بازار آریا
بحران تعرفه ها و آینده اقتصاد آمریکا؛
سیاست های تعرفه ای ترامپ؛ موافقان و مخالفان چه کسانی هستند؟
شنبه 23 فروردين 1404 - 20:59:28
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - موضع‌گیری‌های دولت درباره خطر رکود ناشی از تعرفه‌ها هر ساعت تغییر می‌کند؛ از انکار تهدید اقتصادی گرفته تا القای اینکه یک «بازتنظیم» عمدی در نظام تجاری جهانی در حال وقوع است. این بی‌ثباتی در سیاست‌ها و پیام‌ها شباهت چندانی به تعرفه‌های فولادی دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ ندارد.
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد ، براساس نظرسنجی‌های اخیر، 61درصد از مردم آمریکا معتقدند افزایش تعرفه‌ها به ضرر آمریکایی‌های عادی خواهد بود؛ درحالی‌که تنها 14درصد آن را مفید می‌دانند.
76درصد نیز انتظار دارند که تعرفه‌ها موجب افزایش قیمت‌ها شوند. همچنین اکثریت قاطع با اقدامات تعرفه‌ای خاص ترامپ علیه کانادا و مکزیک مخالفت کرده‌اند. بنابراین مقبولیت تعرفه‌های ترامپ زیر سؤال است.
ترامپ جنگ تعرفه‌ای با چین را آغاز کرده، ولی سیاست‌های او دچار عدم انسجام هستند. پنج گروه مشاور در کاخ سفید هر یک اهداف متضادی دارند:
1. حمایت‌گرایان کلاسیک: این گروه، حمایت‌گرایی را راهی برای حفظ مازاد صادرات می‌داند و تعرفه‌ها را ابزاری برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی تلقی می‌کند. آنها بر این باورند که تعرفه‌ها به ضرر تولیدکنندگان خارجی است و کسری تجاری را نشان‌دهنده نواقص توافقات تجاری می‌دانند.
2. نئومرکانتیلیست‌ها: این جناح به تاریخچه حمایت‌گرایی اشاره دارد و معتقد است که تعرفه‌ها می‌توانند توسعه اقتصادی را تسهیل کنند. آنها به نظریه «سیستم آمریکایی» وابسته‌اند که می‌گوید برنامه‌ریزی دولتی می‌تواند به خودکفایی اقتصادی منجر شود.
3. جایگزین‌های مالیات بر درآمد: این گروه به تعرفه‌ها به‌عنوان منبع درآمد جدید برای دولت نگاه می‌کند و خواهان حذف مالیات بر درآمد است. با این حال، مشکلات زیادی در این استراتژی وجود دارد که از جمله نیاز به تعرفه‌های بسیار بالا است.
4. بلوف‌زن‌های مذاکره‌گر: این جناح تعرفه‌ها را ابزاری برای فشار به کشورها به منظور تحقق اهداف استراتژیک می‌داند. اما اعتبار این تهدیدات وابسته به واقعی بودن آنهاست.
5. متعادل‌کنندگان تجاری: این گروه به دنبال تغییرات کلان در نظام اقتصادی جهانی است و معتقدند که کسری تجاری ناشی از ارزش‌گذاری بیش‌ازحد دلار است. طرح‌های آنها با واقعیت‌های سیاسی و اقتصادی هماهنگ نیست.
در حال حاضر مشخص نیست کدام‌یک از این پنج جناح در کاخ سفید دست بالا را دارد. هر یک از این ایدئولوژی‌های تعرفه‌ای به‌تنهایی خطرناکند، رقابت همزمان آن ها که جای خود دارد.
در نهایت، وجود این تنوع و تضاد در ایدئولوژی‌ها باعث بی‌ثباتی و هرج‌ومرج اقتصادی در آمریکا می‌شود.
مشروح این گزارش را از اینجا بخوانید.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1291590/سیاست-های-تعرفه-ای-ترامپ؛-موافقان-و-مخالفان-چه-کسانی-هستند؟
بستن   چاپ