بازار آریا
چشم‌انداز تحلیلگران از فلز زرد همچنان مثبت است؛
تغییر چارچوب بازارها
چهارشنبه 27 فروردين 1404 - 00:59:57
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - دنیای اقتصاد : در هفته‌های اخیر، قیمت طلا با عبور از مرز 3200 دلار در هر اونس به رکوردهای تازه‌ای رسید و در نزدیکی این سطح تثبیت شد. روز گذشته نیز قیمت طلا پس از تجربه روندی نزولی در دوشنبه، به روند صعودی خود بازگشت و در نزدیکی سطح 3220 دلار در هر اونس به نوسان ادامه داد. «دنیای اقتصاد» در این گزارش نظر کارشناسان در خصوص فلز زرد مختلف را بررسی کرد.
دولت ترامپ با آغاز تحقیقات درباره واردات محصولات نیمه‌رسانا و دارویی، احتمال اعمال تعرفه‌های جدید را افزایش داده که همین موضوع بر بازارها فشار وارد کرده است. در این فضا، حضور سرمایه‌گذاران در دارایی‌های طلایی ادامه دارد؛ فلزی که از ابتدای 2025 بیش از 22 درصد رشد کرده است. 
در این راستا کاهش اعتماد به بازار اوراق قرضه آمریکا، نگرانی از رکود جهانی و تنش‌های تجاری، زمینه‌ساز افزایش تقاضا برای طلا شده‌اند. با وجود نوسانات اخیر، کارشناسان بانکی از جمله تحلیلگران موسسه گلدمن‌ساکس همچنان به آینده طلا خوشبین‌اند و برای این فلز، قیمت 4هزار دلار در هر اونس تا میانه سال 2026 را محتمل می‌دانند. علاوه بر این، تقاضای بالای چین، بزرگ‌ترین بازار طلا در جهان و ورود سرمایه به صندوق‌های ETF طلا نیز این روند را تقویت کرده‌اند.
مایک مک‌گلون، تحلیل‌گر ارشد کالا در مرکز اطلاعات بلومبرگ گفت که صعود طلا ممکن است تازه آغاز یک حرکت بزرگ‌تر به سمت 4هزار دلار باشد. او با اشاره به ضعف بازار سهام آمریکا و افت بیت‌کوین، این شرایط را آغاز یک تغییر چارچوب (paradigm shift) در اقتصاد جهانی توصیف کرد. به گفته او، بازار سهام ایالات متحده امسال تاکنون 6 هزار میلیارد دلار ارزش از دست داده و نیمی از رشد سال گذشته را زایل کرده است. 
مک‌گلون همچنین با اشاره به نرخ‌های بهره بالا و انتظارات تورمی، معتقد است که فدرال‌رزرو در واکنش به شرایط کنونی، دیر وارد عمل شد و سپس بیش از اندازه نرخ‌ها را افزایش داد. او وضعیت کنونی را فرصتی بی‌نظیر برای بازتنظیم بازارها می‌داند؛ اتفاقی که ممکن است فقط یک‌بار در هر نسل رخ دهد.
از سوی دیگر، جری پرایر، مدیر ارشد سرمایه‌گذاری در شرکت مانت‌لوکاس، طلا را یکی از معدود ابزارهای قابل اتکا در شرایط فعلی می‌داند. او تاکید کرد که عدم قطعیت اقتصادی به‌قدری شدید شده که دیگر هیچ راهنمای عملی برای تصمیم‌گیری وجود ندارد. پرایر همچنین از سرمایه‌گذاران خواست که با سود حاصل از رشد طلا، سبد دارایی‌های خود را متعادل کنند.
به گفته او، اگر وزن طلا در سبد دارایی فردی از 10 به 20 درصد رسیده، وقت آن است که بخشی از سود را نقد کرده و در سایر بازارها سرمایه‌گذاری کند. در بانک ولز فارگو نیز سمیر سمانا، تحلیلگر بازار، طلا را ابزاری مناسب برای تنوع‌بخشی و مدیریت ریسک در این شرایط پیچیده توصیف کرد. سمانا توصیه کرد که سرمایه‌داران در سبد کالایی خود، ترکیبی از طلا، انرژی و فلزات پایه را حفظ کرده و دست‌کم یک‌سوم آن را به فلزات گران‌بها اختصاص دهند.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1293653/تغییر-چارچوب-بازارها
بستن   چاپ