بازار آریا

آخرين مطالب

پرواز قیمت‌ها بر فراز زنجیره فولاد

شمش بورسی گران شد اقتصاد ایران

شمش بورسی گران شد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد -نسیم نوحه‏‏‌خوان : افزایش قیمت محصولات زنجیره فولاد نشان می‌دهد که قطعی گاز در این بخش طبق روال سال‌های گذشته و زودتر از موعد آغاز و قیمت آهن اسفنجی وارد کانال 14‌هزار تومانی شده که این روند قیمتی به سایر محصولات این زنجیره سرایت کرده است. شمش 24‌هزار تومانی موجب شد تا مشتریان به رینگ فیزیکی بورس‌کالا بازگردند و همه حجم عرضه‌شده مورد معامله قرار گیرد.
با رسیدن فصل پاییز به نیمه‌‌‌های خود، مشکلات جدید در بخش فولاد مطرح می‌شود. این زنجیره تا پایان شهریورماه سال‌جاری با معضل قطعی برق دست‌وپنجه نرم می‌‌‌کرد و میزان تولید و عرضه محصولات ابتدایی و میانی بخش فولاد به حداقل رسیده بود. فعالان این حوزه در مهرماه توانستند تا حدودی عقب‌‌‌افتادگی تولید در تابستان را جبران کنند، اما طبق روال سال‌های گذشته کمبود و قطعی گاز در واحدهای فولادی در اواسط آبان‌ماه مطرح می‌شود که بررسی تالار صنعتی و معدنی بورس‌کالا نشان می‌دهد محصولات فولادی با رشد قیمت همراه شدند و به عبارت بهتر محدودیت گاز موجب شده است تا تعادل بازار فولاد مختل شود.
التهاب در بازار آهن اسفنجی
در معاملات روز شنبه 12 آبان‌ماه میانگین قیمت پایه آهن اسفنجی وارد کانال 14‌هزار تومان به ازای هر کیلوگرم شد که نسبت به هفته گذشته 8.2‌درصد افزایش قیمت را به ثبت رساند. این در حالی است که 99‌هزار تن آهن اسفنجی در تالار صنعتی روز شنبه 12آبان‌ماه عرضه شد و صد درصد حجم عرضه مورد معامله قرار گرفت.
کاهش میزان عرضه را می‌‌‌توان به محدودیت زودهنگام گاز نسبت داد که نگرانی فولادسازان از کمبود مواد اولیه مصرفی را بیش از پیش افزایش داده است. از طرفی روند صعودی نرخ ارز در بازار آزاد نیز باعث شد تا بازار معاملات آهن اسفنجی داغ شود و افزایش بیش از‌ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم برای نخستین بار در سال‌جاری رقم بخورد. با این حال، مشکل بخش فولاد فقط به معضل گاز محدود نمی‌شود و احتمال افزایش قیمت برق از قول وزارت نیرو معضل قطعی برق را در واحدهای صنعتی مادر به‌ویژه فولادی‌‌‌ها تقویت می‌کند. همچنین شایعاتی درخصوص احتمال محدود شدن فروش شمش در بورس‌کالا به بازرگانان به گوش می‌رسد که این موضوع نشان‌‌‌دهنده افزایش صادرات شمش و تختال است و به عبارت بهتر در صورت تحقق این موضوع قیمت شمش و تختال افزایش خواهد یافت که رشد نرخ ارز نیز به این موضوع دامن می‌‌‌زند.
با شروع فصل سرما و تشدید قطعی گاز، مدار عرضه شمش کاهشی خواهد شد و رشد قیمت این محصول را در پی خواهد داشت و به دنبال آن افزایش قیمت مقاطع طویل رقم خواهد خورد و در بحبوحه کمبود نقدینگی در واحدهای نورد شرایط تولید در این بخش دشوار خواهد شد و در این میان، زمان به‌عنوان یک مولفه کلیدی عمل خواهد کرد. به عبارتی هرچه محدودیت برای بخش بازرگانی دیرتر اتفاق بیفتد، افزایش قیمت‌ها نیز به تاخیر خواهد افتاد.
به طور کلی در بازار با وجود ضعف تقاضا قیمت‌ها به دلایلی همچون افزایش انتظارات تورمی، رشد قیمت برق و گاز و افزایش دستمزد به مسیر صعودی خود ادامه خواهد داد که رشد قیمت در ادامه رکود در بازار را به دنبال خواهد داشت.

بازار آریا

معامله شمش 24‌هزار تومانی در رینگ فیزیکی
بررسی تالار صنعتی و معدنی بورس‌کالای ایران در روز دوشنبه 14آبان‌ماه نشان می‌دهد این بازار میزبان 153‌هزار و 152تن شمش بود که با تقاضای 460‌هزار و 983تنی مواجه شد و در پایان معاملات 152‌هزار و 902تن از این محصول به فروش رسید. به عبارت بهتر 99.8‌درصد از حجم شمش عرضه‌شده مورد معامله قرار گرفته است. پیش‌بینی افزایش قیمت شمش طی هفته‌‌‌های آتی در پی تشدید محدودیت‌های گاز مشتریان را به رینگ فیزیکی بازگرداند و معاملات شمش همچون آهن اسفنجی با رونق همراه شد. همچنین بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد که قیمت پایه شمش‌‌‌های عرضه‌شده با کف قیمت22‌هزار تومان تا سقف 23‌هزار تومان به ازای هر کیلوگرم تعیین شد و 99.8‌درصد از حجم شمش‌‌‌های عرضه‌شده با میانگین قیمت موزون 24‌هزار و 278تومان مورد معامله قرار گرفت. آغاز محدودیت گاز در واحدهای تولیدی بخش فولاد، افزایش قیمت آهن اسفنجی را در پی داشت و در ادامه سایر محصولات زنجیره فولاد تحت‌تاثیر این موضوع با رشد قیمت ‌هزار تا ‌هزار و 500تومانی به ازای هر کیلوگرم همراه شدند. با احتساب ارکان بورس، مالیات ارزش‌افزوده و هزینه حمل شمش با قیمت 27‌هزار تومان به ازای هر کیلوگرم به واحدهای نورد تحویل داده می‌شود و در نتیجه قیمت میلگرد به‌عنوان محصول نهایی این زنجیره با افزایش یک‌هزار و 500تومان تا 2‌هزار تومانی به ازای هر کیلوگرم همراه خواهد بود و میلگرد 30‌هزار تومانی به ازای هر کیلوگرم در تالار صنعتی بورس‌کالای ایران عرضه می‌شود.
این وضعیت در حالی رقم می‌‌‌خورد که واحدهای نورد با معضل کمبود نقدینگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و به دلیل رکود ساخت‌وساز مسکن عملا این محصول مشتری واقعی ندارد و بیشتر معاملات در رینگ فیزیکی بورس‌کالا نیز به صورت مچینگ مورد معامله قرار می‌‌‌گیرند. از این‌رو مازاد میلگرد در بازار وجود دارد که با گران شدن این محصول شرایط تولید در واحدهای نورد سخت‌‌‌تر می‌شود و با افزایش هرچه بیشتر قیمت آهن اسفنجی و نرخ ارز در بازار آزاد قیمت شمش و به دنبال آن میلگرد در مدار صعودی قرار می‌‌‌گیرد و در ادامه میزان فعالیت و تولید در واحدهای نورد کاهش می‌‌‌یابد و خطر تعطیلی در کمین نوردکاران خواهد بود.
--> اخبار مرتبط فواره رشد قیمت فولاد نزولی شد تاثیر قطع گاز در روند تولید «فولاد خراسان» شکنندگی قیمتی در بازار فولاد تشدید التهاب در بازار فولاد دو علامت بد در بازار

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1206845/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

محاکمه متهمان پرونده کثیرالشاکی خودرویی طراوت نوین

همکاری اقتصادی جدید بین مسکو و پیونگ‌یانگ در راه است

بخش صنعت 40 درصد اشتغال استان زنجان را پوشش داده است

یزد در بسیاری از زمینه‌ها استان مولد کشور است

عضو کمیسیون قضائی مجلس: خودروسازان مسئولین را بازی می‌دهند

مجوز واردات خودرو برای جانبازان بالای 50 درصد/ ویدئو

پنیر ایرانی راهی ژاپن می‌شود

تأثیر مثبت اقدامات دولت پزشکیان بر بازار سرمایه/ روند صعودی بورس تا پایان سال حفظ می‌شود؟

اعتراض تجار و تولیدکنندگان به قطعی‌های مکرر سامانه جامع تجارت

دولت و نظام بانکی شرکای خوبی برای فعالان اقتصادی نیستند

نشست ترکمنستان و چین برای تقویت همکاری‌ها درباره افغانستان

بورس با رشد 24 هزار واحدی هفته را شروع کرد

حمل روزانه 9 میلیون لیتر فرآورده به نیروگاه‌های منطقه چابهار

ثبت نام طرح رایگان چکاپ سلامت در منزل آغاز شد!

تأمین سوخت نیروگاهی و خانگی مهم‌ترین اولویت منطقه زاهدان

نظارت منطقه خوزستان بر اجرای طرح‌های ملی صنعت انتقال نفت و گاز

نقدی بر ایده خطرناک آزادسازی

بازار صادراتی ایران در عراق ساماندهی می شود

35 تا 40 درصد اشتغال استان زنجان در حوزه صنعت است

بهره‌برداری 2779 طرح عمرانی و اقتصادی بسیج در خراسان رضوی

فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی با جدیت پیگیری می‌شود

قیمت میوه‌های پاییز 25 درصد افزایش یافت

پیگیری افزایش مبادلات اقتصادی آبادان با عراق

ارمنستان در تنگنای اقتصادی و نظامی برای توازن قوا

اثر مستقیم مولدسازی روی رشد اقتصادی و کاهش تورم

ترامپ وزیر خزانه‌داری خود را انتخاب کرد؛ اسکات بسنت کیست؟

ایده‌های نوآورانه موتور محرک توسعه اقتصادی

اظهارنظر خودرویی‌ها درباره نرخ‌های جدید؛ تولید درست شود، قیمت بازار کاهش می‌یابد

چرا خودروهای وارداتی به ایران از لحاظ قیمت و امکانات با نسخه جهانی متفاوت است؟

گلدمن ساکس: قیمت نفت 80 دلار خواهد بود

بیمه تکمیلی بازنشستگان 70 درصد گران می‌شود!

جزئیات افزایش 38درصدی تعرفه برق خانگی از ابتدای پاییز 1403

هفته تغییر کانال دلار؛ خواب موقت بازار‌ها برهم خورد

وزارت ورزش بدهی به باشگاه پرسپولیس ندارد

ترامپ وزیر خزانه‌داری خود را انتخاب کرد

گرانی خودرو و آینده قیمت بازار

نگاه به شرق|اهمیت راهبردی رابطه ایران و چین با تحولات جهانی

تاکنون ذخایر اقتصادی لیتیوم شناسایی نشده است/ مطالعات برای جانمایی دفع زباله در استان گیلان

مجتبی جباری گزینه باشگاه استقلال شد

مدل عملیاتی اشتغال دانش‌آموختگان استان یزد تدوین می‌شود

سقوط یورو رکورد زد

چشم‌انداز بودجه 1404؛ هدفگذاری رشد اقتصادی حدود 4درصد و تورم30درصد

صعود میلیونی نرخ سکه در بازار؛ دلار وارد کانال 70 هزار تومان شد

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی: بنزین هواپیما از 600 تومان به 7 هزار تومان افزایش می‌یابد

اقلام صادراتی برگشتی مشمول مالیات ارزش افزوده شد

سفر سخت گاز؛ از اعماق خلیج‌فارس تا خانه‌ها

رسیدگی به پرونده« شرکت رضایت خودروی طراوت نوین» در قزوین آغاز شد

کنسرت شماعی زاده به دلایل نامشخص نیمه‌کاره لغو شد

چهارمین «گزارش پایداری» ایرانسل منتشر شد

تندیس «پیشرانان صنعت» به مدیرعامل توسعه نیشکر رسید/ توسعه نیشکر، پیشرو در تولید و توسعه اقتصادی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی