بازار آریا

آخرين مطالب

سرمایه‌گذاری 200 میلیارد دلاری برای توسعه 8 درصدی ریزتراشه‌ها در کشور اقتصاد ایران

سرمایه‌گذاری 200 میلیارد دلاری برای توسعه 8 درصدی ریزتراشه‌ها در کشور
  بزرگنمايي:

بازار آریا - مدیر برنامه توسعه فناوری‌های نانو و میکرو با تاکید بر اینکه برای توسعه صنعت میکروالکترونیک لازم است به پیوستن به زنجیره ارزش جهانی فکر کنیم، گفت: اگر بخواهیم در برنامه جدید پنج‌ساله هفتم توسعه 8 درصد رشد در حوزه ریزتراشه داشته باشیم، باید سالانه رقمی در حدود 200 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کنیم.
مهدی نادری اظهار کرد: دانشگاه شریف با همکاری پردیس میکروالکترونیک، معاونت علمی و ستاد نانو، مسابقه‌ای را در حوزه طراحی و ساخت تراشه‌های حسگری برگزار کردند و در طی آن مقرر بود دو نوع تراشه حسگری «سنسورهای فشار» و «سنسورهای دما» را توسعه دهند.
وی افزود: در این رویداد تیم‌ها پروپوزال‌های خود را ارائه دادند و تیم‌های منتخب، نمونه‌های اولیه حسگرهای هدف را ساختند. متعاقب این مسابقه قراردادهایی میان دانشگاه‌ها، پردیس میکروالکترونیک و ستاد نانو منعقد شد و این رویداد آغاز رویدادهای دیگری در حوزه طراحی و تولید و توسعه تراشه‌ها در دانشگاه‌های تهران و شریف و شیراز بوده است که برگزار خواهند شد.
نادری با بیان اینکه ماموریت توسعه زنجیره ارزش فناوری‌های میکرو به ستاد نانو واگذار شده است، ادامه داد: ستاد نانو برای این منظور برنامه‌ای را طراحی کرده که بر اساس آن واحد جداگانه‌ای در این ستاد ایجاد شده است که تمرکز این واحد توسعه زنجیره ارزش فناوری‌های میکرو است و در این واحد به کل زنجیره توجه ندارد، بلکه نقاط تمرکز خود را انتخاب کرده است.
مدیر برنامه توسعه فناوری‌های میکرو حسگرهای مبتنی بر فناوری‌های ممز، ابزارهای تشخیص بر بالین، سامانه‌های پایش خود توان (Self Power System) و ذخیره‌سازهای انرژی شامل باتری‌ها و خازن‌ها را از موضوعاتی دانست که ستاد نانو در پرداختن به حوزه میکروالکترونیک انتخاب کرده است و یادآور شد: در هر یک از این موضوعات بر اساس بلوغی که در کشور در توسعه فنی آنها انجام شده است، برنامه‌های متفاوتی در نظر گرفته شده است. به عنوان نمونه در حوزه حسگرهای ممز بررسی می‌شود که در زمینه‌های حسگرهای نفت، گاز و پتروشیمی و خودرو چه پروژه‌های واقعی بر زمین مانده‌اند.
نادری با بیان اینکه در حوزه پایش‌های خودتوان بررسی می‌شود که دانشگاه‌ها در چه سطحی هستند، اضافه کرد: در حوزه حسگرها رویکرد تجاری حاکم است و در حوزه سامانه‌های پایش خودتوان رویکرد کاملا پژوهشی داریم، چون در این حوزه به تازگی دانش در دانشگاه‌ها در حال شکل‌گیری است.
وی با اشاره به برنامه‌های توسعه حسگرهای تشخیص بر بالین، گفت: سمت و سوی ما به سمت ابزارهایی است که مورد تایید FDA قرار دارند، چون سازمان غذا و دارو بر اساس این تاییدیه، پذیرش طرح دارد. در این حوزه هر چند که نگاه می‌شود که چه محصولاتی در دنیا مجوز دریافت کرده‌اند، ولی سعی می‌شود که فاصله کمتر از یک سال برای توسعه محصول داشته باشیم.
مدیر برنامه توسعه فناوری میکرو تاکید کرد: حمایت از پایان‌نامه‌های ارشد و دکتری، حمایت از محصولات بدیع و نوظهور، ظرفیت‌هایی که کارگروه صنعت در قالب برنامه «رینکست» برای توسعه تجاری و صنعتی محصولات و حمایت‌های خاص برنامه میکرو دارد، از دیگر اولویت‌های ما است و این برنامه‌ها همه گروه‌های در سطوح مختلف را که رویکرد تجاری با ارزش افزوده بالا دارند، پوشش می‌دهد.
وی گفت: انتخاب اولویت‌های این برنامه بر اساس توانمندی‌های داخل و همچنین بر اساس الزامات راهبردی بوده است؛ مانند حوزه ذخیره‌سازها که سابقه زیادی برای توسعه فناوری آن در کشور نیست، ولی جزء بایدها است. به عنوان مثال حسگرهای تشخیص بر بالین از ترندهای پزشکی دنیا است که در این حوزه فاصله ما از دنیا کم است و همچنین سامانه‌های پایش خود دوام از حوزه‌های الزامی برای ورود به انقلاب صنعتی چهارم در قالب گسترش سامانه‌های IT است.
به گفته وی توسعه حسگرهای MEMS بر اساس ظرفیتی است که صنعت از آنها استفاده می‌کند.
توسعه ریزتراشه‌ها
مدیر برنامه توسعه فناوری‌های میکرو با اشاره به برنامه‌های ستاد نانو و میکرو برای توسعه ریزتراشه‌ها با تاکید بر اینکه تمرکز ما در حوزه ریزتراشه‌ها، ارتقای زیرساخت‌هاست، اظهار کرد: یکی از کارهایی که در حال حاضر با همکاری پردیس میکرو الکترونیک انجام دادیم، این است که ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های تولید ریزتراشه‌ها را در کشور فراهم کنیم. تمرکز این ریزتراشه‌ها هم روی حسگرها است.
وی با تاکید بر اینکه 95 درصد از نیاز کشور به IC‌ها، پردازنده‌ها و سنسورهایی که وجود دارد، در نوت سایزهای بالای 130 نانومتر است، گفت: در واقع ما در حال حاضر داخل جنگ کشورهای قدرتمند در حوزه ریزتراشه‌ها نیستیم، این جنگ محدود کردن دیگر بازیگران میکروالکترونیک در حوزه‌های جدید است. چالشی که کشور چین با امریکا دارد، این است که آمریکا معتقد است چین مجهز به ریزتراشه‌های 7 و 10 نانومتری نیست و قرار نیست که این کشور این ریزتراشه‌ها را به کشور چین ارائه دهد، ولی هم اکنون به ساخت ریزتراشه‌های 3 نانومتر رسیده است.
نادری اظهار کرد: فرصت جدیدی که هم‌اکنون در برابر ما وجود دارد، این است که این زیرساخت‌ها به صورت منطقه‌ای در دنیا در حال توسعه است، به طوری که اروپا، آمریکای شمالی، جنوب شرق آسیا در دو قطب چین و مابقی کشورهای آسیای جنوب شرقی هر کدام به طور جداگانه در این حوزه فعالیت می‌کنند. منطقه‌ای که می‌توان در آن حرف متفاوتی زد، منطقه خاورمیانه، غرب آسیا و شمال آفریقا است.
وی اضافه کرد: در این فضا ایران تمایل به بالا بردن جایگاه خود دارد و برای این منظور کشور از نیروی انسانی مناسب برای آموزش برخوردار است، ظرفیت انرژی خوبی دارد و همچنین دارای زیرساخت‌هایی است تا بتواند مصرف را متمرکز و تولیدها را هدفمند کند.
نادری، کشور ترکیه را کشور دیگری نام برد که قادر است به موضوع ریزتراشه‌ها بپردازد و ادامه داد: در واقع کشورهای ایران و ترکیه با همکاری یکدیگر می‌توانند نقش مؤثری در حوزه ریزتراشه در خاورمیانه داشته باشند.
سهم تولیدات داخل میکروالکترونیک از بازار ایران
مدیر برنامه توسعه فناوری میکروالکترونیک با اشاره به برخی از دستاوردها در این حوزه، اظهار کرد: به تازگی زیرساخت‌هایی را ایجاد کردیم تا بخشی از سنسورها در داخل کشور به تولید برسد که از جمله آن می‌توان به سنسورهای حوزه IR و تراشه‌های حوزه دتکتورهای دمایی و فشار اشاره کرد.
وی اضافه کرد: سهم این محصولات در بازار کم است؛ چراکه شرایط متأثر از تحریم‌ها، وضعیتی را ایجاد کرد که کشور و بازیگران این حوزه سهم خود را از بازارهای داخلی خود افزایش دهند.
نادری با بیان اینکه سرمایه کشور محدود است، خاطر نشان کرد: حتی در صورت سرمایه‌گذاری خارجی نیز بودجه محدود است و باید حوزه‌های تحقیقاتی در حوزه میکروالکترونیک را انتخاب کنیم.
به گفته وی بر اساس مطالعات انجام‌شده، اگر بخواهیم در برنامه جدید پنج‌ساله هفتم توسعه 8 درصد رشد داشته باشیم، باید سالانه رقمی در حدود 200 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کنیم و در حال حاضر کشور قادر است که 100 میلیارد دلار آن را تامین کند، ولی نیاز است که به سرمایه‌گذار خارجی مراجعه کنیم.
وی با بیان اینکه بازار ایران برای توسعه ریزتراشه ها کوچک است، یادآور شد: بازار 85 میلیون نفری ایران برای این حوزه کم است و برای توسعه آن باید به فکر بازار نزدیک به 500 تا 600 میلیون نفری باشیم. در حال حاضر سهم کشور از بازار داخل زیر 10 درصد است، ولی به طور کلی با وجود اینکه در بخش‌های خاصی تولیدکننده داخلی داریم، اما آمار دقیقی از آن در دست نداریم.
نادری در پاسخ به این سؤال که آیا شرکت‌های داخلی توان و ظرفیت تولید 10 درصد نیاز بازار داخل را دارند؟ گفت: از این زاویه نگاه کنیم که اگر بخواهیم به سراغ تولید تراشه‌ها برویم، باید حدود 450 تا 500 درصد بازار شکل گرفته باشد تا تولید محصول در این حوزه توجیه اقتصادی داشته باشد، به همین دلیل هرگز نباید تصور کرد که تولید 10 درصد را به 50 درصد تبدیل کنیم؛ چراکه باید در این حوزه تقاضا به اندازه‌ای برسد تا تولید، توجیه داشته باشد.
وی پاسخ این سؤال را که «آیا بیش از 90 درصد نیاز داخلی در حوزه ریزتراشه‌ها وارداتی است» مثبت اعلام کرد و یادآور شد: اما باز هم واردات 90 درصدی در این حوزه توجیه ندارد و ما باید به فکر قرار گرفتن در زنجیره ارزش جهانی باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1222368/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عفونت‌های زمستانی چه خطراتی برای نوزادان نارس دارد؟

