بازار آریا

آخرين مطالب

بازگشت ترامپ و گزینه‌های جنگ و صلح روی میز اقتصاد ایران

بازگشت ترامپ و گزینه‌های جنگ و صلح روی میز
  بزرگنمايي:

بازار آریا - اقتصادنیوز : ماه گذشته، ایلان ماسک، میلیاردر تعریف شده در قلب کابینه ترامپ در مارآ لاگو، با سفیر ایران در سازمان ملل متحد دیدار کرد. (دیداری ادعایی که مقام های رسمی ایران آن را رد کردند). با این همه این نشریه مدعی است که معلوم نیست در این نشست میان طرفین چه بحث‌هایی مطرح شده است. حتی اگر محرمانه‌هایی در میان باشد، سابقه چنین فعلی از جانب ماسک عجیب است. پیامی چنین نشست ادعایی این است، همه گزینه‌ها از جنگ گرفته تا صلح روی میز قرار دارد و محتمل است.
همزمان با تحولات شام، گروهی از نظم تازه در جهان می‌گویند ؛ نظمی که در آستانه ورود ترامپ به کاخ سفید پیچیده‌تر هم شده و حالا به واسطه پیروزی ترامپ از الگوی عدم قطعیت‌ها این پیچیدگی بیشتر هم شده است. به همین دلیل ناظران با استناد به تحولات ایران و آمریکا مدعی‌اند که با بازگشت ترامپ هم گزینه‌های صلح روی میز است و هم جنگ.
روزنامه فایننشال تایمز با انتشار یادداشتی مدعی شد، اگر بگوییم جو بایدن اردک لنگ است، ترامپ چیست؟، برخی ممکن است بگویند پرنده شکاری، گروهی دیگر می‌گویند کرکس و اقلیت عنوان کبوتر را برایش برگزیدند.
به ادعای این نشریه، در واقع تعداد محدودی می‌توانند پیش بینی کنند که ترامپ برای خاورمیانه و جهان چه خوابی دیده است. جهان به آمریکا عادت کرده؛ آمریکایی که از یک الگو پیروی کرده و قوانین خودش را در مواقعی که ناخوشایند است، رعایت می‌کند. با ترامپ، چنین تصویری از بین می‌رود. حال سوال این است، آیا سقوط بشار اسد در سوریه برای ترامپ خبر خوبی است یا بد، شاید هم ترامپ در این باره نظری نداشته باشد، مشخص نیست.
ترامپ، ایران و شاهین‌هایی که حنجره یکدیگر را می‌درند!
این نشریه در ادامه ادعا کرد، آنچه واضح است این است که سقوط اسد می‌تواند فعل و انفعال‌های روسیه و ایران - مهم‌ترین متحدان خاورمیانه‌ای سوریه- و چین و کره شمالی را تحت تاثیر قرار دهد.
به ادعای ناظران، به لحاظ ژئوپلیتیکی، هفته گذشته برای ایالات متحده هفته خوبی بوده است. اما در مورد آنچه که قرار است پیش بیاید کم‌تر صحبت می‌شود. در چنین شرایطی سوال این است، ترامپ در کدام زمین بازی خواهد کرد.
به باور گروهی از ناظران، آشوب نوعی زمین بازی است که ترامپ در آن رونق می‌گیرد. همچنین این مقوله سبک مدیریتی ترجیحی اوست. تلاش برای تبیین خواسته‌های ترامپ از طریق بررسی انتصاباتش بیهوده است. از یک سو مارکو روبیو به عنوان وزیر امور خارجه و مایک والتز به عنوان مشاور امنیت ملی حضور دارند، دو جمهوری‌خواه جنگ‌طلب متعارف و از منتقدان دیرینه اسد، ایران، روسیه و چین.
از سوی دیگر، چهره‌ای مانند تولسی گابارد، منتخب ترامپ به عنوان مدیر اطلاعات ملی در کابینه تعریف شده؛ چهره‌ای که سال‌ها از اسد و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه حمایت کرده است. جهان بینی معاون رئیس جمهور آینده یعنی جی دی ونس به گابارد نزدیک‌تر است. ونس اسد را به عنوان محافظ مسیحیان ستوده است.
به ادعای روزنامهٔ فایننشال تایمز، در این میان غرایز کاملاً متفاوت چهره‌های منتخب ترامپ در عرصه سیاست خارجی نشان از آن دارد که مهمان تازه کاخ شفید دوست دارد زیردستانش حنجره هم را بدرند. اینکه کدام یک از این دو جهان بینی برتری خواهد یافت، یا اینکه آیا سیاست‌های ترامپ با انگیزه‌های تجاری پنهانی‌اش اجرایی خواهد شد یا نه، نامعلوم است.
حتی اسرائیل هم باید گیج شود. ترامپ 2 می‌تواند جنگ طلبانه‌ترین دولت حامی اسرائیل در تاریخ ایالات متحده باشد. بالاخص آن که کابینه احتمالی ترامپ شامل شاهین‌های رادیکالی است که به راست افراطی نزدیک هستند. همزمان انتخاب‌های پیش روی ایران نیز قابل تامل است. ترامپ در اواخر دوره اول ریاست جمهوری‌اش، فرمان ترور (شهید) قاسم سلیمانی، قدرتمندترین چهره نظامی ایران در یک حمله پهپادی صادر کرد.
این اولین بار پس از جنگ جهانی دوم بود که ایالات متحده آشکارا یک مقام خارجی را ترور کرد. با این حال، پس از آن ترامپ از پاسخ دادن به حملات مقاومت حامی ایران به کشتی‌های نیروی دریایی آمریکا و متحدانش از جمله موشک پراکنی‌های حوثی‌ها به تأسیسات نفتی عربستان سعودی خودداری کرد؛ دو رویکرد کنش و عدم کنش ترامپ غافلگیر کننده بود.
ترامپ و مرد میانه روی ایران
پیامدهای سیاست فشار حداکثری ترامپ بر تهران و خروجش از معاهده هسته‌ای شش کشور با ایران (برجام)، موجب شد تا تهران پیشرفت برنامه هسته‌ای خود را در اولویت قرار داده و غنی سازی اورانیوم را افزایش دهد. اما در هرج و مرج حاکم فرصت‌هایی نیز وجود دارد.
مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری میانه روی ایران بارها بر مذاکره و توسل به دیپلماسی به عنوان راهی برای خروج از تحریم‌ها تاکید دارد. هرچند رئیس جمهوری از زمان پیروزی‌اش تا به امروز به واسطه تحولات خاورمیانه بر فعل و انفعال‌های منطقه متمرکز شده و فرصتی برای به آزمون گذاشتن خواسته‌اش را به دست نیاورده است.
ماه گذشته، ایلان ماسک، میلیاردر تعریف شده در قلب کابینه ترامپ در مارآ لاگو، با سفیر ایران در سازمان ملل متحد دیدار کرد. (دیداری ادعایی که مقام های رسمی ایران آن را رد کردند). با این همه این نشریه مدعی است که معلوم نیست در این نشست میان طرفین چه بحث‌هایی مطرح شده است. حتی اگر محرمانه‌هایی در میان باشد، سابقه چنین فعلی از جانب ماسک عجیب است. پیامی چنین نشست ادعایی این است، همه گزینه‌ها از جنگ گرفته تا صلح روی میز قرار دارد و محتمل است.
به ادعای ناظران شاید سیاست خارجی ترامپ عصر طلایی برای مردان میانه رو باشد. در این میان سوال این است، آیا در این باره الگویی وجود خواهد داشت؟ در پاسخ باید گفت: ترامپ در مقطعی بازگشته که دیگر نمی‌توان از نظم جهانی صحبت کرد. او هم منادی مرگ نظم قدمی است و هم شتاب دهنده نظم تازه.
خطرات جنگ و دوران جدید بالاخص پیامدهای گسترش سلاح‌های هسته‌ای در حال افزایش است. با این حال، دولت بایدن برای عبور یا پایان دادن به این تهدیدها استراتژی نداشت. ترامپ ممکن است میان دو گزینه ایفای نقش قابله نظم نوین و یا فرصت طلبی از آشوب های حاکم یک گزینه را انتخاب کند، شواهد نشان می دهد او حامی گزینه دوم است.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1242754/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک فعال کارگری: افزایش 35 درصدی حق مسکن امسال کارگران تعیین تکلیف شود

صدر اعظم موقت اتریش معرفی شد

پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن بزودی

پیش بینی قیمت دلار 20 دی 1403

بسته فرصت‌های سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی تدوین شود

رد پای ناترازی انرژی در تعطیلی کارخانه‌ها

توسعه صنعت هوایی، راهبرد اصلی در «پیام»

رشد بی نظیر تجارت ایران و قطر / دوحه به تهران چشمک زد

هشدار درباره وضعیت اقتصادی ایران

خبر بد برای کوئیک سواران/ ریزش 11 میلیونی خودرو اقتصادی سایپا در بازار امروز 19 دی

عراقچی، مقام قطری را به حضور پذیرفت

پاریس «ایلان ماسک» را تهدید کرد

خرید طلای آب شده حتی با 100 هزارتومن! 5 سوت طلای هدیه

کشف 233 همت انواع کالای قاچاق؛ تشکیل 76 هزار و 747 پرونده

مجمع تشخیص در بررسی FATF از افراط و تفریط پرهیز می‌کند

بورس از مالیات بر سوداگری معاف شد

مجمع تشخیص در بررسی FATF از افراط و تفریط پرهیز خواهد کرد

سکوت بروکسل درباره ادعای ترامپ درخصوص گرینلند

تعلیق و ابطال مجوز 10 رسانه ازسوی ساترا

سازمان بورس برای بازگشایی نمادهای پتروشیمی‌ها شرط گذاشت + جزئیات

سند ساماندهی رمز ارزها تصویب شد

زمان دور جدید گفت‌وگوهای ایران و 3 کشور اروپایی

اتوبوس تهران مشهد در اتوبان بعثت واژگون شد / سرنوشت مسافران چه شد؟

تداوم رکود در بازار خودرو/ رانا پلاس ارزان شد + جدول

پایان ویکی پدیا؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 دی 1403

توصیه مهم آملی لاریجانی به مجمع تشخیص مصلحت؛ در بررسی FATF از افراط و تفریط پرهیز شود/ مجمع مصالح نظام را در نظر می‌گیرد

تجارت 265 میلیون دلاری ایران و قطر در 9ماه

اظهارات تازه رئیس مجمع تشخیص درباره ارجاع دوباره FATF به این مجمع

بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت

آملی لاریجانی از بررسی دوباره FATF در مجمع تشخیص خبر داد

یک استقلالی بمب نقل‌وانتقالاتی پرسپولیس می‌شود!

رهبری بررسی FATF‌ را به مجمع ارجاع داده‌اند | کمیسیون مشترک با مرکب اعضای کمیسیون «اقتصادی»، «سیاسی و امنیتی» و «حقوقی» برای بررسی ابعاد لایحه تشکیل شده است | نباید مباحث فنی تحت تأثیر فضاسازی سیاسی قرار بگیرد

استعفای سه عضو شورای شهر کرگان بعد از تهدید به قتل شهردار

معرفی 8 واحد صنعتی لرستان برای تأمین 76 میلیارد نقدینگی

ناقوس جنگ جهانی سوم به صدا در آمد؟

روایت سفیر ایران از پیگیری وضعیت زندانیان ایرانی در عربستان

پاسخ تمسخرآمیز مقام کانادایی به اظهارت ترامپ

بیانیه ارتش اسرائیل و شاباک درباره جنازه یک اسیر صهیونیستی

علت عدم صدور فاکتورهای الکترونیک در عمده فروشی های میوه و تره بار چیست؟

قدرت‌نمایی بازار سهام؛ تحلیلی از بازار ارز و طلا در روزی که گذشت

واریز وام 30 میلیونی برای گروهی از بازنشستگان

امکان سفر مشمولان غایب سربازی خارج از کشور

مجمع تشخیص مصلحت در بررسی FATF از افراط و تفریط پرهیز می‌کند

نقش کلیدی "بندر خشک" در تبدیل خراسان شمالی به قطب اقتصادی/گامی مهم در رونق مبادلات تجاری با کشورهای همسایه

سه شنبه‌های اقتصادی؛ طرحی برای رفع مشکلات تولید و کارگران

اظهارات تازه آملی لاریجانی درباره در بررسی FATF

رفع ایرادات طرح مالیات بر سوداگری تا 3 هفته آینده/ با نهایی شدن قانون مالیات بر سوداگری، اخذ مالیات از خرید و فروش مسکن، ارز، طلا و سکه در دستور کار قرار می‌گیرد/ بورس از طرح مالیات بر سوداگری معاف شده است

ارجاع دوباره FATF به مجمع تشخیص مصلحت نظام از سوی مقام معظم رهبری

آملی لاریجانی: مجمع تشخیص در بررسی FATF از افراط و تفریط پرهیز خواهد کرد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی