رونق بازار سرمایه، به معنای رونق تولید، کاهش تورم و افزایش اشتغال است
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - علی موسوی، در خصوص روند بازار سرمایه به مدار اقتصادی گفت: با نگاه مثبت دولت شاهد تغییر برخی متغیرهای اقتصادی هستیم و براساس آن شرکتها شرایط بهتری را در فضای اقتصادی تجربه میکنند.
این کارشناس بازار سرمایه، ادامه داد: کاهش نرخ بازده اوراق اخزا از 38 درصد به 30 درصد یکی از این متغیرها است. کاهش نرخ سود گواهی سپرده و همچنین کاهش نرخ بهره مالکانه معادن از دیگر مواردی است که افق روشنی را پیش روی فعالیت شرکتها قرار میدهد.
موسوی به کاهش مالیات بر درآمد شرکتهای تولیدی از 25 به 20 درصد در بودجه سال 1404 اشاره کرد و گفت: مالیات همواره یکی از مهمترین چالشهای تولید است. خوشبختانه در لایحه بودجه 1404، نرخ مالیات در فعالیتهای تولیدی کاهش یافت که این موضوع فضای مناسبی را برای توسعه واحدهای تولیدی و بازار سرمایه فراهم میکند و نشان از توجه سیاستگذاران به مقوله تولید دارد.
او یادآور شد: جایگزینی دلار توافقی بهجای دلار نیمایی و کاهش رانت ارزی وارد کننده، از دیگر اقدامات خوب دولت به شمار میرود که زمینه را برای فعالیت شرکتهای تولیدی تسهیل میکند.
موسوی با بیان اینکه قیمتگذاری دستوری و سیاستهای انقباضی اقتصاد، تولید را با چالش مواجه میکند، ادامه داد: همانگونه که شاهد بودیم مشکلاتی در تولید خودرو، لاستیک و ... پیش آمد؛ همچنین تغییر نرخ خوراک در گذشته باعث شد شرکتهای فعال در تولید اتانول و اوره در دورههایی بخشی از بازار جهانی را از دست بدهند.
او افزود: در واقع قیمتگذاری دستوری هدیه به وارد کننده و محدودیت صادر کننده است و شرکتها دچار زیان میشوند و نتیجه آن خروج منابع از بازار مولد و حرکت نقدینگی به سمت بازار غیر مولد است. درحالی که اگر تصمیمات خوب اقتصادی رقم بخورد میتوانیم شاهد رشد بازار سرمایه بسیار بیشتر از سالهای گذشته باشیم.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: حذف قیمتگذاری دستوری و رانت ارزی میتواند جانی تازه در رگهای اقتصاد کشور باشد. در این صورت است که مردم برای سرمایهگذاری در اقتصاد آستین را بالا زده و فعالانه عمل میکنند. همچنین اقدامات دولت برای بهبود شرایط اقتصادی و سرمایهگذاری خارجی مناسب ارزیابی میشود.
موسوی به بررسی مجدد لوایح پالرمو و CFT اشاره کرد و گفت: به نتیجه رسیدن این موضوعات فضای مناسبی را برای کل اقتصاد فراهم میکند، اما این اقدامات کافی نیست و کاهش نرخ بهره باید تداوم یابد تا هزینههای تولید نیز کاهش داشته باشد.
موسوی تصریح کرد: اقدامات دولت و مشوقهایی که در بخش تولید و اقتصاد ایجاد میکند، موجب حرکت پولهای سرگردان از بازارهای سفتهبازی ارز، خودرو و … به سمت تولید و اقتصاد میشود. در چنین شرایطی، مردم به این نتیجه میرسند که بازار سرمایه بهترین محل برای سرمایهگذاری است و میتوانند بازدهی مناسبتری را به صورت مستمر از بازار کسب کنند.
او گفت: البته با رویکرد اقتصادی مثبت دولت، نگاهها به مقوله سرمایهگذاری بهبود یافته و شاهدیم که نقدینگی به صورت آهسته از بازارهای غیر مولد به سمت بازار سرمایه در حال شیفت شدن است که این امر میتواند به کاهش تورم کشور کمک شایانی کند.
او در پایان ابراز امیدواری کرد که دولت برنامهریزی بلندمدتی را برای بازار سرمایه داشته باشد تا رونق همیشگی و مستمر این بازار را شاهد باشیم و گفت: رونق بازار سرمایه، به معنای رونق تولید و صادرات، کاهش تورم، کاهش بیکاری و افزایش اشتغال است.
-
چهارشنبه ۲۶ دي ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۱:۵۲
-
۱۰ بازديد
-
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1248171/