دستگاه لاک خشک کن سرطان‌زا است؟

راز درمان یائسگی زودرس پیدا شد

این عادات والدین باعث لجبازی بچه‌ها می‌شود

این سبک زندگی شما را به سوی سرطان کبد نزدیک می‌کند

توصیه مهم وزارت بهداشت درباره روغن‌های سرخ‌کردنی

خطرات نوشیدنی‌های انرژی‌زا برای کودکان

چرا سطح قند خون در خواب بالا می‌رود؟

راز درمان بیماری التهاب روده

چرا افراد مبتلا به کرونا دچار MS می‌شوند؟

خشم نتانیاهو / سران صهیونیست به جان هم افتادند

ابلاغ مصوبه نحوه محاسبه خسارت کسر قیمت وسیله نقلیه

برق میلیون‌ها کوبایی بار دیگر قطع شد / فعالیت ادارات متوقف شد

درخواست برای فشار به تل‌آویو جهت رساندن کمک‌ها به غزه

خودرو گران نمی‌شد، ایران‌خودرو و سایپا زمین می‌خوردند

13 روش معجزه‌آسا در درمان سریع حالت تهوع در خانه

عنایتی: خواستار انجام پروازهای بیشتر بین ایران و عربستان هستیم

نتانیاهو: ارتش اجازه دخالت در سیاست را ندارد

گروگان‌گیری به قتل مرد 50 ساله انجامید

این نوع چای در لایه برداری پوست معجزه می‌کند

سه معاون استاندار و مدیرکل حوزه و روابط عمومی چهارمحال و بختیاری منصوب شدند

ایران چالش اصلی دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ است؟

عزل یکی از کارکنان ستاد امر به معروف و عذرخواهی از رییس‌جمهور

جنایت جدید اسرائیل در غزه / چادر آوارگان بمباران شد + تعداد شهدا

نخست وزیر فرانسه برکنار شد

برملا شدن علت فرار اسرائیل به سمت آتش بس با حزب الله

تعیین فرستاده ویژه‌ در امور اسرای اسرائیل توسط ترامپ

بازار ارز بر مدار افزایشی/ صعود قیمت درهم امارات

ترامپ یکی از نزدیکان میلیاردر ایلان ماسک را رئیس ناسا کرد

قیمت روز گوشی‌های هوشمند تا 10 میلیون تومان + جدول

وزیر صمت: خودروی ویژه جانبازان وارد کشور شد

پوتین پاسخ تهدیدهای ترامپ را داد

انصاری: کسی منکر کنترل فضای مجازی نیست

آیا دومینوی تغییرات مدیریتی در خودروسازان کلید خورده است؟

مقابله ارتش سوریه با حمله تروریست‌ها در شرق حماه

صعود قیمت‌ها در بازار ارز تهران/ ریال عمان افزایشی شد

پوتین: روابط تجاری و اقتصادی ما با ایران پایدار و قابل اعتماد است/ قطعاً در سال جاری شاهد افزایش حجم مبادلات تجاری میان دو کشور خواهیم بود

امضاء تفاهم نامه همکاری میان ایران و ویتنام

نگاه خاورمیانه به کاخ سفید/ منطقه در آستانه تعاملی تاریخی؟

معاون حقوقی و امور مجلس وزیر صمت منصوب شد

جنگ غزه؛ محور اصلی رایزنی نخست وزیر انگلیس و امیر قطر

پیام سخنگوی دولت در ایکس در واکنش به هجمه‌ها علیه پزشکیان

دلار در مرز 72 هزار تومان! آقای همتی کجایید؟

مخالفت حزب حاکم کره جنوبی با استیضاح رئیس‌جمهور این کشور

میقاتی: هنوز شاهد نقض این آتش بس از سوی اسرائیل هستیم

آیا دومینوی تغییرات مدیریتی در خودروسازان کلید خورد؟

آمریکا معافیت عراق برای واردات برق از ایران را تمدید کرد

سودهای کلان نفتی در سایه وعده‌های سبز/ آیا تغییرات اقلیمی قربانی سودآوری می‌شود؟

اسکله ریلی «رو - رو بندر امیرآباد» براساس زمان‌بندی تکمیل می‌شود

نسخه ترامپ برای عربستان و ایران

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی