بازار آریا

آخرين مطالب

سد رشد هشت درصدی اقتصاد برداشته می‌شود؟ مقالات اقتصادی

سد رشد هشت درصدی اقتصاد برداشته می‌شود؟
  بزرگنمايي:

بازار آریا - حل ناترازی انرژی و رسیدن به رشد 8 درصدی اقتصادی هرچند یک چالش بزرگ برای دولت است اما عزم دولت چهاردهم بر مبنای حل آن استوار شده البته باید توجه داشت که تحقق این امر و تبدیل کردن آن از شعار به واقعیت، نیازمند مجموعه‌ای از اقدامات و سیاست‌های هماهنگ و بلندمدت است.
به‌گزارش ایسنا، دولت برای تحقق رشد هشت درصدی اقتصاد که در برنامه هفتم به آن اشاره شده دستورالعملی را تدوین کرده که ناترازی انرژی سد راه تحقق این موضوع است.
آنطور که مسعود پزشکیان درباره تولید و دستیابی به رشد 8 درصدی گفته "این رقم مشروط به شروطی است. رشد اقتصادی و تولید که رهبری به حق اشاره فرمودند، ناترازی انرژی و فشاری که به کارخانه ها می آید، بر تحقق این رشد تاثیر می گذارد. اول باید ناترازی انرژی را حل کنیم.
به گفته وی، دستیابی به رشد 8 درصدی با ناترازی در برق یا بانک‌ها ممکن نیست. متخصصان معتقدند که برای رشد 8 درصدی به 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داریم. افزایش سرمایه در داخل کشور با افزایش بهره وری ممکن می شود اما کل پولی که کشور داریم، بیش از 100 میلیارد دلار نیست پس به 100 میلیارد دلار سرمایه خارجی نیاز داریم و این به ارتباطات ما با خارج، دنیا، با همسایگان و ایرانیان خارج از کشور برمی گردد.
محمدرضا عارف - معاون اول رئیس جمهور هم روز گذشته تاکید کرد: قطعی برق با هدف رشد 8 درصدی اقتصادی همخوانی ندارد، در حالی که رشد 8 درصدی را توقع داریم، اما روزانه 7 تا 8 ساعت قطع برق داریم که علاوه بر خسارت، عدم النفع آن نیز بسیار زیاد است که برای حل این مشکل کار بزرگی صورت گیرد.
راه‌حل چیست؟
درواقع ناترازی انرژی به معنای عدم تعادل بین عرضه و تقاضای انرژی است که می‌تواند منجر به مشکلاتی همچون کمبود انرژی، افزایش قیمت‌ها، و کاهش تولید و رشد اقتصادی شود. برای رفع این ناترازی و دستیابی به رشد 8 درصدی، باید اقداماتی در دستور کار قرار بگیرد. افزایش بهره‌وری انرژی، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، افزایش ظرفیت تولید انرژی، تنوع‌بخشی به منابع انرژی، سیاست‌گذاری و مدیریت تقاضا، تحول ساختاری در اقتصاد، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه (R&D) و کاهش اتلاف انرژی موضوعاتی است که باید دولت چهاردهم برای تحقق هدف خود روی آن متمرکز باشد.
بهره‌وری در بخش‌های تولیدی ارتقای تکنولوژی و بهینه‌سازی فرآیندهای تولیدی را دربرمی‌گیرد که می‌تواند مصرف انرژی را کاهش دهد بدون اینکه تولید کاهش یابد. این موضوع شامل استفاده از تجهیزات و فناوری‌های پیشرفته‌تر و کم‌مصرف‌تر است. همچنین با استفاده از روش‌های نوین مدیریت مصرف انرژی (مانند سیستم‌های هوشمند)، می‌توان بهینه‌سازی مصرف انرژی را در بخش‌های مختلف اقتصادی محقق کرد.
علاوه‌بر این توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی، بادی، و آبی می‌تواند فشار بر منابع انرژی فسیلی را کاهش دهد و به پایداری انرژی کمک کند. با افزایش سهم انرژی‌های تجدیدپذیر، می‌توان ناترازی انرژی را تا حد زیادی جبران کرد و همچنین از اثرات زیست‌محیطی مخرب انرژی‌های فسیلی کاست. با سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های تولید انرژی مانند نیروگاه‌های برق و تولید گاز، می‌توان ظرفیت تولید را افزایش داد و ناترازی انرژی را کاهش داد.
توسعه و بهینه‌سازی شبکه‌های انتقال و توزیع انرژی می‌تواند از هدررفت انرژی جلوگیری کرده و به تعادل عرضه و تقاضا کمک کند. همچنین کاهش وابستگی به منابع انرژی خارجی با تنوع‌بخشی به منابع وارداتی و همچنین توسعه منابع داخلی انرژی، توسعه استفاده از منابع انرژی نوین مانند هیدروژن و فناوری‌های ذخیره‌سازی انرژی می‌تواند به پایداری بیشتر سیستم انرژی کمک کند. از سوی دیگراصلاح قیمت‌گذاری انرژی به‌نحوی که بازتاب دهنده هزینه واقعی آن باشد، می‌تواند به کاهش مصرف بی‌رویه و بهبود مدیریت تقاضا کمک کند.
برنامه‌های تشویقی برای صنایع و مصرف‌کنندگان به‌منظور کاهش مصرف انرژی و استفاده از فناوری‌های کم‌مصرف، جهت‌گیری به سمت صنایع و فعالیت‌هایی که ارزش افزوده بیشتری دارند و مصرف انرژی کمتری دارند، گسترش بخش‌هایی از اقتصاد که وابستگی کمتری به انرژی دارند، مانند فناوری اطلاعات، خدمات و پژوهش‌های علمی، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه تکنولوژی‌های نوین انرژی و بهبود کارایی انرژی در بخش‌های مختلف می‌تواند در رفع ناترازی انرژی موثر باشد.
توسعه فناوری‌های ذخیره‌سازی انرژی برای استفاده در زمان‌های اوج مصرف و بهینه‌سازی تجهیزات و شبکه‌های انتقال نیز می‌تواند از هدررفت انرژی جلوگیری کند. این راهکارها، همراه با سیاست‌های صحیح دولتی و همکاری بخش خصوصی، می‌توانند به کاهش ناترازی انرژی کمک کرده و بستر مناسبی برای دستیابی به رشد اقتصادی پایدار و بلندمدت فراهم کنند.
بی‌شک رفع ناترازی انرژی در کوتاه‌مدت شدنی نیست اما لازم است تا دولت برنامه‌هایی را تدوین کند تا علاوه‌بر ثابت نگه‌داشتن عدد ناترازی در کوتاه مدت برنامه‌های اجرایی برای گذر از ناترازی در میان‌مدت و بلندمدت تدوین کند تا ضمن توسعه انرژی کشور شاهد تحقق رشد اقتصادی نیز باشیم.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1185222/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جزئیات تقاضای عربستان و امارات از ترامپ درباره ایران

یک کارشناس صنعت خودرو از قطعه سازی خودروسازان انتقاد کرد

چشم‌انداز تجارت 1میلیارد دلاری ایران و تاجیکستان

راهبرد روسیه در قبال کره شمالی: ابزار فشار یا شریک راهبردی؟

رئیس مجلس فردا به کشور اتیوپی سفر می‌کند

حل مشکلات اقتصادی با استفاده از ظرفیت‌های استان ممکن است

خبر مهم بلینکن درباره توافق آتش بس در غزه

اعلام نتایج ششمین مرحله قرعه کشی خودروهای وارداتی

خلخالی:خودروسازی را نباید به یک قطعه ساز واگذار کرد

نتایج قرعه کشی خودروهای وارداتی اعلام شد

وزارت خزانه‌داری آمریکا علیه روسیه تحریم‌های جدیدی وضع کرد

وام بانکی 70 میلیون تومانی؛ بدون ضامن و سپرده!

سخنگوی صنف جایگاه‌داران سوخت: امکان ندارد مردم عادی بتوانند این حجم از سوخت قاچاق کنند

احتمالا توافق غزه امشب امضا می‌شود

وزیر اقتصاد: به زودی خبرهای خوبی درباره خصوصی‌سازی می‌شنویم

فرزاد حسنی به دوبلاژ سیما رفت

موافقت حماس و جهاد اسلامی با توافق آتش‌بس در غزه

گزارش قیمت بسته شده طلا، سکه و دلار امروز چهارشنبه 26 دی 1403+ جدول

امکان ثبت نام برخی پذیرفته‌شدگان کنکور 1403 در دانشگاه‌ها فراهم شد

عقب نشینی در روز آخر

تامین نهاده‌های تولید برای کالاهای ماه رمضان و نوروز

خودروی چینی در کشور عربی 700 میلیون، در ایران 2.5 میلیارد!

همتی: اخبار خوب خصوصی سازی در راه است

پزشکیان به یک تندیس ادای احترام کرد

عارف یک مصوبه ابلاغ کرد

برگزاری هفدهمین نشست کمیسیون مشترک ایران و بلاروس

عراق برای پایان دادن واردات گاز از ایران با بریتانیا قرارداد نفتی عظیم امضا می‌کند

ایجاد تعرفه ترجیحی برای برخی محصولات بین ایران و تاجیکستان

ضرورت تکمیل کریدور ارس در 2 محور جاده‌ای و ریلی

کالاهایی ایرانی از بالاترین استانداردهای بین‌المللی برخوردار هستند

واریز حقوق بازنشستگان از سر گرفته شد

تامین نهاده‌های تولید برای تولیدات کالاهای ماه رمضان و نوروز

مهلت ثبت نام تکمیل ظرفیت رشته‌های کاردانی دانشگاه‌ها تمدید شد

ارمنستان لغو معاهدات دوجانبه با روسیه را تکذیب کرد

حریق خودرو در این جاده 2 کشته و زخمی برجای گذاشت

اسرائیل جنوب سوریه را هدف حمله پهپادی قرار داد

تداوم کاهش نرخ دلار و طلا در بازار

اعمال تعرفه سنگین بر کالاهای وارداتی در عربستان

پایان حفاری نخستین چاه افقی میدان رشادت

دیدار اردوغان با نخست‌وزیر این کشور

بازار طلا در بلوکه سنگین

وعده همتی درباره رویه خصوصی‌سازی‌ها

ارتش اسرائیل خواستار تخلیه این منطقه در شمال نوار غزه شد

اصلاح آیین‌نامه معاملات «هلدینگ خلیج‌فارس» با رویکرد حمایت از ساخت داخل ابلاغ شد/ تولیدکنندگان داخلی به رعایت همه استانداردها و زمان‌بندی متعهد باشند

آیین گرامیداشت پدران آسمانی و تجلیل از پدران گرامی شهدا در اردبیل برگزار شد

همتی: رویه خصوصی‌سازی‌ها اصلاح خواهد شد

پزشکیان وارد دوشنبه شد؛ تقویت روابط اقتصادی ایران و تاجیکستان

اتاق بازرگانی نماد بخش خصوصی است

عدم توجه به اقتصاد، تبعات ناگواری برای جامعه دارد

قمار خطرناک سیاست گذار پولی| آیا بانک مرکزی به سمت انبساط پولی حرکت خواهد کرد!؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی