اینکه حجم ناترازی دارایی-بدهی شبکه بانکی به حدود 2000 هزار میلیارد تومان رسیده است، خاطرنشان کرد: برای رسیدن به کفایت سرمایه 8 درصدی قریب به 3000 هزار میلیارد تومان منابع مورد نیاز است.
وی افزود: ناترازی سود و زیان یا همان زیان انباشته شبکه بانکی بالغ بر 700 هزار میلیارد تومان است که بیش از 50 درصد آن مربوط به یک بانک است. اضافه برداشت شبکه بانکی از بانک مرکزی 500 هزار میلیارد تومان است. تمامی شاخص‌های سلامت و ثبات بانکی بیانگر لزوم اتخاذ راهبر و تصمیمات اساسی در راستای حل و فصل بانکهای ناسالم و بازنگری در قواعد نظارتی است.
نگاهداری، با بیان اینکه نوع نگاه به بانکداری اسلامی نیز می‌تواند تا حد زیادی از نوع نگاه به بانک متأثر شود، گفت: نوع نگاه به بانک که آیا بانک یک واسطه مالی است یا خالق اعتبار، تمامی قواعد و سیاست‌های حوزه بانکی کشور را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
وی افزود: نقش نظام بانکی در تأمین مالی تولید و به طور خاص به عنوان تأمین مالی کننده توسعه کشور از جمله موضوعات مورد بحث در حوزه کارشناسی و اجرایی حال حاضر کشور است. سوالاتی مانند اینکه آیا بانکداری توسعه‌ای موجب فعال شدن ظرفیت‌های خالی تولیدی کشور می‌شود؟ با توجه به بضاعت حکمرانی کشور، تأمین مالی پروژه‌های پیشران از محل خلق پول با خطر تورم‌های بالاتر مواجه نیست؟ و سوالاتی دیگر از این دست در این باره وجود دارد.
رییس مرکز پژوهش‌های مجلس، با اشاره به اینکه کشور با تحریم‌های ظالمانه حوزه بانکی مواجه است و لازم است که ادامه تحریم‌ها برای سیاست‌گذاری‌های اقتصادی مفروض قرار داده شوند، تصریح کرد: در نبود دسترسی به نظام پرداخت‌های خارجی متعارف، نظام پرداخت‌های خارجی کشور اتکا زیادی به شبکه تراستی دارد که به جز هزینه‌های اقتصادی با مخاطرات امنیتی همراه است.
وی با بیان اینکه تحولات سریع حوزه نظام پرداخت و به طور خاص در حوزه رمزارزها، نیازمند راهبرد مشخص برای مواجه حاکمیت است، یادآور شد: رمزارزها تفاوتی مهمی با دیگر پدیده‌های نوظهور دارد و ان تفاوت آن است که این پدیده اساسا در راستای کاهش قدرت حاکمیت دولت‌ها ایجاد شده و در حال توسعه است. از این نظر، مواجهه با این پدیده با پیچیدگی بیشتری همراه است.
نگاهداری، با بیان اینکه برخی از ابعاد مسائل و موضوعات یادشده نیازمند توافق بین تمام ارکان حاکمیت در اتخاذ تصمیمات است، توضیح داد: سیاست‌های کلی نظام پولی و بانکی به عنوان ابزاری قدرتمند، می‌تواند این توافق بین ارکان مختلف تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری کشور را ایجاد کند. با این حال، ذکر این نکته ضروری است که سیاست‌های کلی نباید به نحوی باشد که فرایند حل مسئله را پیچیده‌تر و اتخاذ تصمیمات را با موانع بیشتر همراه کند.
رییس مرکز پژوهش‌های مجلس، در پایان تاکید کرد: شأن سیاست‌های کلی ایجاب می‌کند که موضوعات ناظر به جزییات اجرا و قوانین اجرایی همچنان در لایه وظایف قوای سه گانه باقی بماند. ان‌شاء الله رویداد امروز کمک موثری به تدوین سیاست‌های کلی نظام پولی و بانکی کشور کند.
در ادامه نخستین رویداد ملی سیاست‌های پولی و بانکی کشور، با حضور اساتید و صاحبنظران اقتصادی، 5 پنل تخصصی با عناوین سیاست پولی و ترتیبات ارزی و بایدها و نبایدهای استقلال بانک مرکزی، تنظیم گری و نظارت بانکی و حدود خلق پول بانکی، بانکداری اسلامی و انطباق عملیات بانکی با موازین اسلامی، نظام پرداخت و پدیده های نوظهور و نقش بانک‌ها در تأمین مالی بخش واقعی اقتصاد، به بحث و تبادل نظر حول این محورها خواهند پرداخت و جمع بندی مباحث مطرح شده در این نشست‌ها در بخش اختتامیه ارائه خواهد شد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1255586/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کارگران مهمترین ابزار تحقق رشد اقتصادی 8درصدی

مخالفت شدید الازهر با طرح‌های کوچ اجباری از غزه

ادامه سیاستهای ضد مهاجر در دولت ترامپ/ دموکراتها واکنش نشان دادند

نقش آتش‌بس غزه از سوی اسرائیل/ حمله نظامیان این رژیم به النصیرات

آغاز اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی جدید

انتقاد تند سندرز از اظهارات ترامپ درباره فلسطینی‌ها

ادامه اسکان آوارگان غزه/ سوخت به منطقه وارد نشد

لغو سفر وزیر اسرائیلی به بروکسل به دلیل نگرانی از بازداشت

قابلیت جالب خودروی فولکس برای محافظت از سرنشین حین تصادف/ ویدئو

حمله به یک بیمارستان در شمال سودان/ سازمان ملل محکوم کرد

علت کندی سرعت اینترنت در کشور اعلام شد

سفر هیاتی از حماس به قاهره/ تحولات اجرای توافق آتش‌بس بررسی می‌شود

راه‌اندازی میز کشورهای حوزه خلیج فارس در اتاق بازرگانی آبادان

15 مصدوم در برخورد اتوبوس و مینی‌بوس در جاده گرمسار-تهران

حقوق 25 میلیونی در تهران

یزد در مسیر تحول؛ توسعه انرژی پاک و گردشگری معدن

ادامه خشونت‌ها در کنگو/ درخواست مقام سازمان ملل برای توقف درگیری‌ها

پیام ویژه رئیس‌جمهوری چین به «لوکاشنکو»

نتانیاهو به آمریکا سفر می‌کند

دستمزد 1404 با شیوه جدید تعیین می شود؛ خبر خوش برای رانندگان تاکسی اینترنتی

پاسخ محکم اروپا به ترامپ

ورود پلیس امنیت اقتصادی به فروش برخط طلای آب شده

یزد؛ استان ششم در بهبود فضای کسب و کار

قمار کرملین در شام / چرا رویای تزار نقش بر آب شد؟

پذیرش سفیر سوئد در تهران پس از یک سال و نیم

ابعاد جدید طرح ترامپ برای کوچ اجباری ساکنان غزه افشا شد

کالابرگ الکترونیکی برای نیازمندان

همتی مشکلات اقتصادی را به FATF گره زد

خبر مهم وزیر تعاون درباره طرح کالابرگ

تسلیت‌گویی عارف به چمران

پزشکیان بر استفاده از هوش مصنوعی در حوزه پزشکی تاکید کرد

ترامپ ساختار ارتش آمریکا را تغییر می‌دهد

بازگشت دوباره تعرفه واردات خودرو به 100 درصد

افزایش رصد پلیس امنیت بر سایت های فروش طلا

فدراسیون ایران رکوردشکنی مریم طوسی را قبول نکرد!

آغاز ماموریت کمک اتحادیه اروپا برای گذرگاه رفح

قیمت لیر ترکیه و درام رنج شد

وعده ترسیم مدل جامع همکاری ایران و ترکیه در بخش حمل‌ونقل

رسانه عبری از احتمال طلاق همسر نتانیاهو از وی پرده برداشت

توضیح دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره واگذاری دبیری ستاد تعلیم و تربیت

صندوق‌های طلا مجاز به سرمایه گذاری در گواهی سپرده نقره شدند

استقبال سوریه از تصمیم اتحادیه اروپا برای لغو تحریم‌ها علیه دمشق

وزیر به اپراتور‌ها درباره سرعت اینترنت هشدار داد

مجموعه های اقتصادی در کنار اقدامات مثبت، باید کار فرهنگی را هم سرلوحه برنامه های خود قرار دهند

جریمه حق‌بیمه شخص ثالث بنابر شرایطی، بخشیده شد

پیامدهای عقب‌نشینی نکردن اسرائیل متوجه سازمان ملل، آمریکا، فرانسه و ... می‌شود+ فیلم

مربی دروازه‌بانان پرسپولیس قراردادش با این باشگاه را فسخ کرد

تغییر پارادایم انرژی در ایران تبیین شد

پیامدهای عدم عقب نشینی رژیم صهیونیستی متوجه سازمان ملل، آمریکا، فرانسه و ... می‌شود + فیلم

تسلیت‌گویی قالیباف در پی درگذشت برادر مهدی چمران

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی