درمانهای گیاهی چاقها را به سمت لاغری میبرد؟
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - مهر : متخصص طب ایرانی در خصوص علل چاقی از دیدگاه طب سنتی و تاثیر درمان های طبیعی بر کاهش وزن توضیحاتی ارائه داد.
علیرضا عباسیان، متخصص طب ایرانی و مدیر گروه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص علل چاقی از دیدگاه طب سنتی توضیحاتی ارائه داد و گفت: در طب ایرانی، علل مختلفی برای چاقی مطرح میشود و بر اساس رویکرد مزاجی، افراد به دو دسته مزاج سرد و مزاج گرم تقسیمبندی میشوند. افرادی که دارای مزاج گرم هستند، سوختوساز بدن بالاتری دارند و بخش زیادی از غذای مصرفی آنها سوزانده میشود. مقدار اندکی از این غذا در بافتهایی مانند شکم، رانها یا پهلوها انبار میشود و ممکن است باعث ایجاد چاقی در این نواحی شود. اما افرادی که دارای مزاج سرد هستند، به دلیل سوختوساز پایینتر، با مصرف اندک غذا نیاز بدنشان تأمین میشود. اگر این افراد بیش از نیاز خود غذا مصرف کنند، غذای اضافی در بدن ذخیره شده و موجب چاقی میشود.
وی افزود: در مزاجهای تر، چاقی بیشتر دیده میشود، در حالی که در مزاجهای گرم و خشک، احتمال چاقی کمتر است. علاوه بر مزاج، اشتهای افراد نیز در بروز چاقی نقش دارد. برخی افراد اشتهای زیادی دارند و به همین دلیل غذای بیشتری مصرف میکنند، که این موضوع میتواند باعث افزایش وزن شود. در این موارد، از تدابیر دارویی و غذایی برای کاهش اشتها استفاده میکنیم.
عباسیان همچنین به تأثیر کمیت غذای مصرفی بر چاقی پرداخت و اظهار داشت: برخی افراد بیش از نیاز بدنشان غذا میخورند و حجم و وزن غذایی که مصرف میکنند بیشتر از حد طبیعی است. این افراد باید وزن و حجم غذای خود را کاهش دهند تا از چاقی پیشگیری کنند.
توصیههایی برای اصلاح کیفیت غذایی و کاهش چاقی
متخصص طب ایرانی با بررسی کیفیت مواد غذایی مصرفی به نکات مهمی برای بهبود تغذیه و پیشگیری از چاقی اشاره کرد.
وی در این خصوص مطرح کرد: کیفیت غذا مصرفی به دو دسته اصلی تقسیم میشود: غذاهای کثیرالغذا و غذاهای قلیلالغذا. غذاهای کثیرالغذا مانند شیرینیها، نان سفید و غذاهای چرب، ارزش غذایی بالایی دارند و میتوانند منجر به چاقی شوند. در مقابل، غذاهای قلیلالغذا مانند میوهها و سبزیجات، که در طب ایرانی به آنها مضوره گفته میشود، گرچه شکم را پر میکنند، اما ارزش غذایی زیادی ندارند و کمتر چاقکننده هستند.
عباسیان به طور ویژه درباره شکر و تأثیر آن بر چاقی هشدار داد و گفت: در طبیعت، شکر به شکل مصنوعی وجود ندارد و یک ماده کاملاً سنتتیک است. اگر افراد چغندر قند را به صورت طبیعی مصرف کنند، به دلیل وجود فیبر بالا زودتر احساس سیری میکنند. اما شکر به عنوان عصارهای از چندین چغندر، بسیار غلیظ است و مصرف آن در مقادیر کم (مثلاً چند قاشق چایخوری) میتواند به طور چشمگیری باعث چاقی شود. استفاده از شکر در نوشیدنیها، مانند شیرین کردن چای، باید به شدت کاهش یابد.
وی همچنین به نانهای تهیهشده از آرد گندم اشاره کرد و تأکید کرد: نانهای بدون سبوس یا نانهای تهیهشده از آرد سفید، چاقکنندهتر هستند. افزودن غلات مختلف به ترکیب نان میتواند خاصیت چاقکنندگی آن را کاهش دهد.
مدیر گروه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد تأثیر مزاجها بر فرآیند سوختوساز و مدیریت وزن اظهار کرد: مزاج غذاها میتواند بر میزان چاقی یا لاغری افراد تأثیر بگذارد. غذاهایی با مزاج سرد، بهویژه اگر چرب یا شیرین باشند و با موادی مانند شیر تهیه شوند، چاقکنندهتر هستند. این نوع غذاها به دلیل ویژگیهای مزاجی خود، به ذخیرهسازی انرژی در بدن کمک میکنند.در مقابل، غذاهایی با مزاج گرم، مانند غذاهای تند و تیز، اگر به مقدار متعادل مصرف شوند، تأثیر متفاوتی دارند. مصرف کنترلشده این غذاها میتواند منجر به افزایش سوختوساز بدن شود و به کاهش وزن کمک کند. البته اگر مصرف این نوع غذاها از حد تعادل فراتر رود، ممکن است اشتهای فرد را افزایش دهند و تأثیر معکوسی داشته باشند.
دمنوشهای گرممزاج و گس، راهی مؤثر برای کاهش وزن
عباسیان مصرف دمنوشهای طبیعی را یکی از مؤثرترین روشها برای افزایش سوختوساز بدن و کاهش وزن عنوان کرد.
وی با تاکید بر خواص دمنوشهای گرممزاج، گفت: این نوع دمنوشها با تقویت سیستم گوارشی و افزایش متابولیسم بدن، به چربیسوزی و کاهش وزن کمک میکنند.چای سبز یکی از بهترین دمنوشها در این زمینه است که میتوان با افزودن زعفران، اثرات آن را چند برابر کرد. زعفران علاوه بر داشتن طبع گرم، اشتها را کاهش میدهد و با مصرف مقدار کمی از آن در چای سبز، میتوان به نتایج مطلوبی در کنترل وزن دست یافت.
وی همچنین از دمنوشهای گس مانند پوست انار، دانه انار و خرمالوی خشک به عنوان گزینههای مؤثر یاد کرد و توضیح داد: طعم گس این مواد باعث جمع شدن بافتها و کاهش فضای معده میشود که نتیجه آن کاهش اشتها و مصرف غذای کمتر است. ازگیل به دلیل طبع گس و گرم خود، میتواند دستگاه گوارش را تقویت و اشتها را کنترل کند. مصرف این میوه به صورت تازه یا دم نوش برای کاهش وزن توصیه میشود. به همین خاطر دمنوشهای گرممزاج و گس در کنار رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی منظم، میتوانند راهی مؤثر و طبیعی برای لاغری باشند.
--> اخبار مرتبط تاثیر کاهش وزن در بیماری سرطان چگونه کافئین می تواند به کاهش وزن شما کمک کند؟ خداحافظ چاقی! راه حل کاهش وزن پیداشد! 5 دلیل دشوار شدن کاهش وزن با افزایش سن برای مقابله با چاقی؛ حتما این مطلب را بخوانید!
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
-
يکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۲:۴۹
-
۶ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1220184/