بازار آریا - ایرنا : دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: مطابق گزارش سازمان ملل متحد،
ایران از نظر اقدامهای پیشگیرانه و کارشناسانه، جزو پیشروترین کشورهای جهان در مبارزه با مواد مخدر محسوب میشود.
حسین ذوالفقاری عصر چهارشنبه در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر قم در تالار امام جواد(ع) استانداری همچنین اظهار کرد: پس از جنگ تحمیلی، حضرت امام(ره) فرمودند، در کشور مسالهای مهمتر از مبارزه با مواد مخدر وجود ندارد.
وی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب نیز در چند سال گذشته، شخصا جلسههای اجرایی مربوط به آسیبهای اجتماعی را به عهده گرفتند، و با حضور مسئولان نظام در سطح عالی برگزار کردند.
وی در ادامه افزود: در سال جاری نیز این جلسهها، برگزار خواهد شد، رهبر معظم انقلاب به این موضوع خیلی حساسیت و تاکید دارند.
ذوالفقاری همچنین آسیبهای اجتماعی را معلول عوامل متعددی دانست و افزود: این آسیبها اگر کنترل نشود و بهبود پیدا نکند، منجر به پیدایش آسیبهای دیگری میشود، یک فرد معتاد فقط معتاد نیست.
دبیرکل مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: در سال 1403، با جمعآوری معتادان متجاهر، آمار سرقتها، به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرد.
وی گفت: اگر آسیبهای اجتماعی را کنترل کنیم، به امنیت و آرامش خانوادهها کمک زیادی صورت میگیرد.
رئیس دفتر جانشین نیروهای مسلح در امور فراجا همچنین با ذکر این نکته که نباید به کارهایی که تاکنون در بحث مبارزه با مواد مخدر انجام دادهایم بسنده کنیم، گفت: طبق دستور رهبر معظم انقلاب، هر اقدامی که در این زمینه انجام شده، باید 100 برابر افزایش یابد.
ذوالفقاری خاطرنشان کرد: طبق گزارش سازمان ملل متحد و تجربههایی که از کشورهای مختلف به دست آمده است،
ایران از نظر مقابله و همچنین اقدامهای کارشناسی، جز پیشروترین کشورها در مبارزه با مواد مخدر به شمار میآید.
این مقام مسئول اضافه کرد: تجربههای دیگر کشورها در مبارزه با مواد مخدر در مقایسه با اقدامهایی که در
ایران صورت گرفته، ناچیز است.
دبیرکل مبارزه با مواد مخدر گفت: باید مسیر طی شده برای مبارزه با مواد مخدر را مورد توجه قرار دهیم، کار با جدیت دنبال شود تا به نتیجه برسد.
ذوالفقاری با اشاره به این نکته که میخواهیم کمپهای ترک اعتیاد را به عنوان دهکده امید و زندگی توسعه دهیم بیان کرد: باید به شرایطی دست پیدا کنیم که این چرخه معیوب متوقف شود.
وی افزود: با هزینههای فراوان معتادان را از سطح جامعه جمعآوری میکنیم، ولی پس از مدتی بار دیگر به اجتماع باز میگردند.
وی در ادامه سخنان یادآور شد:: به لحاظ فیزیکی، نقشهای در حال طراحی است تا سرمایهگذاریهایی که صورت میگیرد، ماندگار باشد و در آینده که معضلی به نام معتاد متجاهر نداریم، استفادههای دیگری از این سرمایهگذاری داشته باشیم و بدون استفاده نماند.
ذوالفقاری همچنین با تاکید بر اهمیت اشتغال افراد بهبود یافته از اعتیاد گفت: افراد باید پس از مراحل غربالگری، سَمزدایی، درمان، مهارتآموزی و توانمندسازی از نظر روانی و فیزیکی وارد مرحله جدیدی شوند.
وی در ادامه افزود: باید در مراکز ترک اعتیاد، فضای لازم برای تفریح، ورزش و اشتغال را در نظر بگیریم و بستر مورد نیاز جهت ماندگاری غیرالزامی افراد در این مکانها و بازگشت مجدد آنان به زندگی را فراهم کنیم.
دبیر مبارزه با مواد مخدر با اشاره به این مطلب که استفاده از داروهای تولید شده با فنآوری نانو، تحول و انقلابی را در حوزه درمان اعتیاد ایجاد میکند خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی اطلاعات دقیقی در این زمینه دارد که میتواند در اختیار شورای مبارزه با مواد مخدر قرار دهد.
ذوالفقاری رفع نیازمندیهای دارویی جهت درمان معتادن، در چارچوب قانون و کنوانسیونهای بینالمللی را از اولویتهای کاری ستاد مواد مخدر دانست و گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز خواستار این بوده که یک تدبیر عالمانهای صورت بگیرد.
وی همچنین تاکید کرد: در حوزه پیشگیری اقدامهای گوناگونی انجام شده، ولی جامعه از ظرفیتهای بسیار بالایی برخوردار است.
ذوالفقاری اصلاح برخی قانونها و مقررات برای پیشگیری از اعتیاد را ضروری عنوان کرد و افزود: بر اساس نظر همه حقوقدانان و جُرمشناسان اگر مجازات قطعیت داشته باشد، در جلوگیری از اعتیاد تاثیر بیشتری دارد.
وی همچنین کمپ ترک اعتیاد کرامت قم را از الگوهای موفق ترک اعتیاد در کشور ذکر کرد و گفت: با استفاده از ظرفیتهای استانی و ملی، قرار است این مرکز را در چهار استان به وضعیت کاملی برسانیم تا استانهای دیگر هم از این الگو استفاده کنند.
کمپ 300 هکتاری کرامت در جاده قم به کاشان، زیر نظر معاونت اجتماعی سپاه امام علی بن ابیطالب (ع) فعالیت میکند و مدوجویان بین سه تا 6 ماه برای پاکشدن، به صورت تخصصی تحت درمان قرار میگیرند.

استان قم باید در مبارزه با مواد مخدر الگو باشد
استاندار قم نیز در این جلسه، تلاشهای صورت گرفته برای مبارزه با مواد مخدر در این استان را مورد اشاره قرار داد و گفت: با همه این تلاشها، ما از وضعیت مبارزه با مواد مخدر در استان راضی نیستیم، چرا که قم به عنوان پایگاه جهان اسلام باید شرایط بهتری داشته باشد.
اکبر بهنامجو همچنین آوردن نیروهای بیشتر به عرصه مبارزه با مواد مخدر را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: باید وضعیت بهتری را از سیمای شهر قم و خانوادهها، شاهد باشیم.
وی همچنین ظرفیت بالای موجود در مسجدهای قم برای انجام فعالیتهای فرهنگی و آموزشی در رابطه با پیشگیری از اعتیاد و مقابله با مواد مخدر را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: 200 مسجد را برای انجام مشاوره خانواده در نظر گرفتهایم.
استاندار قم با اشاره به معضل طلاق و تاثیر آن بر پدیده شوم اعتیاد یادآور شد: مطابق بررسیهای انجام شده، 30 تا 35 درصد افراد معتاد از فرزندان طلاق هستند.
بهنامجو در ادامه سخنان خود، با بیان این مطلب که برای همه دستگاههای اجرایی استان، در حال تدوین برنامهها و ماموریتهایی هستیم گفت: درصددیم تا جایگاه استان در مباحثی مانند مقابله با اعتیاد و آسیبهای مختلف اجتماعی را ارتقا دهیم.
وی در ادامه افزود: ما تلاش داریم، که ظرفیت کمپهای ترک اعتیاد نسبت به گذشته محدودتر شود، و به وضعیتی برسیم که این کمپها در اختیار فعالیتهای دیگری قرار بگیرند.
استاندار قم با ذکر اینکه باید با بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی و محلهها، این هدف را تحقق ببخشیم تصریح کرد: در شهر قم مسجدهایی وجود دارد، که به هنگام نمازهای جماعت، جمعیت زیادی حضور پیدا میکنند، مانند سالهای نخستین پیروزی انقلاب اسلامی که مسجدها در همه زمینهها کمک میکردند، با استفاده از این ظرفیت، میتوانیم از بروز آسیبهای اجتماعی و مسائلی مانند طلاق، اعتیاد، جاماندن از تحصیل کودکان همچنین نزاع و درگیری جلوگیری کنیم.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
https://www.bazarearya.ir/fa/News/1290201/ایران؛-از-پیشروترین-کشورهای-جهان--در-مبارزه-با-مواد-مخدر