بازار آریا
رویکردهای نوین و پایدار در صنعت ساختمان امکان تحول را فراهم می‌کنند
کارنامه سبز فیبو در 1403
سه شنبه 26 فروردين 1404 - 14:54:38
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - شرکت فیبو در سال‌های گذشته با هدف ارتقای ایمنی و محیط‌زیست در صنعت ساختمان، محصولات نوین و پایداری معرفی کرده است. فیبو در پاسخ به حوادث تلخی مانند پلاسکو و متروپل، با تکیه بر مصالح جدید و ویژگی‌‌‌هایی چون نسوز بودن، عایق صوت، مقاومت در برابر آب و ضد قارچ، به‌‌‌دنبال ارائه راه‌‌‌حل‌‌‌هایی ایمن‌‌‌تر برای ساختمان‌‌‌هاست. این شرکت با چشم‌‌‌انداز رشد پایدار، قصد دارد تاثیر مثبت خود را در جامعه افزایش دهد و محیط‌زیستی سالم‌‌‌تر و ایمن‌‌‌تر برای انسان‌‌‌ها فراهم آورد.
شرکت فیبو در سال 2017 پایه‌‌‌گذاری شد و در تیر 1402 فعالیت‌‌‌های خود را آغاز کرد. فیبو با هدف حفاظت از انسان و محیط‌زیست، ایده‌‌‌ای نوین را به نام «فیبورد» به عرصه صنعت ساختمان معرفی کرده است. فیبورد، یک نوع ورق پیشرفته است که با توجه به استانداردهای 17گانه سازمان ملل متحد و ویژگی «توسعه پایدار»، جایگزینی برای مصالح سنتی قابل اشتعال و با مقاومت پایین به شمار می‌رود. این ورق‌‌‌ها که در کشورهای پیشرفته برای ساخت کف، سقف، دیوارهای داخلی و نماهای بیرونی استفاده می‌شود، ویژگی‌‌‌های منحصربه‌‌‌فردی از جمله نسوز بودن، ضد رطوبت، ضد قارچ و کپک، عایق صوتی و قابلیت بازیافت دارند.
گروه صنعتی فیبو برای نخستین بار در ایران، این مصالح پیشرفته را با برند تجاری «فیبورد» تولید کرده است. ورق‌‌‌های فیبورد در اندازه‌‌‌های 2400 میلی‌متر طول و 1220 میلی‌متر عرض و در ضخامت‌‌‌های مختلف از 5 تا 16 میلی‌متر تولید می‌‌‌شوند. این ورق‌‌‌ها دارای رده‌‌‌بندی کلاس A در برابر حریق و مقاوم در برابر دمای تا 1200 درجه هستند. همچنین، مقاومت خمشی آنها تا 12 مگاپاسکال و مقاومت کششی تا 6 مگاپاسکال است. میزان جذب آب این ورق‌‌‌ها 20‌درصد و عایق صوتی آنها 43 دسی‌‌‌بل است.
این محصولات مطابق با الزامات استانداردهای EN1267 و استاندارد ملی 7515 ایران تولید شده و آزمایش‌‌‌های آتش‌‌‌سوزی آن طبق استانداردهای ملی 7271-2 و ISO1182 انجام شده است. ورق‌‌‌های فیبورد در حال حاضر تحت آزمایش‌‌‌های مختلف توسط مراجع معتبر مانند مرکز تحقیقات مسکن، راه و شهرسازی و آتش‌‌‌نشانی قرار دارند تا مصرف‌کنندگان با اطمینان از کیفیت و ایمنی از آنها استفاده کنند.
آغاز فعالیت فیبو
گروه صنعتی فیبو در تیرماه سال 1402 فعالیت خود را آغاز کرد و از همان ابتدا اهداف بلندپروازانه‌‌‌ای را در چشم‌‌‌انداز خود قرار داد. این اهداف شامل واگذاری صدها فرانچایز در زمینه‌‌‌های مختلفی همچون پرینتر، CNC وکیوم، ساندویچ پانل (FSP)، در‌‌‌های ضدسرقت آپارتمانی و درب‌‌‌های اتاقی بود. همچنین راه‌‌‌اندازی کارخانه‌‌‌های متعدد تولید ورق‌‌‌های فیبورد و در اختیار داشتن معدن مواد اولیه در برنامه‌‌‌های این گروه صنعتی قرار گرفت. با این حال، تحقق این اهداف نیازمند تلاش‌‌‌های فراوان و ایجاد زنجیره تولید و تامین گسترده بود.
مدل مدیریت سازمانی مبتنی بر «Kamyouth» که توسط کامبیز یوسفی، مدیرعامل شرکت، ایجاد شد، از دیگر عواملی بود که به تسریع این رشد کمک کرد. این مدل به چابک‌‌‌سازی سازمان کمک کرده و باعث شد دپارتمان‌‌‌های مختلف فیبو یکی پس از دیگری شکل بگیرند. از ابتدا با حدود 10 نفر نیروی انسانی، اکنون بیش از 100 نفر در مجموعه فیبو مشغول به کار هستند.
تولید مبتنی بر فرانچایز
فیبو برای گسترش فعالیت‌‌‌های خود و ایجاد کسب و کارهای فراگیر، مدل تولید مبتنی بر فرانچایز را پیش گرفت. در این مدل، نمایندگان گروه صنعتی فیبو مواد اولیه و آموزش‌‌‌های لازم را به‌‌‌طور رایگان دریافت می‌کنند، اما باید هزینه‌‌‌های مربوط به خرید ماشین‌‌‌آلات، اجاره سوله و حق استفاده از برند فیبو را پرداخت ‌‌‌کنند. فرآیند مارکتینگ و فروش محصولات به‌‌‌طور کامل توسط دپارتمان فروش فیبو انجام می‌شود و نمایندگان هیچ‌گونه دخالتی در این زمینه ندارند. درآمد ماهانه نمایندگان فیبو به دلار است و بسته به نوع فعالیت، بین 6 تا 30‌هزار دلار متغیر است.
از تابستان 1402، فیبو نخستین لاین فرانچایز خود را در بخش پرینترها آغاز کرد و در مدت‌‌‌زمان کوتاهی، بیش از 90 نمایندگی در نقاط مختلف کشور واگذار شد. سپس از اوایل سال 1403، نمایندگی‌های CNC وکیوم نیز راه‌‌‌اندازی شدند و تا آبان همان سال بیش از 50 نمایندگی در این حوزه تاسیس شد. همچنین، واگذاری نمایندگی برای تولید ساندویچ پنل نیز در دستور کار قرار گرفت. جدیدترین لاین فرانچایز فیبو از دی ماه 1403 مربوط به تولید در‌‌‌های آپارتمانی ضدسرقت و اتاقی است که با درآمد ماهانه بین 9 تا 10‌هزار دلار، همچنان ظرفیت پذیرش نمایندگان جدید را دارد.
در حال حاضر، بیش از 150 نمایندگی فیبو در سراسر کشور فعالیت دارند و صدها نفر در کارگاه‌‌‌ها مشغول به کار هستند. هدف فیبو از این شیوه تولید، ایجاد فرصت‌‌‌های شغلی در سراسر کشور و توزیع درآمدهای حاصل از کسب و کار بین هموطنان است تا تعداد بیشتری از ایرانیان بتوانند از این فرصت‌‌‌ها بهره‌‌‌مند شوند.
معدن و راه‌‌‌اندازی کارخانه‌‌‌های فیبو و آزمایشگاه
گروه صنعتی فیبو در راستای توسعه تولید ورق‌‌‌های فیبورد، گام‌‌‌های بلندی برداشته است. یکی از اقدامات مهم این گروه، تملک معدن مواد اولیه این متریال و راه‌‌‌اندازی دو کارخانه تولید ورق در شهرک‌‌‌های صنعتی هشتگرد و عباس‌‌‌آباد پاکدشت است. مدیران فیبو با درک نیاز اساسی به منابع و مواد اولیه برای تولید، پس از تحقیقات و مذاکرات گسترده، موفق شدند قرارداد تملک معدن در استان خراسان جنوبی را منعقد کنند.
