بازار آریا - رشد تولید و فروش صنعتی در 1403 نهتنها درجا زده، بلکه نسبت به سال 1402 عقبگرد داشته است.
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای
اقتصاد ؛ رشد تولید و فروش صنعتی در سال 1403 نسبت به سال 1402 کاهش یافت. خروجی شرکتهای صنعتی بورسی به سطحی کمتر از سال 1402 رسید و این عقبگرد عمدتاً به دلیل
رکود تقاضا، نوسانات ارزی و ناترازی
انرژی بود. این عوامل باعث شدهاند که صنایع بزرگ کشور از دو منظر فروش و تولید با مشکلات جدی مواجه شوند.
از ابتدای زمستان گذشته، وضعیت تولید و فروش شرکتهای صنعتی بورسی در محدوده منفی قرار داشته و حتی در ماههای پایانی سال که معمولاً انتظار رونق میرود، این وضعیت بهبود نیافته است. جهش
دلار و مشکلات تأمین مواد اولیه نیز از دلایل اصلی کاهش تولید صنعتی به شمار میآیند. در این شرایط، بنگاهها با بحران نقدینگی و افت تقاضا در بازارهای داخلی و صادراتی روبهرو هستند.
در سهماه منتهی به اسفندماه 1403، شاخص تولید 4.5 درصد و شاخص فروش 2.2 درصد کاهش یافته است. هرچند در اسفند ماه، شاخصهای تولید و فروش نسبت به ماه قبل افزایشهایی داشتهاند، اما نسبت به سال 1402 همچنان کاهش قابل توجهی را نشان میدهند.
آینده صنعتی کشور در سال 1404 با ابهام مواجه است و باید دید آیا این عقبگرد ادامه خواهد یافت یا خیر.
بررسی بازوی پژوهشی
مجلس از پایش بخش حقیقی
اقتصاد نشان میدهد، در اسفندماه سال ١٤٠٣ نسبت به ماه مشابه سال قبل، از بین 15رشتهفعالیت صنعتی بورسی، ٩رشتهفعالیت افزایش در شاخص تولید و 6 رشتهفعالیت کاهش در شاخص تولید داشتهاند.
رشتهفعالیتهای «لاستیک و پلاستیک»، «تجهیزات برقی» و «سیمان» بیشترین افزایش در شاخص تولید و رشتهفعالیتهای «چوب و کاغذ»، «سایر کانی غیرفلزی» و «غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر» بیشترین کاهش را در شاخص تولید داشتهاند.
مشروح این گزارش را از اینجا بخوانید.
https://www.bazarearya.ir/fa/News/1295842/1403،-سالی-که-کمر-تولیدکنندگان-را-شکست؛-امیدها-و-چالشهای-سال-1404