بازار آریا
فرصت‌های نفتی (11)؛ توسعه ال‌ان‌جی
دوشنبه 1 ارديبهشت 1404 - 18:49:27
بازار آریا - یکی از فرصت‌های سرمایه‌گذاری معرفی شده از سوی شرکت ملی نفت ایران در رویداد تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه بالادست نفت و گاز به توسعه ال‌ان‌جی مربوط می‌شود، مزایای سرمایه‌گذاری در این حوزه چیست و چرا در سال‌های گذشته مورد بی‌توجهی قرار گرفته است؟

به گزارش خبرنگار شانا، چشم‌انداز بازار انرژی در جهان نشان می‌دهد گاز طبیعی طی دهه‌های آینده، در تمام مناطق جهان حائز اهمیت خواهد بود و سرمایه‌گذاری زیادی در این حوزه در حال انجام است. شکل‌گیری سیاست انرژی مبتنی بر گاز طبیعی در اغلب مناطق جهان مورد توجه قرار گرفته، زیرا گاز مزایای منحصربه‌فردی است که همچنان نسبت به انرژی‌های تجدیدپذیر ارجحیت دارد.
برخی پیش‌بینی‌ها حکایت از آن دارد که بیش از نیمی از تجارت گاز طبیعی دنیا تا سال 2050 به‌صورت گاز طبیعی مایع (LNG) خواهد بود و بیشترین سهم تولید آن نیز مربوط به خاورمیانه است. در این بین کشورمان با وجود اینکه از حیث ذخایر گازی جهان در رتبه دوم و از منظر تولید گاز طبیعی در رتبه سوم جهان قرار گرفته است، اما همچنان نتوانسته سهمی از این بازار پررونق را به خود اختصاص دهد. این در حالی است که برخورداری از منابع غنی و موقعیت راهبردی جغرافیایی به ایران، ظرفیت تبدیل شدن به یکی از بازیگران اصلی بازار جهانی ال‌ان‌جی در آینده را اعطا کرده است.
صادرات گاز ایران در جریان است اما...
هرچند صادرات گاز ایران از طریق خط لوله به برخی کشورهای همسایه جریان دارد، اما ایران قادر است با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، صادرات گاز طبیعی خود را از طریق مایع‌سازی انجام دهد و به بسیاری از نقاط دوردست دسترسی یابد.
فارغ از اتلاف بی‌رویه گاز طبیعی و اجرا نشدن بهینه‌سازی مصرف در بخش‌های مختلف که ایران را از کسب درآمدهای بیشتر از صادرات گاز محروم کرده است، باید یادآور شد که نبود سرمایه‌گذاری در حوزه ال‌ان‌جی و غفلت از فناوری‌های نوین در سال‌های گذشته سبب از دست دادن فرصت‌ها و بازارهای دوردست برای صادرات گاز ایران شده است، البته باید بر این نکته تأکید کرد که تحریم‌ها عامل اصلی توسعه نیافتن تأسیسات مایع‌سازی گاز به‌شمار می‌روند، زیرا دسترسی به کمپرسورهای مورد نیاز تقریبا غیرممکن شده است.
با این حال ایران باید هرچه سریع‌تر وارد بازار ان‌جی‌ال جهان شود، زیرا این بازار افزون‌ بر مزایای اقتصادی و افزایش نقش ایران در تأمین انرژی جهان می‌تواند منافع امنیتی و پیوندهای عمیق با سایر کشورها در پی داشته باشد.
توسعه ال‌ان‌جی یک ضرورت است نه انتخاب
با وجود این توسعه ال‌ان‌جی در ایران طی سال‌های گذشته با توقف همراه بوده است ازجمله مهم‌ترین چالش‌های پیش روی توسعه صنعت ال‌ان‌جی در ایران ‌می‌توان به «تحریم‌های بین‌المللی و محدودیت در انتقال فناوری»، «نیاز به سرمایه‌گذاری» و «رقابت با تولیدکنندگان سنتی مانند قطر و استرالیا» اشاره کرد.
در مجموع می‌توان گفت توسعه صنعت ال‌ان‌جی برای ایران یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت راهبردی به حساب می‌آید. این صنعت می‌تواند به موتور محرکه اقتصاد کشور تبدیل شود و درآمدهای ارزی پایدار ایجاد کند، بنابراین سرمایه‌گذاری در این حوزه نیازمند عزم ملی، جذب فناوری و مشارکت بخش خصوصی است.
شرکت نفت و گاز پارس با توجه به دسترسی به منابع عظیم گازی و تجربه مدیریت پروژه‌های بزرگ، بهترین گزینه برای پیشبرد این هدف ملی محسوب می‌شود. در همین زمینه این شرکت با معرفی یک بسته سرمایه‌گذاری مبنی بر تولید سالانه 5.25 میلیون تن گاز طبیعی مایع‌شده (LNG) در رویداد تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه بالادست نفت و گاز در تلاش است نقش مهمی در این زمینه ایفا کند تا در آینده ایران به جایگاه واقعی خود در تجارت بین‌المللی گاز دست یابد.
شرکت ملی نفت ایران در رویداد تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران بیش از 200 فرصت را به سرمایه‌گذاران بزرگ، متوسط و کوچک در قالب‌های قراردادی متنوع معرفی می‌کند.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1297664/فرصت‌های-نفتی-(11)؛-توسعه-ال‌ان‌جی
بستن   چاپ