بازار آریا
کارشناس فني اتحاديه صنف دستگاه هاي مخابراتي و ارتباطي خبر داد:
حمايت از حقوق مصرف کنندگان و واحد هاي صنفي با اجراي طرح RTW
دوشنبه 6 شهريور 1396 - 10:54:27 AM
پولی مالی
آریا بازار - طرح گرید بندی زمان دار شرکت های خدمات پس از فروش و واحد های صنفی ارائه دهنده خدمات تلفن همراه (RTW)، می تواند با درجه بندی ارائه دهندگان خدمات پس از فروش، مصرف کنندگان را در انتخاب یک خدمات پس از فروش مطلوب یاری کند.

به گزارش آریا بازار- فرزاد یزدیان کاشانی، کارشناس ارشد صنایع مخابراتی و کارشناس فنی اتحادیه صنف دستگاه های مخابراتی و ارتباطی و لوازم جانبی شهرستان تهران، در خصوص اهداف این طرح گفت: ساماندهی وضعیت نابسامان خدمات پس از فروش از طریق رتبه بندی سطح خدمات و تعریف درست از وظایف و حقوق متقابل مصرف کننده و فروشگاه ها در جهت جلوگیری از برخورد سلیقه ای، مهم ترین هدف طرح RTW است، که در راستای تحقق حقوق مصرف کننده طراحی شده است.
وی همچنین ادامه داد: این طرح رتبه بندی ارائه دهندگان خدمات پس از فروش را با بررسی چهار پارامتر به انجام می رساند که عبارت اند از: پذیرش، تعمیرگاه، داشتن مجوز های لازم از مراجع ذیصلاح و پرونده های شکایتی موجود.
این کارشناس حوزه مخابرات در ادامه گفت: شیوه پذیرش به این گونه مورد بررسی قرار می گیرد که در مرکز خدمات پس از فروش نوبت دهی، فرم های پذیرش، اطلاعات فنی و برخورد پذیرشگر و... در چه شرایطی قرار دارند. با توجه به سطح کیفی موارد فوق الذکر، بخش پذیرش مورد تحلیل و رتبه بندی قرار می گیرد.
یزدیان کاشانی ادامه داد: رتبه بندی تعمیرگاه نیز با توجه به شرایط کیفی کل تعمیرگاه مانند عایق بودن، شرایط و سطح توان تعمیر کاران، نوع تعمیرات قابل ارائه و تجهیزات موجود در تعمیرگاه، انجام می گیرد. اما انبار قطعات که زبده ترین ناظران را برای رتبه بندی نیاز دارد، با توجه به اصالت کالاهای موجود در انبار، زمان تعویض قطعات معیوب با قطعات جدید و این که در چه زمان و با چه کیفیتی خدمات مربوطه را انجام می دهند، مورد بررسی قرار گرفته و رتبه بندی می شوند.
وی ادامه داد: مجوز های لازم نیز با توجه به دارا بودن جواز از اتحادیه، مدارک معتبر از شرکت اصلی، سازمان صنعت معدن تجارت، سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و همچنین مجوز فنی بابت ارائه گارانتی، مورد بررسی قرار می گیرد.
کارشناس فنی اتحادیه صنف دستگاه های مخابراتی و ارتباطی همچنین اظهار کرد: پارامتر آخر که بررسی پرونده شکایتی های موجود می باشد با توجه به شکایات ارجاع شده به اتحادیه و تعزیرات و سوابق شرکت ارائه دهنده خدمات پس از فروش مورد ارزیابی قرار گرفته و رتبه بندی می شود.
یزدیان کاشانی افزود: این بررسی ها از این رو که ممکن است نوع خدمات دهی تغییر کند به صورت پیاپی در بازه های زمانی اتفاقی توسط ناظران کاربلد انجام می گیرد تا علاوه بر به روز شدن خدمات، شرایط کیفی این خدمات نیز در سطح مطلوب خود باقی بماند.
وی در ادامه گفت: بر اساس بررسی های مطرح شده، یک شرکت خدمات پس از فروش می تواند از سه گرید موجود A ، B و C یکی را کسب کرده و مردم می توانند با توجه به نوع و کیفیت خدمات پس از فروش کالای خود را انتخاب کنند. در نتیجه وجود همچنین گرید بندی دقیقی می تواند خریدار را به سمت یک مکان صحیح برای دریافت خدمات پس از فروش مطلوب سوق دهد.
یزدیان کاشانی همچنین گفت: با اجرایی شدن طرح رجیستری تمام گوشی های تلفن همراه باید با گارانتی فروخته شوند و اجرای این طرح می تواند یاری کننده خریداران تلفن همراه باشد تا ارائه دهنده خدمات پس از فروش مطلوبی را انتخاب کنند. علاوه بر این، اجرای چنین طرحی می تواند به واحد های صنفی و فروشنده ها نیز کمک کند، چرا که اگر یک محصول فروخته شده با مشکل رو به رو شود، خریدار مستقیما به سراغ فروشنده می رود. و اگر فروشنده اجناسی را که خدمات پس از فروش مناسبی دارد را به فروش برساند، می تواند با اطمینان خاطر کالای معیوب را در اختیار خدمات دهنده بگذارند و پس از بازیابی به مشتری تحویل دهد.
گفتنی است اجرای این طرح می تواند جلوی بسیاری از تخلفات در زمینه خدمات پس از فروش تلفن همراه را بگیرد، چرا که واحد های خدمات دهنده ناگزیرند برای جلب مشتری به دنبال دریافت گرید های بالا بروند و این موضوع باعث می شود ارائه خدمات پس از فروش نامطلوب پس از مدتی برچیده شود که این امر دقیقا در راستای رعایت حقوق مصرف کنندگان و کسبه خواهد بود.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/27025/حمايت-از-حقوق-مصرف-کنندگان-و-واحد-هاي-صنفي-با-اجراي-طرح-RTW
بستن   چاپ