اين روزها برخي از مغازه داران اقدام به فروش برخي ازمرکبات از جمله پرتقال ، نارنگي و ليمو شيرين مي کنند که قيمت برخي از آنها بسيار بالاست و حتي در برخي موارد به کيلويي 12 هزار تومان نيز مي رسد ،اما نايب رييس اتحاديه باغداران کشور بر اين باور است که هنوز مرکبات توليد داخل به بازار نيامده است .
مجتبي شادلو، درباره عرضه نارنگي درسطح خرده فروشي ها نيز گفت : حتي واريته هاي زودرس نارنگي از مهر ماه وارد بازار مي شود و اگر اين محصول در بازار ديده مي شود محصولي است که هنوز شرايط طبيعي رشد خود را طي نکرده است و از نظر طعم و مزه نيز مطلوب نيست .
وي در پاسخ به اين پرسش که آيا نارنگي هايي که وارد بازار شده مي تواند وارداتي باشد گفت : هرنوع مرکباتي دربازار غير از نارنگي کاملا خارجي است و ممکن است اين ميوه ها به اسم نارنگي که برداشتش درمهرماه آغاز مي شود به بازار آورده شده باشد، بنابراين بايد محصول را ديد و درمورد آن اظهار نظر کرد.
نايب رييس اتحاديه باغداران کشور وضعيت توليد مرکبات در کشور را امسال مناسب دانست و افزود : تاکنون مشکلي در توليد محصول نداشته ايم و نسبت به سال گذشته کمبودي در توليد نداريم .اگر چه ممکن است در برخي از مناطق توليد کمتر شده باشد اما در برخي مناطق توليد بيشتر شده است که در مجموع بازار از تعادل برخوردار خواهد بود.
به گفته وي جميع توليدات مرکبات کشور از ترش و شيرين از جمله پرتقال و نارنگي، گريب فروت و ليمو شيرين 4 ميليون تن پيش بيني مي شود .
وي ميزان ضايعات محصولات را حدود 25 درصد ذکر کرد و گفت :اگر جلوي ضايعات و افت هاي شديد محصول چه در مرحله برداشت ، چه پس از برداشت و چه در زمان نگهداري در انبارها گرفته شود به طور قطع ميزان مصرفمان خيلي کمتر از ميزان توليد است .
شادلو در باره راهکارهايي که مي توان از اختلاف فاحش قيمت محصول از باغ تا عرضه آن در شهر ها جلوگيري کرد گفت : چندين برابر شدن قيمت پس از خريد ميوه از باغدار به مسائل بازاري ما باز مي گردد ، ولي با تمام تفاسيري که در مشکلات ما هم هست،درنهايت، توليد و ميزان عرضه و تقاضاست که بازار را تحت شعاع قرار مي دهد . وي افزود :متاسفانه هنوز برنظام توزيع ما روشهاي سنتي حاکم است و جاي تشکلهايي که بتوانند به عنوان حلقه هاي واسط بين توليد و مصرف نقش آفريني کنند و نقش دلالها را در گران شدن محصول کم رنگ کنند خاليست .