بازار آریا - جلسه کارگروه احیای تالاب هامون با حضور معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست و هیأت همراه و نیز مسئولین دستگاههای مرتبط با تالابها در سیستان و بلوچستان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان احمد لاهیجان زاده معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در طول یکسال گذشته 5 سفر به استان سیستان و بلوچستان با توجه به اهمیت اهداف زیست محیطی در این استان از قبیل تالاب ها و آبهای داخلی و ساحلی داشته ام و اهم برنامه های اجرایی و مطالعاتی را از نزدیک تحت بررسی قرار داده ام.
وی افزود: سفرهای مذکور درخصوص بازدید تالاب ها و برنامه های اجرایی و در دست انجام از قبیل لایروبی، حفر کانال، قرق و پیاده سازی طرح های عملیاتی در تالاب نشان از اهمیت مسائل زیست محیطی این استان در سازمان حفاظت محیط زیست است.
معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: معیشت جایگزین برای ساکنین در حاشیه تالاب هامون و بررسی اقلیمی منطقه یکی از برنامه های در دست اجرا با همکاری سایر سازمان ها و نهادهای بین المللی است تا توان اجرایی و احیای تالاب هامون با قوت بیشتری طبق برنامه های تعیین شده انجام شود.
لاهیجان زاده ادامه داد: در دو سال گذشته میزان بارش و ورود آب به تالاب هامون در مقایسه با دهه گذشته بسیار بیشتر بوده و ظرفیت های آبی در این مدت به میزان دو برابر افزایش داشته که نمی توان برنامه احیای تالاب هامون را بر این مبنا گذاشت.
معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست اشاره کرد: سد سازی های که مانع ورود آب به تالاب هامون می شود مشکلاتی برای آن ایجاد می کند و بر این اساس ورود حق آبه از محل چاه نیمه باید بر اساس برنامه ای دقیق و مدون و بر اساس نیازهای تالاب برنامه ریزی و انجام شود.
لاهیجان زاده گفت: ایجاد سازمان های مردم نهاد فعال، ارتباط نزدیک با بخش های ذینفع در تالاب هامون، و پیگیری موضوع از طریق کارگروه ها و کمیته های تخصصی و آموزش به جوامع محلی برای برداشت صحیح از تالاب هامون از دیگر اولویت های ضروری در برنامه احیای تالاب هامون است.
در این جلسه وحید پورمردان مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان بعنوان میزبان و دبیر کارگروه حفاظت و احیای تالاب هامون گفت: تالاب هامون یکی از دغدغه های اصلی اداره کل و سازمان حفاظت محیط زیست است و برنامه های متعددی اعم از مطالعات و برنامه های اجرایی دقیقی برای احیا و کاهش اثرات خشکسالی در طی سالیان متمادی انجام داده است که اعم آن انجام پروژه های لایروبی است تا ورود آب به بستر تالاب هامون و نقاط بحرانی کانون گردو غبار را مهار کرده و این امر یک پروژه طولانی مدت تا احیای کامل تالاب هامون است و این در تغییر روش در بهره گیری از تالاب و استفاده از روش های جایگزین معیشت است.
این جلسه به ریاست ماندانا زنگنه معاون امور
اقتصادی استانداری، طهماسبی مشاور رییس سازمان و دبیر ستاد ملی گردو غبار، باقرزاده کریمی مدیرکل دفتر حفاظت از تالابهای سازمان، ارواحی مدیر طرح ملی حفاظت و احیای تالاب های کشور، سرگزی مدیر ملی طرح معیشت جایگزین، مدیران کل استانی و دیگر اعضای کارگروه مذکور در محل سالن اجتماعات استانداری سیستان و بلوچستان برگزار شد.
https://www.bazarearya.ir/fa/News/508106/کارگروه-احیای-تالاب-هامون-با-حضور-معاون-محیط-زیست-دریایی-و-تالاب-های-سازمان-حفاظت-محیط-زیست-در-محل-استانداری-سیستان-و-بلوچستان