بازار آریا

آخرين مطالب

«بیکدلی» در کابل؛ تهران به دنبال توسعه تعامل و روابط همسایگی اقتصاد ایران

«بیکدلی» در کابل؛ تهران به دنبال توسعه تعامل و روابط همسایگی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دیپلماسی فعال «بیکدلی» در کابل، نشان‌دهنده تمرکز وزارت خارجه ایران بر تقویت و گسترش روابط همسایگی با افغانستان است. رئیس نمایندگی ایران در کابل در تلاش است تا همکاری‌های اقتصادی، امنیتی و فرهنگی دو کشور را گسترش دهد. - اخبار بین الملل -
به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، علیرضا بیکدلی، رئیس جدید نمایندگی ایران در افغانستان، به عنوان نماینده‌ای کلیدی در دیپلماسی ایران در این کشور، در هفته‌های اخیر دیدارهای متعددی با مقامات افغان و شخصیت‌های تأثیرگذار داشته است.
این دیدارها نه تنها نشان‌دهنده اهمیت افغانستان برای سیاست خارجی ایران است، بلکه به وضوح گویای تغییر رویکرد وزارت خارجه تحت نظر آقای عراقچی در قبال این کشور است.
دیدارهای کلیدی و موضوعات مطرح‌شده
در یکی از دیدارهای اخیر، بیکدلی با نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان، درباره اولویت‌های اقتصادی و تجاری دو کشور بحث کرده و بر لزوم تدوین نقشه راه مشترک برای گسترش تبادلات تجاری تأکید ورزید.
این دیدار گویای رویکرد دولت است که به‌طور فزاینده‌ای به دنبال تقویت روابط اقتصادی با همسایگان، به‌ویژه افغانستان، به عنوان یکی از مهم‌ترین شرکای منطقه‌ای خود است. مقامات دو کشور در این دیدار بر اهمیت تسهیل تبادلات تجاری و حمایت از بخش‌های تولیدی داخلی تأکید کردند.
دیدار بیکدلی با شیرمحمد عباس ستانکزی، معاون سیاسی وزارت خارجه طالبان، نیز نشان‌دهنده نگرانی‌های دولت ایران درباره وضعیت مهاجران افغان بود. در این دیدار، مقامات دو طرف بر نیاز به فراهم‌سازی تسهیلات لازم برای مهاجران افغان و حل چالش‌های اجتماعی و اقتصادی آنان در ایران تأکید کردند
این موضوع به‌ویژه در شرایط کنونی که بیش از یک میلیون و 600 هزار افغان از ایران به کشورشان بازگشته‌اند، اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است.
همچنین در یکی از دیدارهای مهم، بیکدلی با سراج الدین حقانی، وزیر کشور طالبان، گفتگو کرده و در این نشست بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط وزارت کشور حکومت طالبان، حقانی ابراز امیدواری کرد که سفیر جدید ایران با توجه به اشتراکات تاریخی و فرهنگی، نقشی مثبت و مؤثر در تقویت روابط دو کشور ایفا کند.
بیکدلی نیز در این دیدار بر تأکید خود بر اشتراکات اسلامی و همسایگی دو کشور اشاره کرد و اظهار داشت که اسلامی بودن دو کشور و همسایگی آنها به طور طبیعی روابط ایران و افغانستان را نزدیک‌تر می‌سازد و این مشترکات سبب تقویت هر دو کشور می‌شود.
در ادامه، سفیر ایران در دیدار با نور احمد آغا، سرپرست بانک مرکزی افغانستان، نیز بر لزوم گسترش روابط بانکی و ایجاد تسهیلات مالی برای تسهیل تجارت میان دو کشور تأکید کرد.
این دیدارها به‌ویژه در راستای سیاست‌های دولت قرار دارد که به‌دنبال تسهیل تجارت و انتقال مالی در مرزهای شرقی و ایجاد زیرساخت‌های بانکی برای توسعه اقتصاد افغانستان است.
مولفه‌های همکاری و تعامل ایران با حاکمان افغانستان
به نظر می رسد وزارت خارجه با درک عمیق از وضعیت پیچیده افغانستان، به این نتیجه رسیده است که برای تأمین منافع کلان ایران، لازم است که به سمت ثبات در افغانستان حرکت کند. چندین نیاز کلیدی وجود دارد که دولت ایران را به همکاری و تعامل با هیئت حاکمه طالبان در افغانستان وادار می‌کند:
امنیت مرزها :
یکی از مهم‌ترین نیازهای ایران، تأمین امنیت مرزهای شرقی کشور است. با توجه به تحولات اخیر در افغانستان و افزایش تهدیدات تروریستی، همکاری با طالبان می‌تواند به تثبیت امنیت مرزها و افزایش توان تقابل با تهدیدات تروریستی مشترک از جمله داعش خوراسان کمک کند.
مقابله با بحران انسانی:
وضعیت انسانی در افغانستان به شدت بحرانی است و میلیون‌ها نفر در این کشور به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند. ایران به عنوان همسایه‌ای نزدیک، می‌تواند با ارائه کمک‌های انسانی و بشردوستانه، نقش مؤثری در بهبود وضعیت مردم افغانستان ایفا کند و در عین حال روابط خود را با طالبان تقویت کند.
توسعه اقتصادی و تجاری:
ثبات در افغانستان می‌تواند به توسعه روابط اقتصادی و تجاری میان دو کشور منجر شود. پروژه‌هایی مانند خط لوله گاز و برق می‌تواند به تأمین انرژی افغانستان کمک کند و به رشد اقتصادی ایران نیز کمک کند.
حفظ نفوذ در منطقه:
با توجه به رقابت‌های منطقه‌ای و نفوذ کشورهای دیگر در افغانستان، ایران نیاز دارد که با طالبان همکاری کند تا نفوذ خود را در این کشور حفظ کرده و از تأثیرات منفی رقبا جلوگیری کند.
بیکدلی: برای توسعه روابط سیاسی-تجاری با کابل تلاش می‌کنیمبیکدلی: مهاجرین قانونی افغانستانی روی چشم ما جا دارند در نهایت، به نظر می‌رسد که رویکرد وزارت خارجه در قبال افغانستان، نه تنها به دنبال تأمین منافع ملی کشور است، بلکه نشان‌دهنده یک استراتژی بلندمدت برای ایجاد ثبات و همکاری در منطقه است. این تغییر در سیاست خارجی می‌تواند به عنوان یک فرصت برای ایران در راستای تقویت نفوذ خود در آسیای مرکزی و جنوبی تلقی شود.
با این حال، چالش‌های زیادی در این مسیر وجود دارد و موفقیت این سیاست‌ها نیازمند هوشمندی و دقت در تعاملات با طالبان و دیگر بازیگران منطقه‌ای است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1250058/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رژیم کم‌ سدیم چیست؟

چرا میلیونرها از انگلیس خارج می‌شوند؟

جان باختن سه نفر در قم به دلیل نشت گاز

وزیر تندروی اسرائیلی برای نتانیاهو شرط گذاشت!

اول اعتماد سازی، بعد تشویق به سرمایه‌گذاری!

یک گشایش اساسی در تجارت ایران

آیا جهانی شدن ادامه خواهد داشت یا متوقف می شود؟

یورش نیروهای امنیتی مکزیک به کمپ مهاجران/ اردوگاه به آتش کشیده شد

70 کشته در انفجار تانکر حمل بنزین در نیجریه

خروج بیش از 10 هزار میلیونر از انگلیس در سال 2024

یک کشته در تصادف شدید اتوبان تهران-کرج

بی وای دی تانگ ال؛ شاسی بلند با پهپاد اختصاصی در راه بازار است/ تصاویر

اولیانوف: تماس‌های غیر رسمی اخیر درباره برجام نشانه مثبتی است

سکوب معترضان ضد اسرائیلی در لندن

چرا عضلات پا در خواب دچار گرفتگی می‌شوند؟

کودک آزاری منجر به فوت در بوکان/ 3 متهم دستگیر شدند

عقب‌نشینی تدریجی نیروهای نظامی اسرائیل از غزه

آتش بس در غزه پلن مهمان جدید کاخ سفید را افشا کرد

شرط توقف حمله یمن به اسرائیل / شروط انصارالله اعلام شد

محمد البخیتی: کشتی آمریکایی توقیف‌شده را آزاد می‌کنیم

حکم بازداشت رئیس‌جمهور کره جنوبی تایید شد

یک بام و دو هوای ترکیه درباره کاهش نرخ بهره

تهران و مسکو در مسیر استراتژیک

فوری / بوشهر لرزید

گاز کیش به کمک ناترازی انرژی می‌آید

دعوت وزیر نفت از سرمایه‌گذاران روسی

خطوط جدید نقشه توسعه گاز

حراج سکه ضرب 86 در بهمن

کاهش نرخ بیکاری جهانی

اقتصاد گروه هفت در 2025

دلار در کانال 80 کمپ کرد؟

آمار معاملات روزانه - 1403/10/30

چینش ETF براساس بیشترین تغییر مالکیت - 1403/10/30

محرک مثبت دوده‏‏‌ای‌ها

به رخ کشیدن مهارت‌‌های بالقوه رهبری سازمان

نفع شرکت‌ها از همکاری همه‏‏‌جانبه واحدهای تحقیق و توسعه و بازاریابی

بازگشت سرمایه مشکل جدی تئاتر است

سفر به سرزمین نیاکان

شعرهای هوش مصنوعی ارزش هنری دارد؟

پول‌پاشی هوشمندانه

مثلث بهشتی

زلاتان تنظیم‌بازار!

چه کسی پرسپولیس را کشت؟

مانع بزرگ همکاری اقتصادی ایران و قطر

مکران؛ دروازه توسعه ایران

خطر عقبگرد در صنعت بسته‏‏‌بندی

اهمیت تجهیزات تهویه مطبوع؛ محور توجه ایران کلین

بازار فولاد - 1403/10/30

بازار آتی - 1403/10/30

رونق معاملات برق

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی