بازار آریا

آخرين مطالب

دلار مبادله‏‏‌ای، قیمت‌های پایه را صعودی کرد

بی‏‏‌توجهی پتروشیمی به بازار جهانی مقالات اقتصادی

بی‏‏‌توجهی پتروشیمی به بازار جهانی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد-نسیم نوحه‏‏‌خوان : قیمت پایه محصولات پلیمری و شیمیایی روز 13آبان‌ماه برای بیست‌ودومین هفته متوالی افزایشی اعلام شد و قیمت‌ پایه 73‌درصد از محصولات پتروشیمی در حالی افزایش یافت که تغییر قیمت این کالاها به میزان رشد نرخ ارز مبادله‏‏‌ است که نشان می‌دهد قیمت‌ جهانی این محصولات بدون تغییر باقی مانده‏‏‌ است یا در کانال کاهشی قرار دارند.
بهای نفت برنت در آخرین روز معاملاتی به 73.1دلار به ازای هر بشکه افزایش یافت و برای سومین روز متوالی افزایش قیمت را به ثبت رساند، این در حالی است که هفته گذشته بهای برنت با 3‌درصد افت هفتگی همراه بود. این افزایش قیمت تحت‌تاثیر پیش‌بینی احتمال تشدید تنش در منطقه خاورمیانه رقم خورده است. همچنین سرمایه‌گذاران به صورت محتاطانه قدم برمی‌‌‌دارند، چراکه هر آن احتمال افزایش درگیری در منطقه وجود دارد. از این‌رو جنگ در مناطق دارای نفت موجب شده است تا قیمت نفت مسیر حرکتی خود را تغییر دهد و از 29 اکتبر روند صعودی را در پیش گرفت و گمانه‌‌‌زنی در خصوص آینده وضعیت منطقه خاورمیانه موجب شده است تا سرمایه‌گذاران از معاملات کلان دست بکشند و حجم تقاضا کاهشی شود. بنابراین احتمال می‌رود که اوپک‌پلاس افزایش تولید برنامه‌‌‌ریزی‌شده خود را در ماه دسامبر به دلیل نگرانی‌ها در مورد تقاضای ضعیف و افزایش عرضه به تعویق بیندازد. بیشتر محصولات پتروشیمی تحت‌تاثیر بهای برنت قرار نگرفته‌‌‌اند و از این‌رو برخی از محصولات پلیمری‌‌‌ها همچنان در کانال نزولی قرار دارند یا بدون تغییر قیمت در بازار جهانی عرضه شدند.
این در حالی است که قیمت‌های پایه محصولات شیمیایی و پلیمری در بازار داخل تحت‌تاثیر افزایش نرخ دلار حواله در بازار مبادله‌‌‌ای برای بیست‌ودومین هفته متوالی دارای روند صعودی اعلام شدند و از این‌رو در روز یکشنبه 13 آبان‌ماه 84‌درصد محصولات پلیمری و 60‌درصد محصولات شیمیایی با افزایش قیمت پایه همراه بودند.
پلیمری‌‌‌ها در مدار صعود
قیمت پایه محصولات پتروشیمی روز یکشنبه 13آبان‌ماه در حالی اعلام شد که قیمت‌های پایه از ابتدای اردیبهشت‌ماه سال‌جاری مسیر صعودی را طی می‌کنند. نرخ دلار مبادله‌‌‌ای برای بیست‌ودومین هفته متوالی با رشد همراه بود و حدود 326تومان افزایش را به ثبت رساند. به عبارت بهتر دلار مبادله‌‌‌ای از 48‌هزار و 928تومان در روز 6آبان‌ماه به 49‌هزار و 255تومان در روز 13آبان رسید و در واقع با 0.6‌درصد رشد همراه شده و از این‌رو موجب افزایش قیمت پایه محصولات پتروشیمی شد. این موضوع در حالی رخ داده است که قیمت‌های جهانی در کانال نزولی قرار دارند و از طرفی قیمت دلار حواله در بازار مبادله‌‌‌ای به مسیر رشد تدریجی خود ادامه می‌دهد و موجب افزایش قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی در بازار داخلی شده است. قیمت‌ پایه 73‌درصد از محصولات پتروشیمی در حالی افزایش یافت که تغییر قیمت این کالاها به میزان رشد دلار بود و نشان می‌دهد که قیمت‌های جهانی این محصولات بدون تغییر باقی مانده‌‌‌اند یا در کانال کاهشی قرار دارند.
بررسی قیمت پایه محصولات پلیمری اعلام‌شده در روز 13 آبان‌ماه نشان می‌دهد که 84‌درصد از محصولات این گروه با رشد قیمت همراه بودند و در این بین قیمت اکریلونیتریل بوتادین استایر 0150 با 3.5‌درصد رشد معادل 2‌هزار و 779تومان به 82‌هزار و 989تومان رسید. پلی‌‌‌اتیلن سنگین تزریقی طی هفته جاری با 2.1‌درصد رشد قیمت پایه در رده دوم این گروه قرار گرفت. در گروه کالاهایی که با دلار مبادله‌‌‌ای قیمت‌گذاری می‌‌‌شوند PVC-E6834 با 1.4‌درصد افت، آخرین کالای کاهشی در این گروه بود که نسبت به هفته گذشته 746تومان کاهش قیمت را به ثبت رسانده است.
به طور کلی 84‌درصد گروه محصولات پلیمری با افزایش قیمت همراه بودند و رشد قیمت‌ها تحت‌تاثیر رشد نرخ دلار حواله در بازار مبادله‌‌‌ای اتفاق افتاده است. در گروه کالایی شیمیایی‌‌‌ها نیز 60‌درصد گروه‌‌‌ها با افزایش قیمت همراه بودند و سود کاستیک با 3.6‌درصد رشد در رده نخست محصولات شیمیایی قرار دارد و در روز 13آبان‌ماه قیمت پایه این محصول 11‌هزار و 554تومان به ازای هر کیلوگرم اعلام شد. متانول نیز با 2.4‌درصد افزایش قیمت در رتبه دوم افزایشی‌‌‌های گروه شیمیایی‌‌‌ها قرار گرفت.
دو اتیل هگزانول با 4.6‌درصد کاهش در قعر جدول شیمیایی‌‌‌ها قرار دارد. افزایش قیمت پایه محصولات شیمیایی نیز تحت‌تاثیر تغییرات 326تومانی نرخ دلار مبادله‌‌‌ای رقم خورده و این در حالی است که قیمت‌های پایه در بازار جهانی تحت‌تاثیر وضعیت نوسانات شاخص برنت در کانال نزولی قرار گرفته‌‌‌اند.
افزایش میانگین قیمت پایه محصولات پتروشیمی
بررسی تالار پتروشیمی و فرآورده‌‌‌های نفتی در بازه زمانی 5 تا 11آبان‌ماه 1403 نشان می‌دهد این بازار میزبان 113‌هزار و 889تن انواع محصول پلیمری بوده است که با تقاضای 178‌هزار و 55تنی مواجه شد و در نهایت 103‌هزار و 952تن از محصولات پلیمری مورد معامله قرار گرفت.
مقایسه بازار فیزیکی محصولات پتروشیمی طی دوهفته ابتدایی آبان‌ماه نشان می‌دهد که میزان عرضه و معاملات محصولات پلیمری به ترتیب 1.8 رصد و 2.1درصد کاهش داشته است که دلیل عمده این افت را می‌‌‌توان به اوج‌‌‌گیری نرخ ارز مبادله‌‌‌ای نسبت داد، چراکه موجب افزایش قیمت پایه محصولات پتروشیمی شده است و از این‌رو مشتریان از خرید در بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران عقب‌‌‌نشینی کردند. بازار محصولات شیمیایی خلاف جهت پلیمری‌‌‌ها پیش رفت، به طوری که در بازه مورد بررسی 63‌هزار و 772تن انواع محصولات شیمیایی در بازار فیزیکی عرضه شد که با استقبال 55‌هزار و 109تنی روبه‌‌‌رو شد و در نهایت 40‌هزار و 716تن از محصولات شیمیایی به فروش رسید. با وجود اینکه میانگین قیمت پایه محصولات شیمیایی نیز در بازه زمانی 5 تا 11آبان‌ماه افزایشی بود، این موضوع باعث عقب‌‌‌نشینی مشتریان این نوع محصولات پتروشیمی نشد و از این‌رو حجم عرضه و معاملات محصولات شیمیایی طی دو هفته ابتدایی آبان‌ماه به ترتیب 0.3درصد و 8.6 درصد افزایش را به ثبت رساندند.
--> اخبار مرتبط ترمز هیجانات دلار تهران تقدیر هلدینگ خلیج‌ فارس و پترول از رشد عملکرد پتروشیمی ارومیه انقلاب داده در صنعت پتروشیمی صعود پتروشیمی‏‏‌ها با حمایت ارزی فروکش تلاطم پتروشیمی‏‏‌ها با رشد عرضه

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1206611/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ناترازی‌ انرژی با کمترین مشکل مدیریت شود

خیز عجیب قیمت طلا و سکه برای رکوردی دیگر/ کریدورسازی دلار در کانال 70 هزار تومان؟

وابستگی 70 درصدی سفره خانوار به آن سوی مرز‌ها

فشار قیمت برق بر کم مصرف‌ها

از خرید ملک 30 میلیاردی برای همسر در امارات تا کشف اسناد از درون کیسه‌های زباله

حضور 2 وزیر سابق بعنوان متهم در دادگاه محاکمه چای دبش

بیت‌کوین بخریم یا نه؟ / توصیه کارشناس بازار سرمایه و ارز درباره سرمایه‌گذاری بیت‌کوینی

مهدی یوسفی: چین از تجربیات غرب استفاده کرد‌ اما از آن‌ها تقلید نکرد/ حسین طباطبایی: مردم چین حزب کمونیست چین را با میزان خدمت‌گزاری‌اش می‌سنجند

راهنمای تمیز کردن کاتالیزور خودرو در خانه

نسخه درمان برای رکود سرسخت اقتصاد ایران/ چرا اصلاحات فوری ضروری است؟

تضاد منافع ترکیه و آمریکا در مِنا چه تاثیری بر تجارت جهانی فولاد و قراضه دارد؟

آمادگی داریم روابط اقتصادی اصفهان و دیاله عراق را توسعه ببخشیم

انتشار مجموعه داستانی با محوریت هوش مصنوعی

اسپایک‌ لی برای داوری به عربستان می‌رود

نمایش هفت فیلم شهرام مکری در عمارت روبه‌رو

سنگ‌های زینتی در عمق رودخانه درخشان

نسخه جدید «کتاب‌باز»

حذف‌شدگان زودهنگام جام‌جهانی

غایب مهم استقلال

تشکر طارمی از پیام پسرش

ولی افتاد مشکل‌ها...!

به اینها نگاه کن؛ آقای قلعه‌نویی!

اکثر اعضای شورای عالی فضای مجازی با رفع فیلترینگ مخالفند

استارشیپ سال آینده میلادی 25 بار به فضا پرتاب می‌شود

گوگل و اپل در انگلیس به دردسر افتادند

تحلیل مدل‌های زبانی از سند ملی هوش مصنوعی

زنجیره فولاد - 1403/09/04

بازار فولاد - 1403/09/04

بازار آتی - 1403/09/04

فروش صادراتی گاز، ارزش بازار را ارتقا داد

بازی بد با شرکت‌های معدنی

ظرفیت‌های مغفول ICC در ایران

بازی نتانیاهو با آتش بس

ترمز سرمایه‌گذاری در بخش معدن

رفع ناترازی معطل چالش‌های ساختاری

تهران ساختگاه نامطمئن و غیرایمنی دارد

جغرافیای منطقه‏‏‌ای فوت‏‏‌شدگان تهران

نسخه واحدی در رگولاتوری نظام‌های پرداخت وجود ندارد

تصویب 250 میلیارد دلار برای حمایت اقتصادی در ژاپن

خبر بد برای بازارهای نوظهور

راه نجات از شوک‌های ارزی

شروع گرم دلار در آذر

فعالان در انتظار انتشار 2 داده تورمی

چینش ETF بر اساس بیشترین تغییر مالکیت - 1403/09/04

افت عیار سنگ‏‏‌آهنی‏‏‌ها

غلبه اخبار مثبت بر اخبار بد

قدرت دست توست اگر بتوانی سکوت کنی!

سفری در تاریخ و تجارت

اثر تحریم بر تجارت و نوآوری

برون‌رفت از معضل مسکن با فرمول توسعه‏‏‌گرها

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی