بازار آریا
فرصت‌های نفتی(10)؛ توسعه پالایشگاه‌ گازی
دوشنبه 1 ارديبهشت 1404 - 16:46:23
بازار آریا - شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در رویداد تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران، فرصت سرمایه‌گذاری در حوزه توسعه‌ پالایشگاه گازی با ظرفیت پالایشی روزانه 20 میلیون مترمکعب را به علاقه‌مندان معرفی می‌کند، اما سرمایه‌گذاری در این حوزه چه مزایایی در پی دارد؟

به گزارش خبرنگار شانا، ایران به‌واسطه برخورداری از دومین ذخایر گازی جهان، همچنین ویژگی‌های منحصربه‌فرد ژئوپلیتیک، ظرفیت تبدیل شدن به یکی از قطب‌های اصلی تولید و صادرات گاز طبیعی را داراست. هرچند برای طی کردن این مسیر، اجرایی شدن تکالیف مربوط به بهینه‌سازی مصرف انرژی ضرورت دارد، اما در سمت تولید نیز باید گام‌های بسیاری برداشت.
یکی از موضوعاتی که در حوزه تولید گاز باید مورد توجه قرار گیرد این است که با وجود تمام تلاش‌های انجام شده در سال‌های اخیر، توسعه پالایشگاه‌های گازی همچنان یکی از چالش‌های اساسی صنعت نفت و گاز کشور محسوب می‌شود، به همین دلیل برنامه‌ریزی برای توسعه پالایشگاه‌های جدید باید در اولویت سیاست‌گذاری‌های انرژی کشور قرار گیرد.
به‌ویژه در مناطق مرکزی ایران که میدان‌های مهمی مانند کنگان و تابناک قرار دارند، نیاز مبرمی به احداث و توسعه پالایشگاه‌های گاز احساس می‌شود. سرمایه‌گذاری در حوزه پالایشگاه‌های گازی نه‌تنها ارزش افزوده اقتصادی ایجاد می‌کند، بلکه امنیت انرژی کشور را نیز تقویت خواهد کرد، اما مهم‌ترین مزایای سرمایه‌گذاری در این حوزه چیست؟
کاهش اتلاف منابع و تأمین نیاز صنایع پایین‌دستی
اکنون بخشی از گاز تولیدی ایران به‌دلیل کمبود پالایشگاه‌های گازی، بدون فرآورش سوزانده می‌شود (فلرینگ) و البته بخش قابل توجهی نیز با کمترین ارزش‌افزوده به مصرف می‌رسد. ایران با دارا بودن میدان‌های غنی از گاز ترش و شیرین، می‌تواند با توسعه پالایشگاه‌های جدید، از هدررفت این منابع جلوگیری و گاز فرآورش‌شده را به بازارهای داخلی و بین‌المللی عرضه کند.
گاز طبیعی پس از پالایش به‌عنوان خوراک اصلی صنایع پتروشیمی، نیروگاه‌ها و واحدهای صنعتی کاربرد دارد. در حال حاضر، ناترازی گاز به یکی از موانع توسعه صنایع تبدیل شده است از همین رو، سرمایه‌گذاری در پالایشگاه‌های گازی ضمن توجه به الزامات بهینه‌سازی مصرف انرژی می‌تواند به رشد صنایعی مانند پتروشیمی و فولاد کمک شایانی کند.
کاهش آلودگی محیط‌زیست و ایجاد اشتغال
گازهای همراه با ناخالصی (مانند گازهای ترش) در صورت عدم پالایش، سبب آلودگی هوا و تخریب محیط‌زیست می‌شوند. پالایشگاه‌های گازی با حذف ترکیبات مضر مانند گوگرد و دی‌اکسید کربن، هم جلوی انتشار آلاینده‌ها را می‌گیرند و هم گاز باکیفیت‌تری برای مصارف صنعتی تولید می‌کنند.
احداث پالایشگاه‌های گازی نیازمند نیروی انسانی متخصص و استفاده از فناوری‌های پیشرفته است. این پروژه‌ها می‌توانند به ایجاد هزاران شغل مستقیم و غیرمستقیم منجر شوند و همزمان، زمینه برای توسعه دانش فنی و مهندسی داخلی فراهم می‌شود.
افزایش صادرات و درآمدهای ارزی
با توجه به رشد تقاضای جهانی برای گاز طبیعی، ایران می‌تواند با توسعه پالایشگاه‌های گازی، محصولاتی مانند گاز مایع (LPG)، میعانات گازی (کندانسه) و گاز شیرین را به بازارهای جهانی صادر کند. این اقدام درآمدهای ارزی کشور را افزایش می‌دهد و جایگاه ایران در بازار انرژی جهان را تقویت می کند.
توسعه پالایشگاه‌های گازی یک ضرورت راهبردی برای بهره‌برداری بهینه از منابع گازی کشور است. سرمایه‌گذاری‌ در این حوزه نه‌تنها باعث کاهش اتلاف منابع و آلودگی محیطی می‌شود، بلکه می‌تواند به توسعه صنعتی، اشتغال‌زایی و افزایش صادرات گاز ایران بینجامد. به همین ‌منظور در رویداد تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران، شرکت نفت مناطق مرکزی ایران فرصت سرمایه‌گذاری در حوزه توسعه‌ پالایشگاه گازی با ظرفیت پالایشی روزانه 20 میلیون مترمکعب را در نظر گرفته است که جزئیات آن در رویداد مذکور ارائه می‌شود.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1297589/فرصت‌های-نفتی(10)؛-توسعه-پالایشگاه‌-گازی
بستن   چاپ