بازار آریا - دنیای
اقتصاد : بعد از ماجرای لغو پرسروصدای کنسرت عرفان طهماسبی در اهواز و واکنشهای گسترده به آن، نوبت به وحید تاج رسید و اجرای این خواننده صاحبنام نیز به شکلی توهینآمیز لغو شد.
قرار بود پنجشنبهشب وحید تاج به همراه یک خواننده اهل کشور آذربایجان روی صحنه برود و قطعاتی را اجرا کند. بر اساس برنامهریزیها قرار بود تاج قطعات فارسی کنسرت را بخواند و خواننده آذری بخش آذری را. در نهایت این اتفاق نیفتاد و در یک اقدام عجیب، درست یک ساعت قبل از برپایی کنسرت، از حضور خواننده ایرانی روی صحنه جلوگیری کردند و کنسرتی که برای برپاییاش ساعتها و روزها هماهنگی و تمرین انجام شده بود، در نهایت نصفهنیمه روی صحنه رفت.
انتشار ویدئویی از چهره خشمآلود وحید تاج که بهعنوان تماشاگر در ردیف اول این کنسرت نشسته بود، واکنشهای فراوانی را به وجود آورد و کاربران شبکههای مجازی نسبت به این اتفاق موضع گرفتند. از نخستین ساعتهای این اتفاق علاقهمندان پیگیر موسیقی میدانستند دلیلش به اجرای وحید تاج با همراهی دو خواننده زن به رهبری آرش فولادوند در خارج از کشور ارتباط دارد.
خبرگزاری ایسنا هم با انتشار گزارشی در این رابطه نوشته که گفته میشود این خواننده به علت برگزاری کنسرت موسیقی با دو خواننده زن در خارج از کشور ممنوعالکار شده است، اما دلایل قطعی این ماجرا هنوز در پردهای از ابهام است. سوال مهم این است اگر این خواننده به هر دلیلی مشکل داشت، چرا قبل از بلیتفروشی این مساله مطرح نشد؟ سوال مهم دیگر این است که تصمیمگیران آنقدر مدارا ندارند که حداقل برای مردمی که وقت گذاشتهاند و هزینه کردهاند احترام قائل شوند و از بروز چنین اتفاقی جلوگیری کنند؟
یک بخش دیگر ماجرا این است که در این کنسرت پای یک هنرمند خارجی هم در میان بود و بهتر نبود حداقل جلوی مهمان از بروز چنین فاجعهای جلوگیری میکردند؟ یک نکته دیگر اینکه حتما بخش وسیعی از مخاطبان به خاطر وحید تاج بلیت خریدند، اما مجبور شدند کنسرت هنرمند دیگری را تماشا کنند. آیا این شیوه برخورد درست است؟ این کنسرت در سالن اندیشه حوزه هنری برگزار شد و مدیران این نهاد میتوانستند با رایزنی موضوع را حل کنند؛ چرا این کار انجام نشد؟
به نظر میرسد ماجرای لغو کنسرتها در
ایران بعد از مدتها یک بار دیگر چالشبرانگیز شده است. این در حالی است که پیشتر میگفتند با تدوین سند ملی موسیقی دیگر چنین اتفاقی نخواهد افتاد. حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل
خانه موسیقی، گفته بود یکی از مهمترین اتفاقاتی که سال گذشته توسط رئیسجمهور رخ داد، تدوین، تصویب و ابلاغ «سند موسیقی» بوده و بر اساس آن هیچ نهادی غیر از شورای عالی امنیت ملی، نمیتواند کنسرت هر چهره شناختهشده یا کمترشناختهشدهای در عرصه موسیقی را که مجوز برگزاری اجرای خود را از مراجع رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اخذ کرده باشد، لغو کند.
این در حالی است که هفته گذشته عرفان طهماسبی با انتشار مطلبی از برگزار نشدن کنسرت رایگانش در اهواز خبر داد، اما اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اعلام کرد او مجوزی نداشته که بخواهد لغو شود! طهماسبی نوشته بود: «خون دل خوردیم و هنوز موفق نشدهایم اجرای درخور شأنی برای مردم نجیب و عزیز خوزستان رقم بزنیم. مدتهاست برای تحقق یک اجرای بزرگ و چندهزارنفره در خوزستان تلاش میکنیم؛ با وعدههای بسیار اما نتیجهای حاصل نشده است. اگر همکاری هست پس چرا هنوز راهی گشوده نشده؟ ما معتقدیم مردم خوزستان شایسته بهترینها هستند؛ شایسته اجرای باشکوه نه در سالنهایی محدود و کمظرفیت. تلاشتان برای محدود نگه داشتن اجرا در سالنهای حداکثر 700نفری بیهوده است. ما اهل صبر و امیدیم؛ حتی اگر سالها طول بکشد پای خواستهمان میمانیم. ما برای برگزاری یک اجرای چندهزارنفره رایگان و دقیقا برنامهریزیشده در خوزستان کاملا آمادهایم. علاقهای به نامههای سرگشاده ندارم؛ اما متاسفانه این بیمهریها ناچارم کرده. همکاری کنید تا دل مردم شاد شود.»
در واکنش به عرفان طهماسبی، حسین براتی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان، توضیح داده بود که یکی از شرکتهای برگزارکننده کنسرت در استان، متقاضی برگزاری کنسرت عرفان طهماسبی بوده و درخواست کرده کنسرت در یکی از سولههای نمایشگاههای بینالمللی خوزستان برگزار شود، اما با بررسیها متوجه شدیم محیط مناسبی نیست و پیشنهاد کردیم فضای دیگری را انتخاب کنند. او توضیح داده بود محلی که برای اجرای کنسرت مدنظر قرار داده بودند، با استانداردهای فنی و ایمنی فاصله داشت و بر این اساس بنا به شرایط موجود در استان علاقهمند بودیم کنسرت در فضایی برگزار شود که از استانداردهای اولیه برخوردار باشد تا بتوانیم با بهترین سطح و کیفیت در خدمت خوانندگان عزیز این حوزه باشیم. این واکنش در حالی مطرح شد که اهواز ید طولایی در لغو کنسرتهای موسیقی دارد و تقریبا هر سال در این زمینه حاشیهساز میشود.