آريا بازار- مجتبي شادلو، در پاسخ به اين پرسش که آيا مبارزه با قاچاق کالا درميادين ميوه و تره بار توانسته ميزان واردات ميوه قاچاق به کشور را کاهش دهد گفت :برخورد با ميوه قاچاق در ميادين ميوه و تره بار ميزان قاچاق آن را به کشور کاهش نداده،بلکه تنها شکل آن را تغيير داده است .
به گفته وي برخوردهاي صورت گرفته درميادين ميوه و ممنوعيت توزيع ميوه هاي وارداتي باعث شده است اين ميوه ها در پشت بازارچه يا از طرق ديگر توزيع شود ، بنابراين براي مبارزه با قاچاق ميوه بايد کار اصولي انجام داد .
نايب رييس اتحاديه باغداران کشور اشاره کرد که همچنان شاهد واردات قاچاق به کشور هستيم و اگر کنترل ها و تمهيداتي که در قانون ديده شده است براي وارد کنند گان اعمال شود به طور يقين اين اتفاق تکرار نمي شود .
وي در ادامه افزود :درسالهاي اخير تنها اجازه واردات موز را به کشور داديم آن هم در قبال صادرات سيب،به عبارتي در قبال يک و نيم کيلو صادرات سيب وارد کننده مي تواند يک کيلو موز وارد کشور کند، آن هم با تعرفه 26 درصدي ، بنابراين در کل محصولات ميوه و تره باري ما واردات مجاز نداريم و اگر ميوه هاي وارداتي در بازار ديده مي شود اينها از مسيرهاي غير مجاز وارد کشور شده است .
وي در پاسخ به اين پرسش که آيا ميوه هاي وارداتي از مجاري گمرک وارد کشور مي شود گفت :آنچه مسلم است ميوه و تره بار نمي تواند به دليل فساد پذير بودنش از مبادي غير قانوني و صعب العبور وارد کشور شود و مسلما واردات ميوه با ارتباطات و هماهنگي هاي لازم و از مبادي قانوني به صورت قاچاق به کشور وارد مي شود .
رييس اتحاديه باغداران افزود : واردات اين حجم ميوه نيازمند شرايط مناسب و ماشينهاي حمل مناسب است که ظاهرا اين ميوههاي قاچاق هم با امکانات و شرايط نگهداري خوب به کشور وارد ميشوند.
شادلو با تأکيد بر اينکه بايد جلوي واردات را از مرزها گرفت، بيان داشت: در کشور عموم محصولات باغي و اکثر محصولات سبزي و صيفي قابل توليد است، بنابراين نيازي به واردات نيست.
وي با بيان اينکه با واردات ميوه جلوي توليد داخلي گرفته ميشود، اظهار داشت: واردات ميوه يا محصولات کشاورزي باعث ميشود که محصول کشاورز داخلي روي دستش بماند و زحماتش از بين برود و قطعا با ادامه اين شرايط توليدکننده داخلي از کار توليد کنار ميکشد.
https://www.bazarearya.ir/fa/News/8648/غير-از-موز-همه-ميوه-هاي-خارجي-بازار-قاچاق-است