بازار آریا

آخرين مطالب

چرا فوریت لایحه ارزی که دولت رئیسی به مجلس داد و پزشکیان پیگیری کرد رای نیاورد؟ اقتصاد ایران

چرا فوریت لایحه ارزی که دولت رئیسی به مجلس داد و پزشکیان پیگیری کرد رای نیاورد؟
  بزرگنمايي:

بازار آریا - به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: بر اساس تبصره 3 ماده 20 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است ظرف مدت سه‌ماه پس از تصویب این قانون با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سازمان بورس و اوراق بهادار و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، آیین‌نامه پوشش نوسانات نرخ ارز را تهیه کند و به تصویب هیات وزیران برساند.
در صورتی‌که این قانون در سال 1394 به تصویب رسیده اما آیین‌نامه اجرایی آن هنوز به تصویب نرسیده است.
نماینده دولت در توضیح تقاضای دولت برای بررسی این لایحه به صورت دوفوریت گفت: طبق ماده 20 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، دولت موظف شده نسبت به تعیین تکلیف نرخ و فرآیند تسویه بدهکاران ارزی از محل حساب ذخیره ارزی اقدام کند.
او تاکید کرد: نوسانات نرخ ارز، ریسک پویایی در اقتصاد است که قابلیت بیمه شدن ندارد. تبصره 3 این قانون درباره تسهیلات گرفته شده از حساب ذخیره ارزی است، این موضوع در طول سنوات گذشته باعث ایجاد ضرر و زیانی برای کشور شده و تسهیلات‌گیرندگان از محاکم، احکامی را علیه دولت گرفته و در نهایت دولت مجبور به پرداخت این نوسانات شده که ضرر و زیان زیادی را متوجه دولت کرده است. دولت گذشته این لایحه را به مجلس ارسال کرده بود؛ تقاضای ما این است که مجلس به دوفوریت این لایحه رای دهد.
در ادامه نیز دو نماینده در موافقت و دو نماینده نیز در مخالفت با این لایحه سخنرانی کردند. موافقان این لایحه اعلام می‌کردند که تبصره 3 هزینه‌های زیادی بر دولت تحمیل می‌کند و توان دولت را برای پرداخت نیازهای اساسی و مدیریت نقدی بازار و مدیریت بازار ارز سخت می‌کند، در مقابل موافقان به آثار افزایش نرخ ارز در زندگی مردم اشاره می‌کردند. در نهایت فوریت لایحه مذکور در مجلس رای نیاورد. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس بعد از مخالفت مجلس با فوریت این لایحه اعلام کرد که این لایحه به صورت عادی بررسی می‌شود.
هادی قوامی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» با اشاره به رد دو فوریت لایحه حذف تبصره 3 ماده 20 قانون رفع موانع تولید، گفت: مجلس برای تصویب لایحه حذف یک تبصره از قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مساعد نبود. شاید دولت باید قبل از مطرح کردن دو فوریت این لایحه زمینه‌سازی می‌کرد تا فوریت این لایحه رد نشود. او ادامه داد: در شرایط فعلی اوضاع سخت است و دولت با محدودیت ارزی مواجه است. بر این اساس این قوانین محدودیت‌های دولت را بیشتر می‌کند. از سوی دیگر دود این موضوع به چشم مردم می‌رود چون دولت از اجرای تکالیفش عاجز می‌شود.
فریدون همتی، نایب‌رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز با اشاره به وظیفه دولت در جبران خسارت ناشی از نوسانات نرخ ارز واحدهای تولیدی، اظهار کرد: در قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور تبصره‌ای آمده که اگر در اثر نوسانات ارزی واحدهای تولیدی دچار خسارت شوند، جبران این خسارت در حوزه ماموریت دولت است. چون بانک مرکزی باید نوسانات ارز را کنترل کند که منجر به آسیب به تولید نشود.او ادامه داد: اگر در جایی دولت ناچار بود با این نوسانات همراهی کند؛ هرجا خسارتی به تولیدکنندگان وارد شد دولت باید آن خسارت را جبران کند. تولیدکنندگان از ارکان مهم جامعه هستند و تولید یعنی ارزش پول ملی، اشتغال، سرمایه‌گذاری و... بر این اساس باید دولت توجه ویژه‌ای به تولید داشته باشد.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: در لایحه حذف تبصره 3ماده 20 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور تکلیفی بر دوش دولت گذاشته شده و چنانچه در اثر نوسانات ارزی آسیبی به واحدهای تولیدی برسد، دولت باید جبران خسارت کند. بر این اساس دولت لایحه دوفوریتی را آورده بود که این حکم را حذف کنند و دولت در قبال نوسانات ارز در قبال تولیدکنندگان مسوولیتی نداشته باشد، اما مجلس با نگاهی که به اهمیت تولید پایدار داشت، به فوریت لایحه دولت رای نداد. همتی تاکید کرد: البته قبول داریم که دولت مشکلات خاص خودش را دارد، اما به نظر می‌رسد مجلس یک تصمیم معقول گرفت تا قانون ارتقای تولید با چارچوبی که دارد بماند تا بتواند امیدی برای تولیدکنندگان باشد. بنابراین دولت باید به تکالیفی که در این قانون بر عهده‌اش است، پایبند باشد.
هادی محمدپور، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز گفت: تیم اقتصادی دولت فوریت لایحه‌ای را مطرح کرد که بر اساس آن جبران خسارت ناشی از نوسانات ارزی تولیدکنندگان بر عهده‌اش نباشد، اما لایحه قوی نبود. بر این اساس نمایندگان با رای بالایی به دو فوریت آن رای ندادند و مجددا رئیس مجلس یک فوریت این لایحه را مطرح کرد که آن نیز رای نیاورد. بر این اساس لایحه مذکور به کمیسیون ارجاع شد تا به صورت عادی بررسی شود.
او تصریح کرد: لایحه حذف یک تبصره از قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور در کمیسیون اقتصادی مجلس به صورت عادی بررسی خواهد شد بر این اساس این لایحه در کمیسیون پخته‌تر خواهد شد. 23 نماینده عضو کمیسیون اقتصادی هستند و شرایط را از بعد اقتصادی می‌توانند تحلیل کنند. اگر این لایحه در کمیسیون اقتصادی رای آورد مجددا در صحن مجلس بررسی خواهد شد. این عضو کمیسیون اقتصادی خاطرنشان کرد: بنده با کلیات لایحه موافق بودم، اما باید لایحه پخته‌تر باشد.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1242399/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توجه قابل تقدیر بیمه «حکمت صبا» به اقتصاد مقاومتی

نیما نکیسا برای انتخابات فدراسیون فوتبال ثبت‌نام کرد

رشد اقتصادی 8 درصدی در برنامه هفتم توسعه امکان‌پذیر است

افزایش معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران و مشاغل خرد نهایی شد

جای «چانه زنی» در شورای عالی کار خالی است

سخنگوی اتحادیه اروپا: ارتباط منظم با ایران حفظ شده است

برنامه ترامپ برای اعمال تعرفه‌های وارداتی گسترده

سه عضو شورای شهر کرگان استعفا دادند/ ماجرا چه بود؟

پاسخ تند ایلان ماسک به توئیت ترودو+ عکس

حسن خمینی: یک پوسته جدیدی از نظم اجتماعی دارد بین مردم پدید می‌آید

دلار توافقی 66 هزار و 524 تومان، یورو 68 هزار و 966 تومان

مقصد اولین سفر خارجه الجولانی مشخص شد

واکنش مولوی عبدالحمید به اهانت مداح هنجارشکن

گارد نزولی قیمت طلا و سکه افتاد

حملات ترکیه به کاروان غیرنظامیان در سوریه چند کشته و زخمی برجای گذاشت

واردات خودرو در دولت چهاردهم 7 برابر شد

افزایش 100 درصدی معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران و مشاغل خرد نهایی شد

تشدید تنش ها در 2025؛ کسب‌ وکارها باید برای افزایش بی‌ثباتی آماده شوند

تایید ورودانبوه آیفون رفرش؛ ثبت هفته‌ای60شکایت موبایل مستعمل

طالبان: هیچ عاملی برای تیرگی روابط با ایران وجود ندارد

رئیس قوه قضائیه: اقتصاد اولویت کشور است

محمدرضا عارف: هاشمی رفسنجانی اهل جذب کردن بود

مشکلات تأمین انرژی و نیروی انسانی در ورامین بررسی شد

رهبر انقلاب: کار نرم‌افزاری دشمن، فاصله‌انداختن بین واقعیت و تصور افکار عمومی است

سپیده رشنو به 3 سال و نیم حبس محکوم شد

موقعیت جغرافیایی ایران و عراق برای تشکیل هاب منطقه‌ای بی‌نظیر است

رشد پلکانی قیمت دلار/ تحلیلگران اقتصادی چه می‌گویند؟

«سرمایه در گردش» مهمترین مطالبه واحد‌های تولیدی روانسر

در نشست هیات‌های عالی رتبه ایران و عراق چه گذشت؟

اجرای صحیح قانون تامین مالی تولید و زیرساخت نقش مهمی در رشد اقتصادی 8درصدی دارد

وزارت خارجه آمریکا به تیم ترامپ هشدار داد

عراق یک عنصر داعش را به حبس ابد محکوم کرد

شاخص کیفیت هوای تهران چند شد؟

وضعیت روابط دوجانبه ایران و عراق به روایت فواد حسین

پرداخت صدقه آنلاین و کمک به ایتام نیازمند در خیریه بنی هاشم تهران

نکات کلیدی و طلایی برای کسب درآمد دلاری

نقش طرح سیپاد در مبارزه با قاچاق سوخت

تلاش وزارت علوم برای رفع‌ فیلتر این پلتفرم + جزئیات

میقاتی: لبنان فردا رئیس جمهور خواهد داشت

تهدید مشترک ترکیه و سوریه علیه پ‌ک‌ک

اما و اگرهای طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی/ از ناکامی دولت‌ها تا تصمیم‌سازی‌های اشتباه

چطور کودکان خود را از اینترنت دور نگه داریم؟

پزشک قلابی در دام پلیس افتاد

خط‌ونشان فرانسه برای ترامپ/ اروپا اجازه حمله به مرزهایش را نمی‌دهد

دیدار و گفت‌گوی السودانی با رهبر انقلاب

اجاره‌بها در شمال تهران چقدر است؟

تولید 1550 مگاوات برق تجدیدپذیر در کشور

بیش از 220 هزار ایثارگر با بهره‌گیری از قوانین تبدیل وضعیت استخدامی شدند

هشت خودرو وارداتی با ارزش بالای دو میلیارد

اطلاعات هویتی، اقتصادی و مالیاتی در کارت ملی تجمیع می‌شود

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی