بازار آریا

آخرين مطالب

مصاف با ناترازی انرژی با حرف‌‌‌‌‌‌درمانی‌! اقتصاد ایران

مصاف  با ناترازی انرژی با حرف‌‌‌‌‌‌درمانی‌!
  بزرگنمايي:

بازار آریا - سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: مقدار تولید فرآورده‌های نفتی در ایران اصلا رقم کمی نیست و این شدت مصرف انرژی است که در کشور ما بالاست. برای برون‌‌‌‌‌‌رفت از این وضع باید مجموعه‌‌‌‌‌‌ای از راهکارها را درنظر گرفت و نباید فقط با نصیحت‌کردن و شعار‌دادن با مساله مواجه شد.
سید‌حمید حسینی در گفت‌وگو با «شانا» در پاسخ به این پرسش درباره ناترازی انرژی در کشور گفت: واقعیت این است که ما اکنون روزانه حدود 340‌میلیون لیتر مترمکعب فرآورده نفتی تولید می‌کنیم که از این مقدار 110‌میلیون لیتر بنزین، 115‌میلیون لیتر نفت‌گاز و مابقی مربوط به سایر فرآورده‌ها مانند بنزین هواپیما، مازوت و سایر حامل‌های انرژی است. این مقدار تولید، اصلا رقم کمی نیست و برای اظهارنظر درخصوص مساله ناترازی باید به دیگر ابعاد مساله مانند میزان و چگونگی مصرف هم دقت کرد. تولیدمان کم نیست، بد مصرف می‌کنیم!
وی ادامه‌داد: به‌صورت کلی اگر مصرف انرژی به تولید کمک کند و همسو با آن انجام شود، افزایش مصرف نه‌‌‌‌‌‌تنها یک خبر بد و نگران‌‌‌‌‌‌کننده نیست، بلکه خوشحال‌‌‌‌‌‌کننده و مثبت است، اما اکنون این وضع در ایران حاکم نیست و متاسفانه شدت مصرف انرژی در کشور بالاست. سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه شدت انرژی معمولا بر مبنای تولید ناخالص داخلی سنجیده می‌شود، گفت: این شاخص نشان‌دهنده آن است که به ازای ‌هزار دلار تولید ناخالص داخلی، چقدر نفت مصرف می‌شود. در کشور ما مقدار مصرف انرژی هیچ تطابقی با مقدار تولید ناخالص داخلی ندارد.
حسینی تصریح کرد: در مورد اینکه چه عاملی سبب شدت مصرف انرژی بالا در کشور می‌شود، می‌توان بحث‌های مختلفی را مطرح کرد؛ اینکه کدام‌‌‌‌‌‌یک از نهادها یا دستگاه‌ها در این زمینه به وظایف خود بی‌‌‌‌‌‌توجهی می‌کنند، اصلا آیا مردم مقصر هستند یا دولت؟ آیا پالایشگاه‌ها ضعف دارند و کیفیت بنزین پایین است یا خودروسازان باید پاسخگوی عملکرد نامناسب تولیدات خود در زمینه مصرف سوخت باشند؟ اینکه آیا قیمت پایین انرژی سبب شکل‌گیری این وضع شده یا نه؟ تمام این بحث‌ها را می‌توان مطرح کرد، اما در نهایت در اینکه هدررفت انرژی در کشور ما بالاست، تردیدی وجود ندارد. وی با اشاره به اینکه نیروگاه‌های برقی یکی از بزرگ‌‌‌‌‌‌ترین مصرف‌کنندگان انرژی در کشور به‌‌‌‌‌‌شمار می‌روند، بیان کرد: این نیروگاه‌ها به‌‌‌‌‌‌طور عمده با فناوری قدیمی در حال فعالیت هستند و راندمان‌‌‌‌‌‌های آنها هم کمی بیش از 30‌درصد بوده که چیزی شبیه فاجعه است.
افزایش راندمان نیروگاه‌ها
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه هیچ نیروگاهی در دنیا راندمان 100‌درصدی ندارد، اما بسیاری از نیروگاه‌های راندمان بالای 60‌درصد دارند، تصریح کرد: اگر بتوانیم با سیکل ترکیبی یا به‌کارگیری فناوری‌های جدید، راندمان این نیروگاه‌ها را افزایش دهیم، شاهد کاهش اتلاف انرژی در کشور خواهیم بود، ضمن اینکه تمام دنیا در حال گرایش به انرژی‌های تجدیدپذیر هستند، اما به‌دلیل نداشتن منابع مالی و تحریم‌های اقتصادی در این موضوع توفیقی نداشته‌ایم و هنوز 98.5درصد از برق کشور با حامل‌های انرژی تولید می‌شود. حسینی درخصوص راهکارهای کاهش ناترازی انرژی گفت: هنگامی که با یک معضل مواجه هستیم، باید برای برطرف‌کردن آن مجموعه‌‌‌‌‌‌ای از راهکارها را درنظر بگیریم و نسبت به پیاده‌‌‌‌‌‌سازی آنها اقدام کنیم. نباید فقط با نصیحت‌کردن و شعار‌دادن با مساله مواجه شد. اینکه مسوولان برای فرار از تصمیم‌گیری فقط به شکل ظاهری از لزوم بهینه‌سازی مصرف، حرف می‌زنند و در عمل هیچ اقدامی صورت نمی‌گیرد، فقط به بحرانی‌‌‌‌‌‌تر‌شدن شرایط می‌‌‌‌‌‌انجامد.
وی ضمن تاکید بر اجرای راهکارهای قیمتی برای کاهش مصرف افزود: در علم اقتصاد ثابت‌شده که «قیمت» تنها عاملی است که می‌تواند رفتار مصرف‌کننده را تنظیم و هدایت کند. شما تا زمانی‌که به هر دلیلی، حتی هزینه انتقال و توزیع فرآورده را هم از مصرف‌کننده دریافت نمی‌‌‌‌‌‌کنید، نمی‌توانید صرفا با نصیحت‌کردن مانع افزایش مصرف شوید، بنابراین برای رسیدن به اهدافی همچون صرفه‌جویی و بهینه‌سازی مصرف باید مجموعه‌‌‌‌‌‌ای از راهکارهای قیمتی و غیرقیمتی را عملیاتی کرد تا مساله ناترازی انرژی حل شود.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ادامه‌داد: اکنون وقتی مردم قصد دارند خودرو خریداری کنند، تنها مساله‌‌‌‌‌‌ای که برایشان اهمیت ندارد، مقدار مصرف سوخت خودرو است. همچنین برای از رده خارج‌کردن خودروهای اسقاطی نیز هیچ انگیزه‌‌‌‌‌‌ای وجود ندارد، به‌همین‌دلیل شاهد هستیم که با وجود اینکه تعرفه واردات خودروهای برقی صفر شده‌است، این خودروها هنوز جایگاهی در کشور ما ندارند.
حسینی با اشاره به اینکه افزایش تولید بدون انجام راهکارهای لازم برای کنترل و بهینه‌سازی مصرف به‌معنای هدررفت بیشتر انرژی است، گفت: در عین‌حال باید برای افزایش تولید هم برنامه داشت، زیرا اکنون سالانه با 7 تا 8‌درصد افزایش مصرف بنزین مواجه هستیم. باید تلاش کنیم ضمن کاهش مصرف، تولید را هم افزایش دهیم تا از این شرایط با کمترین چالش عبور کنیم. وی با اشاره به اینکه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی توانسته است تولید روزانه بنزین را با اصلاح مدل‌های مالی و درنظرگرفتن مشوق‌‌‌‌‌‌ها، روزانه 7‌میلیون لیتر افزایش دهد، اظهار کرد: این مسیر باید همچنان تداوم یابد و از پالایشگاه‌های موجود به‌صورت حداکثری بهره برد.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی در پایان با بیان اینکه در زمینه ناترازی انرژی باید کارهای فرهنگی انجام شود، گفت: امیدواریم دولت در نهایت بتواند به‌ویژه در زمینه بنزین به تصمیم مشخصی برسد و آن را عملیاتی کند، البته این نگرانی وجود دارد که دولت به سراغ اجرای طرح توزیع بنزین به هر فرد برود که آثار بسیار بدی دارد، این‌گونه طرح‌ها هم مضرات افزایش قیمت را در پی دارد و هم سبب چندنرخی‌شدن حامل‌های انرژی خواهدشد، ضمن اینکه در صورت اجرای این طرح، هیچ کمکی به کاهش مصرف نمی‌کند و مصرف هم افزایش می‌‌‌‌‌‌یابد.
--> اخبار مرتبط پنجاه و نهمین شماره ماهنامه دنیای انرژی منتشر شد هوای تازه صنعت تهویه نیازمند حمایت سیاستگذار استمرار عرضه گاز مایع در رینگ صادراتی بورس انرژی ورود بیمه‌کوثر به بازارهای بخش انرژی

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1207281/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیت الله جوادی آملی:مسئولان در رفع مشکلات اقتصادی بکوشند

استاندار فارس: لازم است به سوی اقتصادی کردن تولیدات در بخش کشاورزی و دامداری حرکت کنیم

مفاد بیانیه بسیج تجار و فعالان اقتصادی کشور چیست؟

قیمت نفت بیش از 2 درصد افزایش یافت

رشد فناوری در سایه حرکت به سمت بومی‌سازی محقق می‌شود

مسئولان در رفع مشکلات اقتصادی و گرانی ها بکوشند

وزیر امور اقتصاد و دارایی از افول کیش انتقاد کرد

کشورهای اسلامی باید به سمت یک بازار فعال اقتصادی حرکت کنند

جریمه سنگین در انتظار این کارفرمایان| 15 میلیون کارگر در تلاش گرفتن حق

ایردراپ میجر مشخص شد

وزیر کار: جان کارگران معدن‌های سنتی در خطر است

ایست به تراکنش های کلان «بدون بابت»

افزایش تعرفه گاز برای مشترکین بسیار پرمصرف

گاز مناطقی از اهواز روز شنبه قطع می‌شود

ته لنجی و کولبری مجاز شد

تفاهم‌نامه 39 طرح در نشست فعالان اقتصادی با رئیس‌جمهور به امضا رسید

آغاز ریل‌گذاری راه آهن خاش-چابهار با حضور وزیر راه و شهرسازی

ضرورت توسعه اقتصاد دریامحور

همتی: چاره ای جز توسعه دریا محور نداریم

آمار نگران کننده ولادت‌ها در ایران

کشف 50 هکتار زمین خواری با شناسایی اعضای یک باند در کرمان

یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد

تقویت اقتصادی کشور، لازمه دستیابی به موفقیت‌های پایدار در ورزش است

کولبران مجوز گرفتند

همتی: برای توسعه دریامحور تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت

شناسایی دو هزار نفر از عوامل مرتبط با قاچاق سوخت در فضای مجازی

هدف ما، توجه به گردشگری خلاق است/ باید برای جزیره کیش تنوع درآمدی ایجاد کرد

تفاهم نامه 39 طرح اقتصادی در سیستان و بلوچستان و با حضور رئیس جمهور به امضا رسید

کشف 10 میلیارد ریال لوازم یدکی قاچاق در کرمانشاه

شارژ سریع با خرید اکانت تلگرام پرمیوم از اوریکس گیم

نرخ بهره بین بانکی به بالاترین میزان خود رسید

دغدغه های فعالان اقتصادی را رفع خواهیم کرد

محمود جامساز: پرداخت یارانه مشکلی از مردم حل نمی‌کند

سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها: یارانه آبان ماه شش دهک واریز و هم اکنون قابل برداشت است

برگزاری همایش مدیران بیمه دی در تهران

نشست صمیمی رئیس جمهور با فعالان اقتصادی سیستان و بلوچستان

وزیر صنعت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد

انتظارات مهم فعالان اقتصادی بو‌شهر از دولت چهاردهم

حفظ سرمایه‌های کلان در بازار کار اصلی ترین سیاست اشتغالی

همتی: چاره‌ای جز توسعه دریا محور نداریم

پزشکیان: باید به جایگاه شایسته ایران در منطقه دست پیدا کنیم

بیت کوین گران شد

همتی: چاره‌ای جز توسعه دریامحور نداریم

وابستگی ایران به واردات نهاده‌ها 2.4 برابر شده

وزیر رفاه: یارانه کسی را حذف نکرده‌ایم

قیمت طلا، سکه و ارز اول آذر 1403؛ تغییر قیمت سکه، عجیب شد

تفویض اختیار به سطوح استانی، مطالبه استاندار سیستان و بلوچستان از رئیس‌جمهور

کارگر با کارفرمایی که مرخصی نمی‌دهد، چه کند؟

اقتصاد دریا محور؛ ضرورت تدوین برنامه های توسعه ای با نگاهی وسیع اما طراحی واقعی

امضای تفاهم نامه 39 طرح اقتصادی در سیستان و بلوچستان

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی