3 راهبرد جهان برای مقابله با خطری بزرگ به نام ترامپ
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ گزارش داد که کشورهای جهان سه راهبرد در مقابله با سیاستهای تجاری ترامپ از جمله اعمال تعرفه بر واردات به …
خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ گزارش داد که کشورهای جهان سه راهبرد در مقابله با سیاستهای تجاری ترامپ از جمله اعمال تعرفه بر واردات به آمریکا پیش میگیرند.
با بازگشت دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا به کاخ سفید، کشورهای سراسر جهان خود را برای موج جدیدی از سیاستهای تجاری سخت آماده میکنند که میتواند تراز تجاری جهانی را تهدید کند.
بر اساس گزارشی که بلومبرگ منتشر کرده است، دولتهای سراسر جهان در حال برنامهریزی برای مقابله با آنچه به عنوان «زلزله تجاری» جدید توصیف شده است؛ هستند یعنی اقدام ترامپ در اجرای قریبالوقوع تعرفههای گمرکی که روابط اقتصادی جهانی را تغییر میدهد.
راهبردهای مقابله این گزارش نشان میدهد که کشورها سه راهبرد اصلی را دنبال میکنند، یکی گامهای پیشگیرانه برای جلوگیری از تشدید تنش، دوم آمادگی برای پاسخگویی مشابه و سوم اتخاذ موضع منتظر ماندن همراه با احتیاط است.
بلومبرگ تاکید میکند که برخی از کشورها با اتخاذ گامهای پیشگیرانه به دنبال کاهش تأثیر سیاستهای ایالات متحده بر اقتصاد خود هستند.
راهبرد پیشگرانه برای مثال ویتنام، یکی از بزرگترین صادرکنندگان به آمریکا، در تلاش برای جلوگیری از اعمال هرگونه تعرفه جدید علیه آن، واردات محصولات آمریکایی خود مانند گاز طبیعی و هواپیما را افزایش میدهد.
معاون وزیر امور خارجه ویتنام بر اهمیت رفع هرگونه موانع تجاری با آمریکا برای جلوگیری از تشدید تنش تاکید کرده است، به ویژه پس از آن که نام ویتنام در پیش نویس سیاستهای «پروژه 2025» تهیه شده توسط پیتر ناوارو، مشاور تجاری ترامپ، ذکر شده است.
کره جنوبی و تایوان نیز در تلاش برای تقویت روابط تجاری با افزایش واردات انرژی آمریکا از جمله گاز طبیعی، رویکرد مشابهی را در پیش گرفته اند.
مقابله به مثل اما چین راهبردهای دفاعی را برای مقابله با چالشهای پیش رو اتخاذ کرده است.
بر اساس تحلیل بلومبرگ، این راهبردها شامل کاهش ارزش یو ان، روش اوراق قرضه خزانهداری ایالات متحده، محدودیت صادرات مواد کمیاب مورد استفاده در صنایع تکنولوژیک و کاهش وابستگی به بازار ایالات متحده از طریق گسترش مشارکت اقتصادی خود با سایر کشورهاست.
در مورد مکزیک و کانادا دو همسایه آمریکا که بیش از همه از سیاستهای ترامپ متاثر شدهاند، آنها نیز بیکار ننشستهاند. جاستین ترودو نخست وزیر کانادا گفته است که کشورش آماده است در صورت لزوم با تعرفه های متقابل پاسخ دهد.
در مکزیک، رئیس جمهور این کشور کلودیا شینبام هشدار داد که تعرفههای ایالات متحده منجر به تورم بالاتر در خود ایالات متحده میشود و آن را به یک سیاست متقابل مضر تبدیل میکند.
مکزیک همچنین به عنوان بخشی از استراتژی خود برای کاهش فشار ایالات متحده به دنبال کاهش وابستگی خود به واردات چین است.
انتظار و خوشبینی اما برخی از کشورهای دیگر، مانند برزیل و هند، به جای رویارویی مستقیم، رویکرد انتظار را انتخاب کردهاند.
مقامات برزیلی مطمئن هستند که اگر ایالات متحده تعرفههای جدیدی وضع کند، میتوانند صادرات خود را به بازارهای جایگزین مانند آسیا هدایت کنند.
اما هند روی روابط خوب بین نارندرا مودی، نخست وزیر خود و ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری وی حساب باز کرده است. مقامات هندی در حال بررسی کاهش تعرفه ها بر محصولات ایالات متحده به عنوان بخشی از مذاکرات آینده هستند.
اتحادیه اروپا به نوبه خود در حال اتخاذ یک راهبرد دوگانه است، در حالی که آمادگی خود را برای پاسخگویی در صورت لزوم ابراز کردهاند، تواناییهای تجاری خود را تقویت میکنند آن هم از طریق قوانین جدیدی که به کشورهای عضو این اختیار را میدهد تا به هرگونه محدودیت اقتصادی تحمیل شده توسط طرفهای خارجی پاسخ دهند.
کاهش روزانه یک میلیون بشکه نفت ایران موجب افزایش قیمت نفت میشود بلومبرگ افزود: این سیاستهای تجاری جدید آمریکا بسیاری از کشورها را در یک دوراهی پیچیده قرار داده است. از یک سو، آمریکا از متحدانش خواسته ارتباط اقتصادی خود را با چین قطع کنند و از سوی دیگر، این کشورها برای حفظ ثبات اقتصاد خود نیاز به حفظ شراکت تجاری با پکن دارند.
فردریک نویمان، اقتصاددان ارشد آسیایی در بانک اچ اس بی اس HSBC، به بلومبرگ گفت: «کشورها در موقعیت بسیار دشواری بین خواستههای ایالات متحده و اهمیت ادامه روابط با چین قرار دارند.» این بحرانی است که نیازمند مانور بسیار دقیق است.»
وی افزود: علاوه بر این، انتظار میرود این سیاستهای ترامپ تأثیر قابلتوجهی بر بازارهای جهانی داشته باشد، در شرایطی که هشدارها درباره کاهش یک میلیون بشکهای صادرات ایران در صورت تشدید سیاستهای تنبیهی وجود دارد این امر موجب افزایش قیمت نفت در نتیجه نوسانات بازار خواهد شد.
بر اساس تحلیل بلومبرگ، این مرحله جدید از سیاست های اقتصادی نه تنها بر تراز تجاری جهان تأثیر خواهد گذاشت، بلکه ممکن است به تغییرات اساسی در نقشه روابط اقتصادی جهانی منجر شود.
به گزارش بلومبرگ، اکنون کشورهای سراسر جهان خود را در رقابتی با زمان می بینند تا از اقتصاد خود در برابر تأثیرات منفی محافظت کنند و برای آینده ای آماده شوند که ممکن است شاهد تغییرات بی سابقهای در قوانین تجارت جهانی باشد.
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1249032/