بازار آریا

آخرين مطالب

با سفر وزیر اقتصاد به ریاض انجام شد

رایزنی اقتصادی با عربستان اقتصاد ایران

رایزنی اقتصادی با عربستان
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد : در جریان سفر وزیر اقتصاد کشورمان به عربستان، رایزنی‌های اقتصادی میان ایران با این کشور انجام شد. عبدالناصر همتی که برای شرکت در اجلاس سالانه سرمایه‌گذاری جهانی به ریاض رفته بود، در صحبت‌های خود از تمایل ایران برای جذب سرمایه‌گذاری و دریافت تسهیلات بیشتر از بانک توسعه اسلامی خبر داد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی برای شرکت در اجلاس سالانه سرمایه‌گذاری جهانی روز دوشنبه به عربستان سفرکرد. عبدالناصر همتی در این سفر سه‌روزه با رئیس صندوق اوپک، وزیر سرمایه‌گذاری عربستان، رئیس بانک توسعه اسلامی و رئیس مجمع جهانی آژانس‌های تشویق سرمایه‌گذاری ملاقات کرد. وزیر اقتصاد همچنین در میزگرد وزرای حاضر در این همایش سخنرانی کرد.
مانع تامین مالی از بانک توسعه اسلامی
وزیر اقتصاد کشورمان در دیدار با رئیس بانک توسعه اسلامی در حاشیه اجلاس سرمایه‌گذاری جهانی در ریاض بر ضرورت موثرتر این بانک در تامین مالی پروژه‌های ایران تاکید کرد. همتی در دیدار با سلیمان الجاسر، رئیس بانک توسعه اسلامی، انتظارات از این بانک برای تامین مالی موثر‌تر پروژه‌های داخل ایران را مطرح کرد. وزیر اقتصاد اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران مصمم به ایفای تعهدات خود در قبال بانک توسعه اسلامی است. همچنین همتی اعلام کرد که ایران علاقه‌مند است که بانک توسعه اسلامی در تامین مالی پروژه‌های سولار سیستم ورود جدی داشته باشد. الجاسر، رئیس بانک توسعه اسلامی، نیز در این دیدار گفت: جمهوری اسلامی ایران از جمله سهام‌داران ارشد بانک توسعه اسلامی است و نقش ارزنده‌ای بر عهده دارد. او درعین‌حال گفت: متاسفیم که به‌خاطر تحریم‌های ظالمانه روابطمان با جمهوری اسلامی ایران آن‌طور که انتظار داریم نیست.
دیدار وزیر اقتصاد با وزیر سرمایه‌گذاری عربستان
از دیگر دیدارهای عبدالناصر همتی که در حاشیه بیست و هشتمین کنفرانس جهانی سرمایه‌گذاری (WIC) انجام شد، دیدار با خالد الفالح وزیر سرمایه‌گذاری عربستان بود. در این دیدار فرصت‌های پیش روی توسعه روابط سرمایه‌گذاری درجهت توسعه اقتصادی و دستیابی به منافع مشترک بین دو کشور، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
توسعه تعاملات برای افزایش سرمایه‌گذاری
در جریان این سفر همچنین عبدالناصر همتی با رئیس مجمع جهانی آژانس‌های تشویق سرمایه‌گذاری (وایپا) دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار طرفین بر توسعه تعاملات در حوزه معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و ارتقای جلب و جذب سرمایه‌گذاری در ایران تفاهم کردند. همچنین قرار شد مجمع جهانی آژانس‌های تشویق سرمایه‌گذاری (وایپا) نسبت به برگزاری کارگاه‌های تخصصی و فنی در ایران در حوزه‌های تامین مالی خارجی، بازاریابی بین‌المللی، شیوه‌های نوین تامین مالی برای بخش خصوصی و دولتی در ایران اقدام کند. بر اساس گزارش وزارت اقتصاد، ایران پیشنهاد کرده کنفرانس جهانی سرمایه‌گذاری در سال 2026 به میزبانی ایران برگزار شود و در جریان این سفر قرار شد وایپا پیشنهاد ایران را در وقت مقرر مورد بررسی و اقدام قرار دهد.
نقش ایران در حل چالش‌های جهانی
عبدالناصر همتی در میزگرد 100 وزیر حاضر در اجلاس ویپا سخنرانی کرد و گفت: مایه افتخار است که در این میزگرد وزرا و در کنار نمایندگان برجسته از کشورهای مختلف جهان به بررسی یکی از مهم‌ترین موضوعات اقتصادی دوران معاصر بپردازیم؛ «تغییر پارادایم و اثر آن بر رابطه بین سیاست صنعتی و استراتژی ترویج سرمایه‌گذاری» که نه‌تنها مسیر آینده اقتصاد جهانی را تعیین می‌کند بلکه سرنوشت همکاری‌های بین‌المللی و کیفیت زندگی مردم در سراسر جهان را نیز شکل خواهد داد.
او با بیان اینکه اقتصاد جهانی در سال‌های اخیر تحت‌تاثیر مشکلات متعددی قرار گرفته است، ادامه داد: بحران‌های اقلیمی، تغییرات ژئوپلیتیک، نوسانات شدید در حوزه انرژی و نابرابری‌های ناشی از ظهور فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی بلاکچین و انقلاب دیجیتال، تنها بخشی از این تحولات هستند. رشد اقتصاد جهانی که طبق داده‌های بانک جهانی در دهه گذشته سالانه معمولا کمتر از 3.5درصد بود، اکنون با عدم اطمینان‌های فراینده‌ای روبه‌رو شده است. او افزود: رشد نابرابر میان اقتصادهای نوظهور و پیشرفته، افزایش تنش‌های تجاری و کاهش سرعت زنجیره‌های تامین جهانی، به مسائلی اساسی برای تمام دولت‌ها تبدیل شده است. اما در میان این چالش‌ها، فرصت‌های بی‌سابقه‌ای نیز ظهور کرده‌اند.
وزیر اقتصاد کشورمان تصریح کرد: توسعه پایدار و اقتصاد سبز با سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و افزایش تمایل به سرمایه‌گذاری در بازارهای نوظهور و تمرکز بر تحول دیجیتال، همگی زمینه‌های جدیدی برای رشد و همکاری جهانی ایجاد کرده‌اند. همتی ادامه داد: اقتصاد ایران با برخورداری از منابع غنی طبیعی، معدنی و انرژی، جمعیت جوان و تحصیل‌کرده، موقعیت ژئوپلیتیک ممتاز و شبکه گسترده‌ای از زیرساخت‌های اقتصادی ظرفیت فوق‌العاده‌ای برای پاسخ به این چالش‌ها و بهره‌برداری از این فرصت‌ها دارد. او با یادآوری اینکه ایران با دارابودن 10درصد ذخایر اثبات‌شده نفت و 15درصد ذخایر گاز طبیعی جهان و همچنین موقعیت ارتباطی به‌عنوان کریدور شمال - جنوب و شرق - غرب می‌تواند نقشی کلیدی در تقویت زنجیره‌های تامین جهانی ایفا کند، گفت: به‌عنوان مثال تنها در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، پتانسیل بسیار بالایی برای تولید برق خورشیدی و بادی در ایران وجود دارد که نه‌تنها می‌تواند نیاز داخلی را تامین کند، بلکه به تقویت صادرات انرژی پاک به کشورهای منطقه نیز منجر می‌شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با تشکیل دولت وفاق ملی در داخل و تقویت جایگاه خود در مجامع خارجی از جمله به صورت رسمی در سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس و همکاری نزدیک با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و همکاری با کشورهای همسایه و خلیج‌فارس به طور مستمر به دنبال ایجاد زمینه‌های همکاری مشترک بوده است. همتی تصریح کرد: افزایش قدرت ایران در نظم جدید بین‌المللی به ما این امکان را داده است که در حوزه‌هایی همچون مبارزه با تغییرات اقلیمی، انتقال فناوری و سرمایه‌گذاری‌های مشترک نقش فعالی ایفا کنیم.
وزیر اقتصاد کشورمان همچنین تاکید کرد: تحریم‌های اقتصادی فقط برای ایران مضر نیستند بلکه آسیب‌های سیاسی و اقتصادی آن به کل اقتصاد منطقه و جهان سرایت کرده است. او ادامه داد: در همین زمینه، نقش دولت‌ها در بهینه‌سازی کارکرد سازمان‌های ترویج سرمایه‌گذاری ترویج تجارت و مناطق ویژه اقتصادی حیاتی است. ایران با داشتن ده‌ها منطقه ویژه اقتصادی و آزاد تجاری - صنعتی توانسته است بستری مناسب برای جذب سرمایه‌گذاری‌های باکیفیت فراهم کند.
این مناطق با تسهیلات زیرساختی و دسترسی به بازارهای منطقه‌ای ظرفیت بالقوه‌ای برای افزایش تولید داخلی تقاضای مصرفی و صادرات بین‌المللی دارند. او با بیان اینکه در دهه‌های اخیر جهان شاهد تغییرات اساسی در پارادایم صنعتی نیز بوده است که به واسطه پیشرفت‌های فناوری تغییرات زیست‌محیطی و ضرورت‌های اقتصادی ایجاد شده است، یادآور شد: چالش‌های این تغییر پارادایم شامل رقابت فزاینده برای جذب سرمایه‌گذاری‌های فناورانه، کاهش سهم صنایع سنتی در اقتصاد جهانی و نیاز به انتقال سریع به فناوری‌های سبز است. این در حالی است که کشورهای در‌حال‌توسعه برای دستیابی به این تحول با چالش‌های زیرساختی نیروی کار ماهر و سرمایه‌گذاری مواجه هستند.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: بر اساس داده‌های رسمی، سهم صنعت، معدن و نفت و گاز در تولید ناخالص داخلی ایران حدود 37درصد است و بخش‌هایی مانند پتروشیمی خودروسازی و فناوری‌های زیستی پتانسیل بالایی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی دارند. همچنین ایران در حوزه صنایع دانش‌بنیان طی یک دهه گذشته شاهد رشد بسیار بالایی بوده که نشان‌دهنده قابلیت ما در بهره‌گیری از انقلاب صنعتی چهارم است. همتی ادامه داد: برای بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها سیاست‌های صنعتی و استراتژی‌های ترویج سرمایه‌گذاری باید همسو و هم‌افزا شوند؛ استفاده از داده‌های کلان، تحول دیجیتال و همکاری‌های بین‌المللی ابزارهای کلیدی برای تحقق این هدف خواهند بود. او گفت: تغییر پارادایم صنعتی جهان با تمام چالش‌ها و فرصت‌های خود به همکاری‌های بین‌المللی و استراتژی‌های دقیق نیازمند است. ایران با اتکا به ظرفیت‌های ملی خود و رویکردی فعال در سیاست خارجی قصد دارد در این مسیر نقشی برجسته ایفا کند و به موتور محرکه رشد منطقه و جهان تبدیل شود.
--> اخبار مرتبط عامل فخرفروشی عربستان هنوز در ایران سرمایه‌گذاری ندارد لزوم افزایش همکاری بخش‌های خصوصی دو کشور دیدار وزیر اقتصاد با دبیرکل آنکتاد وعده تعاملات بیشتر بخش‌خصوصی دو کشور

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1218113/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بیماری‌هایی که سلامت بانوان را تهدید می‌کنند

کمبود این ویتامین‌ها باعث ناشنوایی می‌شود

کشور برای خیزش اقتصادی هیچ قانونی کم ندارد/ افزایش هزینه‌های جاری باید در بخش حقوق کارگران و کارمندان باشد

این وسایل جذاب منزل‌تان را آلوده می‌کنند

میوه‌ها و ادویه‌های ضروری برای فصل زمستان

چالش‌ها و تناقض‌ها در سیاست‌گذاری اقتصادی

اسرائیل و لبنان با آتش بس موافقت کردند/ اعلام ساعت اجرای توافق

توقیف کامیون 25 میلیاردی قاچاق در اصفهان

تحویل زمین سوخته نفتی

هیولای تورم دوباره بیدار شد

خودزنی آمریکا در خاورمیانه/ رونمایی از پلن ساکن جدید کاخ سفید

پذیرش خلع سلاح نفتی ایران

تعداد شهدای لبنان به 4000 نفر نزدیک شد

حضور پزشکیان در تالار وحدت تهران

صرفه‌‌‌جویی 79میلیون دلاری صنایع سمنان از داخلی‌‌‌سازی ارزی

موشکافی اشتغال‌زایی صنعت سرب و روی کشور

تولید گچ به سبک دهه 50

تابلوی هفته - 1403/09/07

سرمایه‌گذاری 30میلیون دلاری جاستین سان

بازی ایلان ماسک با قیمت دوج‌کوین

رالی پرنوسان بیت‌کوین

داریوش فرهنگ: سعی کردم کارهای دم‌دستی انجام ندهم

امشب؛ تکرار دو فینال جدید

بازارها پس از تعرفه ترامپی

تهدید تعرفه‏‏‌ای ترامپ

آمار معاملات روزانه - 1403/09/07

اوگو هلث: دسترسی به خدمات درمانی در نقاط دورافتاده سومالی

آیا هوش مصنوعی مولد ارزش این همه سر و صدا را دارد؟

رهبری سازمانی از درون شروع می‌شود

ناراحتی ایرج رامین‌فر از جای خالی بیضایی

نوید محمدزاده کارگردان تئاتر شد

تهدید مجری بی‌بی‌سی به اسیدپاشی

ستاره در مسیر ایران

طلب 12 میلیاردی سروش رفیعی

مصدومان استقلال می‌رسند

با لایک، فیکس نمی‌شوی!

عقبیم؛ خیلی عقبیم!

کلیدواژه توسعه صنایع معدنی

مزیت رقابتی شرکت‌ها در 2025

بازار جهانی - 1403/09/07

زنجیره فولاد - 1403/09/07

بازار فولاد - 1403/09/07

بازار آتی - 1403/09/07

شاخص‏‏‌های کالایی در مسیر رشد

ضرورت بهره‌‌‌مندی صنعت و کشاورزی از پساب حاصل از فاضلاب

فعالیت پنج دانشکده پرستاری در لرستان

اجحاف برقی به تولید یزد

پیشنهاد گوگل برای تغییرات جدید در نتایج جست‌وجوی اروپا

اندونزی پیشنهاد سرمایه‌گذاری اپل در این کشور را رد کرد

هوش مصنوعی جدید انویدیا برای تولید موسیقی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی