بازار آریا
عربستان و آمریکا در حال مذاکره برای امضای قرارداد در زمینه فناوری اتمی صلح آمیز هستند
ریاض هسته‌ای
دوشنبه 25 فروردين 1404 - 10:45:04
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - کریس رایت، وزیر انرژی آمریکا، دیروز یکشنبه (24فروردین‌ماه) در یک کنفرانس مطبوعاتی در پایتخت عربستان سعودی گفت که ایالات متحده و عربستان سعودی یک قرارداد اولیه در زمینه همکاری در زمینه انرژی و فناوری هسته‌ای غیرنظامی امضا خواهند کرد. این مقام آمریکایی گفت که جزئیات همکاری هسته‌ای بین دو کشور اواخر امسال منتشر خواهد شد. رایت افزود که این همکاری بر ساخت یک صنعت انرژی هسته‌ای تجاری در پادشاهی متمرکز خواهد بود «و انتظار می‌رود امسال تحولات معناداری رخ دهد». رایت تصریح کرد که واشنگتن انتظار دارد همکاری بلندمدتی با ریاض برای توسعه صنعت هسته‌ای غیرنظامی در این پادشاهی داشته باشد.
رینا تکلا و محمد الکینانی در گزارش دیروز یکشنبه در «عرب‌نیوز» نوشتند، این مقام ارشد آمریکایی در پاسخ به پرسش «عرب‌نیوز» گفت که دو طرف در بخش‌های اصلی انرژی با «فناوری‌ها و مشارکت‌های آمریکایی که نقش کلیدی ایفا می‌کنند» همکاری خواهند کرد. وی گفت عربستان سعودی منابع خورشیدی عالی و فضای کافی برای پیشرفت فناوری دارد. رایت همچنین از رویکرد پادشاهی سعودی در توسعه کارآمد انرژی تمجید کرد و گفت که این رویکرد در مورد همه منابع انرژی صدق می‌کند.
وزیر انرژی در مورد روابط دوجانبه بین دو کشور گفت: «من معتقدم عربستان سعودی یکی از کشورهای پیشرو در سرمایه‌گذاری در ایالات متحده خواهد بود که این یک برد برای هر دو کشور است.» رایت از محمد بن سلمان، ولیعهد و عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی، به خاطر مهمان‌نوازی گرمشان، هنگام ورود او و هیات همراهش برای تقویت روابط دوجانبه و بررسی منافع مشترک، قدردانی کرد. رایت گفت که مذاکرات با مقامات سعودی طیف گسترده‌ای از مسائل، از جمله همکاری در زمینه انرژی، استخراج و فرآوری مواد معدنی حیاتی، توسعه صنعتی و تغییرات اقلیمی را در بر می‌گیرد. وی خاطرنشان کرد: «ما در مورد هسته اصلی آنچه پیشرفت را هدایت می‌کند - زندگی انسان‌ها و چگونگی بهبود آن - بحث کردیم. گفت‌وگوهای ما همچنین به چالش‌هایی که هر دو کشور در سال‌های اخیر، به‌ویژه در بخش انرژی، با آن مواجه بوده‌اند، پرداخت.»
رایت به عرب‌نیوز گفت: «من فکر می‌کنم عربستان سعودی کشوری است که بر توسعه کارآمد و متفکرانه منابع انرژی بنا شده است.» رایت در مورد تعرفه‌های ایالات متحده، دستور کار اقتصادی گسترده‌تر رئیس‌جمهور ترامپ را تشریح و تاکید کرد که تعرفه‌ها تنها یکی از اجزای یک استراتژی بزرگ‌تر هستند. او گفت که ایالات متحده مدت‌هاست از واردات از کشورهای سراسر جهان استقبال می‌کند و به نفع آن کشورها و مصرف‌کنندگان آمریکایی است. به گفته این مقام آمریکایی، «رئیس‌جمهور به‌شدت بر اطمینان از این امر متمرکز است که شرکای تجاری ما همان سطح از گشودگی را برای کالاهای آمریکایی ارائه دهند».
رایت افزود که هدف دولت متبوعش گسترش جریان صادرات ایالات متحده در عین حفظ واردات قوی و تعامل اقتصادی بین‌المللی است. این مقام افزود: «بنابراین، این روشی است که می‌توانید آن را چنین توصیف کنید، تجارت عادلانه، نه تجارت محدودشده، فقط تجارت عادلانه و تجارت متقابل.» رایت گفت که بخش کلیدی دیگر دستور کار او به برون‌سپاری بسیاری از صنایع انرژی‌بر در دو دهه گذشته می‌پردازد. وی افزود، اینها بخش‌هایی هستند که ایالات متحده زمانی در فناوری و تولید در آنها پیشرو بود، اما به‌طور فزاینده‌ای به خارج از کشور منتقل شده‌اند. رایت همچنین خاطرنشان کرد که بسیاری از آمریکایی‌ها شاهد تغییر فرصت‌های شغلی به خارج از کشور بوده‌اند که منجر به کاهش چشم‌انداز اقتصادی و کاهش امنیت برای خانواده‌هایشان شده است. او گفت: «او با هدف بازگرداندن این مشاغل به آمریکا وارد عرصه شد. تعرفه‌ها یکی از راه‌های ایجاد انگیزه هستند؛ تشویق سرمایه‌گذاری در ایالات متحده، حمایت از تولید داخلی و در نهایت گسترش فرصت‌های اقتصادی و رفاه برای آمریکایی‌ها.»
رایت همچنین نسبت به نقش عربستان سعودی در این چشم‌انداز در حال تحول ابراز خوش‌بینی کرد و پیش‌بینی کرد که این کشور به یکی از کشورهای پیشرو در سرمایه‌گذاری در ایالات متحده تبدیل خواهد شد. به گفته رایت، شرکت‌ها و کشورها می‌توانند با حذف موانع، از بین بردن ناکارآمدی‌ها و به چالش کشیدن بدبینی فزاینده پیرامون تقاضای جهانی انرژی، به سودآوری بیشتر و قابلیت اطمینان انرژی با هزینه کمتر دست یابند. او گفت: «نیروی سیاسی زیادی وجود دارد که سعی می‌کند بگوید مصرف انرژی بد است. پیامد این است که هفت میلیارد نفری که مانند ما زندگی نمی‌کنند، شاید هرگز نباید این کار را بکنند - و ما باید تمام تلاش خود را برای سرکوب تقاضای جهانی انرژی انجام دهیم.» او افزود: «این رویکرد برخلاف چیزی است که من آن را سیاست صحیح می‌دانم و همچنین برخلاف چیزی است که من اینجا در پادشاهی عربستان سعودی می‌بینم. توافق روشنی وجود دارد که راه ساختن جهانی بهتر از طریق انرژی بیشتر، نه کمتر؛ رفاه بیشتر، نه کمتر؛ و مشارکت‌های بین‌المللی قوی‌تر است.»
رایت همچنین به علاقه روزافزون عربستان سعودی به گسترش قابلیت‌های تولید انرژی خود – به‌ویژه از طریق انرژی هسته‌ای تجاری - اشاره کرد. او گفت: «فناوری انرژی هسته‌ای تجاری در ایالات متحده توسعه یافته است. ما به گفت‌وگوهای خود در مورد چگونگی همکاری ایالات متحده و عربستان سعودی برای ایجاد نهایی یک صنعت انرژی هسته‌ای تجاری در اینجا در پادشاهی ادامه می‌دهیم.» به نوشته گزارشگران عرب نیوز، عربستان سعودی مدت‌هاست که تنوع‌بخشی به انرژی را در اولویت قرار داده و انرژی هسته‌ای تجاری به عنوان یک حوزه کلیدی از منافع استراتژیک در حال ظهور است. درحالی‌که این پادشاهی به دنبال گسترش ترکیب انرژی‌های خود است، همچنان از تخصص ریشه‌دار خود در بخش انرژی بهره می‌برد. رایت گفت: «این موضوع مدتی است که در عربستان سعودی یک آرزو بوده و دلیل خوبی هم دارد. انرژی در اینجا یک صنعت مرکزی بوده است - مطمئنا تنها صنعت نبوده - اما صنعتی بوده که کشور در آن به موفقیت‌های بزرگی دست یافته است.»

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1292486/ریاض-هسته‌ای
بستن   چاپ