بازار آریا

آخرين مطالب

دومینوی اشتباه‌ها در شهر جهانی بیشاپور اقتصاد ایران

دومینوی اشتباه‌ها در شهر جهانی بیشاپور
  بزرگنمايي:

بازار آریا - شهرجهانی بیشابور، به عنوان یکی از مهمترین محوطه‌های باستانی بوده و از ابعاد مختلف دارای اهمیت است اما تصمیمات و اقدامات غیرکارشناسی که طی سال‌های اخیر، آسیب‌هایی به این اثر وارد کرده، مانند دومینویی، همچنان ادامه دارد، تصمیماتی که آخرین نمود عینی آن بتن‌ریزی روی این اثر بود و اکنون به دیوارکشی رسیده است.
یک کارشناس و فعال میراث فرهنگی در این خصوص به اکوایران گفت: از اواخر تابستان امسال، پروژه‌ای که گفته‌اند هدف آن ایجاد زیرساخت گردشگری است، در محوطۀ شهر باستانی بیشاپور آغاز و مهر ماه مشخص شد مسئولان پایگاه میراث جهانی منظر ساسانی فارس، در قالب اجرای این پروژه، بر روی 250متر از کف ساسانی شهر جهانی بیشاپور، با ارتفاع 2 تا 5 سانتی‌متر، بتن‌ریزی کرده‌اند تا مسیری برای عبور گردشگران ایجاد کنند.؛ اقدامی که با واکنش گسترده کارشناسان و فعالان میراث‌فرهنگی مواجه شد.
محسن عباسپور گفت: متأسفانه و علیرغم هشدارهایی که درخصوص پیامدهای نامطلوب بتن‌ریزی بر روی آثار شهر جهانی بیشاپور داده شد، این روند نه تنها متوقف و جمع‌آوری نشد، بلکه به تازگی ابعاد گسترده‌تری نیز یافته است.
او ادامه داد: در بازدیدی که طی دو روز گذشته از این مجموعۀ باستانی داشتم، متوجه شدم که نه تنها بتن ریخته شده، جمع‌آوری نشده، بلکه در برخی راهروها، ماکادوم نیز در اطراف این بتن‌ها نیز اضافه شده است.
عباسپور گفت: ریختن ماکادوم در کنار این بتن‌ها باعث می‌شود آب باران که تا پیش از این به سرعت تخلیه و یا حداکثر ظرف یکی دو روز تبخیر می‌شد، از حالا به بعد برای مدت طولانی که تا چند روز هم به طول می‌انجامد، در زیر سطوح ماکادوم باقی مانده و رطوبت را در تماس مستقیم با گچ‌های ساسانی قرار دهد. طبیعی است که چنین اقدامی، روند فرسایش این گچ‌ها را تشدید می‌کند.
این کارشناس میراث فرهنگی افزود: با کمال تأسف، روند اشتباه‌ها در اجرای این پروژه تا آن حد پیش رفته که متولیان امر برای اینکه گردشگران را مجبور به عبور از روی لایه‌های بتنی و ماکادومی نمایند که بر کف باستانی این شهر ریخته‌اند، در کمال ناباوری، چند دیوار و پلۀ جدید به آثار جهانی بیشاپور اضافه کرده‌اند.

بازار آریا

عباسپور با یادآوری اینکه دیوارها به صورت خشکه‌چین اجرا شده‌ است، گفت: گرچه این دیوارها قابل جمع‌آوری تلقی می‌شود اما آسیب‌هایی را در پی خواهد داشت. برجسته‌ترین آسیب تغییر دسترسی‌ها به بنا و ایجاد تصویری اشتباه از بناهای کشف شده این محوطه تاریخی در ذهن بازدیدکننده و گردشگر است. به ویژه اینکه این دیوارها عیناً با همان مصالحی درست شده‌اند که سایر دیوارهای شهر احداث شده‌اند. بنابراین طبیعی است که بازدیدکننده‌ها و گردشگران، متوجه تفاوت آنها با دیوارهای اصلی مجموعۀ بیشاپور نباشند.
این فعال میراث فرهنگی گفت: در حال حاضر دو دیوار با طول و ارتفاع متوسط یک متر و یک دیوار هم با طول یک متر و عرض نزدیک به 40سانتی‌متر، در سه نقطۀ مختلف از راهروهای منتهی به تالار تشریفات و ایوان موزاییک و همچنین در قسمت ورودی ایوان موزاییک و علاوه بر اینها دو پله جدید هم در همین محدوده اجرا شده است.
عباسپور خاطرنشان کرد: این دیوارها و پله‌ها در شهر بیشاپور وجود نداشته‌ و اکنون صرفاً برای هدایت گردشگران اضافه شده‌اند. آثار باستانی و ثبت شده در فهرست آثار ملی و جهانی، مثل ملک و خانه‌های شخصی نیستند که هر قسمتش را خواستیم پارتیشن ایجاد کنیم و دسترسی‌های فضاهای مختلف آن را تغییر دهیم. چنین اقدام‌هایی در آثار باستانی، منجر به وارد شدن خدشه به اصالت این بناها می‌شود.
او گفت: در تمام دنیا و حتی سایر نقاط کشور، برای هدایت گردشگر، از راهبندهای استانداردی به صورت میله و تسمه استفاده می‌شود. اینکه چرا متولیان پایگاه میراث جهانی منظر ساسانی فارس تصمیم گرفته‌اند پس از چالش‌هایی که با بتن‌ریزی و ماکادوم‌ریزی متوجه سلامت آثار باستانی بیشاپور نموده‌اند، این بار با وارد آوردن خدشه به منظر بنا و تغییر هویت سازه‌های آن، دیوارهای جدید ایجاد کرده و روندی بر خلاف تمام دنیا در پیش بگیرند، جای سئوال دارد.
عباسپور اضافه کرد: انجام این پروژه و اقداماتی که به ویژه از یک ماه پیش در شهر باستانی بیشاپور شروع شده، دامنۀ نگرانی‌ها در خصوص شیوۀ مدیریت این شهر جهانی را افزایش داده است. امیدوارم هرچه سریعتر مسئولان ارشد وزارت میراث‌فرهنگی و همچنین سازمان جهانی یونسکو، به این موضوع ورود کرده و ضمن جمع‌آوری و حذف اقداماتی که صورت گرفته، مانع از تکرار و تداوم آنها شوند.

بازار آریا

به گزارش اکوایران، بیشابور یکی از محوطه‌های بسیار مهم گردشگری و جزو آثار ارزشمند تاریخی کشور به شمار می‌رود؛ بیشابور از کهن‌ترین شهرهای دارای طراحی و مهندسی ویژه روزگار خود بوده‌ است که در کتاب‌های تاریخی، نام آن با عنوان‌های "بیشاپور، بیشابور، به شاپور، بیشاور و «به اندیوشاپور» ثبت شده است.
این شهر مرکز ایالت و کوره اردشیرخوره و تا قرن هفتم هجری آباد و مسکونی بوده‌و اکنون هم گنجینه‌ای از آثار ارزشمند ساسانی مانند معبد آناهیتا است. 
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1217603/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قدردانی بنگاههای اقتصادی از حمایت بانک سینا

تغییر پارادایم صنعتی جهان به استراتژی جدید نیاز دارد

امیرحسین ثابتی: یکی از نهادها می‌خواست تمام هتل‌هایش را به یک مفسد اقتصادی بدهد؛ مواظب باش دفعه بعدی اسمت را هم می‌گویم! + فیلم

حکم پرونده جنجالی چای دبش تا پایان ماه جاری صادر می‌شود

خبر غیرمنتظره درباره استان اصفهان

تصاویر تلخ از تصادف مرگبار خوشاب فیروزه + عکس

مقام بلندپایه ارتش پیام صادر کرد

بازار دلار در حالت آماده باش؛ بوی برجام دوباره به بازار ارز ایران رسید

تهدید یک نمایده علیه پزشکیان/ جلوی گرانی‌ها را نگیرید، مجبوریم از ابزار قانونی سوال و استیضاح استفاده کنیم

علی تیموری سرپرست سازمان منابع طبیعی کیست؟

زمان عرضه جدید خودروهای وارداتی + جزئیات

خبر مهم مقام صهیونیستی درباره آتش‌بس با حزب‌الله

افزایش 18 درصدی صادرات غیرنفتی در 8 ماهه امسال

یک درصد افزایش راندمان نیروگاه‌ها میلیون‌ها لیتر صرفه‌جویی در مصرف سوخت

قیمت سکه امامی امروز 6 آذر 1403 / ضرر سنگین خریداران + جدول

دو سورپرایز بزرگ اقتصادی برای بازنشسته‌ها/ اسم تغییر مهم در رقم حقوق بازنشستگان اتفاق افتاد

توسعه تجارت خارجی دریا محور برنامه چشم انداز کشور تا سال 1430 خواهد بود

سید محمد خاتمی: مطالبه ما باید مطالبه مردم باشد/ از دوستان سیاسی توقع می‌رود موضوعات اقتصادی را بیشتر مورد توجه قرار دهند و دولت را از این جهت کمک کنند

اگر امروز دشمن از ما ترس دارد، آن‌ را مدیون بسیج هستیم

بی‌توجهی دولت به برنامه‌های اقتصادی موجود و ادامه بی‌برنامگی در کشور

برترین کشورها برای دریافت ویزای کارآفرینی؛ از کانادا تا آلمان

ثابتی: آقای پزشکیان! دولت به جز گران‌سازی دستاوردی ندارد / آقای صالحی! بتن‌های اراک، دسته‌گل شماست؛ به مردم دروغ نگویید + فیلم

جلوه و نگاه بسیج خدمت‌رسانی به مردم و کشور است

افزایش مستمری مددجویان بهزیستی تا 40 درصد | مددجویان در تنگنای شدید معیشتی

اهمیت ویژه دیپلماسی اقتصادی

آژیر قرمز برای خودروسازی ایران/ خطر بیخ گوش ایران خودرو و سایپا

زمان عرضه جدید خودروهای وارداتی اعلام شد

واکنش یک نماینده به اظهارات عارف/ یادتان می‌آید چه چیزی را تحویل دولت شهید رئیسی دادید؟

ضرورت تدوین استانداردهای ملی در صنعت حفاری

لزوم تدوین تقویم رویدادهای صنعت پتروشیمی

شیوه‌نامه بهینه‌سازی و کنش مصرف انرژی در ساختمان‌های وزارت نفت ابلاغ شد

امیرحسین ثابتی: آقای پزشکیان! نکند برای زمین دادن به مردم هم لنگ اروپا و آمریکا هستیم؟

برای نقش آفرینی در توسعه اقتصاد دیجیتال آماده ایم/ سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی نصف میانگین جهانی است

برای افزایش راندمان 35 درصدی نیروگاه‌ها چه اقدامی انجام شده است؟!

بغزیان: بحران‌های اقتصادی مثل سال 97 تکرار نمی‌شود

نماینده گنبد کاووس خطاب به پزشکیان: گارداش! گاز گران شد، برق گران شد، نان گران شد/ ویدئو

بازار تتر رونق گرفت؛ سیگنال مهم به قیمت دلار/ بازار ارز اصلاح می‌دهد؟

امیر ایرانی: در شرایط تهدید و توطئه در آبراهه ها حضور مقتدرانه و قدرتمند داریم

حکم پرونده چای دبش تا پایان ماه صادر می‌شود

تداوم روند صعودی بورس با افزایش 25 هزار واحدی شاخص کل

کمیته فراقوه‌ای برای اصلاح ناترازی انرژی تشکیل شود

روزانه شاهد قاچاق بین 25 تا 30 میلیون لیتر فرآورده از کشور هستیم

موضع بورل درباره حکم بازداشت نتانیاهو/ باید اجرا شود

باقی ماندن سکه در میانه کانال 51 میلیون تومانی؛ دلار سبزپوش ماند

رئیس جمهور سرزده به وزارت بهداشت رفت

سرپرست فرمانداری شهرستان ارسنجان منصوب شد + عکس

چگونه سفرمارکت بلیط هواپیما را تا 1 میلیون تومان ارزان تر می فروشد؟

اختلاف 1472 دلاری قیمت هر تن کالای صادراتی و وارداتی ایران/ تراز تجاری 7 میلیارد دلار منفی

رشد اقتصادی مبتنی بر بهره‌وری هدفی فراموش شده در بودجه 1404

عدم‌بازپرداخت تسهیلات کلان بانکی چه مجازاتی دارد؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی