بازار آریا
ایران و ترکیه منطقه آزاد مشترک می‌سازند
دوشنبه 25 فروردين 1404 - 20:56:22
بازار آریا - فوری؛ تعطیلی مدارس و ادارات فردا سه شنبه 26 فروردین | تعطیلی کلیه مدارس و ادارات دولتی این استان در روز سه شنبه
دبیر شورای عالی مناطق آزاد رضا مسرور عنوان کرد که سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد نیازمند اقدام جدی است و هر آنچه در گذشته انجام شده، باید با جهشی محسوس دنبال شود.
وی با تاکید بر توجه ویژه به مشوق‌های سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد، افزود: در هیئت مدیره‌های مناطق، مشوق‌های سرمایه‌گذاری باید به سرعت مصوب و اجرایی شود.
وی با بیان این که مناطق آزاد برای جذب سرمایه تأسیس شده‌اند، گفت: طبق برنامه‌ریزی انجام شده، در نظر داریم تیرماه امسال نشستی با حضور سرمایه‌گذاران و مدیران عامل مناطق آزاد ترکیه در یکی از مناطق آزاد ایران برگزار کنیم.
مسرور همچنین از پیگیری تشکیل منطقه آزاد مشترک با کشور ترکیه خبر داد و گفت: کارگروه مشترک ایران و ترکیه باید به‌ صورت فعال این موضوع را پیگیری کند.
مهدی باقری، کارشناس حمل‌ونقل، اظهار داشت: همکاری‌های ترانزیتی ایران و ترکیه به عنوان یک فرصت بزرگ برای توسعه اقتصادی و تقویت روابط سیاسی بین دو کشور مطرح است. با وجود چالش‌های موجود، این همکاری‌ها می‌تواند به افزایش حجم تجارت، ایجاد فرصت‌های شغلی و تقویت ثبات منطقه منجر شود. 
کارشناسان معتقدند با توجه به ارتباط تنگاتنگ بین دو کشور ایران و ترکیه در حوزه‌های مختلف ریلی، جاده‌ای، دریایی، ترانزیت، پایانه مرزی و تبادلات اقتصادی و تجاری فعالان اقتصادی دو کشور، همکاری اقتصادی دو کشور همواره حائز اهمیت بوده و به همین دلیل، لازم است که هر دو کشور به همکاری‌های خود ادامه دهند و به دنبال راهکارهایی برای مدیریت چالش‌ها باشند.
در بهمن ماه سال گذشته نیز وزیر راه و شهرسازی فرزانه صادق از تشکیل کمیته مشترکی با هدف پیگیری موضوعات حمل‌ونقلی میان دو کشور ایران و ترکیه خبر داده بود و اظهار کرده بود: این موضوعات باعث می شود که در سال 2025 و طبق نقشه راه، شاهد وقوع پیشرفت‌هایی در تفاهمات به عمل آمده باشیم.
از طرفی وزیر تجارت ترکیه عمر بولات ضمن افزایش تجارت میان دو کشور در سال 2024، عنوان کرده بود که هدف‌گذاری تجارت 30 میلیارد دلاری میان دو کشور را در نظر داریم و تاکنون شرکت‌های ترکیه‌ای حدود 2 میلیارد دلار در ایران سرمایه‌گذاری کرده‌اند.
به گفته کریم نائینی، کارشناس حمل و نقل، تفاوت ترکیه با دیگر کشورها در کیفیت واردات و صادارتی است که با این کشور مبادله می شود. بسیاری از تجهیزات و اقلام اساسی از ترکیه وارد ایران و متقابلا از ایران به ترکیه صادر می شود و این ویژگی، شرایط را برای ما ویژه کرده است؛ بنابراین رابطه خوب دو کشور باید همواره حفظ شود.
به گزارش فارس، ایران و ترکیه از سال 2013، افزایش حجم تجارت دوجانبه را هدف‌گذاری کرده و در سال 2015، دو کشور موافقتنامه تجارت ترجیحی را امضا کردند که بر اساس آن، ایران در 125 کالا و ترکیه در 140 کالا تخفیف تعرفه‌ای ارائه دادند./فارس

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1292888/ایران-و-ترکیه-منطقه-آزاد-مشترک-می‌سازند
بستن   چاپ