این اقدام اهمیت ویژه‌‌‌ای دارد، زیرا در شرایط کنونی کشور، بسیاری از کارخانه‌‌‌ها در تامین مواد اولیه با چالش‌‌‌های جدی مواجه هستند، به‌ویژه زمانی‌‌‌که مواد اولیه وارداتی باشند. اما معادن مواد اولیه تولید فیبورد در ایران به وفور وجود دارد. تملک معدن از سوی فیبو، گامی بزرگ در راستای تولید پایدار و بدون وقفه است که موجب تامین نیاز کارگاه‌‌‌ها و نمایندگان فروش در سراسر کشور می‌شود.
گروه فیبو سال گذشته همچنین اقدام به راه‌‌‌اندازی دو کارخانه تولید ورق فیبورد در شهرک‌‌‌های صنعتی هشتگرد و عباس‌‌‌آباد کرد. در روزهای پایانی سال 1403، یکی از این واحدهای تولیدی به صورت آزمایشی به بهره‌‌‌برداری رسید و انتظار می‌رود که هر دو کارخانه در دو ماه ابتدایی 1404 به طور کامل وارد مدار تولید شوند. این کارخانه‌‌‌ها ظرفیت تولید 1200 ورق در روز را دارند که می‌تواند پاسخگوی نیاز نمایندگان فرانچایز فیبو باشد.
به علاوه، برنامه‌‌‌ریزی برای ساخت کارخانه‌‌‌ای عظیم با ظرفیت تولید 3 میلیون ورق در سال آینده در دستور کار قرار دارد. این کارخانه، در صورت تکمیل، به یکی از بزرگ‌ترین واحدهای تولید ورق در جهان تبدیل خواهد شد و فیبو قادر به رقابت با همتایان خود در قاره‌‌‌های مختلف خواهد بود.
در کنار این اقدامات، آزمایشگاه مرکزی شیمی فیبو نیز با مدرن‌‌‌ترین تجهیزات افتتاح شد. این آزمایشگاه قادر است انواع آزمایش‌‌‌های لازم مرتبط با تولیدات فیبو را انجام دهد و از گرید A و استانداردهای 17025 جهانی برخوردار است. نتایج آزمایش‌‌‌های انجام‌‌‌شده در این آزمایشگاه نشان‌‌‌دهنده کیفیت برتر ورق‌‌‌های فیبورد فیبو از نظر استحکام و ترکیبات است.
توسعه منابع انسانی
گروه صنعتی فیبو در راستای چشم‌‌‌اندازهای تعیین‌‌‌شده، علاوه بر فراهم‌‌‌سازی زیرساخت‌‌‌ها و لجستیک‌‌‌های تولید و فروش، همچنین ورود به عرصه ساخت و اجرای سازه‌‌‌ها با متریال نوین فیبورد، تحولات گسترده‌‌‌ای در حوزه منابع انسانی نیز انجام داده است. در نیمه دوم سال 1402، دپارتمان‌‌‌های مختلفی در چارت ماتریسی فیبو شکل گرفتند که از جمله آنها می‌توان به دپارتمان‌‌‌های برند، ارتباطات، فروش فرانچایز، مالی، منابع انسانی (HR)، روابط بین‌الملل و دیجیتال مارکتینگ اشاره کرد. در این راستا، مدیران و کارشناسان متخصص با توجه به شاخص‌‌‌های مدل مدیریت سازمانی کامیوث جذب این دپارتمان‌‌‌ها شدند.
با رشد روزافزون فیبو، به‌ویژه در حوزه‌‌‌های مهندسی و تامین، دپارتمان‌‌‌های دیگری از جمله ماشین‌‌‌آلات، مهندسی، معماری، فنی، حقوقی، تامین، ساخت، توسعه و تشریفات نیز شکل گرفتند. در حال حاضر، شمار نیروهای ستادی اعم از مدیران و کارشناسان شاغل در گروه صنعتی فیبو و در قالب دپارتمان‌‌‌های مختلف، از مرز 100 نفر فراتر رفته است. استخدام مدیران و کارشناسان در فیبو بر اساس توانمندی‌‌‌ها، تخصص و تجربیات مثبت کاری انجام می‌شود و همین امر موجب شده فیبو به یکی از باثبات‌‌‌ترین شرکت‌ها از نظر ماندگاری نفرات تبدیل شود.
ارتباطات رسانه‌‌‌ای و حضور در نمایشگاه‌‌‌ها
در راستای معرفی و توسعه برند، گروه صنعتی فیبو ارتباطات مستمر و موثری با رسانه‌‌‌ها و خبرنگاران برقرار کرده است. این گروه از ظرفیت‌‌‌های موجود برای تولید و توزیع محتوا در زمینه فعالیت‌‌‌ها و چشم‌‌‌اندازها استفاده کرده و ده‌‌‌ها گزارش، مقاله، مصاحبه و یادداشت در خبرگزاری‌‌‌ها، وب‌سایت‌‌‌های خبری، سایت‌‌‌های تخصصی صنعت ساختمان و همچنین روزنامه‌‌‌ها و مجلات این حوزه منتشر کرده است.
دپارتمان ارتباطات فیبو، که مطابق با تفکر مدیریتی این مجموعه به تاثیرگذاری رسانه‌‌‌ها اعتقاد دارد، به طور متوسط هر هفته 2 تا 3 محتوای متنی یا تصویری در رسانه‌‌‌ها منتشر کرده است. این اقدامات موجب برقراری ارتباط مناسب کاربران با فیبو و ایجاد حس اعتماد به این مجموعه صنعتی شده است.
یکی از فعالیت‌‌‌های مهم دپارتمان ارتباطات که در سال 1403 آغاز شده و همچنان ادامه دارد، انتشار خبرنامه فیبوشهر است. این خبرنامه شامل مهم‌‌‌ترین اخبار و رویدادهای داخلی فیبو و گزیده‌‌‌ای از اخبار صنعت ساختمان داخل و خارج از کشور، به‌‌‌ویژه کشورهای هدف صادراتی است و تاکنون 30 شماره از آن تهیه و میان جامعه هدف توزیع شده است. فیبو همچنین در نمایشگاه‌‌‌ها، سمینارها و نشست‌‌‌های تخصصی مرتبط با صنعت ساختمان حضور فعالی داشته است. حضور در همایش مدیران پروژه (برج میلاد)، نمایشگاه چشم‌‌‌انداز صنعت ساختمان در هتل اسپیناس پالاس و برگزاری نشست‌‌‌های تخصصی در اتاق بازرگانی و سایر سازمان‌ها از جمله این اقدامات بوده است. همچنین، برگزاری ایونت «نبض مهندسی» با مشارکت بیش از 60 نفر از مدیران انجمن‌‌‌های تولیدکنندگان مصالح ساختمانی، سازندگان، اعضای نظام مهندسی‌‌‌ها و معماران در آذر ماه امسال از دیگر فعالیت‌‌‌های این گروه بود که قرار است در سال آینده نیز ادامه یابد.
دیجیتال مارکتینگ و رسانه‌‌‌های اجتماعی
در حوزه دیجیتال مارکتینگ، پیج اینستاگرام گروه صنعتی فیبو با 100‌هزار دنبال‌‌‌کننده و پیج معرفی محصولات عملکرد چشمگیری در جذب فالوئر و تبدیل آنها به مشتریان واقعی داشته است. این گروه به طور مستمر محتوای مرتبط با معرفی محصولات، فروش فرانچایز، مزایای محصولات و دیگر مسائل مرتبط را در قالب استوری، پست و ریلز منتشر کرده و لایوهای متعددی از سخنان مدیران شرکت برای برقراری ارتباط مستقیم با کاربران برگزار کرده است. همچنین کانال ارتباطی گروه صنعتی فیبو در فضای تلگرام و وب‌سایت این شرکت فعال است و علاقه‌‌‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به این منابع مراجعه کنند.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1293303/کارنامه-سبز-فیبو-در-1403
بستن   چاپ