بازار آریا
مديرعامل بورس کالا:
مطالبات 99درصد جوکاران واريز شد
سه شنبه 11 آبان 1395 - 11:56:26 AM
خبرگزاري آريا
آريا بازار- حامد سلطاني‌ نژاد با بيان اينکه اطلاعات جو کشت شده توسط 65 هزار کشاورز در سامانه اين شرکت ثبت شده است، ادامه داد: حدود 62 هزار و 500 کشاورز از محل فروش جو در بورس کالا، مطالبات خود را دريافت کرده اند، ضمن اينکه بيش از 62 هزار نفر از کشاورزان نيز علاوه بر دريافت پول محصول خود، مابه‌التفاوت آن را نيز دريافت کرده اند.

سلطاني‌ نژاد تاکيد کرد: بنابراين بين 98 تا 99 درصد جوکاران کشور مطالبات خود را دريافت کرده اند.
وي حجم معاملات جو را به تفکيک بازار فيزيکي و بازار گواهي سپرده کالايي مورد اشاره قرار داد و گفت: از اواسط خرداد ماه تا روز گذشته در بازار فيزيکي بيش از يک ميليون تن جو دامي معامله شده و 66 هزار تن از اين محصول نيز در بازار گواهي سپرده کالايي مورد معامله قرار گرفته است.

مديرعامل بورس کالاي ايران ارزش کل اين معاملات را 804 ميليارد تومان اعلام و اضافه کرد: بيش از 305 ميليارد تومان مابه‌التفاوت نيز به حساب کشاورزان واريز شده است. بنابراين مي توان گفت کشاورزان يکهزار و 100 ميليارد تومان از مطالبات خود را دريافت کرده اند.

سلطاني‌ نژاد با بيان اينکه سياست قيمت تضميني از اوايل مهر ماه امسال براي محصول ذرت آغاز شده است، ادامه داد: خبر خوش براي کشاورزان اين است که مابه التفاوت فروش اين محصول در بورس کالا طي مدت حداکثر دو هفته قانوني به حساب آنان واريز مي شود و پرداخت اين مابه التفاوت مانند محصول جو طولاني مدت نيست.

وي با اشاره به بورس کالاي کشاورزي حوزه اي جوان و نيازمند فرهنگ سازي است، افزود: رسانه ها بايد براي جاافتادن و شناساندن اين ساختار جديد به ما کمک کنند.

مديرعامل بورس کالاي ايران درباره اينکه چه محصولاتي سال آينده به سياست قيمت تضميني اضافه خواهند شد، گفت: اين مسئله به جمع بندي مسئولان وزارت جهاد کشاورزي و مسئولان بورس کالا نياز دارد، اما قطعا اين محصولاتي که در حال حاضر تحت پوشش طرح مذکور هستند، در آينده نيز خواهند بود و احتمال دارد محصولاتي مانند دانه هاي روغني يا گندم به اين طرح افزوده شوند ضمن اينکه هر کدام از اين محصولات خصوصيات و ويژگي هاي خاص خود را دارند که بايد مورد توجه قرار بگيرد.
سلطاني‌ نژاد با بيان اينکه دانه هاي روغني ماندگاري کمي دارند ادامه داد: اين يکي از همان خصوصياتي است که مطرح شد و بايد مورد توجه قرار بگيرد.
وي گفت: براي محصولاتي که قابليت عرضه در بورس کالا را ندارند بايد روش هاي ديگري را مورد استفاده قرار داد که از جمله آن مي توان به فروش اوراق سلف و قرارداد اختيار معامله اشاره کرد.

مديرعامل بورس کالاي ايران با بيان اينکه اهميت محصولات کشاورزي در حدي است که برخي آن را همتراز با اهميت محصولات نظامي مي‌دانند، اظهار داشت: توليد محصولات کشاورزي در کشوري مانند سوئيس ممکن است به اندازه آمريکا نباشد، اما اثرگذاري آن در حوزه تجارت اين محصولات بسيار زياد است.
وي با اشاره به اينکه بايد دلايل رسيدن کشور سوئيس به اين مرحله از رشد را بررسي کرد، گفت: دليل چنين امري استقرار سيستم بازارمحور به جاي سيستم يارانه‌محور در حوزه کشاورزي است که باعث مي شود بازاري موثر و پرمنفعت براي توليدکنندگان ايجاد شود.
مديرعامل بورس کالاي ايران با بيان اينکه بورس‌هاي کالايي دنيا عمدتا کار خود را با محصولات کشاورزي آغاز کرده اند، افزود: سابقه ايجاد بورس کشاورزي در ايران به سال 83 برمي گردد، ضمن اينکه در سال 86 با ادغام بورس کشاورزي و فلزات، بورس کالا تشکيل شد.

سلطاني‌ نژاد ادامه داد: به همين دليل کشاورزي طي ساليان گذشته در بورس حضور چشمگيري نداشته و در سال‌هاي اخير توجه مجلس و دولت به اين مسئله باعث شده نقش بورس کالا در حوزه کشاورزي پررنگ تر شود.
وي ماده 33 قانون افزايش بهره وري بخش کشاورزي و منابع طبيعي را مورد اشاره قرار داد و گفت: اين قانون به جايگزيني مکانيزم قيمت تضميني به جاي خريد تضميني از طريق بورس کالاي ايران مي پردازد.
مديرعامل بورس کالاي ايران ادامه داد: در همين راستا طي سال جاري قانون قيمت تضميني براي دو محصول جو و ذرت در سراسر کشور اجرا شد.

سلطاني ‌نژاد همچنين با بيان اينکه حجم معاملات محصولات کشاورزي در بورس کالا در حال نزديک شدن به رقم 2 هزار ميليارد تومان است، اظهار داشت: هدفگذاري ما اين است که طي دو تا سه سال آينده 30 درصد حجم معاملات بورس کالا به محصولات کشاورزي اختصاص پيدا کند.

وي با اشاره به اينکه وزير جهاد توجه ويژه اي به عرصه محصولات کشاورزي در بورس کالا دارد، خاطرنشان کرد: در سال جاري سياست قيمت تضميني براي ذرت و جو دامي در سراسر کشور اجرا شد که سال آينده محصولات ديگري تحت پوشش اين طرح قرار خواهند گرفت.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/8990/مطالبات-99درصد-جوکاران-واريز-شد
بستن   چاپ