بازار آریا

آخرين مطالب

واکنش غریب‌آبادی به صدور حکم بازداشت نتانیاهو اقتصاد ایران

واکنش غریب‌آبادی به صدور حکم بازداشت نتانیاهو
  بزرگنمايي:

بازار آریا - ایسنا : معاون وزیر خارجه ایران با اشاره به صدور حکم بازداشت علیه سران رژیم صهیونیستی توسط دیوان لاهه گفت: صدور حکم اعدام علیه نتانیاهو نیز غیرممکن نیست و اگر تلاش شود، این امکان وجود دارد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی روز پنجم آذرماه و درباره وضعیت اخیر حوادث منطقه فرمودند: «دشمن در غزّه پیروز نشده، دشمن در لبنان پیروز نشده؛ دشمن در غزّه و لبنان پیروز نخواهد شد. آن کاری که اینها کردند پیروزی نیست، جنایت جنگی است؛ خب حکم بازداشتش را صادر کردند، [امّا] کافی نیست؛ بایستی حکم اعدام نتانیاهو، حکم اعدام این سران جنایتکار صادر بشود.»
به همین مناسبت، رسانه KHAMENEI.IR در گفت‌وگو با «کاظم غریب‌آبادی» معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، اهمّیّت حکم دادگاه کیفری بین‌المللی علیه رژیم صهیونی و چشم‌انداز این جنگ حقوقی علیه این رژیم را بررسی کرده است.
درباره‌ حکمی که دادگاه کیفری بین‌المللی علیه دو نفر از سران جنایت‌کار رژیم صهیونیستی صادر کرده است، ارزیابی شما چیست؟ معمولاً نهادهای بین‌المللی وقتی به رژیم صهیونیستی می‌رسند، کارکرد نصفه‌نیمه‌ای دارند و به نوعی تعطیل می‌شوند. چطور شد که این حکم صادر شد؟
قبل از اینکه به این سؤال بپردازیم، باید ببینیم چه عواملی سبب شد که یک محکمه‌ی بین‌المللی به نام «دیوان کیفری بین‌المللی»، برخلاف رویّه‌های سابق خود، نتواند از کنار این جنایت بگذرد. حجم جنایاتی که رژیم صهیونیستی انجام داده، به‌ویژه از هفتم اکتبر به این طرف، بسیار گسترده است. هر گونه جنایتی که در زمره‌ی صلاحیّت‌های حقوق کیفری بین‌المللی قرار می‌گیرد، رژیم صهیونیستی در غزّه و اخیراً در لبنان انجام داده است: جنایت جنگی، جنایت علیه بشریّت، نسل‌زدایی و پاک‌سازی قومی و نژادی؛ تمام این جنایت‌ها را مرتکب شده‌اند. تا الان بیش از 150 هزار نفر در غزّه، یا شهید شده‌اند یا مجروح شده‌اند که دوسوّمِ آن‌ها زنان و کودکان هستند. همچنین، بیش از چند صد هزار ساختمان مسکونی و زیرساخت‌ها، مانند مراکز درمانی، آموزشی و اماکن عبادی متعلّق به تمام گروه‌های دینی، توسّط رژیم صهیونیستی تخریب شده است. چند ده هزار تُن بمب بر سر مردم بی‌گناه در غزّه ریخته شده است. این حجم از جنایات بی‌سابقه است، آن‌هم نسبت به یک منطقه‌ی کوچک. بیش از یک‌ونیم میلیون نفر مردم در نوار غزّه مجبور به جابه‌جایی داخلی شده‌اند و برخی از آن‌ها آواره‌ی کشورهای دیگر شده‌اند. کسی نمی‌تواند درباره‌ی این حجم از جنایات سکوت کند.
شما می‌بینید که اگر پیش از هفتم اکتبر، گروهی از کشورهای خاص یا افکار عمومی کشورهای مسلمان در برابر جنایات رژیم صهیونیستی موضع‌گیری می‌کردند، امّا بعد از این حوادث جنایت‌بار، افکار عمومی بین‌المللی به صحنه آمد و دیگر اعتراض به این جنایات، محدود به یک قوم یا یک گروه دینی خاص نبود؛ در اقصیٰ‌نقاط جهان، از جمله کشورهای غربی، آمریکا و کانادا، مردم به صحنه آمدند و انزجار خود را از رژیم صهیونیستی اعلام کردند. برخی از دولتمردان و دولت‌ها در کشورهای غربی نیز، در برخی مواقع، نتوانستند جلوی افکار عمومی مردم خودشان را بگیرند و مجبور شدند برخی مواضع سیاسی را در مقابل این جنایات اتّخاذ کنند.
رژیم صهیونیستی که جنایاتش فقط به این مردم محدود نمی‌شود، تا الان بیش از چند صد نفر از نیروهای سازمان ملل را کشته و دبیرکلّ سازمان ملل را «عنصر نامطلوب» اعلام کرده و جلوی سفرش به آن مناطق را گرفته است. سفیر رژیم صهیونیستی منشور سازمان ملل را پاره کرده و داخل دستگاه خُردکن ریخته است. این جنایت‌ها سبب شده که برخی از مجامع بین‌المللی نتوانند بیش از این دچار اقدامات سیاسی شوند و همچنان سکوت کنند.
قبل از حکم دیوان کیفری بین‌المللی، ما شاهد بودیم که در دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) در لاهه، دعوایی که آفریقای جنوبی تحت کنوانسیون «مقابله با جنایات نسل‌کشی» طرح کرد، با حمایت برخی کشورهای دیگر، منجر به صدور دستور موقّتی از سوی دیوان بین‌المللی دادگستری شد. در آنجا نیز به نوعی شاهد محکومیّت رژیم صهیونیستی و جنایت‌هایش، به‌ویژه جنایت علیه بشریّت و جنایت جنگی بودیم.
حالا بعد از دیوان بین‌المللی دادگستری، دیوان کیفری بین‌المللی دوّمین محکمه‌ی بین‌المللی است که حکم بازداشت این دو مقام جنایت‌کار رژیم صهیونیستی را صادر کرده است. در جهان فقط دو محکمه‌ی بین‌المللی داریم: دیوان بین‌المللی دادگستری و دیوان کیفری بین‌المللی. دیوان بین‌المللی دادگستری به اختلافات دولتی رسیدگی می‌کند یا آراء مشورتی‌ای را که مجمع عمومی یا برخی از ارگان‌های وابسته به سازمان ملل از آن درخواست می‌کنند، بررسی می‌کند؛ درحالی‌که دیوان کیفری بین‌المللی صلاحیّت رسیدگی به جنایات افراد را دارد. حالا در این محکمه، این حکم صادر شده است. البتّه پرونده‌ی فلسطین از سال 2015 میلادی در این دیوان مفتوح است؛ یعنی حدود نُه سال شده است و این تأخیر وجود داشته است.
حجم جنایات به قدری گسترده بود که دیوان کیفری بین‌المللی نیز نتوانست سکوت اختیار کند. باید به این نکته اشاره کرد که انتقادات زیادی به دیوان کیفری بین‌المللی وارد است و الزاماً یک دیوان عادلانه نیست. بسیاری از پرونده‌هایی که این دیوان بررسی کرده مربوط به کشورهایی است که از کشورهای غربی نیستند. با وجود این، حالا با این تأخیرِ نُه‌ساله، چنین حکمی صادر شده که باید به فال نیک گرفت. امّا آیا این حکم کافی است؟ حکم دستگیری صادر شده، امّا ضمانت اجرایی آن چیست؟
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1228687/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سفیر قزاقستان: به دنبال توسعه تجارت با مازندران هستیم

اعتماد به بخش خصوصی تنها راه نجات اقتصاد کشور است/ تلاش ملی مس برای نقش‌آفرینی مثبت در اقتصاد کشور

انتصاب سه خبره مالی در شورای عالی بورس

نظامیان صهیونیست به 15 کیلومتری جاده دمشق به بیروت رسیدند

بحران سوریه و تحولات اخیر

جزئیات فعالیت بانک‌ها و بورس دوشنبه 26 آذر

ادارات و مدارس این استان هم تعطیل شد

گفت‌وگوی تلفنی رئیس جمهور فرانسه و امیر قطر

وضعیت فعالیت بازار سرمایه برای فردا مشخص شد

الحاق رسمی جولان اشغالی به اسرائیل

آمادگی کامل منطقه کهگیلویه و بویراحمد برای سوخت‌رسانی زمستانی

فرصت تاریخی برای کاهش هدررفت انرژی در دولت جدید فراهم شده است

قیمت های سرسام آور باشگاه های ورزشی بانوان ; راهکار چیست؟

واکنش وزیر خارجه ترکیه درباره بشار اسد

استان البرز تعطیل شد + جزئیات

کنایه سعید جلیلی به ظریف/ تو اصلاً می‌فهمی چه می‌گویی؟ + فیلم

کوچ پول به سمت صندق‌های طلا

تاریخ چگونه «جو بایدن» را قضاوت خواهد کرد؟

بازارها در انتظار تصمیم فدرال رزرو

حراج سکه و بازار ارز تجاری فردا فعال است

بورس‌ها دوشنبه فعالند

ادارات این استان هم فردا تعطیل شد

انتصاب 3 خبره مالی در شورای عالی بورس

جزئیات ورود یک فرد مسلح به حرم حضرت معصومه(س)

روایت تجارت نیوز از هدف بعدی شاخص کل بورس

دستگاه‌های متولی انرژی برای آموزش و فرهنگ‌سازی برنامه ارائه دهند

تلاش برای لغو حکم بازداشت نتانیاهو

ضرورت تهیه نقشه راه مناطق آزاد و بنادر کشور

روش‌های تغییر دکوراسیون شیک و اقتصادی در منزل

بانک‌ها و نهادهای عمومی این استان فردا تعطیل شد

فوری/ استان تهران فردا تعطیل شد

تل‌آویو دست به دامان دادگاه لاهه شد + جزئیات

مراکز آموزشی و ادارات این استان فردا تعطیل شد

دستگاه‌ها و مراکز آموزشی این استان فردا تعطیل شد

چرا تهران مملو از موتورسیکلت شده است؟

معاون وزیر جهاد کشاورزی: گوشت و مرغ صادراتی مشکل کیفی ندارد

بانک ها دلال شدند

عمادالدین باقی: تصور می‌کنند با زمین زدن دولت پزشکیان، دولت سایه‌شان به قدرت می‌رسد! فیلترینگ و حجاب نیاز به این همه جدال ندارد/ معتقدم فقر مدیریت شده جامعه هم آگاهانه است/ تا منطق گفتگو و مذاکره فهمیده نشود، همه رایزنی‌ها و تعاملات، اتلاف وقت است

مراکز آموزشی و ادارات 3 استان فردا تعطیل شد

چرا شبکه شاد کند شد؟

انتقاد مسعود پزشکیان از بی‌برنامگی این مناطق/ دستور مسعود پزشکیان به وزارت راه

تجاوز نظامی جدید آمریکا و انگلیس به الحدیده یمن

مدارس‌ و دانشگاه‌های این استان فردا تعطیل شد‌

مراکز دولتی و آموزشی این استان فردا تعطیل شد

چرا بورس مدعی است؟

برگزاری مراسم ملی سراسری شکوه ایثار در سراسر مازندران

قیمت جدید دلار، یورو، درهم و دینار یکشنبه 25 آذر/ اسکناس دلار کانال عوض کرد

استاندار لرستان: کشت و صنعت به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل می‌شود

موافقان و مخالفان فیلترینگ هنوز مشخص نیستند

کشت و صنعت لرستان به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل می‌شود

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی