بازار آریا

آخرين مطالب

غفلت از ظرفیت دیپلماسی در حوزه‌های اقتصادی اقتصاد ایران

غفلت از ظرفیت دیپلماسی در حوزه‌های اقتصادی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - محمدرضا عارف در نشست شورای‌عالی روابط خارجی، دیپلماسی سلامت را یکی از مزیت‌های ایران خواند و گفت: به‌خاطر برخی بی‌توجهی و باوجود توقعاتی که مهمانان خارجی از ما دارند، از ظرفیت‌های‌مان استفاده نمی‌کنیم. وی افزود: در دیپلماسی فناوری و های‌تک دست برتر را داریم. با استفاده از ظرفیت‌های هرکدام باید برای توسعه بقیه تلاش کنیم.
نباید بگوییم کدام بر دیگری اولویت دارد، بلکه باید از ظرفیت همه آنها استفاده کنیم. دیپلماسی‌های مختلف برای توسعه و تقویت روابط باید جزو اولویت‌های ما باشد. بسته به شرایط باید از همه ظرفیت‌های دیپلماسی استفاده کنیم.
عارف بااشاره به اینکه از هاب بودن در منطقه غفلت کردیم، گفت: امروز در منطقه فقط نگاه عبور ترانزیتی از کشورمان را موردتوجه نداریم، بلکه تقویت روابط در همه زمینه‌های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، علمی و هنری را مدنظر داریم و از اعضای این ستاد می‌خواهم عملکردها ارزیابی و آسیب‌شناسی فعالیت‌ها را بدون تعارف در دستور قرار دهند. ریشه‌های مشکلات را شناسایی و به ما اعلام کنید و در نخستین فرصت در دولت به آنها می‌پردازیم. نیاز به قانون جدید نداریم و با کمک دولت می‌توانیم مشکلات و موانع را برطرف کنیم.
معاون اول رئیس‌جمهور یادآور شد: ماده 101 برنامه هفتم پیشرفت به وزارت امور خارجه در حوزه دیپلماسی اقتصادی ماموریت داده، اما تاکید کرده باید از طریق ستاد هماهنگی اقتصادی عمل کند. جایگاه وزارت امور خارجه در برنامه هفتم تثبیت شده است. اعضای ستاد توجه به این جایگاه داشته باشید.
عارف به اعضای ستاد روابط اقتصادی خارجی توصیه کرد: نقش محوری وزارت خارجه در کلیه فعالیت‌های خارج از کشور باید تقویت شود. نباید تک‌بعدی باشید. سفیر ایران در خارج از کشور نماینده نظام و دولت ایران است و قاعدتا به این جایگاه توجه کند. او سفیر است، نه مدیر فلان دستگاه. سفیر اختیار تام در همه امور دارد و می‌تواند همه امور و روابط ایران با فلان کشور را تنظیم کند. باید درباره رایزنان تجاری، فرهنگی، علمی، فناوری و دانشجویی تدبیر شود.
وی ادامه داد: در دهه 1360 که ستاد تشکیل شد با رویکرد اقتصاد دولتی همه کارها در دولت مدیریت شد، اما امروز اعتراف می‌کنم بخش خصوصی در همه امور نقش محوری دارد. این نگاه را در دهه 1360 و 1370 به‌دلیل اصل 44 قانون اساسی نمی‌شد که مطرح کرد، اما پس از ابلاغ سیاست‌های اصل 44 می‌توانیم این‌گونه بگوییم. اگر در دهه 1970 و 1980 میلادی آزادسازی در حوزه آی‌سی‌تی در دنیا اتفاق نمی‌افتاد، امروز شاهد این حجم از پیشرفت و توسعه در این حوزه نبودیم.
معاون اول رئیس‌جمهور یادآور شد: بخش خصوصی در این حوزه با انگیزه‌ها و دلایل مختلف به‌میدان آمد و جهش‌های فوق‌العاده را سبب شد. نگاهی که دولت وفاق به بخش خصوصی دارد، این نگاه است. باید از حداکثر توان بخش خصوصی استفاده کنیم و هیچ توجیهی در کنار گذاشتن بخش خصوصی وجود ندارد. بخش‌های ممنوعه و طبقه‌بندی‌شده را هم شامل می‌شوند. کارآمدی بخش خصوصی در این بخش‌ها اتفاقا بیشتر است. در حوزه صادرات به‌معنای عام باید توجه جدی‌تری داشته باشیم. در بخش دانش‌بنیان‌ها مزیت و دستاوردهای خوبی داریم، به‌ویژه در توسعه با کشورهای منطقه، همسایه و کشورهای هدف می‌توانیم این موضوع را توسعه دهیم.
