بازار آریا
روزانه 8 تن برنج در سفره مردم دورریز می‌شود!
دوشنبه 1 ارديبهشت 1404 - 09:23:42
بازار آریا - تسنیم /رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور نیز با بیان اینکه روزانه حداقل 8 تن برنج در سفره مردم دورریز می‌شود گفت: این آمار جدای از آمار ضایعات است.
عباسی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در مورد میزان دورریز برنج در کشور گفت: برآورد می‌شود در حوزه محصولات کشاورزی از مزرعه تا مصرف نهایی حدود 30 درصد دورریز وجود دارد. حدود 20 سال گذشته پژوهشی در مورد نان انجام و مشخص شد از ابتدا تا انتها حدود 25 درصد هدررفت نان وجود دارد.
 وی تأکید کرد: باید فرهنگ و الگوی مصرف اصلاح شود و قطعاً با اجبار و دستور کاری نمی‌توان کرد. مصرف کشور در بسیاری از حوزه‌ها با دنیا قابل‌مقایسه نیست؛ بنابراین باید فرهنگ صرفه‌جویی و مصرف در بین مردم ایجاد شود و با دستور و بخش‌نامه نمی‌توان کاری کرد.
 در این حوزه از آموزش‌وپرورش باید کمک گرفت تا بتوان جلوی این روند را گرفت.
بازار
عباسی ضمن تأکید بر مکانیزه‌کردن کاشت، داشت و برداشت محصولات به‌منظور کاهش ضایعات خاطرنشان کرد: باید صنایع تبدیلی تکمیلی برای کاهش ضایعات داشته باشیم. همچنین باید در حوزه فرهنگ‌سازی و الگوی مصرف نیز اقدامات مناسبی انجام شود.
 عضو کمیسیون کشاورزی مجلس همچنین با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی برای دورریز از ابتدا تا انتهای زنجیره اظهار کرد: برای حوزه برنج ضرورت یک اقدام فرهنگی در سطح جامعه احساس می‌شود.
حسینی رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور نیز با بیان اینکه روزانه حداقل 8 تن برنج در سفره مردم دورریز می‌شود گفت: بر اساس آمار، هر یک قاشق برنج معادل 5 گرم برنج خام است. قطعاً هر ایرانی در سفره 1 قاشق برنج دور می‌ریزد. 8 تن برنج در روز معادل یک میلیون و 600 هزار قاشق است. نسبت این عدد به 85 میلیون نفر، معادل 5 دانه برنج به‌ازای هر نفر در سفره است.
 رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور با یادآوری اینکه آمار ذکر شده جدای از آمار ضایعات است اضافه کرد: هر فردی برای جلوگیری از اسراف باید به‌اندازه برنج مصرف کند. قطعاً در مکان‌های عمومی مانند رستوران، دانشگاه و پادگان‌ها دورریز بیشتر است. زراعت برنج‌ کار بسیار پر زحمتی است و باید در مصرف آن دقت ویژه‌ای صورت گیرد.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1297251/روزانه-8-تن-برنج-در-سفره-مردم-دورریز-می‌شود!
بستن   چاپ