بازار آریا
معاون اجرایی رئیس‌جمهور:
توسعه تهران باید متوقف شود
يکشنبه 24 فروردين 1404 - 13:59:32
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: باید توسعه کشور به سمت مناطق پیرامونی و استان‌های کمتر برخوردار کشور به ویژه استان‌های مجاور دریا، منطقه مکران و خلیج همیشه فارس پیش رود.
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رئیس‌جمهور در گفت‌وگویی تلویزیونی با اشاره به سفرهای استانی رئیس‌جمهور و ضرورت توسعه متوازن همه استان‌های کشور، گفت: توسعه شهر تهران باید متوقف شود؛ باید توسعه کشور به سمت مناطق پیرامونی و استان‌های کمتر برخوردار کشور به ویژه استان‌های مجاور دریا، منطقه مکران و خلیج همیشه فارس پیش رود.
معاون اجرایی رئیس‌جمهور تاکید کرد: 50 درصد اعتبارات مربوط به مصوبات سفرهای استانی دولت چهاردهم، تا پایان سال گذشته تخصیص یافته است و این نشان از عزم جدی دولت برای کمک به رشد و توسعه استان‌های کم برخوردار است.
قائم پناه، صداقت و وفای به عهد را از وعده‌های انتخاباتی رئیس‌جمهور عنوان کرد و گفت: تمام تلاش ما اجرای کامل مصوبات و دوری از وعده‌های دروغ است؛ این‌طور نباشد که صدها پروژه تصویب کنیم اما در وعده باقی بماند.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری، کسب رضایت مردم را از اولویت های اصلی دولت دانست و افزود: 231 مصوبه در سفرهای استانی داشته ایم و در مجموع تاکنون 121 هزار میلیارد تومان اعتبار و 107 همت تسهیلات بانکی در پنج سفر استانی دولت اختصاص یافته است.
50 میلیون نفر کالابرگ دریافت کردند
قائم‌پناه در بخش دیگری از سخنان خود به تخصیص اعتبارات عمرانی و تملک دارایی اشاره کرد و افزود: این اعتبارات برای نخستین بار در طول سال‌های گذشته نه تنها کاهش نیافت، بلکه شاهد افزایش آن نیز بودیم. در سال‌های گذشته تخصیص اعتبارات عمرانی بین 20 تا 40 درصد بود اما امسال 105 درصد بودجه عمرانی به تمام دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد و این بدان معناست که هیچ طرح عمرانی با کمبود بودجه مواجه نشد.
معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: سال گذشته به 50 میلیون نفر کالابرگ اختصاص یافت؛ برای دهک‌های یک تا سه نفر برای هر نفر 500 هزار تومان و برای دهک‌های سه تا هفت، هر نفر 350 هزار تومان کالابرگ اختصاص یافت که در مجموع بالغ بر 22 همت بود.
هزینه تولید بنزین برای دولت لیتری 43 هزار تومان است
سرپرست نهاد ریاست جمهوری گفت: 850 میلیون متر مکعب گاز برای تولید برق اختصاص می‌یابد که این عدد در فصل زمستان 940 میلیون متر مکعب است؛ به عبارت دیگر با 100 میلیون متر مکعب ناترازی در این بخش مواجه هستیم؛ مصرف گاز رشد کرده اما تولید افزایش پیدا نکرده است.
وی افزود: اگر مصرف بهینه انجام نشود ناچار به اصلاح وضعیت موجود و پرداخت هزینه آن به مردم هستیم، این اتفاق لاجرم خواهد افتاد و البته اگر افزایش قیمت (حامل‌های انرژی) اتفاق بیفتد، باید هزینه آن به مردم و طبقات آسیب‌پذیر بازگردانده شود تا همه مردم به صورت عادلانه از یارانه‌های برق و گاز و انرژی بهره‌مند شوند.
قائم‌پناه با اشاره به اینکه هزینه تولید بنزین برای دولت لیتری43 هزار تومان است، تاکید کرد: متأسفانه بیشتر این یارانه به اقشار پردرآمد اختصاص می‌یابد. طرح‌های مختلفی برای اصلاح این روند پیشنهاد شده است اما هنوز هیچ کدام از آنها قطعی نیست.
وی اظهار کرد: گازوئیل در کشور 300 تومان است، درحالی که نرخ آن در کشورهای حاشیه خلیج فارس برای هر لیتر 100 هزار تومان و در افغانستان و پاکستان هر لیتر 60 هزار تومان است. به همین دلیل است که با قاچاق 20 میلیون لیتر گازوئیل در روز مواجه هستیم. باید الگوی مصرف را تغییر دهیم و پرمصرف‌ها هزینه بیشتری پرداخت کنند، بیشتر مردم ما مصرف بالایی ندارند و لذا نیازی به تغییر قیمت برای آنها نیست اگر چه این موضوع نیاز به کار کارشناسی دارد و اتفاقی نیست که قرار باشد از فردا بیفتد اما آنچه مسلم است باید کاری کنیم که همه افراد به صورت مساوی از یارانه گاز، برق و انرژی بهره‌مند شوند.
معاون اجرایی رئیس‌جمهور با بیان اینکه شخص دکتر پزشکیان پیگیر اصلاح قیمت‌ها هستند، گفت: باید قیمت‌ها اصلاح شود البته نه به صورت ناگهانی، بلکه باید با مردم گفت‌وگو شود و با مزایا و معایب این طرح آشنا شوند. به هیچ وجه نباید اقشار آسیب‌پذیر صدمه ببینند. یکی از طرح‌ها این است که به هر شخص میزانی از انرژی اختصاص پیدا کند، هر کس از الگوی موردنظر کمتر مصرف کند می‌تواند میزان باقی مانده را بفروشد و هر کس که بیشتر مصرف کند باید مابقی را بخرد، این طرح نیاز به پخته شدن دارد اما باید شرایطی فراهم شود که همه مردم از انرژی به یک میزان بهره‌مند باشند.
قائم‌پناه افزود: ادامه روند فعلی امکان‌پذیر نیست و به ضرر تمام مردم و منافع ملی است.
فرزندانم تابعیت دوگانه ندارند
سرپرست نهاد ریاست جمهوری در بخش دیگری از این گفت و گو با اشاره به برکناری «شهرام دبیری» از سمت معاونت پارلمانی ریاست جمهوری، اظهار کرد: هیچ یک از دیگر اعضای دولت به سفرهای اروپایی نرفته‌اند، همه افراد چه در زمان نوروز و چه پس از آن در جلسات هیأت دولت حضور داشتند و کسی به سفر تفریحی نرفته است. وی افزود: وزیر علوم برای اولین بار به دعوت یونسکو به سفر کاری رفته بود اما سفر تفریحی در هیأت دولت نداشتیم اما ممکن است برخی از مدیران میانی و مدیران شرکت ها با هزینه شخصی خود به سفر رفته باشند.
قائم‌پناه با اشاره به قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس، گفت: برخی به من می‌گویند که مشمول این قانون می‌شوم این در حالی است که هیچ کدام از فرزندان من تابعیت دوگانه ندارند. این قانون موجب شده است که کشور از به‌کارگیری بسیاری از افراد توانمند محروم باشد، برخی می‌گویند این تابعیت سلب شود اما چرا باید از شخصی در سن 40 یا 50 سالگی که ارتباطی با پدرش ندارد این درخواست را داشت.
وی با ابراز تاسف نسبت به کناره گیری «محمدجواد ظریف» از سمت معاونت راهبردی ریاست جمهوری و عدم امکان استفاده از توان و ظرفیت وی، بیان کرد: تا جایی که اطلاع دارم شخصی مشابه ایشان وجود ندارد و امیدوارم که بتوانیم با انسجام دولت را اداره کنیم.
طیب‌نیا؛ گزینه اول تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی
معاون اجرایی رئیس‌جمهور علی طیب‌نیا را گزینه اول تصدی وزارت امور اقتصاد و دارایی دانست و تصریح کرد: با توجه به توانمندی، دانش و تجربه ایشان، نفر اول لیست تصدی این عنوان هستند و پیشنهاد آن به رئیس‌جمهور ارائه شده است؛ دکتر پزشکیان پس از رایزنی و در صورتی که صلاح بدانند این موضوع را با شخص مورد نظر درمیان خواهند گذاشت و اگر با هم به توافق برسند به مجلس معرفی خواهد شد.
وی افزود: نزدیک به 10 تا 12 نفر برای تصدی این پست معرفی شده‌اند و در دو لیستی که به رئیس‌جمهور ارائه شده است، نفر اول دکتر طیب‌نیا هستند. افرادی کاندیدا هستند اما هنوز با آنها صحبت نشده است.//

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1291988/توسعه-تهران-باید-متوقف-شود
بستن   چاپ