عارف یادآور شد: نماینده دولت در تعاملات بین‌المللی پیش‌روست، اما مجری توافقات و تفاهم‌ها باید توسط بخش خصوصی انجام شود. در مذاکرات باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم. باید رشد 8 درصدی برنامه هفتم محقق شود. برای رسیدن به این رشد، نیازمند سرمایه‌گذاری مطمئن داخلی و از سوی ایرانیان خارج از کشور هستیم، اما نیاز به فراهم شدن شرایط و زمینه‌ها داریم. بخش خصوصی باید پیشقدم شود تا با سرمایه‌گذاران و علاقه‌مندان برای سرمایه‌گذاری در ایران مذاکره کنند. جذب سرمایه ایرانیان و حتی بازگشت ایرانیان خارج از کشور باید از این طریق انجام شود. سرمایه ایرانیان خارج از کشور و خارجیان سرمایه خوبی است که باید با امنیت در داخل ایران، قابل‌انتقال و سرمایه‌گذاری باشد.
وی ادامه داد: دولت اصلاح نرخ ارز را شروع کرده ، هرچند در ابتدای کار با تلاطم‌ها و موانعی روبه‌رو شده است.
معاون اول رئیس‌جمهور بااشاره به همکاری‌های اقتصادی کشور، گفت: در زمینه‌های پایه و اصولی که بر آن اساس بتوانیم وارد مذاکره شویم مثل تجارت آزاد با اوراسیا می‌توانیم کار کرده و مستندسازی کنیم و قراردادهای دو یا چندجانبه بنویسیم.
عارف بااشاره به تحریم‌ها و اثر آنها بر اقتصاد و مردم ایران، گفت: ما تحریم‌ها را انتخاب نکرده‌ایم. از ورود دارو و کالاهای اساسی توسط کشورهای تحریم‌کننده جلوگیری می‌شود، اگرچه می‌گویند این کار هدف دولت ایران است، اما این‌طور نیست، مردم نخستین آسیب‌دیدگان از این موضوع هستند. جمهوری اسلامی ایران داوطلب ادامه تحریم نیست و از جامعه بین‌الملل می‌خواهیم رفع تحریم‌ها را دنبال کنند. ما اهل مذاکره و گفت‌وگو هستیم. شماها باید به مردم اطمینان دهید که ما با تحریم‌ها مقابله می‌کنیم و یافتن راه‌حل‌های خنثی کردن تحریم‌ها در ذات ایرانیان است. برنامه‌های توسعه را با شاخص‌های مندرج در برنامه هفتم دنبال می‌کنیم.
وی ادامه داد: کمیسیون‌های مشترک به‌صورت منظم تشکیل شود. 40-50 کمیسیون مشترک با کشورها باید در اولویت قرار گیرند تا از این طریق بتوانیم توسعه روابط با کشورها را دنبال کنیم. ارزیابی عملکرد کمیسیون‌ها هم بسیار مهم است.
معاون اول رئیس‌جمهور، اقتصاد دریامحور را مورداشاره قرار داد و گفت: اقتصاد دریامحور یکی از مزیت‌های نسبی ایران است. چند هزار کیلومتر مرز آبی داریم و برخی کشورها به دریا دسترسی ندارند. سیاست‌های دریامحور ابلاغ شده و شماها باید اجرایی کنید. باید در کنار سیاست دریامحور، توسعه مکران نیز توسعه یابد. باید از تجربه همه کشورهایی که در توسعه ساحلی موفق بودند، استفاده کنیم. طرح‌هایی مطرح شده است و باید با کمک مشاوران داخلی و خارجی استفاده کنیم. انتقال جمعیت به نیمه‌شرقی کشور با توسعه مکران، انجام‌شدنی است.
عارف بااشاره به انتقال پایتخت، گفت: اگر به این جمع‌بندی برسیم که به‌خاطر محدودیت‌هایی که در ارائه خدمات مثل مسئله آب به مردم تهران داریم، نمی‌توانیم بیش از این پاسخگوی مردم باشیم، قطعا در انتقال پایتخت تردید نمی‌کنیم و یکی از مناطقی که می‌تواند به‌صورت جدی مطرح باشد، منطقه مکران است. این منطقه جای مناسبی است و محدودیتی هم ندارد. مراکز دیگری هم برای انتقال پایتخت در گذشته مطرح بود، اما هرکدام محدودیت‌های خاص خود را داشتند، برای مثال مشکل تامین آب داشتند یا گرفتار سایر مسائل حاشیه‌ای بودند. وی ادامه داد: انتقال پایتخت را در ستاد روابط اقتصادی خارجی کشور بررسی می‌کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1243178/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حذف هیئت تحریرالشام از فهرست تروریستی آمریکا/ کاخ سفید بیانیه داد

تجاوز جدید آمریکا به خاک یمن

تبعات نوسان نرخ ارز بر زندگی اقشار آسیب پذیر/ دولت برای کنترل اوضاع چه می‌کند؟

مسعود پزشکیان پیام تسلیت صادر کرد

تهاجم گسترده رژیم صهیونیستی به اردوگاه نور شمس+فیلم

این پدر با دیدن 3قلوهایش از حال رفت + عکس

این ماده غذایی معطر به باز شدن مجاری درون کبد کمک می‌کند

سلاح مخفی روده که تاکنون از آن بی‌خبر بودید

خواص بی‌نظیر پوست این میوه قرمز پاییزی

پایان 4 سال مرگبار بورس؛ امیدوار باشیم؟/ ویدئو

توصیه‌های طلایی برای افرادی که گودی کمر دارند

باید و نبایدهای ارتودنسی/ علت نامرتب بودن دندان‌ها

دانشمندان کدام حشره را دوست دارند؟

ارتباط مصرف لوازم آرایشی با بلوغ زودرس کودکان

آب برنج چگونه شرایط پوست را بهبود می‌بخشد؟

طلاق و چیزبرگر چندسال پیرتان می‌کند؟

اسامی داروهای گیاهی برای بهبود بیماری‌های دهان

واکسن آنفلوآنزا برای این گروه‌ها ضروری‌تر است

علل و علائم ناباروری را بشناسید

ادعای پنتاگون درباره حمله به فرماندهی مرکزی و دو تأسیسات حوثی‌ها در یمن

به ارائه کمک به مردم سوریه ادامه می‌دهیم

بلینکن: آمریکا برای جلوگیری از حمله ترکیه در سوریه تلاش می‌کند

مهاجرت جوانان سلسله و دلفان به شهرهای دیگر؛ طرح بزرگ اقتصادی نداریم

تاکید الجزایر بر حفظ یکپارچگی سوریه

احتمال آزادی کارآفرین ایرانی از زندان‌های ایتالیا

چه بازیکنانی بیشترین دستمزد را در تاتنهام دریافت می‌کنند؟

هشدار درباره رکود سنگین 5ساله/کسب و کارها استخدام نمی‌کنند

پایان مهلت مشاهده و تایید «سوابق تحصیلی»

تفاوت خودروی برقی و هیبریدی؛ کدام یک بهتر است؟

دفع حمله بوکوحرام به کاخ ریاست جمهوری چاد

ممنوعیت انتشار هویت سربازان صهیونیست به دلیل نگرانی از پیگردهای بین‌المللی

زلزله شام خاورمیانه را لرزاند/ بازی دو سرباخت کرملین

درخواست نماینده مجلس انگلیس برای اخراج سفیر اسرائیل از لندن

کشمکش محرک‌های شاخص دلار

کارگردان اصلی وحدت استراتژیک میان ایران و عراق شهید سلیمانی بود

دکتر سریع القلم برای عدم قبول واقعیت‌­‌ها 30 دلیل بیان می‌کند

جریمه رانندگی با وسیله نقلیه با پلاک غیرمجاز اعلام شد

هفته به یاد ماندنی برای شاخص هم‌وزن

صدای انفجار مهیب در جنوب سوریه/ شلیک موشک به فرودگاه نظامی خلخله

مقایسه حقوق و دستمزد کارگران ایرانی با آفریقایی

اجرای صحیح قانون تامین مالی تولید و زیرساخت نقش مهمی در رشد اقتصادی 8 درصدی دارد

حضور چشمگیر فعالان اقتصادی و مدیران شرکت‌های بزرگ تولیدی در غرفه اکسین در نمایشگاه ملی فولاد ایران در برج میلاد/ تلاش فولاد اکسین خوزستان برای تحقق رشد تولید

توزیع 991 میلیارد اعتبار در بخش صنعت لرستان

تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی مستلزم اجرای برنامه هفتم توسعه؛ از رفع موانع تولید تا ارتقای بهره وری

نجات هواپیمای ایرانی با اقدام به‌موقع کنترلر برج مراقبت پرواز فرودگاه امام(ره)

روز های پنج شنبه در این استان تعطیل شد

پس‌لرزه قمار پوتین در اوکراین، شام را قربانی کرد

حمایت واشنگتن از تشکیل دولتی فراگیر در سوریه

استفاده 42 درصدی مشاغل سازمانی از هوش مصنوعی

هوش مصنوعی جمینای به تلویزیون‌های گوگل می‌آید

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی