بازار آریا

آخرين مطالب

زندیان: حتی فقیرترین کشور‌ها هم کاهش ارزش پولشان به این شکل نیست اقتصاد ایران

زندیان: حتی فقیرترین کشور‌ها هم کاهش ارزش پولشان به این شکل نیست
  بزرگنمايي:

بازار آریا - آفتاب‌‌نیوز :
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره افزایش قیمت ارز و کاهش ارزش پول ملی گفت: بانک مرکزی و شورای عالی پول و اعتبار چه کار می‌کنند؟ سیاست‌ها را باید در این وضعیت جنگ اقتصادی تنظیم کنند. عمده مشکل ناشی از خود بانک مرکزی است که با این راهکار‌ها و رویکردها، سیاست شفاف و مؤثری ندارد تا بتواند اوضاع را کنترل کند و جنبه روانی افزایش را تا حدودی مدیریت کند.
متأسفانه، این مشکل از جانب بانک مرکزی وجود دارد.
علیرضا زندیان عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، در خصوص وضعیت کنونی بازار ارز و اینکه برخی از کارشناسان معتقدند که بازار ارز دیجیتال با قیمت‌گذاری‌های خود بر افزایش قیمت ارز موثر بوده یا اینکه تعیین قیمت ارز در ایران در دست برخی دلالان در امارات و هرات و سلیمانیه است، عنوان کرد: بحث نرخ ارز به ویژه زمانی که به شاخص‌های اقتصادی و تورم مربوط می‌شود، باید به دقت بررسی شود. بار‌ها تأکید کرده‌ایم که بانک مرکزی باید مدیریت واحدی برای تعیین نرخ ارز، چه ترجیحی و چه مبادله‌ای، داشته باشد. بار‌ها و بار‌ها گفته‌ایم که زمانی که چندنرخ ارز به وجود می‌آید، مشکلات و تبعاتی در کنار آن به وجود می‌آید و آثاری بر نرخ ارز آزاد می‌گذارد.
حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم کاهش ارزش پولشان به این شکل نیست وی ادامه داد: رئیس بانک مرکزی اخیراً اعلام کرده‌اند که منابع ارزی زیادی در اختیار داریم و ان‌شاءالله پس از تعطیلات اقدام به تزریق آن خواهیم کرد. دو موضوع اینجا مطرح می‌شود قطعاً منابع ارزی ما قابل توجه است. اما وقتی رئیس بانک مرکزی می‌گوید این ارز را تزریق و عرضه می‌کنیم تا بر قیمت ارز تأثیرگذار باشد، اما ما دیدیم که مصاحبه ایشان هم تاثیری روی قیمت ارز نداشته است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: بار‌ها و بار‌ها تاکید کردیم و در کمیسیون اقتصادی درباره تعیین نرخ ارز و کاهش ارزش واحد پول ما، یعنی ریال موضوعاتی مطرح شده است، در واقع به گونه‌ای نیست که ما کشوری به لحاظ اقتصادی بسیار فقیر باشیم. حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم کاهش ارزش پولشان به این شکل نیست.
باید به موضوعات دیگر و آثار روانی که برخی گروه‌های تلگرامی مطرح می‌کنند نیز توجه کنیم.
زندیان خاطرنشان کرد: در واقع تحولات منطقه‌ای و مسائلی که وجود دارد بر قیمت ارز تاثیرگذار است. برجسته‌سازی مشکلات اقتصادی در کشور هم بر قیمت ارز تأثیر می‌گذارد و این عوامل مزید بر علت هستند و نمی‌توان از این مسائل غافل شد؛ اما به این معنا نیست که قیمت ارز در کشور ما به‌طور لحظه‌ای بالا رود و کاهش واحد پولی ما رو به افزایش باشد.
ارز را در بازار مبادله‌ای به قیمت 65 هزار تومان آورده‌اند بانک مرکزی به جای مدیریت واحد دنبال افزایش ارز مبادله‌ای وی ادامه داد: بانک مرکزی باید مدیریتی برای کنترل این وضعیت داشته باشد و در برابر گروه‌های تلگرامی که از هر جای دنیا مدیریت می‌شوند، راهکار‌های اساسی ارائه دهد. بانک مرکزی چه اقداماتی می‌تواند انجام دهد؟ تنها می‌تواند به عرضه ارز روی آورد یا منتظر بماند تا نرخ ارز آزاد بالا برود و سپس مابه‌التفاوت آن را به 65 هزار تومان در بازار مبادله برساند؟ چون شنیدم که ارز را در بازار مبادله‌ای به قیمت 65 هزار تومان آورده‌اند و به کار می‌برند. این رویکرد و سیاست بانک مرکزی در حال حاضر قابل قبول نیست.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: اینکه بانک مرکزی نمی‌تواند نرخ ارز آزاد را کنترل کند قابل قبول نیست چراکه روی ارز ترجیحی و ارز مبادله‌ای و روی همه این مسائل تأثیر می‌گذارد. بعد هم دولت مجبور است به بانک مرکزی مراجعه کند، زیرا نرخ ارز در حال حاضر به 75 هزار و حتی 77 هزار تومان رسیده و فروش آن افزایش یافته است. بانک مرکزی هم به جای اینکه یک مدیریت واحد داشته باشد و کنترل کند، به دنبال این زمزمه‌هاست که مثلاً ارز مبادله‌ای را افزایش دهد.
عمده مشکل ناشی از خود بانک مرکزی است گروه‌های تلگرامی داخلی در حال دامن زدن به نوسانات ارزی هستند زندیان گفت: من از یک طرف بانک مرکزی را مقصر می‌دانم که رویه واحدی ندارد تا بتواند به‌راحتی این روند کنترل کند. بانک مرکزی و شورای عالی پول و اعتبار چه کار می‌کنند؟ سیاست‌ها را باید در این وضعیت جنگ اقتصادی تنظیم کنند. عمده مشکل ناشی از خود بانک مرکزی است که با این راهکار‌ها و رویکردها، سیاست شفاف و مؤثری ندارد تا بتواند اوضاع را کنترل کند و جنبه روانی افزایش را تا حدودی مدیریت کند. متأسفانه، این مشکل از جانب بانک مرکزی وجود دارد.
وی درباره تاثیرات صرافی‌های ارز دیجیتال بر افزایش قیمت ارز گفت: ممکن است از آنجا هم هدایت شود، اما گروه‌های تلگرامی داخلی نیز در حال دامن زدن به این موضوع هستند و اگر بتوانیم کنترل مناسبی بر این گروه‌ها داشته باشیم، قطعاً تأثیرگذاری آن‌ها بسیار زیاد خواهد بود. ارز دیجیتال نیز زمانی که تقاضا برای ارز وجود دارد، قطعا تأثیر دارد و این هم بی تاثیر نیست.
اما من بیشتر بر این باورم که حتی اگر در سلیمانیه، هرات و... دارد این کار انجام می‌شود و یا در کشور دیگری، بانک مرکزی باید اعلام کند که سیاست کلی‌اش چیست. چرا شفاف به این موضوع نمی‌پردازد و چرا اعلام نمی‌کند که چه راهبردی برای این موضوع دارد؟
بانک مرکزی نباید مانند یک صرافی فقط نظاره‌گر باشد این نماینده مجلس تاکید کرد: به عنوان یک نهاد متولی سیاست‌های پولی و بانکی در کشور، بانک مرکزی باید این موارد را به وضوح بیان کند. ما نمی‌توانیم تأثیر جنبه‌های روانی و تحولات سیاسی و منطقه‌ای را نادیده بگیریم، اما بانک مرکزی نباید به عنوان یک نهاد خنثی عمل کند و مانند یک صرافی فقط نظاره‌گر باشد. مشکل اصلی ما در عدم کنترل، نظارت و سیاست مشخص از سوی بانک مرکزی و حتی وزارت اقتصاد است.
همتی و فرزین باید روز یکشنبه به مجلس پاسخ دهند این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که فکر می‌کنید ادامه این روند چه عواقبی برای تولید داخلی خواهد داشت و چگونه می‌تواند رکود اقتصادی را تشدید کند؟ گفت: در لایحه بودجه 1404، سیاست‌های خوبی برای کالا‌های اساسی پیش‌بینی شده است و ما منابع ارزی مشخصی برای این کالا‌ها در نظر گرفته‌ایم که این رقم به 11 میلیارد دلار رسیده است. هدف ما این است که بتوانیم کالا‌های اساسی را در اختیار مردم قرار دهیم و تأثیر تورم را بر آن‌ها کاهش دهیم.
زندیان تصریح کرد: وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی قرار است روز یکشنبه در کمیسیون اقتصادی حضور یابند و این سیاست‌ها را مورد بحث قرار دهند. بهترین راهکار‌ها و رویکرد‌ها در این شرایط باید بررسی شود تا بتوانیم تأثیرگذار باشیم. اما تا زمانی که بانک مرکزی از حالت انفعال خارج نشود و سیاست واحدی نداشته باشد، نمی‌توانیم انتظار بهبود داشته باشیم. بانک مرکزی باید به‌وضوح اعلام کند که نرخ ارز ترجیحی چگونه تعیین می‌شود و نرخ ارز مبادله‌ای به چه صورت است.
وی درباره پیش‌بینی‌اش برای وضعیت ارز در کشور گفت: بانک مرکزی باید اعلام کند که برای اینکه اطمینان و دلگرمی در بازار ایجاد شود چه برنامه‌ای به عنوان متولی این امر دارد. کمیسیون اقتصادی مجلس و مجلس شورای اسلامی نیز وظیفه نظارتی دارند، هرچند این نظارت اجرایی نیست. ان‌شاءالله هفته آینده باید از مدیران بانک مرکزی و وزارت اقتصاد بخواهیم که چه سیاست‌هایی پیش‌بینی کرده‌اند تا بتوانند نرخ ارز را تثبیت کنند و از افزایش آن جلوگیری کنند و حتی روند کاهشی را نیز ایجاد نمایند.
منبع: سایت جماران

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1231366/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمایه‌گذاری کلان «تجلی صبا» در اکتشاف معادن، نویدبخش رونق اقتصادی

مقایسه عملکرد اقتصادی کشورها در سال 2024؛ بازار کار کجا داغ‌تر است؟ +جزئیات

شرایط واردات خودروهای نو تغییر کرد

ستاره‌های آسمان فروشی شد! / قیمت یک ستاره چند؟

5 نکته مهم برای نگهداری از دندان‌های مصنوعی

نگرانی گوترش از احتمال تلفیق هوش مصنوعی با سلاح‌های نظامی

120 مسموم در حادثه گازگرفتگی زبرخان خراسان رضوی

یورش دوباره نظامیان اسرائیلی به کرانه باختری

نگرانی عراق از تحولات سوریه/ آغاز عملیات مشترک با اردن و ائتلاف بین‌المللی علیه داعش

اعلام آمار رسمی شمار نظامیان آمریکایی حاضر در سوریه

دیپلماتهای آمریکایی عازم سوریه می‌شوند/ برنامه دیدار هیات اعزامی با الجولانی

پایان اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا/ درخواست از اسرائیل و لبنان برای پایبندی به توافق آتش‌بس

ابراز نگرانی مقام کاخ سفید از توسعه فناوری موشکی پاکستان

افزایش ظرفیت پذیرش زائرین عمره در مدینه منوره

120 مسموم در حادثه گازگرفتگی در زبرخان خراسان رضوی

نگرانی دبیرکل سازمان ملل از احتمال تلفیق هوش مصنوعی با سلاح‌های نظامی

دیدار همتی با دبیرکل سازمان دی 8

نگرانی عراق از تحولات سوریه/ آغاز یک عملیات مشترک با اردن و ائتلاف بین‌المللی علیه داعش

قطعنامه سازمان ملل علیه تصمیم پارلمان اسرائیل

همتی با دبیرکل سازمان «دی 8» دیدار کرد

پزشکیان: تقویت روابط اقتصادی کشورهای اسلامی با ایجاد پول واحد در برهه حساس فعلی جهان، ضروری است

نقش تعیین کننده فقر فرهنگی و اقتصادی در کودک‌همسری

خطر بزرگ بیخ گوش پادشاهی‌های خلیج فارس؛ استراتژی محرمانه امارات شکست خورد؟

اعلام حمایت فرانسه از تمامیت ارضی سوریه/ آماده‌ایم به بازسازی سوریه کمک کنیم

آلمان: با اشغال غزه توسط اسرائیل مخالفیم

علاء میرمحمد صادقی؛ هم مرئی هم نامرئی/ تاجری که پرواز انقلاب را دو میلیون دلار بیمه کرد/ ناکام در آرزوی تأسیس بانک اسلامی

همتی با دبیرکل سازمان دی 8 دیدار کرد

قطعنامه علیه اسرائیل تصویب شد

مهلت سازمان هواپیمایی به «ترکیش‌ایرویز» برای رفع مشکلات

دیپلمات‌های ارشد آمریکایی در راه دمشق

میلگرد چینی در کف یک ماهه

تقویت روابط اقتصادی کشورهای اسلامی با ایجاد پول واحد در برهه حساس فعلی جهان، ضروری است

ربیعی: برای عبور از بحران های امروز ایران، نیاز به وفاق داریم

آمریکا: با گزارش دیده‌بان حقوق بشر درباره نسل کشی اسرائیل موافق نیستیم

حمایت از سرمایه‌گذاران اولویت دولت برای رونق اقتصادی است

اختصاص 2 هزار میلیاردی برای ایجاد زیرساخت‌های اقتصادی لامرد

انصارالله: آماده جنگ طولانی مدت با اسرائیل هستیم

انهدام موشک های آمریکایی و انگلیسی از سوی روسیه

دیدار پزشکیان و اردوغان

توضیحات سفارت ایران در فرانسه درباره جان‌باختن 2 ایرانی

فروش خودرو خارج از سامانه عرضه ممنوع است/ سازمان حمایت متخلفان را به تعزیرات معرفی کند

فوری/ یارانه این گروه واریز شد

وزارت صمت: هرگونه فروش خودرو برقی خارج از سامانه، غیر قانونی است

پزشکیان: تقویت روابط اقتصادی کشورهای اسلامی با ایجاد پول واحد ضروری است

پزشکیان: تقویت روابط اقتصادی میان کشورهای اسلامی ضروری است

شب یلدا؛ آیینی که نباید قربانی شرایط اقتصادی شود/ روایتی از گرانی یلدا

کشف بیش از 12 هزار لیتر گازوئیل قاچاق ذر اراک

روسای جمهور ایران و مصر دیدار کردند

شیب نزولی قیمت‌ها در بازار ارز/ قیمت درهم امارات کاهش یافت

هزینه مهمان‌داری در شب باستانی: هزینه سفره یلدا در یک دهه، 15 برابر شد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی