بازار آریا

آخرين مطالب

ترامپ اعلام کرد که عربستان را برای کاهش قیمت نفت تحت‌فشار قرار خواهد داد

اوپک در چنبره سیاست‌های آمریکا اقتصاد ایران

اوپک در چنبره سیاست‌های آمریکا
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد - حمید ملازاده : نفت‌برنت در معاملات روز جمعه 24 ژانویه حدود 78 دلار در هر بشکه معامله شد و به سمت بدترین هفته خود از نوامبر 2024 حرکت کرد. این کاهش تحت‌تاثیر درخواست دونالد ترامپ، رئیس‏‏‏‏‌جمهوری ایالات‏‏‏‏‌متحده، برای کاهش قیمت نفت رخ‌داد. ترامپ در سخنرانی خود در مجمع‌جهانی اقتصاد داووس اعلام کرد؛ قصد دارد عربستان‌سعودی و اوپک را برای کاهش قیمت نفت تحت‌فشار قرار دهد، اقدامی که با اولویت‏‏‏‏‌های سیاست انرژی دولت او هماهنگ است. این اظهارات به بدبینی در بازار افزود و معامله‌گران نسبت به تاثیر تعرفه‌های پیشنهادی ترامپ بر رشد اقتصاد جهانی و تقاضای انرژی محتاط شدند.
فشار سیاسی ترامپ بر تولیدکنندگان نفت به سال‌های ابتدایی ریاست‌‌‌‌‌جمهوری او بازمی‌‌‌‌‌گردد. در سال‌2018، ترامپ بارها از اوپک و به‌ویژه عربستان‌سعودی خواست تا تولید خود را افزایش داده و قیمت نفت را کاهش دهند. او بارها در توییتر به این مساله اشاره کرد و هشدار داد؛ قیمت‌های بالای نفت برای اقتصاد جهانی مضر است. این رویکرد باعث شد عربستان تولید خود را افزایش دهد، اما در برخی موارد این سیاست‌ها نوسانات شدید در بازار را به‌دنبال داشت.
سیر صعودی تولید نفت از سوی تولیدکنندگان بزرگ، به‌ویژه عربستان، در کنار رشد تولید نفت شیل در ایالات‌‌‌‌‌متحده، باعث شد قیمت نفت به‌شدت کاهش یابد. به‌عنوان نمونه، در اواخر2018 قیمت نفت‌برنت از حدود 86دلار به کمتر از 50 دلار در هر بشکه کاهش‌یافت. این افت شدید نه‌‌‌‌‌تنها باعث زیان تولیدکنندگان شد، بلکه سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نفتی جدید را نیز تحت‌تاثیر قرارداد.
بازار نفت امروز
از منظر عرضه، گزارش اخیر اداره اطلاعات انرژی ایالات‌‌‌‌‌متحده(EIA) نشان‌داد که ذخایر نفت‌خام آمریکا هفته گذشته یک‌میلیون بشکه کاهش و به زیر میانگین فصلی پنج‌‌‌‌‌ساله رسیده و این در حالی است که گزارش‌های قبلی صنعت نفت افزایش ذخایر را پیش‌بینی کرده‌بودند. همچنین ذخایر سوخت‌های سنگین به‌شدت کاهش‌یافته، اما ذخایر بنزین همچنان روند افزایشی دارد. قیمت نفت در معاملات روز جمعه تغییرات اندکی داشت، اما در هفته‌ای که گذشت، تحت‌فشار سیاست‌های جدید ترامپ، کاهش هفتگی را تجربه کرد. نفت‌برنت برای هفته‌جاری با کاهش 3‌درصدی و نفت‌خام آمریکا با افت 4‌درصدی مواجه شد.
سیاست‌های جدید ترامپ
ترامپ در سخنرانی اخیر خود در داووس خواستار کاهش قیمت نفت توسط اوپک و عربستان‌سعودی شد و همچنین اعلام کرد؛ از ریاض می‌خواهد بسته سرمایه‌گذاری ایالات‌‌‌‌‌متحده را به یک‌‌تریلیون دلار افزایش دهد. این درخواست‌ها در راستای اعلام وضعیت اضطراری انرژی از سوی او صورت‌گرفت که با هدف حداکثرسازی تولید داخلی نفت و گاز، محدودیت‌های زیست‌محیطی بر زیرساخت‌های انرژی را کاهش داد، همچنین وی وعده اعمال تعرفه‌های 25‌درصدی بر کانادا و مکزیک و 10‌درصدی بر چین را مطرح کرد که می‌تواند چشم‌‌‌‌‌انداز رشد اقتصادی جهانی را تحت‌تاثیر قرارداده و به کاهش تقاضای نفت منجر شود. پریانا ساچدو، تحلیلگر ارشد بازار در Phillip Nova، اعلام کرد؛ قیمت نفت در طول این هفته به دلیل کاهش تنش‌های ژئوپلیتیک پس از آتش‌‌‌‌‌بس غزه و تغییر سیاست‌های انرژی ترامپ کاهش ‌یافته‌است.
او افزود: «ترامپ طبق پیش‌بینی‌‌‌‌‌ها همچنان غیرقابل‌پیش‌بینی است و این مساله باعث نوسانات کوتاه‌مدت قیمت نفت می‌شود.» در عین حال، گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان‌داد که ذخایر نفت‌خام ایالات‌‌‌‌‌متحده به پایین‌ترین سطح خود از مارس 2022 رسیده‌است. به‌‌‌‌‌رغم کاهش ذخایر و دیگر عوامل مثبت کوتاه‌مدت، بازار جهانی همچنان با عرضه مازاد و کاهش پیش‌بینی‌های تقاضا از سوی چین مواجه است.
چشم‌‌‌‌‌انداز قیمت نفت
سیاست‌های فشار ترامپ در گذشته نشان‌داد که دخالت‌های او می‌تواند به تغییرات ناگهانی در عرضه و تقاضا منجر شود. این سیاست‌ها اغلب باعث افزایش تولید و کاهش قیمت شدند، اما در عین حال، سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نفتی بلندمدت را نیز مختل کردند. امروز نیز چنین سیاست‌هایی با خطر تکرار اثرات گذشته، بازار نفت را تحت‌فشار قرارداده‌است. ابهام پیرامون سیاست‌های جدید ترامپ و تاثیر آنها بر تجارت‌جهانی و تولیدکنندگان نفت، چشم‌‌‌‌‌انداز روشنی را برای قیمت نفت به‌همراه ندارد، اگرچه عواملی مانند کاهش ذخایر نفت‌خام آمریکا می‌توانند در کوتاه‌مدت به افزایش قیمت نفت کمک کنند، اما سیاست‌های ترامپ همچنان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین متغیرهای تاثیرگذار بر بازار باقی خواهدماند.
استقبال سرد شرکت‌های نفتی
دستور اجرایی دونالد ترامپ برای بازگشایی مناطق وسیعی از آلاسکا و قطب‌شمال به‌منظور حفاری نفت و گاز، هرچند امیدهایی را برای گسترش صنعت انرژی ایجاد‌کرده، اما با استقبال سرد شرکت‌های نفتی روبه‌رو شده‌است. به گفته کارشناسان، عدم‌قطعیت‌‌‌‌‌های سیاسی و اقتصادی اصلی‌ترین مانع برای سرمایه‌گذاری در این مناطق است. کارشناسان و فعالان این صنعت معتقدند؛ موانع متعدد اقتصادی و سیاسی، اشتیاق به سرمایه‌گذاری در این مناطق را به‌شدت محدود کرده‌است.
تولید نفت آمریکا در سال‌های اخیر به لطف افزایش حفاری در مناطق قابل‌‌‌‌‌دسترس‌‌‌‌‌تر مانند تگزاس و نیومکزیکو، به رکوردهای جدیدی رسیده‌است. در چنین شرایطی، شرکت‌های بزرگ نفتی نظیر اکسون‌‌‌‌‌موبیل و شورون ترجیح می‌دهند به‌جای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های پرهزینه و بلندمدت مانند حفاری در قطب شمال، سود خود را به سهامداران بازگردانند.
حفاری در آلاسکا و قطب‌شمال نیازمند سرمایه‌گذاری ‌میلیاردی و دهه‌‌‌‌‌ها تلاش برای بهره‌‌‌‌‌برداری است که همین امر، ریسک اقتصادی این پروژه‌ها را بالا برده است. علاوه‌بر هزینه‌های هنگفت، بی‌‌‌‌‌ثباتی سیاسی یکی دیگر از چالش‌های اصلی توسعه این مناطق است. داستین مایرز، معاون ارشد سیاستگذاری در موسسه نفت آمریکا(API)، با اشاره به احتمال لغو این دستور اجرایی توسط دولت‌های آینده، این بی‌‌‌‌‌ثباتی را عامل بازدارنده‌‌‌‌‌ای برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های نفتی دانسته است.
او معتقد است؛ شرکت‌ها به‌جای ریسک‌کردن روی پروژه‌های نامطمئن، نیازمند تضمین‌‌‌‌‌های بلندمدت سیاسی و قانونی هستند. حفاری در مناطق قطبی همچنین به دلیل زیرساخت‌های ضعیف و شرایط سخت محیطی با موانع متعددی مواجه است. پناهگاه ملی حیات‌‌‌‌‌وحش قطب‌شمال که تخمین‌زده می‌شود حاوی 11.8میلیارد بشکه نفت باشد، به دلیل فقدان جاده‌‌‌‌‌ها و امکانات عمومی، برای بسیاری از شرکت‌ها جذابیت ندارد.
حتی دولت بایدن در سال‌گذشته برای اجاره 400‌هزار هکتار از این منطقه هیچ پیشنهادی از سوی شرکت‌های انرژی دریافت نکرد، اگرچه ترامپ تلاش می‌کند با کاهش محدودیت‌های محیط‌زیستی و ارائه تسهیلات قانونی، سیگنال مثبتی به صنعت نفت ارسال کند، اما به‌نظر می‌رسد این اقدامات تاثیر محدودی داشته‌باشد. تحلیلگران معتقدند؛ شرکت‌های نفتی با توجه به افزایش فشارهای محیط‌زیستی و نیاز به تمرکز بر بازدهی سرمایه، تمایلی به گسترش در مناطقی مانند قطب‌شمال ندارند. به‌طور کلی، سیاست‌های ترامپ برای توسعه نفت در آلاسکا و قطب شمال، هرچند گامی در راستای افزایش تولید داخلی انرژی محسوب می‌شود، اما تا زمانی‌که ابهامات سیاسی و اقتصادی برطرف نشود، تحقق این پروژه‌ها همچنان با چالش‌های جدی مواجه خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1254266/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قالیباف: طرح کالابرگ الکترونیکی باید در ماه رمضان اجرا شود/ 13 کالای اساسی نباید مجددا در سال افزایش یابند

آغاز قرعه‌کشی ایران‌ خودرو/ نتایج چه زمانی اعلام می‌شود؟

تداوم تولید و عرضه گسترده شکر در شرکت توسعه نیشکر

تسهیلات ویژه مسکن برای دهک‌های پایین

پیکر شهید والامقام امنیت محسن ایران‌ نژاد وارد اردبیل شد

دادگاه کروز معطل بررسی کارشناسی/ متهم به اخلال عمده در نظام اقتصادی، صاحب ایران خودرو می‌شود؟

سفر وزیرخارجه ایران به کابل/ عباس عراقچی: ارتباطات اقتصادی ایران و افغانستان باید گسترش یابد

دیاکو حسینی: بهتر است ایران مستقیما با آمریکا مذاکره کند/ امیری: در مذاکرات آینده باید تیم‌های اقتصادی قوی‌تری از طرف ایران شرکت کنند

کدام خودرو‌های وارداتی حق ورود به سرزمین اصلی را دارند؟ + جزئیات

نماینده تندرو شاکی شد/ دولت دست روی دست گذاشته تا کسی در مجامع بین‌المللی برخلاف مصالح ملی صحبت کند+ فیلم

کنایه یک نماینده به اظهارات اخیر ظریف/ الحمدلله نهان نفاق‌آلود شعار وفاق را در مجامع جهانی فریاد زد

تولید ناخالص استان‌ها در سال 1400/ تهران در اوج

وکیل ملکی در شرق تهران

دلایل کمبود و گرانی سیب‌زمینی در بازار

قیمت بیت کوین و اتریوم امروز یکشنبه 7 بهمن 1403/ افزایش قیمت بیت کوین

نماینده تندرو شاکی شد/ دولت دست روی دست گذاشته تا کسی در مجامع بین‌المللی بر خلاف مصالح ملی صحبت کند + فیلم

رسایی: تمام توان دولت به جای حل مسائل اقتصادی و معیشتی این شده که ظریف را در یک جایگاه غیرقانونی نگه دارد! + فیلم

خراسان جنوبی پتانسیل‌های زیادی برای رشد و توسعه اقتصادی دارد

وزیر خارجه ایران وارد کابل شد

دولت قبل از ماه رمضان کالابرگ الکترونیکی را اجرایی کند

کرونا و بیماری‌ام اس به یکدیگر مرتبط هستند؟

چندمین حمله رسایی به ظریف در صحن مجلس: یک انتصاب غیرقانونی صورت گرفته/ قالیباف رسایی را تایید کرد؛ معاونت نظارت موضوع را پیگیری کند

تغییر مسیر دلار با ترامپ

کارگرانی که عیدی کارمندی می‌گیرند

قیمت دلار و یورو در صرافی ملی امروز یکشنبه 7 بهمن 1403/ افزایش قیمت

تهدید جدی آمریکا علیه طالبان

قیمت دلار مبادله‌ای امروز یکشنبه 7 بهمن 1403/ افزایش قیمت

قیمت طلا 18 عیار امروز یکشنبه 7 بهمن 1403/ کاهش قیمت

قیمت سکه، نیم‌سکه و ربع‌سکه امروز یکشنبه 7 بهمن 1403

قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 7 بهمن 1403/ کاهش قیمت طلا 18 عیار+ جدول

برف و باران در اکثر مناطق کشور از امروز/ هشدار کولاک صادر شد

حیات مجدد کالابرگ الکترونیکی

مأموریت قالیباف به کمیسیون اقتصادی برای بررسی افزایش لجام‌گسیخته‌ی قیمت ارز و طلا

مأموریت قالیباف به کمیسیون اقتصادی مجلس برای بررسی افزایش لجام‌گسیخته‌ی قیمت ارز و طلا + فیلم

دستور قالیباف به کمیسیون اقتصادی مجلس: افزایش دوباره قیمت ارز پیگیری شود

فقط این خودروهای وارداتی قابل خرید و فروش هستند + لیست

لیست خودروهای وارداتی مجاز اعلام شد + جزئیات

قالیباف: رزمایش اقتدار پیامبر اعظم 19 جلوه‌ای دیگر از اقتدار نیرو‌های مسلح را به نمایش گذاشت

با خیال راحت درس بخوانید! تغییرات کنکوری به آزمون 1404 نمی‌رسد

اشتغال 51 درصد از زنان فعال اقتصادی خراسان رضوی در صنعت پوشاک

بازدید رییس سازمان تعزیرات حکومتی ازنمایشگاه پیشگامان پیشرفت

قالیباف: رزمایش «پیامبر اعظم 19» اقتدار نیرو‌های مسلح را به نمایش گذاشت

قالیباف: ارائه کالابرگ الکترونیک به مردم در اولویت باشد

فولادمبارکه دومین شرکت برتر ایران در زمینه سودآوری

بازدید معاون اول رئیس‌جمهوری از غرفه فولاد مبارکه

حمله به ظریف در صحن مجلس/ تمام توان دولت به جای حل مسائل اقتصادی صرف نگه داشتن فردی در جایگاهی غیرقانونی شده است

ترامپ تصمیمش درباره اوکراین را تغییر داد

ظرفیت تجارت ایران‌ و‌ چین چقدر است؟

حاجی‌دلیگانی: طرح استیضاح همتی را ارجاع دادیم

ناوگروه‌ جدید ارتش به آب‌های بین‌المللی اعزام شد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی