بازار آریا
رونمایی از 6 دستاورد جدید صنعت هسته‌ای کشور
چهارشنبه 20 فروردين 1404 - 12:47:47
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری : همزمان با بیستم فروردین، روز ملی فناوری هسته‌ای، از 6 دستاورد جدید فناورانه سازمان انرژی اتمی ایران با حضور رئیس جمهور، در محل این سازمان رونمایی شد.
این دستاوردها حوزه‌های متنوعی از جمله چرخه سوخت هسته‌ای، تولید رادیوداروها، صنایع بهداشتی و درمانی، و کاربردهای صنعتی فناوری هسته‌ای را در بر می‌گیرد.
در بخش سلامت، از رادیوداروی تشخیصی «گالیوم فاپی» برای شناسایی بیش از 30 نوع سرطان و رادیوداروی درمانی «لوتشیم فاپی» که در درمان هدفمند سرطان‌های پیشرفته کاربرد دارد، رونمایی شد. همچنین کرم پوستی «رنیوم-188» که برای درمان سرطان‌های شایع پوستی تولید شده، از دیگر محصولات نوآورانه معرفی‌شده بود.
خبر مرتبط

بازار آریا


پزشکیان: ما به دنبال بمب اتمی نیستیم/ هر قدر بیشتر ضربه بزنند قوی‌تر خواهیم شد پزشکیان گفت: نامردانی هستند که پرچم ضلالت را به دست گرفته‌اند و نمی‌خواهند اجازه دهند که مردم ما رشد کنند، این نامردان دانشمندان و عالمان و دانشمندان ما را از ماگرفته‌اند، خوبان ما را ترور می‌کنند.
در بخش صنعت، چشمه کبالت 57 ویژه چاه‌پیمایی که تاکنون در انحصار چند کشور معدود بود، برای نخستین‌بار به دست متخصصان داخلی تولید و به بهره‌برداری رسید. همچنین از محصول «متانول دوترهD4» مورد استفاده در صنایع پتروشیمی، داروسازی و تجهیزات پیشرفته تصویربرداری (NMR) و ماده استراتژیک «دی اتیل هگزیل فسفریک اسید» (D2EHPA)به‌عنوان استخراج‌کننده فلزات ارزشمند نظیر اورانیوم، نیکل و کبالت نیز پرده‌برداری شد.
رئیس جمهور در این مراسم پس از رونمایی از محصولات ارائه‌شده، از تلاش‌های متخصصان و پژوهشگران سازمان انرژی اتمی در مسیر پیشرفت علمی کشور قدردانی کرد.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1289929/رونمایی-از-6-دستاورد-جدید-صنعت-هسته‌ای-کشور
بستن   چاپ